Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נמנעתי מלהגיב עד כה אבל...

כבעלים של סיאט לאון 1.8TSI DSG אני יכול להגיד רק שגם לי הפריע הפלסטיקה במצועצעת הפשוטה שלה.

אך אם תסתכל על הלאון ככלי תחבורה וכחבילה זולה לחובב ההגה אין לה תחליף במחיר זה!

כל המגרעות הקטנות שלה נעלמות בין רגע כשאתה יושב מאחורי ההגה ולוחץ על הדוושה הימנית והמחוג זז כמו בריקוד סמבה.

אתה מרגיש שהכל נכון, טוב ואמיתי..

אתה חש ביציבות הגרמנית, הכסאות האוחזים, ההנדסת אנוש ולמעט הפלסטיקה של הדש הכל מרגיש טוב ו"גרמני"

ומי שמכיר את הגולף MK4 יודע שגם לה היו בעיות של פלסטיקה מתקלפת למרות שזה גולף, אותה הבעיה הייתה בפולו של אותם שנים וקצת אחורה.

ואני לא חושב שהבעיה העיקרית ברכב היא הפלסטיקה.

אני השתגעתי והוספתי טוויסט עדכון תוכנה של GIAC ואני יכול להגיד לכם אפילו שאני לא אדם שלוחץ כל הזמן (ממש מעט מידי פעם) הרכב הזה מרגיש כל כך טוב ומחברים עם רכבים חזרים יותר אמרו לי שהוא מרגיש חזק יותר מה FR (מנוע 2L TFSI עם 211 סוסים מתחת למכסה) שהוא בעל הספק זהה (עם ה GIAC) ומומנט זהה.

הרכב הזה פשוט מדהים (ביחס למחירו) ואני ממש ממש מרוצה ממנו.

במחיר של משפחתומטית רגילה אתה מקבל רכב בעל אופי מוטורי של מכונית ספורט עם פונקצונליות של רכב אצ'בק משפחתי.

ולגבי שירות של צ'מפיון,

למרות כל ההפחדות שקיבלתי פה בפורום אני קיבלתי שירות טוב למדי,

היו לי מס' ליקויים ברכב, כאשר פניתי לצ'מפיון טופלו הליקויים בלי כל בעיה משמעותית והביאו את הרכב לשביעות רצוני.

כך שאני בהחלט ממליץ לחברי ולמשפחתי על הקניה שלי.

* אני חבר פורום מוכר בתחום האודיו (שאגב הלאון הוא רכב לא רע לאודיופיל למעט ביצוע בידוד בדלתות) ויעידו עלי שאין לי כל קשר לאף אחד מהגורמים שהמלצתי עליהם ויתרה מכך עד לרכב הנ"ל היה לי רכב ישן מסוג סיטרואן קסרה (שגם ממנו הייתי מרוצה) *

בהצלחה

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה רוני. למרבה הבושה, עדיין לא נסעתי על הלאון. ביום שלישי הקרוב נקבעה לי נסיעת מבחן על ה 1.8TSI ידני.

אולי נתתי את התחושה הלא נכונה, אבל דיי אהבתי את הלאון, ביחס למחיר ולמה שמקבלים. רק שאמרתי כמה דברים באופן כללי על VAG, שנדמה שהם היו יכולים קצת יותר. בסה"כ מסכים איתך לגמרי, ואם הלאון תרגיש כמו הג'ולייטה, יש לי החשש שהיד תשלוף מיד את כרטיס האשראי (יותר נכון, את העט לחתום על הצעת מימון.)

אם הכיוון הוא עוצמת מנוע, אני פוזל גם לכיוון הפולו GTI. למרות שהוא עולה עוד 30-35K, בשיקול הכולל הלאון והפולו דיי זהים מבחינת עלות אחזקה (הכנתי אקסל שמראה את זה פחות או יותר בשרשור אחר.) נדמה שהלאון עדיפה רק משום שהמנוע גדול יותר, וההיגיון שלי אומר - נושם יותר. נראה שבפולו הם הביאו את ה 1.4 לקצה היכולת שלו עם 180 כ"ס. קצת מטריד כאשר ידוע שגרסת ה 160 כ"ס היא בעיקר זו ששומעים על תקלות בה. מצד שני, הפולו יותר לוהטת.

אני ממש לא לחוץ לרכוש כאן ועכשיו. יש לי רכב שנוסע יפה, ואף קשה לי להיפרד ממנו. לכן לוקח את הזמן, נוסע פה, נוסע שם... עד שתגיע הכרעה ברורה ולא מאולצת.

