Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני מחפש כבר זמן מה רכב לאחותי הסטודנטית, היא מחפשת רכב אוטומטי עד תקציב מקסימלי של 6000 ש"ח כולל ישור קו שאחרי. האופציות שיש זה דייהטסו שרייד שנתונים 92 ו93 ורנו קליאו 94-96 האופציה הראשונה פחות עדיפה כי הדייהטסו עוד מעט 20 שנה על הכביש. מצאתי רנו קליאו שנת 95 עם 220 אלף ק"מ על השעון יחסית מאוד שמורה גם ביחס לרכבים עם חצי מהקלומטרג' שראיתי.

יש לאוטו בעיה אחת עיקרית שניתקלתי בה והיא שבמהלך נסיעה רגועה יש נקישות בזמן החלפת ההילוכים, בהאצות חזקות יותר הנקישות כבר לא מורגשות, לטענת המוכר הנקישות תמיד היו בשלוש שנים שהאוטו אצלו,

שאלתי היא מה יכולה להיות הבעיה? הבעיה בגיר או בתושבות גיר? כדאי לקנות ממנו את הרכב ע"פ הבעיה הזאת ב5000 ש"ח כי חוץ מזה האוטו יחסית שמור ומתוחזק במוסכים.

פורסם

קשה להעריך בדיוק אבל לפי התיאור שלך בד"כ בקילומטר כזה אם לא עשו שיפוץ גיר אז הדפיקה נובעת משחיקת יתר של הדיסקיות בגיר.

פורסם

אל תתקרב לקליאו בכלל ובשנתונים אלה בפרט! רכב זה בגיר אוטומט ידוע לשימצה בבעיות הנפוצות בגיר זה שהוא הולך תיק תק ועל פי הממצאים עליהם אתה מדבר הגיר לא מבשר טובות במיוחד לאור הקילומטראז' הגבוה. כמו כן לא מעט בעיות נפוצות עם המזגן ברכב זה - נגד מהירויות הולך! בקיצור, אל תיגע! אני מכיר את הרכב הזה הייטב ולא מעט פעמים טיפלתי בו.

לגבי השרייד, ממליץ בחום.. במיקרה לפני חודש קניתי כזה לאישתי אוטומט בציר 93. חשוב להקפיד שהוא נסע על נוזל קירור איכותי, שהקרבורטור תקין ותושבות מנוע מקוריות כמובן כי המחלה שלו זה ויברציות.

:)
פורסם

לא יודע אם אני כל כך מסכים איתך, זה הכל תלוי בעיקר באיך שומרים על הרכב. אני גם לא מת על האוטו הזה, אבל המחלות העיקריות שלו זה בעיקר בעיות חשמל, מבחינה מכאנית הוא לא רע ועובדה שרואים כאלו הרבה על הכביש, גם לדייהטסו יש בעיות משלו וזה בעיקר צריכת דלק שערוריתית! לאוטו כזה קטן, ופעמיים טסט בשנה זה כאב ראש גדול מדי.

האם הגיר יכול להחזיק במצב שהוא עכשיו או שזה בשורה לשיפוץ גיר בפתח?

פורסם

אף אחד לא יכול לערוב למשך הזמן בו יחזיק הגיר, בקליאו שתיארת.

יחד עם זאת, אני רוצה לחזק את דבריי קודמי - אם חייבים רכב אוטומטי, עדיף יפני (שרייד, סוויפט) - מה שתמצא ובמצב שיותר שמור.

alfa 156 2.5.

פורסם
לא יודע אם אני כל כך מסכים איתך, זה הכל תלוי בעיקר באיך שומרים על הרכב. אני גם לא מת על האוטו הזה, אבל המחלות העיקריות שלו זה בעיקר בעיות חשמל, מבחינה מכאנית הוא לא רע ועובדה שרואים כאלו הרבה על הכביש, גם לדייהטסו יש בעיות משלו וזה בעיקר צריכת דלק שערוריתית! לאוטו כזה קטן, ופעמיים טסט בשנה זה כאב ראש גדול מדי.

