Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שמי עדי ויש לי טויוטה קורולה לונה שנת 98' אני די מרוצה (חוץ מצריכת הדלק שלה 1\10 בערך...) בעלי לא, שוויו של הרכב הוא סביב 30,000 אלף שקלים חדשים ורציתי לדעת האם כדאי לי לשדרג ולמה או שלא.

אני צריכה רכב משפחתי (הרכבת משפחה) שצריכת הדלק שלו תהיה חסכונית מאוד חשוב כי אנחנו גרים בישוב וכל יציאה מהבית מתחילה בעשרים שלושים קילומטרים. אשמח לשמוע את הצעותיכם תודה מראש עדי נוה.

פורסם

אם את רוצה לשפר את צריכת הדלק, תצטרכי לחפש ככל הנראה רכב דיזל, רכב עם מנוע קטן או רכב היברידי.

רכב דיזל נראה לי שהכי בא בחשבון, כי במחיר סביר אפשר למצוא אחד סביר, שיהיה משפחתי גם, חסכוני יחסית וגם די אמין. היות ותארת כאן מצב שאתם נוסעים הרבה, כדאי לשקול בהחלט רכב דיזל, אם הק"מ הוא סביר 17-18 אלף ק"מ לשנה (ומעלה).

הכול תלוי תקציב. יש אפשרות לרכוש סקודה אוקטביה, יש אפשרות לרנו מגאן או סניק דיזל, לסיטרואן פיקסו HDI. יש המון אופציות. חלקן עשויות להיות גם ידניות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני כלל לא משוכנע שכדאי לך לבצע את ההחלפה. סה"כ התקציב שלך מספיק לרכב משפחתי כגון קורולה 1999-2000, לא התקדמות גדולה בהשואה למה שיש לך. לכן, אם הרכב שברשותך אינו בעייתי מבחינת תקלות לא כדאי לך להכנס להרפתקה שעלולה לעלות לך הרבה בתיקונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השאלה למה לקנות שוב את אותו הרכב, שלטעמי איננו מצדיק את המחיר שלו.

המחירון של טויוטה בשמיים, ולטעמי הטויוטה קורולה היא אחד הרכבים שאיננו מצדיק את המחיר שלו בשום אופן.

רכב מודל 98 נמכר ב30 אלף ש"ח? איפה נשמע דבר כזה? רכב ישן, בן 13 כבר (ויכול להיות אפילו 14, כי פעם היו מוכרים רכבים ממודל של שנה יותר, כלומר ב97 היית קונה מודל 98 שהיה נחשב 98 לכל דבר), למה בדיוק לקנות דווקא את הרכב הזה ב30 אלף ש"ח שבאותו מחיר אפשר לקבל אלמרה שלטעמי עדיפה, אוקטביה חדישה יותר, סוזוקי ליאנה, מאזדה לנטיס 1.8 או יונדאי אלנטרה?

אין שום הצדקה לרכוש רכב כמו הקורולה. גם החדשות יקרות מאוד ולא מצדיקות את המחיר שלהן, הGLI שנמכרת תמורת כמעט 130 אלף ש"ח לא מספקת כמעט אבזור, לא בטיחותי ולא פינוקים, בעוד שאבזורים כאלו קיימים אפילו במכוניות זולות יותר ברמת הגימור הנמוכה, כמו הInspire בi30, או רמת הגימור LX בקיה סיד, אפילו גרסת הליסינג של הלנסר 1.5 די מאובזרת.

במצב של היום, הקוריאניות נותנות פייט ליפניות. האמינות כמעט שווה (ואני נוטה להאמין שהאמינות של הקוריאניות בחלקן כבר עברה מזמן את היפניות), האבזור עדיף בקוריאניות, איכות הבניה אפילו (וכן, היו להוריי כמה מכוניות יפניות לפניי הi30 ככה שאני קצת מתבסס על משהו...) ואפילו הבטיחות. הגטס שלי מ2008, הגיעה עם יותר אבזור בטיחותי מאשר הקורולה החדשה 2008 שנמכרה בארץ. לי יש ESP, לקורולה אין.

רק כדי לסבר את האוזן.

לטעמי כן כדאי להחליף את הרכב, למשהו חסכוני יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

מולטיפלה? קשה למצוא רכב כזה במצב נורמלי. ה1.6 בנזין לא משהו, הJTD 1.9 שחוקות ברובן.

הרכב די סביר, אבל נורא מכוער ונורא קשה למצוא אחד כזה במצב נורמלי שלא ידרוש יישור קו משמעותי.

בל נשכח, שהרכבים הללו ידניים, אני לא יודע אם זה מפריע לכם או לא.

פורסם
השאלה למה לקנות שוב את אותו הרכב, שלטעמי איננו מצדיק את המחיר שלו.

המחירון של טויוטה בשמיים, ולטעמי הטויוטה קורולה היא אחד הרכבים שאיננו מצדיק את המחיר שלו בשום אופן.

