Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

3 סיטרואן טרקסיון למכירה!?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן, הטרקסיון יוצר במשך למעלה מעשרים שנה כמויות ניכבדות והיא לא נדירה. אבל כן מיוחדת. וכבר דובר על כך. גם הפורד T יוצרה בכמויות גדולות והיא לא נדירה. אבל היא כן מיוחדת.

אבללל ה"אין שוק" אצלנו בארץ שונה מכל מקום אחר. מעט מאד ביקוש, ומעט היצע. אני מעריך שיש בארץ

כ10 טרקסיונים במצב דומה לזה שמפורסם כך.

אני קובע כאן- לא ניתן ליבא כזה בזול יותר. וגם לא ניתן לשפץ לרמה בזול יותר. לפיכך המחיר המבוקש הוא לגמרי סביר. ואני מקווה עבור בעל הרכב שימצא האדם שחושב כך.

אריה

הנסיכה והאם.jpg

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה לא ברור? ככל שיגרסו גרוטאות ברזל אספנות שלא מיועדות לשיפוץ ושלעולם לא ישופצו, מטבע הדברים שרכבים נוסעים יעלה ערכם. ברור עד כאן? ככל שגיל הרכבים יעלה, גם ערכם יעלה, עד כאן, ברור?

א. ב. של שיווק - ''ברזלים'' תופסים מקום על המדף, במקום שהיו צריכים להיות שם רכבים משופצים.

מצד שני אני טוען שאין סיבה לבקש על ברזלים חלודים כסף כי ממילא רובם ישארו גרוטאות ולא ישופצו לעולם.

שאלה היפוטתית: מה היה קורה אם גיל האספנות היה עולה ל-40 או 50 שנה? ערך הרכבים היה עולה? ברור שכן! כי ברזלים לא היו נשארים שנים רבות בתכנון לשיפוץ והיו בדרכם לגריטה.

למקרה הטרקסיון: אם הבעלים היה גורס אותה והיו שניים כמוהם בארץ, מטבע הדברים השניה הייתה נמכרת במחיר גבוה יותר, ברור? מדדי ההשואה תמיד יהיו בין יחס של רכב גרוטאה לרכב משופץ אשר בעליו יחלום על שיפוץ שלעולם לא יבצע ואם כן, יעלה הרבה מעבר לקניית רכב משופץ.

ברורה כוונתך- כן. מסכים איתך- לא. לפחות לא בעניין הגרוטאות. לדעתי כמות הגרוטאות אינה מוסיפה או מורידה מערכן של מכוניות משופצות, כי שוב: מי שרוצה/יכול לרכוש גרוטאה "לפני שיפוץ"- רוב הסיכויים שלא ירכוש אחת משופצת במחיר גבוה מאד- ועל כך אנו מדברים, ושוב- אין לבעל אוטו במצב תצוגה כל סיבה גם להוריד מחיר רק בגלל שמישהו בו זמנית מנסה למכור גרוטאה חלודה ב-1000 ש"ח! ובטוח ובטח איני יכול להסכים איתך בזה ש"ככל שיגרסו יותר גרוטאות- ככה בעליהם של הרכבים המשופצים יוכלו למכור אותם יותר ביוקר"! טכנית אולי, ואני מדגיש- אולי זה קצת נכון- אבל סליחה, אני אהיה בוטה מאד בעניין- על ה"ז" שלי רווח או הפסד של בעל הרכב- אותי מעניין שרכב נדיר יישמר, ואם הוא יישמר גם בתור "גרוטאה" 30 שנה, ואז יימצא מישהו סופסוף שישפץ אותו- שוב פעם על ה"ז" שלי שמישהו (אולי, תאורטית!!!!!!) ירוויח פחות 1000 שקל, בסדר? אני מצטער על הבוטות- אבל אין לי דרך אחרת להסביר ולהבהיר את הדעתי בנושא! זה כמו הדוגמה (שאיני יודע האם זו האמת או "אגדה אורבנית") על האספן, שקנה שני בולים מאד נדירים ביחד במכירה הפומבית, וכששאלו אותו: למה קנית את שניהם, הם זהים- הוא הוציא מצית, ומול העיניים של העיתונאי שרף אחד ואמר: ועכשיו יש לי היחיד בעולם- כמה שדעתך הוא שווה עכשיו?" :evil:

