Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיוון פרונט caster camber ו toe in-out

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם.

הינני בעלים שמח ומאושר של פיאט אונו מנוע 1.0 שנת 93 כבר 8 שנים.

לאחרונה פירקתי לי את הגלגלים הקידמיים לצורך בדיקת הבלמים ושמתי לב כי

הצמיגים הקדמיים שלי הינם שחוקים בצורה לא אחידה כאשר מה ששחוק בשנייהם בצורה קיצונית הינו החלק הפנימי של הגלגל. מאחר והשחיקה הייתה רצינית עד כדי כך שראו את הברזלים החלטתי שיש להחליף את כל 4 הצמיגים במיידי.

בנוסף לכך עוד מקודם ידעתי כי הבולם הקידמי שמאלי שלי הינו נוזל ויש להחליפו.

החלפתי את שני הבולמים הקדמיים לחדשים של kyb והוחלפו 4 צמיגים לחדשים של חברת falken.

מעכשיו והלאה ידוע לי כי אני צריך כיוון פרונט (הייתי צריך גם מקודם לפני ההחלפה שכן הצמיגים נשחקו צד אחד) אבל עושים כיוון פרונט על בולמים וצמיגים חדשים וכאן מתחילה הבעייה הינני חובב של סיפרי haynes ולכן לאחר קריאה ממושכת בספר ברור לי כי הבעייה שלי הייתה זוית ה camber

(ראה תמונה מצורפת) כמו כן בספר גם רשום בצורה די ברורה כי אין אפשרות לשנות את זויות הcamber ו caster (ראו תמונות) מכיוון שזויות אלה נקבעות על ידי היצרן רכב בעת יצורו.

הדבר היחיד שכן ניתן לכוון על ידי ברגים זה ה toe (מקביליות הגלגלים) ואת זה מכוונים על ידי כיוון ברגים במוט היגוי (שפור בעגה המיקצועית)

מה שאני לא מבין וזאת שאלתי למומחים זה למה כל מכוני הפרונט רוצים לכוון לי את השפור כאשר ברור לי ולהם שזה בלבד לא יפתור לי את הבעייה לא רק זה אלה אולי המקביליות שלי היא ביכלל בסדר אבל עדיין כולם אומרים לי כי הכיוון שעושים הינו בשפור אם כך

איך אני אפטר מבעיית שחיקת הצמיגים אם לא ניתן לכוון את הcamber מה כן עושים?

אני מאוד מודה לכל העונים.

אלכס

1.gif

2.gif

caster.gif

toe.gif

פורסם

לא רשמת מהיכן אתה, אבל גם אם אתה מהצפון או הדרום אני ממליץ לך בחום לגשת ל"מעבדה לרכב" בחולון. אולי מכון הפרונט היחידי בארץ שבאמת מבין לליבם של חובבי רכב ועושה עבודה מעל ומעבר למצופה. יחס חם, שירות מעולה ומקצועיות ממעלה ראשונה מובטחים לך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מה שעושים זה אכן את הTOE IN/OUT אבל משחקים עם הזיות כך שהכל מסתדר בתחום האפשרי.

יש עד זוית מסויימת שניתן לכוון פנים או חוץ.

כשיש תאונה למשל ואי אפשר לסדר את הזיות אז מחליפים את כל הסרן/ציר.

קובי

פורסם

אבל זה לא הדבר הנכון לעשות זה לא מחזיק מעמד ואחרי שנה יש צורך לעשות זאת עוד פעם וזה בגדול רק פוגע ברכב

האם אין מישהו שיודע מה עושים כמו שצריך הרי ברור שכל המוסכים מכוונים את השפור כדי לתקן את ה camber וזה רק הורס לנו את המכוניות ועל זה הם לוקחים מאיתנו כסף

מ ע צ בן !!!!!

