Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי גולף V5. במישור, עלייה קלה וירידה הגיר מעביר להילוך שלישי ורבעי. בעלייה יחסית חדה הגיר מעביר לשני ולא מעביר לשלישי גם אם אני מוריד את הרגל מהגז. אני לא לוחץ חזק על הגז, לא מאיץ חריף. רכב אחר היה מעביר להילוך שלישי למשל. כתוצאה הרכב נוסע 70ק"מש על קרוב ל-4000סל"ד.

ראוי לציין שמעבר מראשון לשני ושלישי לרבעי חלקים מאוד, הייתי אומר כמו בגיר חדש. משני לשלישי יש מכה.

האם זו התנהגות נורמאלית או תקלה? אם תקלה מה היא?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למיטב הכרותי עם הרכב, במאמץ, אכן זה המצב.

ישנה אפשרות גם שהגיר מתחמם מעט ולכן העברת ההילוכים "נוקשה" מעט.

בלי שום קשר, מומלץ מאוד(!) להתקין ברכב הזה קולר גיר חיצוני כדי לשמור על אורך חיים).

No need for 3way active stereo system.. Driving an Alfa Romeo

:scatter:

When you're crawling along at 15kmh in the morning rush hour somewhere to put you frappacappalattechino would be useful

פורסם

תודה, tfishler.

ברכב מותקן קולר גיר. לפני זמן קצר החלפתי שמן גיר ופילטר במורשה (שמן מקורי סינטטי, ד"א יקר בטירוף), הגיר לאחר ההחלפה מתנהג בדיוק אותו הדבר, לא נימצאו שבבים בגיר והשמן היה ללא בועות.

ראוי לציין ששקודה אוקטביה עם גיר דומה\זהה (גם JATCO 01M) מעביר הילוכים באותה עלייה לשלישי וגם רבעי, למרות שמנוע הוא 1.6.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני אשמח לקבל עוד תגובות בנושא.

האם בגיר 01M של VAG תוכנת ניהול שונה בין הדגמים? אחרת הגיר אמור להתנהק בשקודה אוקטביה וברכב שלי באופן זהה.

פורסם

מבין גדול אני לא וההיכרות שלי עם הדגם הספציפי שואפת לאפס. מה שכן, נראה לי שזה בעייתי לנתח דרך הפורום פעילות כזאת של תיבת ההילוכים. אין לנו נתונים לגבי אחוז השיפוע והעומס שמופעל על המנוע.

נראה שאין תחליף לבדיקת התיבה במוסך, או שלחילופין בעל ניסיון עם הגיר הזה יצא איתך לסיבוב לבדיקת העניין.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תודה, אלעד. כניראה אין מנס מלקבל חוו"ד במוסך. בכל אופן, שיפוע של עלייה כזה שרכבים אחרים עוברים גם להילוך רבעי. ברגע שהשיפוע נגמר הגיר מעביר הילוך כאילו לא קרה כלום.

מישהו יודע האם לגיר 01M יש חיישן שיפוע?

פורסם
תודה, אלעד. כניראה אין מנס מלקבל חוו"ד במוסך. בכל אופן, שיפוע של עלייה כזה שרכבים אחרים עוברים גם להילוך רבעי. ברגע שהשיפוע נגמר הגיר מעביר הילוך כאילו לא קרה כלום.

מישהו יודע האם לגיר 01M יש חיישן שיפוע?

מחשב הגיר מזהה את המאמץ לפי העומס על המצערת וקושי בהעלאת הסל"ד, לכן הרכב נוסע לך בשני בזמן שאתה עולה עלייה קשה, מעבר לכך השתדלתי בזמנו כאשר אני מאיץ בעלייה להדביק את הדוושה עד הסוף, כשניגמר שני וזה קורה מהר יחסית הייתי נוסע בנגיעות קצרות על הגז בהילוך השלישי בעלייה, עוד דבר אחד הבעיטה לא מורגשת כלל כאשר אתה לוחץ עד הסוף המעבר בין השני לשלישי יותר טוב.

תנסה ותחזור עם מסקנות, אל תפחד ללחוץ על המנוע הזה, המנוע חובב סל"ד וניפתח בסל"ד גבוהה יותר טוב.

פורסם

מודה לך מאוד, אסף. לפי מה שאני מבין ההתנהגות הגיר אצלי נורמלית.

בעלייה אין טעם להגיע לסוף הילוך שני ובד"כ התנאים לא מאפשרים כי זה מעבר ל-100קמ"ש. בסל"ד גבוה יותר אכן הבעיטה כימעט ולא מורגשת עד כדי מעבר הילוך חלק לחלוטין.

כניראה לפי האופי שלי מתאים לי יותר דיזל, אני לא ממש חובב סל"ד גבוה :-P (הייתי די בהתלבטות כאשר גולף שלי עמדה זו לצד זו עם אחת בצבע זהב בעלת מנוע TDI).

חשבתי שאצלי אותו גיר כמו באוקטביה בנזין מסוג 01M. אוקטביה מעבירה בעלייה הזאת אפילו להילוך רבעי (כל ניסיון קצת להאיץ ישר גורם להורדת הילוך). מסתבר שהתנהגות קצת שונה.

הרגעת אותי, היה לי חשש שמדובר בהתנהגות גיר לא תקינה.

• תוכן חדש...