דרך אגב אריה הוא דוגמה טובה: עד כמה שאני זוכר הוא שיפץ אוטו שהיה גרוטאה מוחלטת, אם אינני טועה- ותראו מה יצא ממנה! ואם מישהו לפני שנים גם כן היה חושב שזו גרואטה ושולח אותה לברזל?! 0אז נכון, שאריה אולי היה קונה היום טרקסיון אחרת- אבל היה בעולם טרקסיון אחד פחות!!! כאלה שמסתכלים על זה כ"השקעה" בטח היו שמחים, אבל מה לעשות- אמרתי כבר: על ה"ז" שלי כאלה- אותי מעניינת היסטוריה ושימור כלי הרכב נדירים, מה לעשות?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
גידי, אני לא מסכים לחלק מדבריך, ואסביר:

מובן כי אם יש אנשים ששומרים גרוטאות שבאמת אין כבר צ'אנס לשחזר מהן משהו, עדיף למכור לברזל.

אך מי שיש בידו רכב ישן, ונראה לו כי ביום מן הימים (איפשהו הימים האבודים שלא יגיעו) ישפץ אותו (למרות שכולנו יודעים שלא יעשה כן),

ואולי גם יש לו קצת נוסטלגיה לרכב הספציפי,

הרי שלמרות שמבחינה כלכלית עדיף לו להפטר מהרכב בזול - הוא לא ינהג כך. (ולא משנה שכלכלית והגיונית גישתנו צודקת).

למקרה של אותו טרקסיון:

כאן אתה עובר לדבר לא על גרוטאה, אלא על רכב במצב טוב מאד להבנתי.

רכב כזה עולה הרבה כסף, ולכן ניתן לחלק את קבוצות הרכישה לשלש.

• אלו שרוצים מאד אך לא יכולים עקב חוסר כסף.
  • אלו שרוצים מאד אך יש להם מזומנים בכמות מוגבלת שלא תמיד תספיק לכזה רכב, (כמוני... :( )
  • אלו שיש להם המון כסף, וכעת צריכים רק להחליט מה לקנות בו.

לאלו האחרונים יש כיום אופציות רבות, ואפילו לייבא חדש חדיש ומחודש.

אותו מוכר תלוי ברצונם. ירצו רכב מהסוג אותו הוא מוכר - זכה.

יחפצו ברכב אחר, מבריק יותר, ארוך/קצר/עתיק יותר וכו' - בכה.

לכן, לא כל כך חשוב אם יהיו למשל עוד חמישה רכבים כאלה.

גם אם יהיו רבים יותר, לא ידרשו עבורם 20000 ש"ח לדוגמא, אלא הרבה יותר. הם מיוחדים, מושקעים,

כאן עולה השאלה מהו אורך הרוח של המוכר, לחוץ למכור או שיכול לחכות חצי שנה לקונה המתאים,

והאם הרכב המיוחד כשלעצמו מושך את הקונה הפוטנציאלי יותר מרכב אחר שמופיע באותו אתר.

אמנם הכל ענין של חיצע וביקוש, אך לפעמים ערך נוסטלגי או טיפשות ועקשנות יכולים לגבור על המדד של היצע וביקוש.

ובינתיים, אני נשאר עם אותו חלום, על אותו טרקסיון ועל אותה עלמה, המופיעים בקישור אותו רשמתי קודם בשרשור זה... :)

פעם, יום בהיר (או גשום) אחד, אסע בטרקסיון. מבטיח.

ערב טוב

אבי נוף.

אם טרקסיון כזו נמכרת באירופה ב- 10.000 יורו, ללא ספק היא תגיע לארץ עם הובלה ומיסוי במחיר של מעל 26.000 יורו.

