Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עם עליית הטמפרטורות באירופה ותחילת האביב בספרד, חזרתי לקטנוע החביב שלי לאחר חודשיים של נבצרות.

במהלך דצמבר וינואר, מזג האוויר ותנאי הדרך הפכו את הרכיבה לחווייה לא נעימה בעליל. לפיכך, הוחלט לשכור

מכונית קטנה לתקופה הזאת ולעבור את החורף "על 4". הנסיון הזה הניב כמה תובנות מעניינות, שחשבתי לחלוק

עם הפורום למען הדורות הבאים.

ראשית כל, הנפשות הפועלות: הקטנוע שלי, ובן לווייתי הנאמן בשנה וחצי האחרונה, Yamaha X-Max 250

משנת ייצור 2007. יפני, על כל המשתמע מכך. חסכוני וזריז בעיר, אבל כשיר גם בכביש המהיר. משהו כזה:

05_x-max_studio_02_n.jpg

"נערות הליווי" לתקופה המדוברת היו סמארט fortwo ואופל קורסה, מיני פרמיום וסופר מיני, שתיהן מ-2010.

מבלי להיכנס כרגע לביקורת וחוות דעת מפורטת על כל אחת מהמכוניות, אציין ששתיהן נחשבות לחסכוניות מאד,

ועל אף ההבדלים בגודל, בקטגוריה ובמנועים, הראו צריכת דלק דומה של כ-14 ק"מ לליטר (משולב) בממוצע.

תוואי הדרך שאני עובר מדי יום כולל משהו כמו 5 ק"מ בעיר ועוד 10 בכביש. סה"כ זמן נסיעה 20-30 דקות.

ועכשיו לגופו של עניין:

זמנים

קטנוע: 15-20 דקות בכל כיוון + 5-10 דקות ביום לעליה על ציוד מיגון וחימום מנועים.

מכונית: 20-30 דקות בכל כיוון + 5 דקות לחימום מנועים + 5-15 דקות לחיפוש חניה בערב (אין לי חניה בבניין).

מה שמעניין פה זה שעם הקטנוע לא עומדים בפקקים, אבל המהירות בכביש המהיר נמוכה יותר. עם האוטו עומדים

כמו טאטעלע, אבל אז יוצאים לכביש ומפצים על זה במהירות הגבוהה בכ-20 קמ"ש. סה"כ כמעט תמיד יצא דומה.

עלויות

בד"כ אני מתדלק את הקטנוע פעם בשבועיים במחיר של 10-12 יורו למיכל.

גם את האוטו תדלקתי אחת לשבועיים, אבל הפעם במחיר של 40 יורו למיכל.

עם הקטנוע אני לא משלם על חניה, ולא מחפש אותה יותר מדי. באזור ברצלונה יש חניה מסודרת בכל מקום, ובחינם.

עם האוטו הייתי שורף בערך ליטר דלק ליום ומשהו כמו רבע שעה על חיפוש חניה. האלטרנטיבה הייתה לחנות ברחוב

עם גביה עירונית בתעריף של 1.20 יורו לשעה, וזה סבבה כשחונים לזמן קצר, אבל לא כשבאים הביתה מוקדם.

לפעמים הייתי מחפש חניה, לא מוצא, ואז חוזר וחונה בתשלום. מה שנקרא "קרח מכאן ומכאן". בכל אופן, הקטע של

חיפוש חניה בערב, כשאתה עייף ורק רוצה לחזור הביתה, הוא בעיקר מתסכל. זה אפילו לא הכסף, אלא הזמן שאתה

מבזבז על זה והעצבים. וזה משהו שפשוט לא קיים על הקטנוע (שם העצבים זה במהלך הנסיעה).

* אינני נכנס פה לעלויות של ביטוח, אחזקה וכו', כי זה פשוט לא רלוונטי ולא פרופורציונלי לארץ.

יתרונות וחסרונות

עם הקטנוע הייתי יוצא לקרב מדי בוקר. הנהגים פה יחסית מתורבתים, מאד מתחשבים ברוכבים, אבל אסור לאבד את

העירנות אפילו לרגע. זה טבעה של רכיבה, לטוב ולרע. מהסיבה הזאת, אם אני לא מרגיש טוב בבוקר או אפילו במצב

רוח גרוע במיוחד, אני מוותר על הרכיבה ועולה על רכבת. אין משחקים בתחום הזה. כנ"ל לגבי מזג אוויר קיצוני (גשם,

שלג, ערפל או ברד ברמה מסוכנת).

עם האוטו - על הZין שלי הכל. נכנס, מתניע ונוסע. בלי מיגון, בלי קסדה, בלי עירנות (גם ככה הולך לעמוד בפקקים),

בלי סנטימנטים. אבל עם חימום ועם רדיו.

