Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

FORD EXPLORER SPORT TRAC בישראל

avizaz
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יודע על מה מדובר, ראה את הרכב במבשרת ציון אולי

http://www.ford.com/suvs/sporttrac/

חבר אמר לי שגיסו (שעובד בבנייה) קנה פורד חדשה, הפורד היחידה שמתאימה לתיאור של הרכב שהוא נתן לי (היות שהוא לא יודע את הדגם) זה ה EXPLORER SPORT TRAC

המידע שאמר זה: פורד, "לא בדיוק טנדר, לא בדיוק ג'יפ", מאחורה יש מטען פתוח אבל לא ארוך.

בהתחלה ניסיתי לכוון אותו ל FORD F150/F350 אך נראה כאילו הוא מדבר על הרכב הנ"ל

יש סיכוי?

דרך אגב, מחיפוש קצר על הפורד F150 נראה כאילו צהל איכשהו הרס את הרכב

מזה:

b_072.jpg&width=600&height=400

לזה:

190308_10150103296133650_226595393649_6421240_205703_n.jpg

לא נראה BAD-ASS כמו בראשונה :S

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

קיימים כל מיני ואריציות של רכבים בארה"ב. יש אפילו פיקאפ של קדילאק אסקלייד. אם הטנדר פורד הזה לא היה מיובא לפה לפני כנראה שהיבואן מביא אותו על מנת להתחרות בפלח שוק שטנדרים אחרים של פורד לא יכולים. דרך אגב, הפורד F150, F350 הם הרבה יותר מאסיביים ובנויים יותר לעבודה מאשר האקספלורר. הוא אמור להיות זול יותר מהם ובטוח יותר מאובזר מהם. כנראה זה מיועד לאנשים שמחפשים טנדר פחות עוצמתי אבל עם יותר איבזור ויותר יוקרה.

עוד רכב לדוגמה זה השבורלט אבלאנש שהיא גם מין הכלאה בין גיפ לטנדר.

07_escalade_side.jpg

2011-chevy-avalanche.jpg

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אז אתה אומר שיש מצב לייבוא אישי?

כי קשה לי להאמין שהם ייבאו את הרכב הזה (אני די בטוח שהחבר היה מזכיר את זה), בכל מקרה אם התשובה לא תימצא בפורום החבר הוא חבר טוב אני אלך אליו פעם אחת כשהאוטו יהיה שם

יש לציין שבדקתי באתר פורד הישראלי ולא מצאתי רכב שדומה אפילו בקצת לתיאור, ולכן בדקתי בעולמי ומצאתי את דגם זה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

טוב ברשותך כמה דברים. לגבי יבוא אישי אני לא ממש מומחה גדול אבל ממה שאני יודע שאחד התנאים על מנת לייבא רכב ביבוא אישי הם שהיבואן מייבא את הרכב ביבוא סדיר. כלומר אם היבואן לא מייבא את הטנדר הזה אני לא בטוח שאתה יכול לייבא אותו. אולי אני טועה ואם כן אני אשמח לתיקון.

דבר שני, כמו שאמרתי לך הפורד 150 והיותר גדולים הם טנדרים או יותר נכון משאיות לעבודה נטו. האקפלורר בגירסת הטנדר שלו הוא גם לעבודה אבל הוא יותר מאובזר. מסתבר שהוא גם יותר יקר מהצורה הבסיסית של ה F150 בסביבות ה 6 -8 אלף דולר. כמובן שבארץ ההפרש יהיה יותר משמעותי. אם תקרא את המפרט של האקספולרר טנדר ושל ה F150 תגלה שה F150 מורשה לשאת ולגרור משקל כמעט כפול מזה של האקספלורר טנדר. זה נקרא gross combination weight rating

GCWR בראשי תיבות.

ה 150 מורשה 14,000 ליברות שהם 6300 ק"ג ואילו האקספלורר מורשה 8800 ליברות שהם 3960 ק"ג.

בקיצור הF 150 הוא יותר עבודה נטו בלי הרבה דאווין ואילו האקספלורר טנדר הוא פחות עבודה נטו עם יותר דאווין. אלה הם ההבדלים בין שני המפלצות תאבי דלק הללו. אל תשכח שמדובר במנועי בנזין. ספק אם אדם פרטי בארץ מסוגל להחזיק כאלה רכבים לשימוש פרטי ולא לשימוש עסק. דרך אגב, במידה ולא ידעת, המיסוי על רכבי עבודה מורכב בצורה אחרת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

כמה שטויות בשרשור אחד :)

תרשו לי לתקן

* האקספלורר ספורט טראק לא מנסה להתחרות באסקלייד, בשביל זה יש את הלינקולן מארק LT, שזהו למעשה אח תאום לפורד F150 רק עם חזות של נביגטור, גם הנביגטור מבוסס על האקספדישן של פורד שהוא מבוסס על ... F150.