עדיין שווה לרכוש בישראל את אותו הרכב ב- 35.000 דולר, זול יותר וללא כל הבירוקרטיה של היבוא מסביב.

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

"אגדה אורבנית") על האספן, שקנה שני בולים מאד נדירים ביחד במכירה הפומבית, וכששאלו אותו: למה קנית את שניהם, הם זהים- הוא הוציא מצית, ומול העיניים של העיתונאי שרף אחד ואמר: ועכשיו יש לי היחיד בעולם- כמה לדעתך הוא שווה עכשיו?" :evil:

במשפט אחד הוכחת את כל מה שניסיתי להסביר.

שאלה של אידאולוגיה או פילוסופיה, אדגים במשל קצר:

לשמוליק יש 5 מכוניות טרקסיון בחצר במצג גרוטאה והוא דורש על כל אחת 10.000 ש''ח

למשה יש טרקסיון משופצת במחיר של 30.000 ש''ח

כל חובבי האספנים והמשפצים מכירים את משה ואת שמוליק....

לכל אחד יש הרגשה שאם יקנה ממשה יצא פרייר, כי ישנה אפשרות לקנות בזול משמוליק ולשפץ.

לכן, גם שמוליק וגם משה ישארו עם הרכבים ועם התסכול.

והאספן ימשיך לנהל משא ומתן עם עצמו בלי לעשות כלום....

אם היה רכב אחד - כל המצב היה אחרת. היצע וביקוש אמרנו.

זה היה שיעור מס' אחד בכלכלת שוק.

יום טוב

ומשהו על הגברת:

פורסם

לא, לא ועוד פעם- לא!!! הדוגמה לא טובה בכלל! עוד הפעם- לו לי למשל היה כסף ליקנות טרקסיון משופצת ויפה של "משה" לצורך העניין- הייתי קונה אותה! נקודה! למה לי להסתבך בשיפוץ של משהו לא ברור? ובטח ובטח אם אני מבין דבר וחצי דבר בנושא (ויש להניח שמי שרוצה אוטו נדיר ויקר, לפחות יחסית- עשה אי-איילו שיעורי בית!)- אז אני גם יודע ששיפוץ של הגרוטאה תעבור בקלות את המחיר של אוטו המשופץ- ומכאן הבחירה תהיה כמעט אוטומטית! ואין כל סיבה להרגיש פראייר בגלל שלא קניתי גרוטאה בזול, וקניתי דבר טוב ויפה ביוקר! אלו שתי דברים שלא ניתנים להשוואה!

להבדיל: אין לי כרגע 30 אלף (לצורך העניין!), ורוב הסיכויים ש....מה לעשות- גם לא יהיה לי בזמן הקרוהב, אם בכלל- נניח אני בעל משפחה, ילדים בית משכתא ומה לא! אבל אני עדיין חולם על הטרקסיון- מה רע תגיד לי שאקנה את אחת מה"גרוטאות" של שמוליק בזול יחסית- ואשפץ אותה בזמני וביכולתי- אתה יודע מה- אלך לכפר הערבי שיעשו לי עבודה ב-1000 ש"ח לצורך העניין? איך בדיוק "דפקתי" שוב את המשה שמנסה למכור ביוקר את הדבר הטוב והמוכן?! בזה שיש לי עכשיו גרוטאה בחצר, או אוטו שרק נראה משופץ? נו, באמת! ושוב- אני מסכים איתך לגמרי שכמות בשוק מורידה את המחיר של כל פריט, אבל כמות של הדברים שעומדים באותה הקטגוריה- והבאת שני דברים שלא ממש כאלה, לדעתי לפחות!