פורסם

יש לי בעיה רצינית עם מנועי ה 1.4 160/180 כ"ס מאחר ונתגלו בהם בעיות רבות וחוסר אמינות.

אילו מנועים "משופרים" מהיצרן אשר מתוחים מידי לטעמי, אני ממש נוטה לא להמליץ עליהם לאף מכר שלי.

לאומת זאת ה1.8 הוא מנוע שבוצעו בו בעבר שיפורים ואפילו הגיעו עם מנועים כאילו (בעלי בלוק זהה) להספקים של מעל 300 כ"ס.

והחוליה החלשה ברכב שלי הוא הגיר (DSG7) שמסוגל לספוג "רק" 32 קג"מ מכובדים.

בגיר רגיל ניתן להגיע למקומות הרבה יותר "אקזוטיים" ולהנות יותר מהרכב (ברגעים כאילו אני מקלל את בת הזוג שלי :twisted:)

היתרון בגיר הזה הוא העברת ההילוכים המהירה וחלקה, ללא איבוד כוח ומומנט.

כך שאם ישנה לך האפשרות לרכוש את ה FR DSG6 אתה תקבל רכב באמת מהנה פי כמה

DSG6 הוא בשונה מDSG7 בעל עוקה רטובה ובנוי לספוג מומנט גדול יותר (לא ממש יודע כמה אבל בסביבות 45 אם זכרוני אינו מטעני)

כך שניתן לשפרו בצורה הרבה יותר קיצונית במעט כסף.

הרכב יהיה מהנה פי כמה משלי :evil:

בהצלחה

וקניה טובה ובטוחה

בנוסף אני ממליץ על לקיחת קורס נהיגה מתקדמת (גם אם אתה מרגיש שאתה נהג טוב)

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם
כך שאם ישנה לך האפשרות לרכוש את ה FR DSG6 אתה תקבל רכב באמת מהנה פי כמה

1+. יחס עלות/תועלת חריג. לא לאנשים עם בעיות בגב (אבל שיפור ניכר יחסית לקופרות ואף FR-ים קודמים). צריכת דלק בהתאם, ראה נתוני GTI-ים בפורום.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

לפותח השירשור - xena (תגיד, זה לא שם של מנועל דיסק לאופנועים ? )

רוני תאר נכון את ההבדלים בין DSG6 ל DSG7 , כך שאם אתה תרצה לשפר, לך על ה 6, שכמובן משודכת למנועי 1.8 או 2.0

אם תחליט ללכת כל DSG7 ועל 1.4, כמו שכתבתי קודם, ז"א לא לשפר, שווה שתשקול גם את מנוע המולטיאייר 1.4 שמותקן באבארטים (500 ופונטו) ובמיטו, כמו שכתבתי לך בהודעה קודמת, את המיטו מאד אהבתי בנסיעת מבחן קצרה שעשיתי (למרות הביקורות כאן בפורום)

אם החלטת על ידני - כל נושא ה DSG לא רללונטי, בנוסף, אני לא מבין איך בכותרת של "רכב קצת ספורטיבי" הכנסת את המילה פריוס ... נו באמת ???

עוד שאלה לי לגבי אלו שמוציאים צריכת דלק של 1:18 ממנועי ה TSI הגדולים, תסבירו לי בדיוק איך, אני עברתי מסיאט לאון 1.8T דור קודם, לסיטרואן C1 עם מנוע חלשלוש וחסכוני של 1000 סמ"ק, ולא מגיע לתוצאות כאלו

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

הDSG 6 מותקנת בדגמי הדיזל וב2.0 ליטר המוגדשים ,ה1.8 כמו צנומי הנפח מצויד בDSG7.

אכן עושה רושם כי הDSG6 מציגה אמינות גבוהה יותר ובעלת יכולות גבוהות יותר בעומסי מומנט והספק.

פורסם

לפריוס התגלגלתי. בשעת כתיבת הכותרת לא חלמתי על שום פריוס. מחר נסיעת מבחן (למרות שנסעתי פעם על ה 1.5). גם על האינסייט. נראה מה הרכב יספר לי...

והחוליה החלשה ברכב שלי הוא הגיר (DSG7) שמסוגל לספוג "רק" 32 קג"מ מכובדים.

