Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

5 ש"ח דמי שמירה :-D

מי שגונב אותנו זו ממשלת ישראל. האוצר תפס טרמפ על "משבר המיים" כדי למלא את קופתו. מיים הם מוצר עם צריכה קשיחה יחסית, כלומר שהכמות הנצרכת יורדת מעט עם עליית המחיר. עליית המחירים, תוך יצירת ערפול ובלבול (הוספת המע"מ כדוגמה, ייקור המיים דרך העמסת הביוב על כל צריכת המיים ועוד נפלאות) נועדו לגבות עוד כסף מהציבור.

70% ממי הביוב ממוחזרים היום להשקייה. חסכון של 20% בצריכה הפרטית אומר הקטנה של 20% במיים המושבים לחקלאות - שבמקומם יעשה שימוש במיים נקיים, כלומר חסכון אמיתי של 6% בלבד מכמות השאיבה/התפלה. התועלת בהקטנת הצריכה הפרטית היא נמוכה.

למדינה אין שום אינטרס לפתור את ה"משבר" הרווחי הזה.

:turn-l:
  • שנתיים מאוחר יותר...
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מקפיץ,

תקופה ארוכה פשוט לא הסכמנו לשלם, בגלל צריכה משותפת/"הפרשי מדידה" הזויים.

שלחו טכנאי להחליף שעון ראשי, ולבדוק את הקודם.

השעון נמצא תקין.

חשבון שעבר: צריכה פרטית - 11 קו"ב. צריכה משותפת - 3.6 קו"ב. 134 ש"ח.

חשבון נוכחי: צריכה פרטית - 10 קוב. צריכה משותפת - 10.6 קוב. 230 ש"ח.

אני גר בבניין עם 14 קומות, 56 דירות. כדי שכל אחד מאיתנו ישלם 10.6 קוב, צריך להיות לבניין אגם פרטי ובריכה אולימפית.

התאגיד אטום ואין עם מי לדבר.

יש לי זמן, ואני מוכן ללכת ליצוגית אפילו. נמאס.

מה עושים?

משכנתא זה קל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה זה בדיוק "הפרשי מדידה"? בדיוק קיבלתי חשבון עם תצרוכת שחציה מורכב מהסעיף המוזר הזה...

פורסם

חוק הזרמים של קירכהוף מכיר ? אותו תרגיל !

סוכמים את כול השעונים של כול הדירות בבניין , ומשווים אל מול השעון הראשי של הבניין , ואז עושים :

ראשי מינוס דירות ומתקבל הפרש , את ההפרש מחלקים במספר הדירות ואז זה נקרא צריכה משותפת .

משמע שסיבסדת את המים שהשכן הדיטיילר משתמש בהם .:-D

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

טרמפ קטן:

דייר יחיד, בלי מכונת כביסה או שימוש חריג במים (מקלחות קצרות, אין אמבטיה). האם צריכה של 8 קוב בחודשיים היא הגיונית?

ותעריף של 9.1 ש"ח לקוב (תל אביב)?

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
מהי העיר?

גונבים את כולנו. למשל, בוטלו הקצאות המים להשקייה, ולכן על כל קוב של מיים, משלמים גם קוב ביוב.

שמעתי גם שיש עניין של מע"מ, שהעיריות לא היו גובות, אבל "חברות המים" החלו לגבות.

לא נכון, התשלום עבור הביוב זה תשלום עבור תחנת טיהור השפכים שדואגת שביוב מזוהם לא יוזרם לים. לי יש כזו תחנה בעיר ואפשר לראות אותה לא רחוק משפת הים. מה שכן, התעריף עבור ביוב חיב להיות נמוך מהתעריף עבור מים נקיים.

טרמפ קטן:

דייר יחיד, בלי מכונת כביסה או שימוש חריג במים (מקלחות קצרות, אין אמבטיה). האם צריכה של 8 קוב בחודשיים היא הגיונית?

ותעריף של 9.1 ש"ח לקוב (תל אביב)?