ואחזור ואגיד את זה שוב- גם ה"תחרות" מבחינתי רק מבורכת- תסלח לי שיותר (הרבה יותר!!!) מעניין אותי שיהיו כמה שיותר רכבי אספנות מעניינים וכמה שיותר אנשים ייהנו מהם, ולא משנה באיזה מצב אפילו- מאשר טובתו של מישהו שלא יוכל למכור את ה"נכס" שלו בסכום שציפה! כזה הוא אני, מה לעשות? מה לעשות שגם אני כאשר קונה משהו- לוקח בחשבון שאני "מפסיד" מיד, ולא מנסה אפילו לחשוב על "החזר ההשקעה לעתיד", שלא לדבר על הרווח! וככה לדעתי צריך להיו אספן האמיתי- לאסוף בראש ובראשונה את מה שבא לו! כל גישה אחרת לגיטימית לגמרי- אבל שוב סליחה, זה לא אמור להדאיג אותי, כפי שלא מדאיג אותו שאני אשלם יותר- כל עוד הוא ירוויח!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
לא, לא ועוד פעם- לא!!! הדוגמה לא טובה בכלל! עוד הפעם- לו לי למשל היה כסף ליקנות טרקסיון משופצת ויפה של "משה" לצורך העניין- הייתי קונה אותה! נקודה! למה לי להסתבך בשיפוץ של משהו לא ברור? ובטח ובטח אם אני מבין דבר וחצי דבר בנושא (ויש להניח שמי שרוצה אוטו נדיר ויקר, לפחות יחסית- עשה אי-איילו שיעורי בית!)- אז אני גם יודע ששיפוץ של הגרוטאה תעבור בקלות את המחיר של אוטו המשופץ- ומכאן הבחירה תהיה כמעט אוטומטית! ואין כל סיבה להרגיש פראייר בגלל שלא קניתי גרוטאה בזול, וקניתי דבר טוב ויפה ביוקר! אלו שתי דברים שלא ניתנים להשוואה!

להבדיל: אין לי כרגע 30 אלף (לצורך העניין!), ורוב הסיכויים ש....מה לעשות- גם לא יהיה לי בזמן הקרוהב, אם בכלל- נניח אני בעל משפחה, ילדים בית משכתא ומה לא! אבל אני עדיין חולם על הטרקסיון- מה רע תגיד לי שאקנה את אחת מה"גרוטאות" של שמוליק בזול יחסית- ואשפץ אותה בזמני וביכולתי- אתה יודע מה- אלך לכפר הערבי שיעשו לי עבודה ב-1000 ש"ח לצורך העניין? איך בדיוק "דפקתי" שוב את המשה שמנסה למכור ביוקר את הדבר הטוב והמוכן?! בזה שיש לי עכשיו גרוטאה בחצר, או אוטו שרק נראה משופץ? נו, באמת! ושוב- אני מסכים איתך לגמרי שכמות בשוק מורידה את המחיר של כל פריט, אבל כמות של הדברים שעומדים באותה הקטגוריה- והבאת שני דברים שלא ממש כאלה, לדעתי לפחות!

ואחזור ואגיד את זה שוב- גם ה"תחרות" מבחינתי רק מבורכת- תסלח לי שיותר (הרבה יותר!!!) מעניין אותי שיהיו כמה שיותר רכבי אספנות מעניינים וכמה שיותר אנשים ייהנו מהם, ולא משנה באיזה מצב אפילו- מאשר טובתו של מישהו שלא יוכל למכור את ה"נכס" שלו בסכום שציפה! כזה הוא אני, מה לעשות? מה לעשות שגם אני כאשר קונה משהו- לוקח בחשבון שאני "מפסיד" מיד, ולא מנסה אפילו לחשוב על "החזר ההשקעה לעתיד", שלא לדבר על הרווח! וככה לדעתי צריך להיו אספן האמיתי- לאסוף בראש ובראשונה את מה שבא לו! כל גישה אחרת לגיטימית לגמרי- אבל שוב סליחה, זה לא אמור להדאיג אותי, כפי שלא מדאיג אותו שאני אשלם יותר- כל עוד הוא ירוויח!