האם הגיר יכול להחזיק במצב שהוא עכשיו או שזה בשורה לשיפוץ גיר בפתח?

את הקליאו רואים על הכביש כי זה עדיין רכב שקיים בארצנו ועדיין אי אפשר להיפטר ממש ממנו בגריטה, אבל אתה מוזמן לשאול את הנהגים שלו מה הם אומרים עליו ואז כבר תבין על מה אני מדבר. מעטים האנשים שבאמת מרוצים מהצרפתייה המרגיזה הזו. רק אל תאמר שלא הזהרנו. בכל מיקרה שיהיה המון בהצלחה אם זה איתו או עם כל רכב אחר שתבחר ידידי... :)

:)
פורסם

אני עובד עם מישהו שבבעלותו רנו קליאו שנת 94 והוא יד ראשונה, אדם מבוגר שמטפל בה רק במוסך מורשה.

הרכב שלו בעל גיר אוטומט, הוא סובל המון מבעיות חשמל ושיפץ פעם אחת את הגיר, כעיקרון הוא לא הכי מרוצה ממנו בגלל שכל שבוע הוא במוסך בגלל בעיות החשמל שצצות, הוא לא מוכר מהסיבה שהוא "קשור" לרכב ולא אחרת.

הוא אמר לי שעדיף יפנית במקום.

אם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן לשאול ואענה לך, אני פוגש אותו מידי יום.

פורסם

שתתפשר על ידני.

אי אפשר להביא מרצדס ב6K.

במקום זה רכב ידני יהיה פחות בעיה למצוא.

מה גם שהצרפתיות הזולות של השנים הללו, המנועים מתקתקים כל עוד מטפלים בהם נכון, אבל גירים אוטומטיים זה לא היה ולא יהיה בחיים התחום של הצרפתים!

אני לא יודע ספציפית איך הגיר בנוי בקליאו, נקישות זה לא קריטי, דפיקות יותר, זה מתחיל בשסתומים מגיע לדיסקיות קלאץ'.

(אני בפיג'ו 406 גיר AL4 עברה 210KKM, מ150KKM התחיל לדפוק, ועברה רק טיפול שסתומים ב2500 שקל, ועוד כמה פעמים החלפתי שמן, אבל כעקרון כבר 60K ויותר מ3 שנים היא דופקת. )

(בהתחלה נתקע פעם בחודש, אחר כך פעם בשבועיים, אחר כך פעם בשבוע, והיום צריך כבר לדעת לנהוג עליה, מי שלא מכיר אותה, יתקע איתה בעליה הראשונה.)

(צריך לעזוב את הגז כדי שהקלאץ' שלו ינעל, ואז לדחוף לאט, קיצור יש משחק, אבא שלי ואני עולים על הטריקים האלו בשניה, ומלמדים את אמא שלי, ואז הרכב מתקתק עוד כמה שנים).

היא עד היום נוסעת עם אותו גיר, ביום שילך, אולי נזרוק גם את הרכב (מחירון נפל לגמריי, אבל בהחלט יצירה שאין כמותה!)

מנוע, כל עוד טיפלו בו, לא אמור ליהיות בעיות, מנועים צרפתיים תמיד היו טובים (החדשים מתחילים לחרוג מהנורמות), אם זה בנזין ואם זה דיזל.

דוגמא אישית, אצלי הפיג'ו הנ"ל עברה ת210KKM, בלי לפתוח מנוע.

(וגם לפני זה היה לי 405 שמכרתי, ועוד 405 שזה שמכר לי לא יודע לטפל והמנוע התחיל לאכול שמן ב150KKM בערך ואז בא ערבי טוב וגנב אותה:wink:, ולפני זה אבא שלי קנה מהמוסך 305 ב5500 שקל, נסעה כמעט 3 שנים בלי בעיות!:lol: מתוכם שנה נסעה עם קלאץ' גמור שלא החלפנו, ואז נתנו אותה לערבים בתמורה לעבודה שהם עשו אצלנו).

קיצור, עם הגיר האוטומט מישהו שמכיר צריך לראות אותו, הוא יכול לסחוב בכיף גם עוד 50KKM, ויכול למות עוד שבוע.

