Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניראה לי שהיה נזק גם לפני, כאשר רכשתי את הרכב המפלס של השמן היה במינימום, ככה שאני מתאר שהבעיית צריכת השמן הייתה גם לפני.

בכל אופן הייתי היום אצל "aviparts" חבר בפורום, המקום מתמחה באגזוזים, ממירים ורדיאטורים.

כאשר פירקו את הממיר שנמצא בסעפת, נאמר לי שהממיר שרוף, שאלתי אותו אם יש סימנים של שמן, נאמר לי בוודאות שלא!

הרכבה עם עבודה ואחרי מע"מ עלות של 1000 ש"ח כמובן שלא מקורי, הם אלא שמוכרים למוסכים את החלקים, מכיוון שהגעתי דרך הפורום אז יש הנחה.

אחרי שהייתי שם ניגשתי לחיים צורייה גם חבר בפורום, על מנת שיבצע לי 4 גזים, התוצאות היו יפות שם בסרק וגם ב-2500 סל"ד.

אם הממיר היה פגום הרי לא היו תוצאות טובות.

תקנו אותי אם אני טועה.

ואם אין סימנים של שמן בממיר והאגזוז, לאן לעזאזל נעלם השמן?

תודה.

פורסם

הפלאגים שהוצאת מהרכב הם אכן הפלאגים המומלצים לרכב שלך (בהנחה שקוד המנוע שלך הוא QG18DE) ע"פ הקטלוג של NGK - זאת אומרת שאין כאן שום בעיה של פלאגים אלא בעיה במנוע עצמו.

אם אתה לא מתכנן לתקן את הבעיה, קודם כל תתחיל להשתמש בשמן מעט יותר סמיך (15W40 או 20W50) ע"מ לצמצם את צריכת השמן של המנוע, פגיעה ממיר הקטליטי החדש ופגיעה במצתים החדשים.

בדוק עלויות של החלפת מנוע לאחד אחר מפירוק או תיקון הקיים (רינגים וכו') ועשה את השיקול הטוב ביותר עבורך.

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הפלגים בודאות לא מתאימים ויש שני סוגים של מנועים עם הקוד הזה בדיוק אך יש הבדל בראשי מנוע ולכן דרוש פלאגים יותר ארוכים במנוע מהסוג החדש יותר.

אם שמים את הפלגים הארוכים למנוע מהסוג הישן הם לפעמים נשברים וגורמים לנזק במנוע או שמגדילים את יחס הדחיסה ואת מיקום הניצוץ בתא השריפה וגורמים לבעיות אחרות של סחיבה צלצולים ועוד רעות חולות ובדרך כלל מאוד קשה לפרק אותם מהמנוע בגלל הפיח שמצטבר על התבריג המיותר

פורסם

OK

אין ספק שמבחינת התמונות, הפלאגים לא מתאימים - לראיה: סימני הפתיחה על חלק מהתבריג של המצת ולא על כולו.

מצד שני, לפחות לפי מה שמומלץ ע"י היצרן NGK לקוד מנוע הזה - אלו הפלאגים שצריך לשים.

כאשר קניתי את הרכב שלי, שמו בטיפול האחרון פלאגים קצרים מידי (NGK BKR6E-11) כשלמעשה צריך פלאגים ארוכים (NGK LFR6B). לא תמיד ניתן להסתמך על מה שיוצא מהרכב, אלא גם על קטלוגים וניסיון אישי.

השאלה היא - איך באמת , במקרה של הניסן הנ"ל, אפשר לדעת בוודאות האם הפלאגים המתאימים הם הארוכים או הקצרים, כי קוד המנוע (לטענתך) זהה בשני המנועים... ?

הרי לשים את הפלאגים הקצרים בכל המנועים זאת הדרך הקלה להתמודד עם ה"בעיה" הזו וללכת על הדרך הבטוחה - אבל בראשי מנוע שצריך פלאגים ארוכים זה קריטי ליעילות הבעירה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בשבילי זה די פשוט כי אני מכיר את זה די טוב ומזהה את סוג המנוע בקלות מכסה שסתומים שונה מה גם שמי שעובד עם הקטלוג חלקים של ניסאן או הספרות הטכנית לא יכול לטעות.

פורסם
הפלאגים שהוצאת מהרכב הם אכן הפלאגים המומלצים לרכב שלך (בהנחה שקוד המנוע שלך הוא QG18DE) ע"פ הקטלוג של NGK - זאת אומרת שאין כאן שום בעיה של פלאגים אלא בעיה במנוע עצמו.

אם אתה לא מתכנן לתקן את הבעיה, קודם כל תתחיל להשתמש בשמן מעט יותר סמיך (15W40 או 20W50) ע"מ לצמצם את צריכת השמן של המנוע, פגיעה ממיר הקטליטי החדש ופגיעה במצתים החדשים.

בדוק עלויות של החלפת מנוע לאחד אחר מפירוק או תיקון הקיים (רינגים וכו') ועשה את השיקול הטוב ביותר עבורך.

בהצלחה

איציק

אהלן איציק,

עלות של מנוע הוא בין 2500-3500, אך הרכב נבדק במכון לבדיקה, ופרט לכסתח "כניראה" של שרפת שמן במובילי שסתומים הבדיקה יצאה טובה.

צירפתי את דו"ח הבדיקה.

Dan-idin

אכן צודק, הפלאגים שהיו מורכבים בהתחלה הם ארוכים ולא מתאימים למנוע שלי (מכסה פלסטיק שחור) הפלאגים הארוכים הם למנוע עם המכסה מאלומניום.

בינתיים אני נוסע עם שמן דבש שמעורב עם שמן 10/40, עבר כבר טיפה יותר מ-150 ק"מ ואין צריכה של שמן.

השאלה שלי היא שאני מודע לזה שהשמן דבש לא פתר את הבעיה אלה רק עקף אותה לבינתיים עד שהשמן יאבד מאיכותו, אם אני לוקח את הרכב למוסך מרכזי ושם יבצעו לי בדיקה מקיפה למנוע, ויתגלה שם שלא מדובר בשריפה במובילי שסתומים אלה נניח ברינגים, ורינגים במרכזי אמרו לי שעולה מעל 3000 ש"ח, אני אוכל להגיש בקשה בבית משפט לתביעות קטנות נגד מכון הבדיקה?

הבעיה ברכב שהוא גם לא יודע לנסוע במהירות 100 קמ"ש בשיוט, הרכב מתחיל לקרטע ושומעים רעשים של בריכת ניצוץ, את זה המכון בדיקה גם לא טרח להודיע לי, גם כשהייתי אצלו בפעם השניה הוא טען שאני מדבר שטויות לאחר שלקח את הרכב לסיבוב.

תודה רבה.

scan0001.jpg

• תוכן חדש...