בגיר רגיל ניתן להגיע למקומות הרבה יותר "אקזוטיים" ולהנות יותר מהרכב (ברגעים כאילו אני מקלל את בת הזוג שלי :twisted:)

בנוסף אני ממליץ על לקיחת קורס נהיגה מתקדמת (גם אם אתה מרגיש שאתה נהג טוב)

רוני נ.

אני מתכוון לרכוש ידני. האישה שלי אוכלת ידני בלי מלח! :naughty: נסעתי כמה פעמים על DSG וזה חביב, לטעמי בעיקר עם מנועי ה 1.2, שבכל מקרה לא מפיקים יותר מידי (בסדר בסדר.... יחסית ל 1.8TSI ולא ל 1.6 אטמוספרי). בכל אופן, ידני איט איז, ולכן לא יהיו בעיות לצ'פצ'פ.

מה שמטריד אותי קלות ב 1.8TSI זו צריכת הדלק. הנסועה שלי בשנים האחרונות הייתה 30K בשנה (עם 306 1.6 ידנית חביבה 1:12.5), ולא בא לי להגדיל את הוצאות הדלק ממש. מצד שני, 90% מהנסועה היא מחוץ לעיר, אז יש לי תקווה קלה שה 1.8 יתן לי 1:13 לפחות, בנסיעה רגועה, אך גם זה יקר קצת. רק בגלל זה אני פוזל להיברידי עם 1:20. ההפרש השנתי ביניהם יכול לעלות לי 10K ש"ח (דלק ועוד כמה מרכיבים שיקרים יותר בלאון.)

פזלתי גם לגולף 2.0 TDI שנת 2009 (0-100 ב 9 שניות עם צריכה של 1:15) אבל אין זכר להם ביד 2.

כמו שאמרתי, לא לחוץ. בסוף יגיע הרכב המתאים... ל 306 חיכיתי חצי שנה (של חיפושים אינטנסיביים.)

פורסם

טוב, היום עשיתי נסיעת מבחן משולשת: לאון 1.8 ידנית, פריוס ואינסייט. האינסייט דיי ביזיונית לטעמי, ולא אתייחס אליה. הלאון כצפוי הייתה מטוס קטן. לא שירוקו 1.4 160 כ"ס. המנוע מרגיש הרבה יותר בוגר ונושם. לא מתאמץ בכלל, והמומנט פשוט קטלני. אממה? הרכב דיי קופצני. חשבתי שרק האיביזות כאלה, אך המחלה עברה לאח הגדול. אני נוסע כעת על 306, והיה דיי קשה להתאקלם. ביחס ל 306 (98 הישנה, עם הבולמים הגמורים שלה), הנסיעה היא כמו בשטח.

הפתעת היום: הפריוס! אם היה לה קצת יותר כוח, היא הייתה מצויינת בעיניי. נוחות הנהיגה הרבה יותר גבוהה מהלאון. הזכירה לי את הימים היפים עם הטויוטה פריויה שהייתי לנו (15 שנה ועדיין מתגעגע.) לפני שכולם קופצים, הסטנדרטים שלי פשוטים אך ספציפיים. אני לא צריך רכב שידע לקחת סיבובים כמו ספורט. אבל כן חשוב תחושת הכביש. והפריוס ניצחה ללא ספק מהשלושה. לא מושלמת כלל, אבל היה כיף. הפתיעה בגדול. חשבתי שאסע על עגלה כבדה.

מלבד זאת, היא הפתיעה בכוח שלה. לא לאון, לא קרוב ללאון, אבל ממש ממש לא עגלה. מאיצה יפה מאוד מהמקום. בעקיפות היא בסדר, לא גרועה כמו האינסייט שמסרבת להתקדם.

תוסיפו לזה את שלל הטכנולוגיה החביבה ברכב, ויש מצב שיש זוכה. אם ארכוש, זו לא תהיה חדשה, אלא 2010.

אגב, קיבלתי דיל מצויין על הלאון:

לבנה, מערכת מולטימדיה (מסך מגע, מצלמת רוורס, GPS, BT), מתאם להפעלת הכפתורים בהגה, עלוקה+עוד מגן, אגרת רישוי, 1.8, ידנית - כל זה ב 121K על הכביש.

הלאון הפכה להיות בחירה בעייתית. אולי אני צריך עוד נסיעת מבחן. יהיה קשה לי לבחור ברכב שהוא לא נוח לי, שיהיה מהיר ככל שיהיה. כעת אני נזכר בג'ולייטה שנתנה ביצועים דומים, אך הייתה מאוד נוחה (במובן שלי של נוחה).