פורסם
אבל זה לא הדבר הנכון לעשות זה לא מחזיק מעמד ואחרי שנה יש צורך לעשות זאת עוד פעם וזה בגדול רק פוגע ברכב

האם אין מישהו שיודע מה עושים כמו שצריך הרי ברור שכל המוסכים מכוונים את השפור כדי לתקן את ה camber וזה רק הורס לנו את המכוניות ועל זה הם לוקחים מאיתנו כסף

מ ע צ בן !!!!!

אין לי מושג על מה בדיוק אתה מבסס את הקביעות שלך.

ראשית דבר, כוון בסיסי של זווית ההתכנסות משנה גם את זוויות הקמבר והקסטר ולכן בהרבה מקרים זה בדיוק מה שצריך כדי להכניס את הזוויות לתחום.

אם זווית מתלה מסויימת אינה תקינה, יכוונו/יתקנו אותה גם אם מדובר ברכב שאין בו אפשרות ביצוע כוון לזווית הלא תקינה.

ש שיטות שונות ומגוונות לביצוע הכוון בנוסף לאופציה החלפת הרכיב העקום וכל מכון פרונט יעשה זאת.

פורסם

אני חושב שהעיניין הזה הוא מאוד חשוב ועקרוני כל מכוני הפרונט שהתקשרתי אלייהם אמרו שהכיוון הינו בשפור וזה בסדר

כל עוד רוצים לבצע מקביליות לגלגלים או באנגלית TOE -IN-OUT ואת זה עושים לאחר שינוי בולמי זעזועים.

מה שהם לא אמרו לי זה שאם הייתה לי שחיקה בצד אחד של הצמיג אזי הבעייה שלי איננה מקביליות כלל וכלל ,הבעייה שלי הינה בזוית הcamber שאותה בגדול לא ניתן לשנות אלה אם שמים שימסים בחיבורי הבלם לגוף המכונית אני משאר ושמישהו יתקן אותי אם אני טועה שלבצע כיוון בשפור הרבה יותר קל מלשחק עם שימסים בחיבורי הבלם וגם לוקח פחות זמן.מה שלא מספרים לנו זה שהכיוון בשפור "עובד" על המערכת האלקטרונית אשר מספיק שתראה כי הכל ירוק ואז המכונאי סיים את מלאכתו אבל יחד עם זאת לא פתר את בעיית הצמיגים שתחזור במהרה .

פורסם

עזוב נו..אתה מצפה לאבחון של מכון פרונט מבלי שראה או העלה את הרכב על מכשיר?

בוא נדבר שוב לאחר שהרכב יהיה פיזית בבדיקה במכון פרונט.

פורסם

אני טוען כבר הרבה זמן שיש כאן הונאה של מכוני הפרונט

ברכב כמו שלך וברוב המכוניות הפרטיות לא ניתן לכוון את זוית הקמבר והקסטר. משחק עם ה TOU IN-OUT יכול קצת לתקן בקטנה אם מדובר בסטיה מזערית בזוויות הללו. ניסיונות תיקון על ידי שינוי ה TOU IN-OUT בצורה קיצונית יפגמו באיכות ההיגוי, אחיזת הכביש והצמיגים.

סטיה של קמבר וקסטר זה תוצאה של תאונה או חבטה שהפרונט של הרכב קיבל. תיקון של בעיה כזו יכול וצריך להתבצע במוסך שיודע לבצע את המדידות המדויקות, למצוא מה בדיוק חטף את החבטה ולהחליף אותו. זה יכול להיות חלק מתלה כלשהו ויכול להיות גם גשר או תת שילדה.

פורסם

לא רואה שום הונאה בעניין, משחק עם החופשים הרגילים שיש בברגים הוא משהו שניתן וגם מומלץ לפי יצרני רכב (בכל זאת גם המיצרן יכול לצאת רכב עקום מעט במרכב שלו) וחלקי מתלה או מרכב עקומים ניתן ליישר.

• תוכן חדש...