בגלל שהקילומטרז' גבוהה, הייתי נרתע קצת ממנה, כי במידה ותצתרך לשפץ גיר, יעלה כמו מחצית ממנה, ובמוקדם או במאוחר גם מנוע.

(בידני זה היה רק מנוע, חצי נחמה, וגם אז יש מציאות טובות).

קרוב משפחה שלי יש לו מוסך (לא מתעסק במכונאות של המנוע וכל זה, רק כל האיזור של ההגה), הוא סידר לדודה רחוקה שלי גם קליאו מהשנים הללו, עם גיר אוטומט.

המצב הכלכלי שלה לא בשמיים, הוא לא יסבך אותה, אני ישאל אותו בהזדמנות לגבי הגיר, אבל בעיני הגיר צריך ליהיות בסדר ברכב הזה משתי סיבות:

א' יש לו חברים והוא לא יקנה לוקשים.

ב', הגירים מהשנים הללו הם פחות מתוחכמים, הם נטו לעשות עבודה, ככה זה גם אצלי בקוואליר (אני קורא לזה יותר מכאני מאשר אלקטרוני), ומאחר שרוב הגיר מכאני, הוא יותר פשוט\זול\קל לתיקון\פחות תקלות.

(זה תיאוריה שלי, מי שרוצה לתקן אותי מוזמן, אבל אל תמעיט בערכי).

פורסם
אל תתקרב לקליאו בכלל ובשנתונים אלה בפרט! רכב זה בגיר אוטומט ידוע לשימצה בבעיות הנפוצות בגיר זה שהוא הולך תיק תק ועל פי הממצאים עליהם אתה מדבר הגיר לא מבשר טובות במיוחד לאור הקילומטראז' הגבוה. כמו כן לא מעט בעיות נפוצות עם המזגן ברכב זה - נגד מהירויות הולך! בקיצור, אל תיגע! אני מכיר את הרכב הזה הייטב ולא מעט פעמים טיפלתי בו.

לגבי השרייד, ממליץ בחום.. במיקרה לפני חודש קניתי כזה לאישתי אוטומט בציר 93. חשוב להקפיד שהוא נסע על נוזל קירור איכותי, שהקרבורטור תקין ותושבות מנוע מקוריות כמובן כי המחלה שלו זה ויברציות.

יונתן שלום רב !

במקרה אני מכיר ווירטולית את הכותב מעלי, ששלח אלי,עד היום רק לקוח מרוצה עם אפלאוז, ואני חייב להסכים איתו עם כל מילה שמודגשת באדום, ומפנה את תשומת לבך למה שהדגשתי בשחור.

וכדי לחזק את דבריו, אדגיש שאתה אישית טפלתי אצלי בשרייד 1300 ידני, והגעת אלי מנהרייה הרחוקה, ורק בגלל סיבה אחת תצרוכת דלק גבוהה שלא לשביעות רצונך.

וברשותך אצטט העתק מהודעה פרטית ששלחת לי זה עתה:

צביקה אני צריך את עזרתך בהודעה שפירסמתי לאחרונה בנוגע לגיר אוטומטי ברנו קליאו 95, אני ישמח אם תגיב...

דרך אגב הצריכת דלק בדייהטסו שלי היא 1 ל 14 מחוץ לעיר ו1 ל11 בתוך העיר, בהחלט חל שיפור!

לכן במחיר של של 5000 שקל תוכל לקנות שרייד, המתקרב לשנתו העשרים, אך מחירו אפסי ומתקרב למחיר גריטה, בעל תיבה ידנית כמו שלך חסכוני, ואם הוא יהיה שמור גם אחותך תהנה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בכל אופן, לפי מה שאני מבין הדעות הם לשם ולכאן גם מנושאים אחרים שקראתי עליהם לגבי הרכב הנ"ל, יש כאלו שאוהבים צרפתיות ומהללים אותם, ויש כאלו ששונאים צרפתיות ושמורים מהם מרחק, אשמח לשמוע תגובות מבעלי רנו קליאו אם יש...

• תוכן חדש...