Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מישהו יכול לומר לי איך אני יכול לשמוע תקליטור MP3 שבו קרוב ל- 200 שירים (ב- 10 תיקיות) ואשר מורכב משירים שהורדו באינטרנט, משירים שהועברו מ- CD ומשירים שהועברו מתקליטורי MP3 ומפורמטים אחרים - איך אני יכול לגרום לכך שעוצמת השמע תהיה אחידה ולא תלויה במקור?

כמו-כן, האם יש תוכנה הפועלת הן על עוצמת השמע והן על תחום התדרים, כך שלא יצא שפעם שומעים בסים חזקים ופעם לא (שוב, מה שאני שומע הוא מה שהיה במקור).

אני בטוח שיש תוכנות מיוחדות לכך, אז אם מישהו יודע - אנא עזרו לי למצוא אותן ואמרו לי אם הן אכן פועלות ומשוות את עוצמת השמע ו/או את תדרי השמע ביציאה מהרמקולים (בהאזנה).

בתודה מראש לכל מי שיעזור.

משה ג.

מערכת מולטימדיה קנווד DDX8024BT + מגבר ג'נסיס מסדרה 3, - קומפוננט: DLS NOBELIUM, - סאב: ג'נסיס "10

פורסם

אם ניסיוני עם SOUND FORGE אינו מטעה אותי

אז יש שמה כל אפליקציה אפשרית .. ואחת מהן היא NORMALIZE

תנסה את התוכנה תגלה עולם שלא הכרת .. :)

פורסם
אם ניסיוני עם SOUND FORGE אינו מטעה אותי

אז יש שמה כל אפליקציה אפשרית .. ואחת מהן היא NORMALIZE

תנסה את התוכנה תגלה עולם שלא הכרת .. :)

היי דור ותודה על התגובה המהירה!

איך אני מגיע לתוכנה? האם שם התוכנה הוא SOUND FORGE?

משה ג.

מערכת מולטימדיה קנווד DDX8024BT + מגבר ג'נסיס מסדרה 3, - קומפוננט: DLS NOBELIUM, - סאב: ג'נסיס "10

פורסם

איכות דיסק היא 320KBPS אם אני לא תועה.

קבצים שאתה מוריד מהאנטרט הם בעיקר נעים בין 128 ל 192 KBPS ופה נוצר ההבדל.

יש לך כוח לעשות עריכה לכל השירים שלך (לי פשוט יש משהו כמו 70 דיסקים ואני בכלל לא רוצה להתחיל עם זה)? פשוט תקפיד כשאתה מוריד להוריד באכיות טובה לא פחות מ128 KBPS וכנ"ל כאשר אתה הופך מCD רגיל ל MP3. אם אתה צריך תוכנה טובה להפוך מ CDל MP3 אז בה"פ (לא יודע אם ניתן לפרסם פה שמות של תוכנות).

פורסם

אני לא ממליץ בכלל לקחת MP3, לעשות לו נורמלייז, ואז לשמור שוב כ-MP3.

זה גורם לירידה משמעותית באיכות הסאונד (כל כיווץ שמתווסף על הכיווץ הראשוני).

לקחת CD, לטעון אותו ישירות (או קודם להעביר ל-Wave), אח"כ לעשות נורמלייז ולהמיר ל-MP3 בצורה איכותית - זה בסדר.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

הסבר שעומר פבעם נתן על ההשוואה בין CD לMP3:

ההשוואה שלכם בין קצבי הדגימה של דיסקים לבין איכות הקידוד של MP3

לא רלוונטית, אין שום הקבלה. איכות CD מוגדרת בתור 44100 (דגימות לשניה) * 2 (16

ביט, דגימה מ-0 עד 65535) * 2 (2 ערוצים) לשניה, כלומר באיזור 172 קיי לשניה ללא

איבוד מידע מעבר למה שלא מסוגל להדגם באותן 44100 דגימות.

MP3 הוא אלגוריתם lossy, שבו הולך חלק מהמידע לאיבוד, וגם בקידוד של 192kbps

עדיין הגעתם רק לאיזור 24 קיי לשניה.

לכן - דיסק הוא לא 192, ולא 320, ולא כלום - אין שום קשר בין "סולם" ה-MP3 לבין

זה של דיסק. ב-MP3 מדובר על "רוחב הפס" שאתם מאפשרים למקודד לפרוס

על פניו את ההרמוניות, וככה מאלצים אותו לזרוק פחות חלקים מהגל המקורי (הרי זה כל

העקרון - זרוק צלילים מחוץ לתחום השמיעה של בני-אדם, שני גלים בעלי אמפליטודה שונה -

שמור את החזק יותר וכ"ו - בפשטנות, כמובן - זה לא בדיוק ככה, ויש עוד דברים שאפשר

להפטר מהם כמו צליל זהה בשני הערוצים בו זמנית, צליל חלש שמגיע מיד אחרי חזק ועוד).

• תוכן חדש...