Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי רנו קליאו שעברה לפני מספר שבועות שיפוץ ראש מנוע, כולל החלפת גומיות שסתומים, סט אטמים וכו'

לאחר התיקון הרכב התחיל לצרוך שמן בכמות לא הגיונית (גלון בפחות משבוע!!!), בנוסף האוטו מוציא עשן לבן ("עשן כחול" לפי הגדרת המוסכניק שלי). ביקרתי במוסך ושם טענו שהבעיה ברינגים. מעיון בשרשורים קודמים בפורום הבנתי שזה או רינגים או גומיות שסתומים ומאחר שהוחלפו גומיות נשארו הרינגים.

במוחי מתרוצצות שתי שאלות:

1. האם באמת הרינגים זו הבעייה היחידה שיכולה להיות או שתיתכן בעייה אחרת?

2. האם המוסך לא אחראי בכך שביצע שיפוץ ראש מנוע מבלי לבצע בדיקות המאפשרות דיאגנוזה מקיפה יותר? שכן אם הייתי יודע שזה המצב לפני שביצעתי את שיפוץ הראש סביר להניח שהייתי בוחר לרכוש מנוע אחר מפרוק.

תודה מראש לכל היועצים :-)

פורסם

אם המנוע חווה היתחממות יתר ועירבובייה לא קטנה של שמן עם נוזל קירור אכן קיים הסיכוי הגבוה שהרינגים ניפגעו ולא אוטמים כראוי.. וכל זאת בהנחה שראש המנוע שופץ כראוי.

:)
פורסם

המוסך היה צריך לידע אותך ולהזהיר אותך מראש על האפשרות של צריכת שמן מוגברת וגם בדר"כ כשמורידים ראש מנוע בודקים את מצב הרינגים.

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים.

הסיבה שבגינה פניתי למוסך היא התחממות של הרכב ולכן הוחלף ראש המנוע לאחר בדיקה של המוסך.

האם יש לי קייס מול המוסך? האם אני יכול לדרוש את כספי חזרה או פיצוי כלשהו על דיאגנוזה שגויה שהובילה להוצאה כספית מיותרת?

פורסם

אני דיי תקוע ולא יודע לאן להתקדם מכאן.....אנה עזרו לי....

האם ללכת לבוררות באיגוד המוסכים? האם יש לי סיכוי גבוהה שיפסקו לטובתי?

עזרתכם אודה מאוד...

פורסם

עדיף שתלך ותדבר עם המוסך, מוסך שמכבד את עצמו ילך לקראתך וישתתף איתך בשיפוץ במידה והוא לא הזהיר אותך על ההשלכות שיכולות לקרות עקב שיפוץ הראש.

פורסם

רועי - אני מבין שאתה בעל מקצוע.

למה אם כן, לפי דעתך, לא בודקים את הרינגים אם מורידים ראש מנוע ?

למה צריך להזהיר לקוח על צריכת שמן עתידית עקב החלפת ראש (ולא לבצע עוד פעולות מנע עם ההחלפה) ?

(האם בדיקת רינגים, או אפילו החלפתם "על עיוור", היו מוסיפות בצורה רצינית על הנטל הכספי לעלות העבודה ?)

alfa 156 2.5.

פורסם

לא כל המוסכים תמיד חושבים בטובת הלקוח, ישנם שיקולים כלכליים וכו'.

ברכב ששווה 4 אלף שקל, אם תגיד ללקוח שבנוסף לשיפוץ ראש צריך גם לעשות רינגים אוליי גם מיסבים ושהוא הולך להשקיע כמעט כמו עלות הרכב, יתכן מאוד שהוא לא ירצה להשקיע בכלל ברכב ואז הפסדת לגמרי את העבודה.

מצד שני אם הרכב לא עבר התחממות רצינית והוא לא גמע קילומטרז' גבוהה רוב הסיכויים ששיפוץ ראש יוצא מוצלח והמנוע לא מעשן.

זה שהמוסך לא מבצע בדיקה של מצב הרינגים זה לא בסדר אבל יכולים להיות מקרים שהכל נבדק ונראה תקין ולאחר שיפוץ הראש, עקב אטימות טובה ועליית היחס דחיסה הרינגים יכשלו.

פורסם

רועי, האם יש דרך לדעת אם הרינגים כשלו אחרי או לפני ביצוע שיפוץ הראש?

במידה והמוסך היה נותן לי דיאגנוזה מלאה ו/או מזהיר אותי מהעתיד להתרחש הייתי בוחר לרכוש מנוע משופץ או מפרוק ולהרכיב באוטו.

פניתי למוסך והוא מוכן לתת לי "מתנה" מנוע שהוא פירק מרכב אחר אך בשום פנים ואופן לא מוכן להרכיב אותו...לי זה נראה כאילו הוא מנסה להתנער מאחריות ו"לנפנף" אותי....

פורסם
רועי, האם יש דרך לדעת אם הרינגים כשלו אחרי או לפני ביצוע שיפוץ הראש?

במידה והמוסך היה נותן לי דיאגנוזה מלאה ו/או מזהיר אותי מהעתיד להתרחש הייתי בוחר לרכוש מנוע משופץ או מפרוק ולהרכיב באוטו.

פניתי למוסך והוא מוכן לתת לי "מתנה" מנוע שהוא פירק מרכב אחר אך בשום פנים ואופן לא מוכן להרכיב אותו...לי זה נראה כאילו הוא מנסה להתנער מאחריות ו"לנפנף" אותי....

התשובה היא כן! אפשר בוודאות לדעת מה מצב הרינגים שראש המנוע בחוץ. הזרמת מעט סולר לכל צילינדר הייתה מייד (אחרי לילה) מאמתת את בעיית הרינגים וחוסר אטימותם!

:)
  • תוכן חדש...