Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אנחנו מתכננים לקנות רכב כבר תקופה. בחרנו ללכת על חברות ליסינג משתי סיבות: ההורדה במחיר המחירון, הטיפול הקבוע ברכב וגם אפשרויות המימון.

הרכב:

פורד פוקוס 2008

מונה:98K ק"מ

מחיר מבוקש: 58K ש"ח

תוצאות בדיקה (טופס סיכום אחיד):

מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה: [לא תקין] - צרכנים, סימני קורוזיה, לבדוק בלחץ במוסך מורשה, נזילות שמן.

מערכת פליטה: [לא תקין] - בריחת גזים מכיוון סרעפת פליטה

סרן קדמי ומערכת היגוי: [לא תקין] - נקישות, חופש קל מוטות קישור, לתקן זווית היגוי.

קפיצים: [תקין]

שילדה ומרכב: ליקויים בעלי משמעות נמוכה: תקונים סביב הרכב, מעיכות קטנות, סריטות קטנות, גריל ק. שבור, תיקון פגושים.

מערכת בלמים: [לא תקין] צלחות שחוקות

מערכת תאורה - כולל מצבר: [לא תקין] סימני נזילת שמן ממדחס קירור

העברת כוח: [תקין]

מחוונים [תקין]

בדיקת קומפרסיה: עבר

סלינדר: 100%

סילנדר: 97%

סילנדר: 93%

סילנדר: 88%

בדיקת הספק:

הספק מנוע - נתוני יצרן: 100 - בבדיקה: 91.9

הספק סיבובי מנוע - נתוני יצרן: 6000 - בבדיקה: 4884

מומנט סיבובי מנוע - נתוני יצרן: 4000 - בבדיקה: 5080

תיבת הילוכים:

הילוך ראשון: החלקה 2.7%

הילוך שני: החלקה 3.2%

הילוך שלישי: החלקה 5.4%

בחברת הליסינג ציינו שהם יתקנו את הליקויים שהם יכולים לתקן (אני מניח שהכוונה לדברים מינורים כמו פגוש קדמי וכו').

מה שהכי מדאיג מבחינתי הן נזילות השמן, סימני הקורוזיה ובריחת הגזים מסרעפת הפליטה.

אני מבקש לשמוע את דעתכם המלומדת לגבי מצב הרכב לאור הנתונים שצוינו. האם לדעתכם הרכב במחיר המוצע הוא קניה טובה?

תודה רבה

אודי 80 ידנית 1991 1.6i 102hp הזרקה חד נקודתית K-Jetronic

Vorsprung durch Technik

פורסם

הדליפה האפשרית מהמזגן ונתוני הקומפרסיה הגבוליים שווים בדיקה יסודית יותר. כל השאר נראה די סטנדרטי לרכב יוצא ליסינג.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אישית הייתי בודק עוד מכוניות,למרות שזה ליסינג לעבור ב שנתיים כמעט 100K ק"מ זה הרבה גם לרכבים מסחריים.קח בחשבון שגיר עבד הרבה מאוד לרכב 2008.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

והשאלה המאוד מאוד סטנדרטית - האם הבדיקה הוזמנה ע"י חברת הליסינג, או פותח השרשור ?

אם ע"י הליסינג - עבור לרכב הבא (ק"מ גבוה מאוד + מה שצביקה ציין + יימצאו בוודאי עוד דברים בבדיקה שאתה תערוך). לכן הייתי חוסך גם בדיקה מטעמי.

אם בדיקה שהוזמנה על ידך (פותח השרשור) - אפשרי אולי בתיקון הליקויים (+אחריות) + מדחס מזגן + נזילות שמן + הורדה רצינית במחיר (גם המנוע עבר הרבה).

אני הייתי מסתייג בכל מקרה.

alfa 156 2.5.

פורסם
והשאלה המאוד מאוד סטנדרטית - האם הבדיקה הוזמנה ע"י חברת הליסינג, או פותח השרשור ?

אם ע"י הליסינג - עבור לרכב הבא (ק"מ גבוה מאוד + מה שצביקה ציין + יימצאו בוודאי עוד דברים בבדיקה שאתה תערוך). לכן הייתי חוסך גם בדיקה מטעמי.

אם בדיקה שהוזמנה על ידך (פותח השרשור) - אפשרי אולי בתיקון הליקויים (+אחריות) + מדחס מזגן + נזילות שמן + הורדה רצינית במחיר (גם המנוע עבר הרבה).

אני הייתי מסתייג בכל מקרה.

תודה רבה על התשובה.

1. ישנה הורדה רצינית במחיר. אם משקללים את הנתונים (יד ראשונה, ליסינג תפעולי יחיד, אחריות לשנה) במחירון יד2, המחיר הוא:64,470. כאמור, המחיר המבוקש הוא 58,000.

2. לגבי הבדיקה - אני שילמתי על הבדיקה. חברת הליסינג המליצה על מכון בדיקה בו הם מקבלים 10% הנחה. מדובר במכון בדיקה די וותיק ומוכר.

3. הוא נותן אחריות לשנה. הוא גם אמר שיכניס את הרכב למוסך מורשה פורד לתיקון הליקויים. בנוסף, הוא יחליף 4 צמיגים.

4. האם "נזילות השמן" הכוונה היא מהמדחס של המזגן, או מהמנוע? כי הכיתוב מופיע פעמיים.

האם - אם זה היה תלוי בי, אני לא הייתי קונה רכב מליסינג. אבל בעל הרכב העתידי די סגור על דגם הרכב הזה.