פורסם

עוד שאלה לי לגבי אלו שמוציאים צריכת דלק של 1:18 ממנועי ה TSI הגדולים, תסבירו לי בדיוק איך, אני עברתי מסיאט לאון 1.8T דור קודם, לסיטרואן C1 עם מנוע חלשלוש וחסכוני של 1000 סמ"ק, ולא מגיע לתוצאות כאלו

ליאור

ליאור,

אני כבר הגבתי על כך בתרד אחר, בנסיעה מאוד רגועה (עם בקרת שיוט) ב 90-100 קמ"ש במישור הרכב נותן צריכת דלק של 1/18.

בנסיעה משולבת יום יומית הרכב עושה 1/11.5 - 1/9 עם קצת לחיצות ופקקים.

בנסיעה ספורטיבית מסיבית ניתן להגיע אפילו ל 1/5 .

כך שהכל תלוי במשקל הרגל על דוושת הדלק.

מה שמטריד אותי קלות ב 1.8TSI זו צריכת הדלק. הנסועה שלי בשנים האחרונות הייתה 30K בשנה (עם 306 1.6 ידנית חביבה 1:12.5), ולא בא לי להגדיל את הוצאות הדלק ממש. מצד שני, 90% מהנסועה היא מחוץ לעיר, אז יש לי תקווה קלה שה 1.8 יתן לי 1:13 לפחות, בנסיעה רגועה, אך גם זה יקר קצת. רק בגלל זה אני פוזל להיברידי עם 1:20. ההפרש השנתי ביניהם יכול לעלות לי 10K ש"ח (דלק ועוד כמה מרכיבים שיקרים יותר בלאון.)

אז כפי שאמרתי, הרכב מסוגל לתת תצרוכת דלך של פיאט פונטו אם תנהג כמו בפיאט פונטו.

טוב, היום עשיתי נסיעת מבחן משולשת: לאון 1.8 ידנית, פריוס ואינסייט. האינסייט דיי ביזיונית לטעמי, ולא אתייחס אליה. הלאון כצפוי הייתה מטוס קטן. לא שירוקו 1.4 160 כ"ס. המנוע מרגיש הרבה יותר בוגר ונושם. לא מתאמץ בכלל, והמומנט פשוט קטלני. אממה? הרכב דיי קופצני. חשבתי שרק האיביזות כאלה, אך המחלה עברה לאח הגדול. אני נוסע כעת על 306, והיה דיי קשה להתאקלם. ביחס ל 306 (98 הישנה, עם הבולמים הגמורים שלה), הנסיעה היא כמו בשטח.

גם אני עברתי מסיטרואן קסארה (שעברה לבעלותו של אבי עקב הטיפול המסור שהענקתי לה) שהוא רכב נוח למדי (אולי אפילו יותר מה-306 .

כפי שאמרתי בנסיעת מבחן לא ממש ניתן "להתרגל" להיגוי הספורטיבי והקל, לבולמים והקפיצים הנוקשים (שוב ספורטיבית)..

צריך לחשוב ספורטיבי ואז לחשוב אם זה מה שאתה מחפש מרכב.

*אני חייב לציין שהיום נהגתי עליה שוב והיא הרגישה לי כל כך חלשה ואנמית והנוחות כבר לא הייתה עילאית כפי שהרגשתי שהייתה הרכב היום יומי שלי.

כך שלדעתי צריך להתרגל לנוחות, כפי שבאוכל יש טעם נרכש, אולי גם ברכב זה כך.

כי אין לי ממש הסבר הגיוני לכך, שהרי היא באמת מעט יותר נוחה.

שוב עבורי זו החבילה המושלמת, אך לא לכל אחד היא מתאימה.

תחשוב על היתרונות והחסרונות של כל רכב

בהצלחה

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

לדעתי קיבלת הצעה מעולה.(אם מדברים על חדש מהחברה?)

רק תיסגר על עצמך שזה מה שאתה רוצה ותעשה את העסקה.

מבטיח לך שתהנה ממנה כל יום אפילו בנסיעה הכי מנהלתית שיש :)

They are trying to ban me...

פורסם
אממה? הרכב דיי קופצני.

תנסה לעלות בקוטר ולהוריד חתך, אין בעיה עם זה ב 1.8TSI, יש אישור להרכיב 205.45.17 במקום 205.55.16

יעלה לך 22 ש"ח במשרד הרישוי. בהנחה שהפנצ'ריה תזכה אותך על החישוקים והצמיגים (רכב חדש שלא נסע) התוספת ל 17" לא תהיה גבוהה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...