Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

רציתי לדעת מה השם של הכלי עבודה הזה בעברית Breaker Bar ולמה מיועד בד"כ?

ואיך אני יודע איזה מידה וגודל אני צריך לפי מה זה נקבע?

תודה לכל העוזרים מראש

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
הכלי נקרא ידית כוח המידה השימושית ברכב היא דרייב 2\1 אינצ (המידות הן בדומה לסטי בוקסות)

אני לא משתמש בזה רק לרכב יש לי שימושים נוספים ולכן אני מעדיף לקבל את הכללים לפי מה נקבע הDrive אינצ' בבחירת כלי העבודה.

ראיתי בוקסות במידות socket חופפות רק על דרייבים שונים על "8\3 וגם על "2\1.

איך אני אמור לדעת עם מה להשתמש במקרה כזה עם ה "8\3 או "2\1 ?

פורסם
ידית כוח בוחרים לפי גודל הבורג שאותו רוצים לפתוח, גודל הבורג בגדול מעיד גם על המומנט סגירה שלו.

מה נוסחת החישוב?

אם תוכל לתת מידע מעשי לבחירת המידה הרצויה זה יוכל לעזור.

פורסם

אני יסביר את עצמי שוב אולי זה לא היה מובן.

קיימים סוגי ידיות עם דרייב שונה אמנם אבל ישנם מידות חופפות של בוקסות בין הדרייבים.

לדוגמא בוקסה\socket מידה 8mm קיימת גם בדרייב 8\3 וגם בדרייב 2\1. לשניהם קיימים בוקסות שפותחות את אותו גודל בורג.

בד"כ גם אין הבדל בין אורך הידיות ככה שלגבי מומנט אני לא יודע אם זה העניין במיוחד גם אם מדובר ברצט.

אם היה טווח בוקסות ברור לכל דרייב זה היה יותר קל להבין מה אני צריך אבל במקרה הזה זה לא קיים.

במקרה כזה איך אני אמור לדעת איזה ידית לבחור את ה 8\3 או 2\1?

פורסם

בשביל אומים במידה של 17 מ"מ ומטה, 3/8 זה בהחלט בסדר, ואולי אפילו עדיף כי הידית קטנה יותר.

בשביל אומים גדולים יותר ו/או מהודקים חזק מאד, כגון ברגי ראש מנוע למשל, עדיף ידית / ערכה בגודל של 1/2, שהם חזקים יותר.

לאומים קטנים יותר - 11 מ"מ ומטה - עדיף גודל 1/4 - שוב, בגלל הנוחות של כלים קטנים יותר.

מי שעובד הרבה משתמש בדרך כלל בכמה ערכות בגדלים שונים.

דני

פורסם
מה נוסחת החישוב?

אם תוכל לתת מידע מעשי לבחירת המידה הרצויה זה יוכל לעזור.

כעקרון זה עניין של ניסיון בעבודה וכמה מקום יש לך כדי לעבוד עם הכלי.

אני בסט של רבע משתמש לרוב לביטים, בתוך הרכב, לברגים שאין אליהם גישה וצריך כלים קטנים מאוד או למכלולים קטנים שעובדים עליהם מחוץ לרכב, על שולחן עבודה.

להלן ההמלצות שלי לעבודה עם סט בוקסות.

8-13 מ"מ - סט 3/8.

13-32 מ"מ - סט 1/2.

32 מ"מ ומעלה - סט 1/2 עם ידית מאוד ארוכה או 3/4.

מקווה שזה עונה לשאלתך.

• תוכן חדש...