לא הגיוני בעליל. קוב זה 1000 ליטר מים. ממש לא הגיוני שאדם אחד ישתמש ב 8,000 ליטר מים בחודשיים. תבדוק אולי יש לך נזילה באסלה שאתה לא יודע עלייה. תבדוק את השעון ותראה עם הוא מסתובב כאשר כל הברזים סגורים בבית. אם כן אז יש לך נזילה כל שהיא. כמו כן, היה בזמנו כתבה על המים בכל בוטק. אתה מבין, כאשר אתה פותח את ברז המים, זרם של מים "רץ" בצנרת. כאשר אתה סוגר המים "נופלים" בחזרה. השעון מסתובב כאשר המים עוברים דרכו הבעיה שהשעון לא הסתובב אחורה כאשר המים חזרו אחורה. כך יצא מצב שצנרת כל הזמן התרוקנה במקום שהיא תהיה מלאה והמים כל פעם היו צרכים "לרוץ" קדימה ולכן גם השעון הסתובב. הפיתרון היה הרכבת שכ"א (שסתום כיון אחד) בצנרת ליד השעון שמנע מן המים לחזור אחורה.

רק כדרך אגב, כאן בצפון אני משלם פחות מ 5 שקלים עבור קוב מים פלוס 3 ומשהו שקלים עבור כל קוב שהולך כביכול לביוב.

אני לא מבין איך אנשים חיים במרכז עם כל הבעית חניות, העלות הגבוה במיסים ובכלל במחייה.

כל הכבוד לכם, אני לא הייתי מסוגל (לא שהייתי רוצה).

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

8 קוב לאדם לחודשיים אינם מספר מוגזם. בדוק כמה אתה ורך בממוצע לאורך תקופה - יתכן שיש הפרשים של עיגול כך שפעם תצרוך 6 ופעם 8 קוב בתקופה זו. תביא בחשבון שכביסה (כן, ראיתי שזה לא המקה שלך), הדחת כלים ומקלחות צורכים לא מעט מים, והצרכן הגדול ביותר הוא מיכל ההדחה בשירותים. בכל מקרה - קבל את עצתו של הקליפה לבדיקת מד המים.

לי אישית היה סיפור הזוי - קיבלתי את הדירה חדשה שלי ובדקתי את מד המים בבוקר, בעת מסירת הדירה. כאשר חזרתי אליה בצהריים ניגשתי (מסיבה שאיני יכול להסביר) ובדקתי את מד המים בשנית. בכמה שעות הלאה נצרכו לא פחות מ-4 מ"ק. הפרפר הסתבוב בקצב מהיר למרות שכל הברזים היו סגורים. סגרתי את הברז הראשי ובמסגרת השיפו הוחלף כל קו המים לדירה, כך שלא חיפשתי את מקום הדליפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא נכון, התשלום עבור הביוב זה תשלום עבור תחנת טיהור השפכים שדואגת שביוב מזוהם לא יוזרם לים. לי יש כזו תחנה בעיר ואפשר לראות אותה לא רחוק משפת הים. מה שכן, התעריף עבור ביוב חיב להיות נמוך מהתעריף עבור מים נקיים.

למי שיש בית פרטי + גינה, רוב הצריכה של המים ברוב חודשי השנה היא לצורך השקייה, והשקייה כידוע אינה מייצרת ביוב. החיוב עבור ביוב הוא לפי קוב, והחישוב נעשה באופן זהה למי שאין לו גינה. אז בפירוש גובים דמי ביוב גבוהים יותר (מהשימוש בפועל) ממי שמשקה גינה.

פורסם

האמת שאף פעם לא טרחתי לחשב.

