Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי היום רכב ליסינג מסוג פורד פוקוס והגיע הזמן להחליפו.

אני מתלבט בין המכוניות הבאות:

פורד פוקוס, מיצובישי לנסר, טיוטה קורולה ויונדאי i30 CW (את מזדה 3 הורדתי בגלל בעיית נוחיות).

חשוב שיהיה אוטו מרווח ונוח ורצוי נסיעה שקטה.

בפוקוס מפריע לי רעשי הנסיעה, תאורת תא הנוסעים ותא הכפפות הלא נוח כל כך לשימוש.

עם בעיית התאוצה אני מסתדר מכיוון שרוב הנסיעות הן בעיר.

האם המכוניות האחרות יכולות להוות תחליף טוב לפוקוס מבחינת נוחיות מצד אחד,

ולפתור את הבעיות שמפריעות לי מצד שני?

תודה,

איל

פורסם

ה-I30 לא שקטה אבל מאוד מרווחת וגם זריזה, כבונס מציעה איבזור טוב.

האם אתה יכול לבחור בפורטה? היא מרווחת גם כן ומציעה נסיעה נוחה ושקטה יותר.

בהצלחה.

פורסם

לא ראיתי שפורטה ברשימה אז כנראה שלא, אבל אנסה לברר.

מה יש לך להגיד לגבי חסרונות ויתרונות של הלאנסר והקורולה?

תודה

פורסם

אם יש עוד אופציות והתאוצה היא לא גורם חשוב,

הייתי ממליץ על הרנו פלואנס שהיא מאוד נוחה ומרווחת.

לגבי איבזור היא לא משהו וכמו שאמרתי תאוצה לא ממש מהירה.

מבחינה אבזור אנסה לדרג מה אני חושב על הרכבים שהצעת:

פורד פוקוס, לא ממש מאובזרת אבל עדיין טובה יותר מהקורולה שמרגישה כאילו עשו לך טובה ונתנו לך ספידומטר.

מיצובישי לנסר, מרגישה יותר מאובזרת הודות לעיצוב שעדיף בעיניי על הקורולה אבל עדיין לא יותר טובה מהיונדאיץ

טיוטה קורולה הקורולה ממש מדבר כמו שכתבתי מקודם.

ויונדאי i30 CW היונדאי מרגישה מאופקת אבל מאובזרת ואיכותית, במיוחד אם הסאן רוף והשליטה מההגה עדיין אופציה בגרסת הליסינג.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

בלי להתבלבל - I30 CW !!!

עברתי מגוון רכבי ליסיניג. מזדה3 , פוקוס *2 , טויוטה ופיאט.

היונדאי מציגה חוויה והנאה ברמה אחרת.

פורסם

מבחינה דינאמית I30 עדיפה על פוקוס שטיישן עם מנוע 1600 סמ"ק (וגם על פוקוס לא סטיישן).

אבל לטעמי, פוקוס עדיפה במחינת מרחב פנים ונוחות.

אם הכבדות של פוקוס לא הפריעה לך עד עכשיו, אתה יכול בשקט ללכת על פוקוס או על רנו פלואנס.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מבחינת נוחות - לדעתי פוקוס עדיפה על ה-i30 . מבחינת ביצועים - לא, וזה נכון גם לגבי דגמי הסטיישן.

אני הייתי מכניס רכב נוסף למשוואה - ג'טה, הביצועים פושרים כמו הפוקוס, אבל לזכותה אינטריור יותר איכותי ועמיד, מושבים נוחים (עם זה אפשר כמובן להתווכח כי כל אחד מרגיש אחרת) תא מטען גדול ומרווח.

alfa 156 2.5.

פורסם

היי איל,

מכיוון שרוב הנסיעות הן בעיר – יונדאי i30CW תרגיש לך מסורבל (בגלל אורכו של הרכב). מאידך היא מרווחת ובעלת תא מטען ענקי. אם החלטת ללכת על רכב עם 4 דלתות – טויוטה קורולה היה המרווחת ביותר, אם כי לא בפערים משמעותיים מאד. בנוסף, התחושה בתא הנוסעים מעט קודרת.

פורד פוקוס הוא רכב טוב מאד ואם נהנית ממנו, למרות מגבלותיו, אני הייתי שוקל להתחדש בפוקוס נוספת.

מצד שני – קצת גיוון לא יזיק בחיים. מיצובישי לאנסר – רכב לא רע, מודרני, עם "פאסון" יותר ספורטיבי מהאחרות.

לסיכום, בשורה התחתונה – עניין של טעם אישי.

בהצלחה,

גיל מאוויס

שלום,

יש לי היום רכב ליסינג מסוג פורד פוקוס והגיע הזמן להחליפו.

אני מתלבט בין המכוניות הבאות:

פורד פוקוס, מיצובישי לנסר, טיוטה קורולה ויונדאי i30 CW (את מזדה 3 הורדתי בגלל בעיית נוחיות).

חשוב שיהיה אוטו מרווח ונוח ורצוי נסיעה שקטה.

בפוקוס מפריע לי רעשי הנסיעה, תאורת תא הנוסעים ותא הכפפות הלא נוח כל כך לשימוש.

עם בעיית התאוצה אני מסתדר מכיוון שרוב הנסיעות הן בעיר.

האם המכוניות האחרות יכולות להוות תחליף טוב לפוקוס מבחינת נוחיות מצד אחד,

ולפתור את הבעיות שמפריעות לי מצד שני?