גינאדי, אין פה שאלה של תחרות ולא השבחת הנכס. יש פה בקשה ורצון להעלות את הרמה או לפחות להשתוות למדינות אחרות בעולם, אנחנו לא קובה ולא הודו ועל פי תפיסתך כך יראה שוק האספנים בארץ. לצערנו אפשר למנות אולי 30 רכבים ששופצו בישראל ברמה בינלאומית גבוהה.

כפי שאמרת חוסכים בצבע וריפוד, לא מצליחים להגיע לאותנטיות ואחר כך מתפלאים שאין רמה בארץ לרכבי אספנות.

סבבה, כל אחד עושה מה שבא לו וכל אחד בתקציב שלו קונה. נכון, מבחינתי תפיסה קצת קפיטליסטית. מה לעשות, מדובר בתחביב יקר.

באמת אין פה תחרות מלכות יופי, אם נודה על האמת על מנת שתעלה רמת האספנות בארץ צריך בראש ובראשונה להחמיר עם קריטריונים של שיפוץ ורמת תצוגה. וכך גם לשמר מחירים גבוהים.

על פי השקפתך יהיו בישראל אלפי רכבי אספנות משופצים ברמה מאוד נמוכה שיורידו את רמת השיפוץ - אולם יחממו את ליבותיהם של בעליהם. סליחה פה אני ממש לא מסכים איתך, זה כמו ללכת למסיבה עם שרשרת יהלומים מזוייפת ולהרגיש שאתה עובד על כולם. אם אתה מאמין שכמה שיותר רכבים (אספנות) בינוניים יסתובבו בכבישים זה טוב, מבחינתי קטסטרופה. אם אין כסף ומשאבים לשפץ רכב עד לרמה הגבוהה ביותר, עדיף שלא יעשה.

כפי שאמרתי אידאולוגיה או פילוסופיה.

ומשהו על הגברת:

פורסם
גינאדי, אין פה שאלה של תחרות ולא השבחת הנכס. יש פה בקשה ורצון להעלות את הרמה או לפחות להשתוות למדינות אחרות בעולם, אנחנו לא קובה ולא הודו ועל פי תפיסתך כך יראה שוק האספנים בארץ. לצערנו אפשר למנות אולי 30 רכבים ששופצו בישראל ברמה בינלאומית גבוהה.

כפי שאמרת חוסכים בצבע וריפוד, לא מצליחים להגיע לאותנטיות ואחר כך מתפלאים שאין רמה בארץ לרכבי אספנות.

סבבה, כל אחד עושה מה שבא לו וכל אחד בתקציב שלו קונה. נכון, מבחינתי תפיסה קצת קפיטליסטית. מה לעשות, מדובר בתחביב יקר.

באמת אין פה תחרות מלכות יופי, אם נודה על האמת על מנת שתעלה רמת האספנות בארץ צריך בראש ובראשונה להחמיר עם קריטריונים של שיפוץ ורמת תצוגה. וכך גם לשמר מחירים גבוהים.

על פי השקפתך יהיו בישראל אלפי רכבי אספנות משופצים ברמה מאוד נמוכה שיורידו את רמת השיפוץ - אולם יחממו את ליבותיהם של בעליהם. סליחה פה אני ממש לא מסכים איתך, זה כמו ללכת למסיבה עם שרשרת יהלומים מזוייפת ולהרגיש שאתה עובד על כולם. אם אתה מאמין שכמה שיותר רכבים (אספנות) בינוניים יסתובבו בכבישים זה טוב, מבחינתי קטסטרופה. אם אין כסף ומשאבים לשפץ רכב עד לרמה הגבוהה ביותר, עדיף שלא יעשה.

קצת הגזמת לא?

מה אתה בעצם אומר? שאם אין לבן אדם כסף לשפץ את הרכב למצב תצוגה אז עדיף שלא יחזיק רכב אספנות?

פורסם
קצת הגזמת לא?

מה אתה בעצם אומר? שאם אין לבן אדם כסף לשפץ את הרכב למצב תצוגה אז עדיף שלא יחזיק רכב אספנות?

