Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני חייל ואיתי בחדר עוד 5 אנשים.

הקיץ החם של הדרום לא מטיב איתנו, ולא מספיק שהוא מקשה על העבודה, בלילות החום בחדר הוא בלתי נסבל.

החלון פתוח,אבל אנחנו בצד הלא טוב של המגורים, ז"א שלא ממש נכנס אוויר והאוויר החם נשאר כמו בסאונה.

מאוררים? בעיקר עושים הרבה רעש ומעיפים אוויר חם.

אי לכך ובהתאם לזאת, אנחנו מחפשים כולם ביחד פתרון קירור טוב ויצירתי יותר, כל אחד מוכם לשים עד 150 שקלים בשביל להביא משהו טוב שישנה לנו את הקיץ בחדר ( בחישוב מהיר, פתרון קירור שיעלה עד 750 שקלים, עם נטיה למטה כי בכל זאת אנחנו חיילים )

בבסיס יש מבני מגורים עם מזגנים ומבני מגורים בלי מזגנים, אני לצערי נפלתי במבנה בלי מזגן. שקלנו לעשות איזה עצומה ולהעלות את זה למפקד הבסיס, אבל התברר שבעבר כבר ניסו דברים קודמים וזה לא ממש הלך.

בקיצור מה שנשאר לעשות זה כרגיל לדאוג לעצמנו לבד.

אשמח לקבל המלצות ועזרה מהחבר'ה כאן.

תודה!

פורסם

מזגן חלון משומש+קומבינה על החלון בחדר יספק לכם אחלה קירור. השאלה אם הצבא יאפשר את זה

אני קניתי פעם מזגן מעולה מבית להריסה ב200 ש"ח.

אגב, גם לצבא לדעתי יש מלא מזגנים ישנים כאלו זרוקים.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

הדבר הכי טוב שאפשר לעשות בתקציב שלכם ועדיין לשמור על תיקניות כלשהיא זה למקם נכון יותר את המאווררים. במקום שכל אחד יכוון את המאוורר שלו על עצמו, שימו מאוורר אחד שישאב אוויר קר פנימה ואחר שיוציא אותו החוצה. זה לא יעזור הרבה, אבל ב-750 ש"ח זה המקסימום שאפשר לעשות בצורה תיקנית בבסיס צבאי. מזגן משומש אף אחד לא יאשר לכם להכניס לבסיס.

אופציה אחרת - ללכת לישון בחמ"ל/בונקר/מרפאה/שק"ם/כיתה/כל מקום ממוזג אחר. העברתי לא מעט לילות כאלו בצבא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני שם מאוורר על החלון שיכניס אוויר מבחוץ לחדר.

אתם בדרום, בלילה אמור להיות קר - זה יכול לפתור את הבעייה.

רק חשוב להשאיר עוד פתח, שהאוויר שנכנס יוכל לצאת ותהיה זרימת אוויר בחדר.

פורסם

בקיץ הקודם 3 מהאנשים שאיתי בחדר ( השניים האחרים לא היו בזמנו ), הלכו לישון במקום מקורר אחר רוב הזמן, אבל עדיין מדיי פעם עלו וכולנו סבלנו.

הבעיה במזגן חלון זה שהחלונות בחדר הם ממש מעל המיטה, רווח של אולי 40 ס"מ בגובה.

שינוי מיקום המיטות בחדר הוא דיי בלתי אפשרי בגלל שאנחנו 6 בחדר, ככה שלדעתי מזגן חלון לא בדיוק ילך פה.

ובנוגע להתקנת מזגן, זה אכן בלתי אפשרי, אף אחד בבסיס לא יתן לנו לנסות להביא מישהו חיצוני להתקין מזגן בחדר.

אין משהו יותר מתוחכם ממאוורר רגיל?

שמעתי על מאוררים שעובדים עם קרח, ככה שהאוויר הקר שיוצא מהקרח מתפזר בחדר, השאלה איפה מוצאים כזה דבר וכמה זה עולה?

פורסם

מזגנים ניידות מסוג הזה פולטים כמות גדולה מאוד של חום (יש צינור שמוציא את החום החוצה, אבל זה עוזר רק חלקית, הרבה מאוד חום נשאר בפנים והוא גם רועש למדי). לדעתי לא יעיל ואני מדבר מתוך ניזיון של כמה שנים עם דבר כזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לי בצבא יצא לישון עם מזגן נייד, זה הציל לנו את השינה.