תודה

Vorsprung durch Technik

פורסם
הדליפה האפשרית מהמזגן ונתוני הקומפרסיה הגבוליים שווים בדיקה יסודית יותר. כל השאר נראה די סטנדרטי לרכב יוצא ליסינג.

תודה רבה.

הוא אמר שיכניס את הרכב למוסך מורשה לתיקון הליקויים. הוא גם נותן אחריות לשנה ומחליף 4 צמיגים חדשים.

האם לאור הנתונים שהוצגו המחיר הנדרש (58,000) הוא סביר?

Vorsprung durch Technik

פורסם

תבדוק מול ה"הוא" אם התיקון כולל גם בדיקה ותיקון (במידת הצורך) של המנוע ומדחס המזגן.

במידה וכן, כדאי שתוודא שהנ"ל אכן נבדקים בצורה יסודית ומתוקנים במידת הצורך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בשביל לחסוך 6.5K ש"ח (הפרש בין המחירון למה שחברת הליסינג דורשת) לא הייתי מכניס ראש בריא למיטה חולה. יש מספיק פוקוס פרטיות מכל השנתונים עם נתונים הרבה יותר טובים. שווה להוסיף כמה אלפים בשביל השקט הנפשי.

א) אני מקווה שמראה חיצוני לא מפריע לך כי חברות הליסינג מתקנות את רכביהם באיכות הכי גרועה שיש.

ב) קח בחשבון שהרכב צריך לעבור טיימינג בקרוב.

ג) בדוק את מצב הצמיגים, אם לא החליפו אז תבקש הוקדה במחיר ואל תתן לחברת הליסינג להחליף אותם בעצמה. אם כבר החליפו אז הנושא כבר אבוד, השחילו לך (חברות הליסינג מרכיבות צמיגים הכי זולים שניתן למצוא, יש חברות שאפילו מייבאות בעצמם דגמים שלא משווקים בשוק הפרטי).

בקיצור, אני מקווה שאתה מתחיל לראות את התמונה, חברת ליסינג היא חברה כלכלית ולכן בשנתיים שלוש שהרכב באחריותה היא עושה את המינימום של המינימום כדי שהרכב ימשיך לסוע. מה יקרה לאחר מכן? זה כבר לא בעיה שלהם אלא שלך (במידה ותקנה את האוטו). כשאתה מטפל ברכבך הפרטי לא אכפת לך להוסיף עוד 50 ש"ח בשביל שמן מנוע בעל שם עולמי או להוסיף עוד 20 ש"ח בשביל פילטר שמן מנוע מקורי ולא חליפי, כי מה זה משנה בשבילך עוד 70 ש"ח שגם ככה "נפרסים" על גבי שנה. לחברות הליסינג יש תחשיב אחרי, תכפיל את ה-70 ש"ח האלה ב-30,000 כלי רכב ותקבל סכום כסף מכובד שנחסך כל שנה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
בשביל לחסוך 6.5K ש"ח (הפרש בין המחירון למה שחברת הליסינג דורשת) לא הייתי מכניס ראש בריא למיטה חולה. יש מספיק פוקוס פרטיות מכל השנתונים עם נתונים הרבה יותר טובים. שווה להוסיף כמה אלפים בשביל השקט הנפשי.

א) אני מקווה שמראה חיצוני לא מפריע לך כי חברות הליסינג מתקנות את רכביהם באיכות הכי גרועה שיש.

ב) קח בחשבון שהרכב צריך לעבור טיימינג בקרוב.

ג) בדוק את מצב הצמיגים, אם לא החליפו אז תבקש הוקדה במחיר ואל תתן לחברת הליסינג להחליף אותם בעצמה. אם כבר החליפו אז הנושא כבר אבוד, השחילו לך (חברות הליסינג מרכיבות צמיגים הכי זולים שניתן למצוא, יש חברות שאפילו מייבאות בעצמם דגמים שלא משווקים בשוק הפרטי).

בקיצור, אני מקווה שאתה מתחיל לראות את התמונה, חברת ליסינג היא חברה כלכלית ולכן בשנתיים שלוש שהרכב באחריותה היא עושה את המינימום של המינימום כדי שהרכב ימשיך לסוע. מה יקרה לאחר מכן? זה כבר לא בעיה שלהם אלא שלך (במידה ותקנה את האוטו). כשאתה מטפל ברכבך הפרטי לא אכפת לך להוסיף עוד 50 ש"ח בשביל שמן מנוע בעל שם עולמי או להוסיף עוד 20 ש"ח בשביל פילטר שמן מנוע מקורי ולא חליפי, כי מה זה משנה בשבילך עוד 70 ש"ח שגם ככה "נפרסים" על גבי שנה. לחברות הליסינג יש תחשיב אחרי, תכפיל את ה-70 ש"ח האלה ב-30,000 כלי רכב ותקבל סכום כסף מכובד שנחסך כל שנה.

תודה רבה על התשובה.

אני מאוד מסכים איתך. אם זה היה תלוי בי, לא הייתי קונה אוטו מליסינג וגם לא בטוח שהייתי הולך על הדגם הזה. אבל זאת לא החלטה שלי.

Vorsprung durch Technik

פורסם
תבדוק מול ה"הוא" אם התיקון כולל גם בדיקה ותיקון (במידת הצורך) של המנוע ומדחס המזגן.

במידה וכן, כדאי שתוודא שהנ"ל אכן נבדקים בצורה יסודית ומתוקנים במידת הצורך.

תודה צביקה.

זה אכן מה שאני הולך לעשות ביום ראשון. יש לי נסיון עם המוסך שהם מטפלים בו, אני אבדוק את זה מולם ישירות ביום ראשון.

Vorsprung durch Technik

• תוכן חדש...