ההיפך - שיחזיק, שיהנה, שיסע ושיטייל. אבל אם משפצים? לא להתפשר! להשתדל לעשות את זה על הצד הטוב ביותר.

וכן נשאלת שאלת מיליון הדולר - רכב תצוגה או לא.

אם אין כסף ומשאבים לשחזר עד לרמה הגבוהה ביותר, עדיף שלא יעשה, שימתין עד שיהיה כסף.

ומשהו על הגברת:

פורסם
ההיפך - שיחזיק, שיהנה, שיסע ושיטייל. אבל אם משפצים? לא להתפשר! להשתדל לעשות את זה על הצד הטוב ביותר.

וכן נשאלת שאלת מיליון הדולר - רכב תצוגה או לא.

אם אין כסף ומשאבים לשחזר עד לרמה הגבוהה ביותר, עדיף שלא יעשה, שימתין עד שיהיה כסף.

אתה לא צודק בכלל,

לא כולם יכולים לשפץ ולהחזיק רכב במצב תצוגה, שיקולים של זמן ועלות,

אני אישית מעדיף את הרכבים שלי במצב טוב פלוס, לא יותר מזה, לדעתי יש יופי בכך שרואים שהרכב ישן ולא חדש, (וגם בעיית מזומנים),

עם רכב תצוגה יכאב הלב יותר אם תעשה תאונה אחרי השקעה גדולה, לא שאני לא משקיע אבל פחות.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

לעלות רמה- בשביל מי? -הרי מי שכן רוצה ויכול להרשות לעצמו להיות ברמה- יהיה ברמה, מה מפריע לו שיסתובבו לידו עוד 100 רכבים שרחוקים ממצב "תצוגה"- הם לא יילכו לתחרויות, או יילכו ויפסידו- והוא יילך וינצח, אם באמת כ"כ טוב! :roll: שוב פעם- מה זה "רמת האספנות בארץ"? לפי התפיסתך- "אספנות" צריכה להיות אך ורק לעשירים, אבל לא סתם לעשירים- עשירים מאד, כי מה לעשות- בשביל שהרכב יגיע למצב "תצוגה" אמיתי- צריך הרבההההה כסף! לא סתם "הרבה", אלא "הרבבבבבהההההההההההההה"!!!! להזכיר- אנחנו מדברים כאן על רמת ה"תצוגה", ללא פשרות- להגדרתך? ומה זה ייתן לי? מה זה ייתן למאת/אלפי חברים שלי, שאנחנו נראה איזה אוטו משופץ "חדש, ונמות מקנאה- כי נדע שלעולם, אבל לעולם לא נוכל להחזיק בדבר כזה- כי אין סיכוי שבעולם שמי שעובד קשה בעבודה "הרגילה" (ואגב אני כמעט בטוח שלא רק בארץ!) יוכל להרשות לעצמו לממן שיפוץ "אמיתי", "ללא פשרות" כהגדרתך! ולהחזיק בכמה רכבים כאלה?!?! זה העולם שאתה רוצה לחיות בו? -מצטער- אני לא שם!:evil: כל החיים שלנו- פשרות, לא משנה איפה ולא משנה מתי- אבל פשרות! מה לעשות? אתה לא יכול לקחת בהינף יד ממישהו את החלום שלו- כי למישהו לא נח או "מבייש" אותו לראות את זה! ללכת עם שרשרת מזוייפת ולחשוב ש"עובד על כולם"?! על מי בדיוק עובד? גם אם יש לי חברים, ששיפצו אוטו ב-1000 ש"ח, והם יודעים את זה, ואני יודע את זה, והם יודעים שאני יודע את זה- ועדיין- יש להם משהו שהם נהנים ממנו! ואני אפרגן להם, ולא אגיד "מה זה החרא של העבודה"- בעצם כן אגיד, אבל בתור ביקורת, אם זה באמת חבר טוב! אף אחד לא באמת רוצה לראות תוצאות מגעילות של העבודה- לא כל אחד יכול משהו אחר! "להחמיר את הקריטריונים" אתה אומר? מה זה אומר- שאוטו שלא במצב "תצוגה" לא יקבל "אספנות", לא יעלה לכביש- מה?! ושוב- כל זה בשביל שלבודדים (כי לא יישארו חוץ מבודדים, אולי אותם 30 שהזכרת!) יהיה נח ונחמד להרגיש "מיוחדים" בתחביב יקר יוקרתי ו"ברמה"?!?! -סליחה שוב- אני לא שם, ואני בטוח שרוב אלה שקוראים וכותבים כאן!:evil:

פורסם
לעלות רמה- בשביל מי? -הרי מי שכן רוצה ויכול להרשות לעצמו להיות ברמה- יהיה ברמה, מה מפריע לו שיסתובבו לידו עוד 100 רכבים שרחוקים ממצב "תצוגה"- הם לא יילכו לתחרויות, או יילכו ויפסידו- והוא יילך וינצח, אם באמת כ"כ טוב! :roll: שוב פעם- מה זה "רמת האספנות בארץ"? לפי התפיסתך- "אספנות" צריכה להיות אך ורק לעשירים, אבל לא סתם לעשירים- עשירים מאד, כי מה לעשות- בשביל שהרכב יגיע למצב "תצוגה" אמיתי- צריך הרבההההה כסף! לא סתם "הרבה", אלא "הרבבבבבהההההההההההההה"!!!! להזכיר- אנחנו מדברים כאן על רמת ה"תצוגה", ללא פשרות- להגדרתך? ומה זה ייתן לי? מה זה ייתן למאת/אלפי חברים שלי, שאנחנו נראה איזה אוטו משופץ "חדש, ונמות מקנאה- כי נדע שלעולם, אבל לעולם לא נוכל להחזיק בדבר כזה- כי אין סיכוי שבעולם שמי שעובד קשה בעבודה "הרגילה" (ואגב אני כמעט בטוח שלא רק בארץ!) יוכל להרשות לעצמו לממן שיפוץ "אמיתי", "ללא פשרות" כהגדרתך! ולהחזיק בכמה רכבים כאלה?!?! זה העולם שאתה רוצה לחיות בו? -מצטער- אני לא שם!:evil: כל החיים שלנו- פשרות, לא משנה איפה ולא משנה מתי- אבל פשרות! מה לעשות? אתה לא יכול לקחת בהינף יד ממישהו את החלום שלו- כי למישהו לא נח או "מבייש" אותו לראות את זה! ללכת עם שרשרת מזוייפת ולחשוב ש"עובד על כולם"?! על מי בדיוק עובד? גם אם יש לי חברים, ששיפצו אוטו ב-1000 ש"ח, והם יודעים את זה, ואני יודע את זה, והם יודעים שאני יודע את זה- ועדיין- יש להם משהו שהם נהנים ממנו! ואני אפרגן להם, ולא אגיד "מה זה החרא של העבודה"- בעצם כן אגיד, אבל בתור ביקורת, אם זה באמת חבר טוב! אף אחד לא באמת רוצה לראות תוצאות מגעילות של העבודה- לא כל אחד יכול משהו אחר! "להחמיר את הקריטריונים" אתה אומר? מה זה אומר- שאוטו שלא במצב "תצוגה" לא יקבל "אספנות", לא יעלה לכביש- מה?! ושוב- כל זה בשביל שלבודדים (כי לא יישארו חוץ מבודדים, אולי אותם 30 שהזכרת!) יהיה נח ונחמד להרגיש "מיוחדים" בתחביב יקר יוקרתי ו"ברמה"?!?! -סליחה שוב- אני לא שם, ואני בטוח שרוב אלה שקוראים וכותבים כאן!:evil:

חזק ומבסוט

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

פורסם

נכנסתם לוויכוח ההגדרות:

אספן: מי הוא אספן, האם יש אספן אמיתי או אספן מדומה?

רכב אספנות: חיפושית חבוטה, או פורש 911 או רולסרויס ?