רכב מודל 98 נמכר ב30 אלף ש"ח? איפה נשמע דבר כזה? רכב ישן, בן 13 כבר (ויכול להיות אפילו 14, כי פעם היו מוכרים רכבים ממודל של שנה יותר, כלומר ב97 היית קונה מודל 98 שהיה נחשב 98 לכל דבר), למה בדיוק לקנות דווקא את הרכב הזה ב30 אלף ש"ח שבאותו מחיר אפשר לקבל אלמרה שלטעמי עדיפה, אוקטביה חדישה יותר, סוזוקי ליאנה, מאזדה לנטיס 1.8 או יונדאי אלנטרה?

אין שום הצדקה לרכוש רכב כמו הקורולה. גם החדשות יקרות מאוד ולא מצדיקות את המחיר שלהן, הGLI שנמכרת תמורת כמעט 130 אלף ש"ח לא מספקת כמעט אבזור, לא בטיחותי ולא פינוקים, בעוד שאבזורים כאלו קיימים אפילו במכוניות זולות יותר ברמת הגימור הנמוכה, כמו הInspire בi30, או רמת הגימור LX בקיה סיד, אפילו גרסת הליסינג של הלנסר 1.5 די מאובזרת.

במצב של היום, הקוריאניות נותנות פייט ליפניות. האמינות כמעט שווה (ואני נוטה להאמין שהאמינות של הקוריאניות בחלקן כבר עברה מזמן את היפניות), האבזור עדיף בקוריאניות, איכות הבניה אפילו (וכן, היו להוריי כמה מכוניות יפניות לפניי הi30 ככה שאני קצת מתבסס על משהו...) ואפילו הבטיחות. הגטס שלי מ2008, הגיעה עם יותר אבזור בטיחותי מאשר הקורולה החדשה 2008 שנמכרה בארץ. לי יש ESP, לקורולה אין.

רק כדי לסבר את האוזן.

לטעמי כן כדאי להחליף את הרכב, למשהו חסכוני יותר.

למה לספר שטויות כמו "הGLI שנמכרת תמורת כמעט 130 אלף ש"ח לא מספקת כמעט אבזור" ? תבדוק לפני שאתה זורק שטויות.

ה I30 הInspire שאתה מקדם ללא לאות לא מאפשרת אפילו כיוון הגה טלסקופי (גם הלאנסר) - אבזור חשוב ביותר בכל אוטו משפחתי.האוטו פשוט ערום מכל איבזור נוחות בסיסי ומרגיש שחור ובסיסי ביותר.

הקורולה ומזדה 3 הן המשפחתיות הנמכרות ביותר לפרטיים. מדוע ? הליטוש המכני שלהם עדיין עדיף על כל קוראני אירופי עם גיר אוטומטי רגיל, ושמירת הערך הגבוהה ביותר.

I30 נמכרת ב 30% הנחה לליסינג (ו20% פחות בארצות אחרות מול היפניות) , לעומת 15%-10% היפניות.

בארץ, לא כדאי לקנות קוראנית במחיר מלא, רק ב10%-15% פחות במבצעי מועדונים, טריידאין, ומבצעי יבואן.

אגב, הקורולה חסכונית יותר מכל קוראנית, שלא לדבר על מנוע שקט וחלק יותר. שוב , ליטוש מכני.

פורסם

מדובר בילד רביעי? אם מדובר בילד ראשון, שני או שלישי המשפחתיות צריכות לספק את הסחורה (מנסיון - אפשר להסתדר בקלות אפילו עם סופרמיני מאורכת כמו האקסנט). אם מדובר בילד רביעי ומעלה כבר מדובר בצורך ברכב מקבוצה אחרת לגמרי - ואן קטן. לכן בבקשה צייני אם מדובר בילד רביעי ויותר.

לגבי הקורולה 1998 - כמי שהחזיק במכונית כזו עד לפני מספר חודשים לדעתי המכונית בהחלט מצדיקה את מחירה מסיבה פשוטה - זו השקעה חד פעמית, אח"כ ביקור שנתי במוסך לטיפולים שוטפים וזהו, פחות או יותר מבחינת הוצאות (חוץ , כמובן, מדלק, רישוי וביטוח). את הקורולה שלי מכרתי בספטמבר 2010 תמורת כ-27K (מכונית מסוף שנת המודל עם 160,000 ק"מ), אני מניח שהיום המחיר שלה יהיה כ-2-3K פחות (ואם המכונית עם נסועה גבוהה או מתחילת שנת המודל אולי אפילו עוד קצת פחות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא רואה סיבה להחלפה. הרכב שלך ברשותך, את מכירה אותו והוא מספק את הצרכים.

אין לך תקציב להתקדמות משמעותית.

כל רכב שתרכשי יהיה סביב גיל 10 זאת אומרת שתדרשו להוצאות על תחזוקה בעניינים כמו צמיגים, טיפולים, תיקונים קטנים שהזניחו הבעלים הקודמים וכדומה.

