Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לקראת בוא הגשמים אני מעוניין לשמן את הצירים בדלתות, מכסה מנוע והתא מטען לצורך הגנה מהרטיבות. בד"כ אני עושה את זה עם ספריי סיליקון (האחרון של חברת SAP אאל"ט).

האים זו הדרך הנכונה?

יש איזה חברה\ מוצר מומלצים?

תודה לעוזרים :)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

ספריי סיליקון אכן מומלץ לשימון הצירים. מומלץ לנקות לפני השימון את הצירים עם בנזין לבן בכדי להסיר לכלוך ואבק.

אני רכשתי ספריי תוצרת STP.

איזה כייף לי :)

פורסם

בשום פנים ואופן לא להשתמש בתרסיס נגד חלודה ושחרור ברגים, אשר מאיץ חלודה ולא בתרסיס סיליקון.

תשתמש בגריז למנעולים מסוג תרסיס גריז לבן מסוג ליתיום או גריז טפלון - הם בעל חדירות מתאימה שמתקשה לאחר זמן מה ולכן נשארים על צירי המנעולים או מנגנון הנעילה ומגינים עליו לאורך זמן.

פורסם

אני ממליץ על שימוש בספריי שימון לחלקים נעים של "וירט" משתמש בו בעבודה באופן קבוע לשימון שרשראות של מלגזות. החומר חודר לציר מתייבש ולא קולט אליו מיני לכלוך. ממולץ לנקות היטב את האיזור בחומר מנקה שומנים לפני היישום. בהצלחה!!!

[החתימה הוסרה כיוון שלא עמדה בכללי הפורום. אנא קרא את הכללים.]

פורסם

תרסיס שימון שרשראות זה overkill אבל בהחלט יעשה את העבודה.

אגב, לוירט יש שני תרסיסים המתאימים לעבודה של מנעולים וצירים בדיוק כפי שציינתי, תרסיס גריז לבן ותרסיס גריז PTFE.

פורסם

תודה רבה על התשובות.

איפה אני יכול להשיג את הספריי טפלון/ גריז לבן?

אגב, בפעם האחרונה שהשתמשתי בסיליקון ראיתי שהתעלות ניקוז מסביב לתא מטען מתמלאות מים בגלל איזה נקודה מוגבהת, אז השפרצתי לשם קצת מהסיליקון (כן, אני יודע- אבל זה הדבר היחיד שחשבתי שיחזיק מעמד בזמנו) וראיתי שגם הסיליקון מתגבש ומעין ג'ל.

אני גם רוצה לרסס במנעולים של הרכב (בגאז', דלתות, הנעילה של המכסה מנוע) הספריים האלה מתאימים גם לזה?

פורסם
בשום פנים ואופן לא להשתמש בתרסיס נגד חלודה ושחרור ברגים, אשר מאיץ חלודה ולא בתרסיס סיליקון.

תשתמש בגריז למנעולים מסוג תרסיס גריז לבן מסוג ליתיום או גריז טפלון - הם בעל חדירות מתאימה שמתקשה לאחר זמן מה ולכן נשארים על צירי המנעולים או מנגנון הנעילה ומגינים עליו לאורך זמן.

האם WB 40 נמצא בקטגוריה הזאת -מאיץ חלודה ?.

פורסם

מדובר כנראה בספרי סיליקון המכיל PTFE.

אפליקטיבית,תרסיס סיליקון מתאים למקומות שיש בהם חיכוך של חומרים שונים, למשל פלסטיק/מתכת וכדומה ולא מתכת/מתכת.

פורסם
איפה אני יכול להשיג את הספריי טפלון/ גריז לבן?

:?:

אמור להיות באוטו דיפו\ הום סנטר?

פורסם

אם נכנסים בעובי הקורה אז בכמה משפטים ניתן לסכם את עניין הגירוז/שימון/סיכוך.

לכול מנגנון ברכב או מספר מנגנונים בדרך כלל ייצרן הרכב ממליץ על סוגים שונים של חומרי סיכוך והגנה.

- למנעולים לדוגמא מומלץ להשתמש ספריי סיליקון.

- לצירים של הדלתות בגולף (המבנה טיפה שונה משאר הרכבים) מומלץ להשתמש בגריז לבן (ליתיום).

- לסאנרוף גם גריז מיוחד ולא ליתיום.

ספריי גריז לא יחדור לתוך המירווחים שבין הציר ובית הציר.

אני לא מחזיק בבית סידרה של תרסיסים/גריזים למינהם אלא רק ספריי סיליקון וגריז (משחה) מסוג ליתיום שכמעט מתאימים לכול המנגנונים ברכב שלי.

מנצחים עם מה שיש :roll:

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...