סוגי ורמות שיפוץ: מוזאוני , נסיעה, תצוגה, תחרות?

שימור לרמת מקוריות/שיפור?

מהו שיפור מותר: תקופתי/מודרני?

בסלט שנוצר בארץ ובגלל מיעוט הפריטים, אין פילוח לקטגוריות רכב אספנות.

באירופה ובארה"ב קיימים מועדונים יחודיים לכל סוג, זן ותת זן של רכב.

כל אחד בוחר את הקרוב לליבו ולכיסו, ובמסגרת המועדון "שלו" הוא מתפתח!

מועדון הקורבטים, האלפות, החיפושיות, הווספות, רנו-4, יוצרות נישה איכותית

נושאית. באותה מידה ניתן ליצור מועדוני שיפוץ ושימור על פי רמת המקור, שיפורים,

שנת יצור, רכבי יוקרה, וכד.

בבליל בארץ אין הפרדה, וזאב רובץ עם גדי. ולכן גם התפיסה ונק' המחלוקת שונות ורבות!

אם הטרקסיון הנ"ל היו מוצאות למכירה באירופה, או באחד ממפגשי הסיטרואן העולמיים

הן היו נחטפות במהרה ונישפטות בבדיקה בקריטריונים אחרים לגמרי בעת הקנייה.

אבל מה שנכון בחו"ל, אינו תופס כאן, למרות שאנחנו היינו מאד רוצים שכן.

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

כאן אין שום וויכוח- לגיטימי לגמרי החלוקה לרמות, לדגמים ואף לפי העלות הרכב- כך למשל אין כל סיבה שאותה חיפושית חבוטה תשתתף בתחרות הבין- לאומית של שיפוץ, נניח, יחד עם הרולס-רויס משופץ, כי מה לעשות- הם באמת אפילו לא מתקרבים ברמה, וזו באמת תהיה פאדיחה- גם לבעל החיפושית, אגב, הרבה יותר מבעל הרולס-רויס! אבל מה אכפת למישהו שאותה החיפושית (וזו סתם דוגמה, כן- לא חייבים חיפושית ולא חייבים חבוטה!) תסע באותו הרחוב עם הרולס-רויס, ואפילו תבוא לאותם האירועים "הפנימיים"? למי ולמה זה מפריע?:roll: לא רוצים- אל תסתכלו! יותר מזה- מגעיל אותכם- תגידו! אבל אל תנסו לשלול זכות קיום "בהגדרה"!

ואגב, אם כבר עניין הקובה עלה כאן- אז קודם כל אין כל קשר בין הדברים, כי דבר ראשון שם רוב של מה שנוסע- נוסע לא בגלל הרצון, אלא בגלל חוסר אופציות האחרות, דבר שני- לא כל מה שנוסע שם- ברמה ירודה, אלא דווקא להפך, ודבר שלישי- כאשר מסתכלים על ה"נוף" הקובני- אותי אישית זה הרבה יותר משמח מאשר להסתכל מהחלון לחניון ולראות 1000 מזדה 3 אפורות עומדות בשורה! אין זה אומר שעדיף שכולם היו נוסעים בענתיקות בתור כלי תחבורה- להפך, אני הכי נגד זה שבעולם וחושב שצריך לנסוע ברכב הכי חדש ליומיום- אבל להגיד שזה רע שיש הרבה בנוף?

פורסם

לסיכומו של עניין, כאשר אתם נוהגים ברכב אספנות לכל הפחות נסו לכבד את לוחית הרישוי

עליה מוטבעות המילים ''רכב אספנות''...

ושוב אני טוען: ''תפסת מרובה - לא תפסת''...

כל אחד ותפיסת עולמו. כל אחד והשאיפות שלו... בלי שאיפות ורצונות לא היינו מגיעים לירח.

ומשהו על הגברת:

פורסם

אין כל וויכוח- אף אחד לא רוצה לראות גרוטאות נוסעות, כולם ללא יוצא מהכלל מעדיפים מכוניות יפות ומשופצות!8)

• תוכן חדש...