מה גם שלא תקבלו משהו שיהיה טוב בצורה משמעותית מאותה קורולה.

הרחבת המשפחה היא עניין אחר ואם יהיו יותר מ-3 ילדים (או שלדעתכם 3 לא יסתדרו במושב האחורי) תצטרכו לחפש מיניוואן. ברוב המיניוואנים תוכלו לשכוח מצריכת הדלק של הקורולה כי הם רכבים גדולים ומצויידים במנועי בנזין צמאים. מצד שני יש את דגמי הדיזל אבל בתקציבכם זה יהיה קיה קרניבל שבטח עבר כבר כמות לא מבוטלת של קילומטרים ומה שהוא יחסוך בדלק תצטרכו לשלם במוסכים, הוא גם מאוד רועש.

אני חושב שדעתי היא ברורה ואומרת שכדאי להישאר עם הקורולה אלא אם תוכלו להגדיל את התקציב בצורה משמעותית ובאמת להתקדם לרכב מודרני יותר ו/או מרווח יותר.

שבת שלום.

פורסם

שלום ובוקר טוב,

אני מצטרפת לדעתו של מייק. במצב הנוכחי אני לא חושבת שיש לכם טעם לנסות ולהחליף את הרכב למרות החשק להתחדש. תחסכו עוד כמה חודשים, תגדילו את התקציב ואז נוכל להציע לכם אופציות הרבה יותר אטרקטיביות.

לקבלת ייעוץ, הכוונה והצעות אטרקטיביות לרכישת רכב משומש הכנסו או התקשרו עכשיו ל- 052-6898689

פורסם

בעלה של עדי, שחר: יכול להיות שלא הסברנו את עצמנו טוב או שהחסרנו פרטים, הטויוטה שלנו שנת 98' דגם לונה 115000 ק"מ מאוד שמורה, אני רוצה להחליף את האוטו משום שאני מתכוון לפתוח עסק ואצטרך רכב גדול יותר שישמש אותי ואת משפחתי שכוללת אותי, אשתי, וילד בן שנה. התקציב שלנו אחרי מכירת הרכב יהיה סביב ה-40 אלף האם כדאי למכור או לקנות רכב נוסף בסגנון קנגו וחברותיה?

העסק שאני רוצה להקים זה שיפוצים, גבס, ואינסטלציה איזה רכב מומלץ?

פורסם

אם מדובר בהחלפה אז הייתי בודק את פיאט דובלו הענקי. הוא גם מציע ביצועים טובים. הוא שימש קרוב משפחה כמונית והאמינות לא הייתה מושלמת אבל בהתחשב בכמויות העצומות של הקילומטרים שהרכב עבר ובמשקלים שסחב זה לא ממש מקרה מייצג.

גם הפורד קונקט (שאין לי מושג אם נכנס לתקציב) הוא אופציה טובה והוא אמין למדי.

אני חס וחלילה לא נכנס לכם לכיס אבל אם תוכלו לאפשר לעצמכם להחזיק שני רכבים אז הייתי משאיר את הקורולה כרכב משפחתי ורוכש קנגו או ברלינגו ישנים תמורת כמה אלפים בודדים. כמובן שיש לקחת בחשבון עלויות ביטוח ותיקונים ודלקים לרכב נוסף בבית.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

נכנסים לסוכנuיות הרכב, ומסתכלים על פיאט דובלו

אח"כ מתמקחים, לוקחים את הרכב עם הכי פחות ק"מ, ומסכמים על יישור קו על חשבון החברה.

הרכב אמור לעלות בסביבות 70K. זה אמנם חורג מהתקציב שלכם, אבל:

1. יש אופציית מימון בימינו, אפשר לפרוס ל-5 שנים בכיף. הרכב ישרת אתכם בשנים האלה נאמנה.

2. החיסכון בדלק שתשיגו יהיה משמעותי.

רק בשביל לסבר את האוזן - הדובלו משיג צריכת דלק של סביבות 1:15 (בעיר, אני מניח שיותר טוב מחוץ לעיר). הקורולה שלכם משיגה 1:10. מה שזה אומר זה שאם אתם נוסעים 20 אלף ק"מ בשנה (אולי יותר), הקורולה אוכלת 2000 ליטר, והדובלו אוכל 1300 ליטר.

700 ליטר בימינו, במחיר של 7.3 ש"ח לליטר, זה 5100 ש"ח בערך. אם מוסיפים לזה את מחירו הנמוך יותר של הסולר, בעיקר בתחנות בפריפריה - אפשר לחסוך לאורך 5 שנים סכום של כמעט 30 אלף ש"ח בהוצאות הדלק. זה בדיוק מתקזז עם עלות המימון.

כך יוצא, שאתם נוסעים ברכב שהולם את הצורך שלכם מבחינת העסק, מבחינת הילד (או שניים) וגם מתקדמים 10 שנים קדימה בשנתון - זה לא מעט...

• תוכן חדש...