8000 ליטר ב-60 ימים הם 133 ליטר ליום. מיכל הדחה של אסלה הוא בערך 10 ליטר? מקלחת בטח לפחות 20? אולי יותר? קצת כלים, הרבה שתיה וזה פתאום נראה יותר הגיוני.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
למי שיש בית פרטי + גינה, רוב הצריכה של המים ברוב חודשי השנה היא לצורך השקייה, והשקייה כידוע אינה מייצרת ביוב. החיוב עבור ביוב הוא לפי קוב, והחישוב נעשה באופן זהה למי שאין לו גינה. אז בפירוש גובים דמי ביוב גבוהים יותר (מהשימוש בפועל) ממי שמשקה גינה.

האמת היא שזה לא ממש הוגן שמחייבים את אותה הכמות שצרכת במים בתור חישוב לביוב. הרי לא כל המים שאתה צורך בבית הולכים לביוב. אבל אין מה לעשות, הם החליטו שכל ליטר שיוצא מהברז חוזר לביוב וזה לא נכון.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
זה בניין חדש או בשלבי אכלוס ?

איציק

בניין בן 13. שנת 2000.

קליפה, גם אני מהצפון. קרית ים. והמחיר הוא 9 שח ו12.5 מעבר להקצבה.

הבעיה שלי היא לא התעריף אלא הצריכה המשותפת הלא הגיונית.

משכנתא זה קל

פורסם

צריכה משותפת יכולה לנבוע מ-3 מקורות:

1. שימושים משותפים אמיתיים (למשל - נקיון השטחים הציבוריים, גינון). - לגיטימי לגמרי, אם אין מדי מיים ייעודיים. יתכן שיש מדי מים לשימוש הציבורי, בדיוק כשם שיש מונה חשמל למעלית ולחדר המדרגות.

2. שימושים פרטיים כגון רחיצת רכב - תופעה מוכרת שיכולה להגרם אפילו על ידי מי שאינם דיירי הבניין. במקום שבו אני גר נאלצו להתקין מנעול מעל ברז הגינון כיון שאנשים מכל האיזור באו לשטוף את הרכב על חשבוננו.

3. דליפה בין מד המים הראשי לבין מדי המיים הדירתיים, בהחלט יכולה להיות משמעותית. נסיוני המר בבניין שנבנה ב-1997 הוא שכבר שנים רבות יש בעיית פיצוצי צנרת (צנרת ברזל מהסוג הישן). בבניין שבו גרתי קודם - ואשר בניתו הסתיימה ב-1991 - הוחלפה כל צנרת הבים כ-7 שנים לאחר האכלוס - לאחר שלא היה דייר שלא סבל מדליפות מהצנרת.

ממליץ לך להדבר עם אנשי ועד הבית על מנת לברר מה השימושים המשותפים הלגיטימיים ולהגיע למסקנה לגבי צורך בבדיקת מערכת המים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
האמת היא שזה לא ממש הוגן שמחייבים את אותה הכמות שצרכת במים בתור חישוב לביוב. הרי לא כל המים שאתה צורך בבית הולכים לביוב. אבל אין מה לעשות, הם החליטו שכל ליטר שיוצא מהברז חוזר לביוב וזה לא נכון.

החלטת הממשלה ברפורמה במשק המים היתה שמחיר המים ישקף את עלות הפקתם. באופן הישום, ולא ברור לי אם על ידי האוצר או רשות המים, המטרה אבדה, ובפועל התעריפים למשק הביתי גבוהים בהרבה.

פורסם

ממליץ לך להדבר עם אנשי ועד הבית על מנת לברר מה השימושים המשותפים הלגיטימיים ולהגיע למסקנה לגבי צורך בבדיקת מערכת המים.

נבדקה המשאבה והמיכל למעלה.

הכל מתוקתק.

אני באמת חושב שעשו פאשלה בחיבורים בזמנו, ואנחנו משלמים על השקיה של 2 פארקים עירוניים גדולים פה מסביב.

בבניין זהה סמוך משלמים 2-3 קו"ב צריכה משותפת.

הרי לא הגיוני שאני אמנה משלחת חיפוש וחקירה כמו של NG כדי לחקור לאן נעלמים המים, מה הדבר הנורמלי לעשות????

Exercise30thSept2006_preview.jpg

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...