זה נכון שהוא מוציא חום, אבל הוא מוציא אותו דרך צינור שאמור להתלבש על החלון ככה שפועל בחדר נפלט רק אוויר קר. יכול להיות שזה תלוי כמה הוא חדיש, עם המזגן שאני ישנתי הכל היה בסדר ולא נפלט עלינו חום.

אפשר למצוא כאלה משומשים

http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2.php?AreaID=&SalesCatID=1&SalesSubCatID=4&SalesSubCat3ID=0&ManufacturID=0&fromPrice=&untilPrice=&Info=%F0%E9%E9%E3

הבעיה היא שאם רס"ר רואה דבר כזה יש מצב שהוא מעיף אותו לעזאזל אז אולי כדאי לבדוק את העניין לפני שמוציאים כסף.

פורסם

יש מצנני אויר העובדים על מים. יש מיכל שאתה ממלא במים והם מתאדים באויר תוך כדי שהמצנן עובד. התהליך הזה מקרר את האויר בחדר. המכשיר מתחבר לשקע חשמל רגיל.

המכשיר יעיל באזורים חמים ויבשים (לחות נמוכה).

מדובר במכשיר לא קטן בכלל שניתן לנייד בתוך החדר.

לחילופין יש את השיטה הפרימיטיבית יותר של מצנן אויר:

תולים סדין או חיתול בד ואת חלקו התחתון מטבילים בקערת מים. מאחורי הסדין מפעילים את המאוורר, רצוי שהמאוורר יהיה ליד החלון כך שהוא יזרים אויר מבחוץ.

לא לשכוח להשאיר חלון נגדי פתוח למשב אויר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אין סיבה שלא יאשרו לך מזגן חלון בחדר !

אצלנו בחדרים כמעט כל החיילים קנו מזגנים והם פשוט עוברים בירושה

ולא צריך להגיע ל750 שקל, אפשר למצוא גם ב200-300 שקל מזגן מצויין !

ואם הביעה היא שאי אפשר לשים אותו בחלון, ברוב החדרים שיצא לי לראות בבסיסים, יש חלון מעל הדלת ששם אפשר לשים את המזגן

פורסם

הרעיון של אמיר נשמע מצויין ויכול לעבוד!

אני בכלל הייתי ממליץ על שני מאווררים, אחד על חיתול מבד טבול במים, והשני על החלון. אני הייתי בוחר לשים מאוורר שמוציא אוויר.

מצנן על מים בדרום היבש יכול להוריד את הטמפרטורה מאוד.

ומזגן חלון זה עדיין רעיון לא רע, ביחוד שאתם לא משלמים על החשמל.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
מזגן חלון משומש+קומבינה על החלון בחדר יספק לכם אחלה קירור. השאלה אם הצבא יאפשר את זה

אני קניתי פעם מזגן מעולה מבית להריסה ב200 ש"ח.

אגב, גם לצבא לדעתי יש מלא מזגנים ישנים כאלו זרוקים.

נדב

ישרוד בדיוק עד למסדר המגורים הקרוב.

חוץ מזה, עם הרעש שיוציא מזגן חלון ישן, ועוד כזה שהותקן בקומבינה (שלרוב תיראה כאילו מקומה כאן), עדיף לכם לישון בחום.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
...אני הייתי בוחר לשים מאוורר שמוציא אוויר...

+10

אם תצליחו לגרום למאוורר/ים לדחוף אוויר מהחדר החוצה, זה יעיל שבעתיים ממאוורר/ים ש"דוחפים" אוויר פנימה.

הוצאת אוויר מהחדר מאלצת זרימה כי אוויר חייב להיכנס מבחוץ במקום האוויר שנדחף החוצה.

לדחוף אוויר פנימה עוזר רק אם אתה עומד מול המאוורר ליד החלון.

פורסם

אני במקומך הייתי עובד בכיוון אחר לגמרי, נציב קבילות חיילים!

לי זה עזר, אבל אני הייתי במכולת מגורים, שם קצת יותר קריטי.

בכל מקרה - אם המצב הוא בלתי נסבל ברמה שאתם לא יכולים לישון בלילות ולהימצא בחדר בהפסקות שלכם - פנו לנציב קבילות ואם הוא יפסוק לטובתך המפקדים שלכם יחוייבו להתקין מזגן, הייתי מתארגן עם כל שאר החיילים שישנים בחדרים בלי מזגן שגם הם יגישו קבילות, כך העניין יטופל מהר יותר - חשוב מאד שאת הקבילות תגישו נגד מפקד הבסיס ו\או סגנו ולא נגד המפקדים הישירים שלכם. בהצלחה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...