על הנושא של החניה כתבתי כבר. יש תחושה מיוחדת של סיפוק כל פעם שאני זורק את הקטנוע ליד הדלת של הבית,

וגם כאשר אני עוקף את הפקק. לא פחות חשוב, במכוניות כאלה קטנות גם התאוצה לא משהו. הקטנוע מצטיין בתחום

הזה, במיוחד בהשוואה למנוע החלש של הקורסה ולתיבת ההילוכים המפגרת (תרתי משמע) של הסמארט. זה חשוב

פחות ברמזורים או בעיר, אבל חשוב מאד בכביש, במהלך עקיפות או יציאה מדוכן אגרה (10 נתיבים מתמזגים ל-2).

סיכום

בספרד, ובמצב שלי (אדם אחד שנוסע מרחק קצר לעבודה ואין לו חניה בבית), הקטנוע עודנו האופציה העדיפה

לטווח ארוך. זה זול יותר, נח יותר וידידותי יותר לסביבה. בישראל, מחירי הביטוח די דופקים את התיאוריה הזאת.

למרות שמזג האוויר דומה, ומאפשר תנועה על 2 ברוב ימות השנה, זה עדיין לא תמיד משתלם. בנוסף, עם רמת

הנהיגה (ותכל'ס, גם הרכיבה) על כבישי הארץ, צריך אופי מאד חזק בשביל לרכב מדי יום, ואינני בטוח שהשיקול

הפרקטי לבדו יספיק פה.

אם הייתה לי חניה צמודה והכסף לא היה מהווה שיקול, אז האוטו היה מנצח בגדול, משיקולי נוחות. רק האפשרות

ללכת לסופר פעם בשבוע במקום שלוש הייתה שווה את זה. ואני כבר לא מדבר על מצב של משפחה עם ילדים וכו'.

אז בינתיים אני נשאר עם הקטנוע, ממשיך לשכור רכב מדי פעם בהתאם לצורך, ובשאר הזמן להתנייד בתח"צ.

לא יודע מה מתאים לכם, אבל מקווה שזה יתן קצת חומר למחשבה.

בברכה.

פורסם

העלית אצלי עכשיו לבטים עמוקים שאני שרוי בהם כבר כמה חודשים לקראת קניית רכב-

האם להשקיע ולעשות רשיון לאופנוע 500 סמ"ק, ולהגשים בשלב כזה או אחר את החלום לנהוג על אופנוע ספורט אימתני, גם פאן בלתי מעורער וגם הימלטות מהפקקים של גוש דן, או שמא להסתפק במכונית האצ'בק ספורטיבית קטנה?

לבסוף הגעתי למסקנה שהבטיחות קודמת לכל (וגם שכנראה אין לי cojones מספיק גדולות :p) ואני אסתפק ברכב עם שני גלגלים מיותרים :(

אבל מי יודע, אולי ביום מן הימים :)

פורסם

למה אתה צריך 5 דקות לחימום מנוע הרכב בבוקר?

ברכב מודרני כל מה שצריך זה להניע (בלי לגעת בגז), להתמקם במושב, לשים חגורה, לבחור שיר ברדיו, להניח את הטלפון בדיבורית ולנסוע.

המנוע כבר יגיע לטמפ' עבודה אחרי כמה דקות של נסיעה (רגועה - לא להגיע למנתק על מנוע קר...)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אם היינו מדינה נורמאלית ולא היו מנסים להרוג אותנו במחירי ביטוח לא הגיוניים,

הייתי אומר שזו הפשרה הכי טובה.

פורסם
מה עלות הביטוח של דו"ג בהשוואה למכונית בספרד?

תלוי בדו"ג ותלוי במכונית, אבל בין סופר מיני לקטנוע 250 יש בערך 30% הפרש לטובת הקטנוע.

מעבר לזה, יש שורת הטבות מהרשויות לעידוד הדו"ג - מעבר חינם בכבישי אגרה, פטור מרישוי שנתי ועוד.

למה אתה צריך 5 דקות לחימום מנוע הרכב בבוקר?

בטמפרטורות של ברצלונה בחורף (בין 5 למינוס 5 מעלות בבוקר), 2 דקות מספיקות לחימום המנוע.

השלוש הנוספות הן סטיית תקן, לטובת פעולות נוספות שנעשו לפעמים במקביל (העמסת תא מטען וכד').

נושא החימום הורגש במיוחד בסמארט, שם הטורבו עבד על סל"ד גבוה יותר במשך הדקות הראשונות.

פורסם

עידוד רכיבה על דו-גלגלי, רק הראש הקטלוני יכול לחשוב על "שטות" כזו.

בארצנו שיש בה מזג אוויר נוח לרכיבה על דו-גלגלי כמעט כל השנה, מתייחס משרד התחבורה אל הרוכבים כ"אוייבי העם".

• תוכן חדש...