גם לF150 יש גרסאות מפוארות מאוד.

האסקלייד EXT הוא למעשה אח תאום לשברולט אבלנש, שניהם מבוססי טאהו\סברבן.

גם איתם אפשר לעבוד ולנגר שלי יש אבלאנש חדש.

המתחרה הישיר של הF150 הוא הסילברדו אבל בGM דווקא בסברבן כבסיס לטנדר שלהם ולכן אם משווים בין הלינקולן לקאדילק, הלינקולן מסיים כשידו על העליונה.

מפלצות זוללי דלק, דאווין, מנועי בנזין....

בטנדרים של פורד יש אופציה למנועי דיזל, בGM אפשר למצוא גם גרסאות הייבריד בנוסף לדיזל.

לכל אחת מהמעונית שהוזכרו כאן יש רשימת תוספות ארוכה ורכבי עבודה אמריקאים יכולים להיות מאוד מאוד מפוארים ומפנקים.

2010-Ford-F150-Platinum-Interior-View-Pictures.jpg

haters will hate

פורסם

ההבדל הגדול בין AVALANCHE\ESCALADE EXT לבין SILVERADO הוא במתלים, בסילברדו\F150 יש סרן חי, לעומת זאת

באבאלנש ודומיו יש מתלים עצמיים מה שמשפר את התנהגות הכביש ונוחות, אבל גם פחות משקל מותר, הקונים שלהם לרוב

אנשים שאוהבים את קונספט ה'טראק' ללא צורך בנשיאת מטענים כבדים.

פורסם

זה כי האבלאנש לא מבוסס על הסילברדו אלא על הסברבן, לכן יש לו גם מרכב כמקשה אחת להבדיל מהסילברדו שבו תא הנוסעים והארגז הם חלקים נפרדים.

haters will hate

פורסם

אני אומר לכולם ובכלל לפותח השירשור. למה להתעסק ברכבים של ילדים קטנים? אם כבר הולכים על כוח ועוצמה אין על הפורד

F-650. אני נוהג בכזה מפלצת על הכביש אף אחד לא יעיז לחסום לך את הנתיב השמאלי. :lol:

פורסם

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

אין מצב שיש לך כזה

(להסר הספק תביא תמונה של הרכב שלך :p)

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם

מתנצל על הדיסלקציה הקטנה שלי. התכוונתי לרשום שאם אתה נוהג באחת כזו על הכביש אף אחד לא יעיז לחסום לך את הנתיב השמאלי.

איך אני חולה על האמריקאים. יש להם פטנטים שלפעמים גורמים לי להרים גבה מרוב התפעלות.

למשל כאן, אם נמאס לך להעמיס את הטרקטורון או האופנוע על הטנדר? אין שום בעיה. הם מצאו גם לזה פתרון.

פורסם

העצוב הוא שהרכב הזה בטח עולה חצי מחיר מהדגם הכי בסיסי של ה F350 בישראל

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם

ראיתי גם בארה"ב מעין קיטים שהופכים את הטנדר שלך לסמיטריילר שאפשר להלביש עליו נגרר.

מישהו יכול לאמת את זה?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
זה כי האבלאנש לא מבוסס על הסילברדו אלא על הסברבן, לכן יש לו גם מרכב כמקשה אחת להבדיל מהסילברדו שבו תא הנוסעים והארגז הם חלקים נפרדים.

האבלאנס\סילברדו\סברבן\אסק-דרק זה אותו דבר, כולם מבוססים על כולם כי זו אותה שילדה.

לטנדר אמיתי יש ארגז נפרד בגלל כושר ההעמסה וגם כדי שאפשר יהיה להחליפו בארגז יעודי, כמו של COMED למשל.

פורסם
העצוב הוא שהרכב הזה בטח עולה חצי מחיר מהדגם הכי בסיסי של ה F350 בישראל

בבקשה ממך אל תתחיל. התחלת ביפה, חבל, חבל, אני בא בכבוד. חבל (פרוספר).

ראיתי גם בארה"ב מעין קיטים שהופכים את הטנדר שלך לסמיטריילר שאפשר להלביש עליו נגרר.

מישהו יכול לאמת את זה?

אכן, אמת לאמיתה. מדובר על טנדרים(משאיות) הגדולות שגוררות סירות, קרוואנים וכיוצא בזה. העניין שכל העסק מחובר לאחורי הטנדר (לארגז) ותופס חלק נכבד מהמקום שלו. אני לא כל כך בטוח לגבי היתרונות והחסרונות כי לא ממש התעמקתי בזה. כנראה שיש קשר ישיר למשקל שגוררים.

פורסם

אני רואה שנגעתי לך בנקודה רגישה (החלום לנהוג על F650) :)

השרשור הטוב ביותר בפורום

• תוכן חדש...