תודה,

איל

פורסם

ג'טה לא באה בחשבון מפני שהיא יקרה בכ-400 ש"ח לחודש יחסית ליתר המכוניות שהזכרתי.

הקורולה יקרה מפוקוס בכ-100 ש"ח סכום שאני מוכן לספוג,

ופלואנס יקרה בכ-200 ש"ח שזה מאד גבולי עבורי.

פוקוס, I30 ולאנסר בהפרשים קטנים ולא משמעותיים.

מבחינת כדאיות כלכלית אני נמצא בצד הלא כדאי (15,000 ק"מ ממוצע שנתי),

אך החלטתי שאני מוכן לשלם עבור הנוחיות, אבל עד גבול מסויים.

האם הלאנסר שקטה יותר מהפוקוס?

פורסם

אני לא חושב שלנסר יתר שקטה מפוקום,

אבל לטעמי העיצוב שלה (גם חיצוני וגם פנימי) פחות משעמם מזה של פורד.

אפשר בהחלט לגוון ולקחת את לנסר.

מומלץ לבצע נסיעת מבחן. אתה יכול להזמין בסוכנות מיצובישי .

אחרי זה יהיה לך יותר קל להחליט.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני עדיין חושב שה-I30 היא הכי טובה ברשימה הזאת. האיבזור הוא הכי עשיר עם גג שמש ושליטה מההגה וגם מחשב דרך ופנסי ערפל. המרווח טוב בעיקר במושב האחורי. תא המטען גדול ושימושי.

מבחינת מרווח היא עדיפה על הפוקוס וכמובן שגם מבחינת ביצועים. בנוחות הפוקוס לוקחת ומבחינת בידוד רעשים אני חושב שהן דומות למדי, אולי יש לפוקוס יתרון קל.

הלאנסר מאוד מפתיעה. ציפיתי לרכב רופס ומיושן. בפועל הרכב נאה גם בחוץ וגם בפנים, בעיקר כשהריפוד הפנימי הוא בגוונים הבהירים. רשימת האיבזור הבטיחותי מובילה עם 7 כריות אויר. המנוע למרות שחסרים לו 100 סמ"ק מציע ביצועים סבירים ותיבת ההילוכים חלקה ונעימה. נכון, הפלסטיקה בתא הנוסעים לא מדהימה אבל אפשר לחיות עם זה.

אני אישית עברתי מ-I30 האצ'בק לפורטה ואני מאוד מרוצה. אמנם לבנות שלי חסר הסאנרוף אבל הפורטה מציעה חבילה "שלמה" יותר. המרווח בתא הנוסעים טוב וגם החומרים מרגישים איכותיים ומורכבים היטב. הרכב שקט ונוח יותר מהיונדאי, הוא מקפץ פחות ומשכך שיבושים בצורה עדיפה. ל-I30 נטייה מעצבנת להיתקע בהילוך רביעי לעיתים ולעצבן בעקיפות, אמנם ניתן להזיז את הבורר ימינה ולהוריד ידנית אבל זה מציק לפעמים. בפורטה לא נתקלתי בתופעה וקיימת אפשרות טיפטרוניק נוחה. הפורטה שלי ממודל 2010 מצויידת בגיר 4 הילוכים, דגמי 2011 כבר מקבלים גיר עם 6 הילוכים שתורם בעיקר להרגשה רגועה יותר ומאומצת פחות, בעיקר בשיוטים ובתאוצות ביניים. לדעתי מדובר באחת הבחירות הכי טובות בשוק המשפחתיות כיום מכל החבינות כולל איבזור, צריך להסתכל קצת מעבר לסמל של קיה.

בהצלחה.

פורסם

ה-I30 לא רעה אבל מרגישה טיפה מיושנת.

אני הייתי בוחר בלאנסר אבל גם הקורולה לא הרחק מאחור (ביצועים מצויינים, דיי חסכונית, מרווחת אך מאובזרת בקמצנות והנוחות רק סבירה).

ממליץ חבצע נסיעת מבחן לפני הבחירה, כל הרכבים טובים והבחירה בניהם היא רק שאלה של העדפה אישית.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אם נוחות חשובה לך אתה חייב לבצע נסיעות מבחן. אם זה אפשרי אולי תשאיל רכב מחבר לעבודה לסיבוב קצר.

הקורולה בהחלט לא נוחה כמו הפוקוס, ולוקה באיבזור הבטיחותי.

הפלואנס נוחה אבל אתה צריך להחליט אם זה שווה לך את ההפרש.

ה I30 CW מרווחת כמעט כמו הפוקוס סטיישן וזריזה, אבל קופצנית לטעמי.

גם הלנסר טובה, ונוחה למדי אצלי הגיעה למקום שני בהפרש קטן.

בסוף נשארתי עם פוקוס.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

תודה לכל ההמלצות.

במהלך חופשת הפסח ביצעתי נסיעת מבחן בלנסר.

מכונית נחמדה ונוחה בדומה לפוקוס ומרעישה כמו הפוקוס,

בעלת איבזור עשיר יותר אבל יש בעיה בתחושת ההגה (רך מדי),

אולי מתרגלים לזה.

מוצעת אצלנו מכונית נוספת שלא עלתה כאן לדיון והיא אופל אסטרה.

היא מוצעת במחיר אטרקטיבי יחסית (כמו הפוקוס והמיצובישי).

האם יש למישהו חוות דעת עליה? האם היא עדיפה על המתחרות שציינתי?

• תוכן חדש...