Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הסיפור התחיל לפני כמה חודשים, 2 בעיות התחילו במקביל, הספידומר הפסיק לעבוד, ובמקביל דוושת הגז לא תמיד הגיבה ולפעמים הרכב היה משמיע רעשים, עד שמחליט להתקדם.

זמן רב חשבתי שאילו שתי בעיות שונות ומופרדות, שילמתי יותר מ-500 ש"ח בשביל שיתעסקו לי עם בית המצערת, ינקו לי אותה, יחליפו חלק לא רלוונטי בעוד 300 ש"ח בתוך המצערת, ובעיקר יסחטו ממני כספים ולא יבטיחו דבר לגבי התיקון הצפוי.

אז למדתי על בשרי שאסור להגיע למוסך עם בעיה שכזו, כל אחד מבטיח הבטחות שווא שכאלו, והעיקר לוקח כסף, על מערכת הכספים המשומנת כבר למדתי היטב, כך למשל לפני כמה שבועות, בעל מוסך שאצלו הייתי בשנה האחרונה ושילמתי לו ממיטב כספי לקח לי 450 ש"ח להחלפת כבל קלאצ' שהחלק עולה 180 ש"ח בלבד ושההחלפה כולל עבודה ומע"מ עולה בים 300- 350 ש"ח. כמובן שהוא חשב שאני דביל מספיק בשביל לבדוק את כל העניין. אבל מצאתי זמן לבדוק, וראיתי שיצאתי פרייאר, ולא אתקרב למוסך הזה בשנית.

יש לציין שבחצי שנה האחרונה שום דבר לא סודר ברכב ממש, וכמובן שנכשל טסט על כל דבר אפשרי, תיקנתי הכל בדרך של קניית החלפים בעצמי ותשלום על עבודה במוסך כלשהוא, מה שחסך לי 350 ש"ח מהצעות מחיר עבור חלקים ועבודה ממוסכים אחרים, בפעם הראשונה הרגשתי שלא יצאתי פרייאר.

לעניינו,

אשמח לעיצה מקצועית בנושא, העניין הכספי מהווה כאן מכשול רציני, אין בכוונתי להחליף לא מחשב ברכב או כל דבר יקר.

במהלך הזמן פניתי למוסך שהחליף לי חיישן מהירות, החיישן עבד יפה שבועיים, וגם לא הייתה בעיה עם תגובת הגז ברכב, ואז פיתאום החלו להשתנות מצבי רוח, עשר דקות של נסיעה אני אהנה מתגובה חלקה של לחיצות דוושת הדלק ומסחיבה מעולה והספידוטר יעבוד,

ולפתע ללא התראה מוקדמת יחול שינוי, ממש כך, הספידומטר יפסיק לעבוד וירד למהירות אפס, הרכב פיתאום יהיה כבד יותר ולא יסחב כמו קודם, ואסבול. זה כמובן חוזר חלילה.

אז מה עושים?

חזרתי למוסך שבו שמו לי את החיישן מהירות, הגביהו לי את הרכב, נכנס המכונאי התניע ו"נסע" עד למהירות של 140, כמובן שהספידומר עבד כמו שצריך.

נשאלות שאלות - האם הבעיה היא שהרכב מונח על הקרקע? ואז יש בעיות עם החיישן? בעצם כאן אני מבקש את עזרתכם.... אם מישהו בקיא בפרטים הרלוונטים אשמח לשמוע,

חשוב לציין שהחיישן שהותקן הוא משומש ולא חדש והוא עם "השיניים" שהיו לי קודם לכן ברכב, כי זה לא היה ברשות המוסך.

אז מה כן ברור בכל העניין:

שדוושת הגז לא מגיבה כי הרכב - המחשב ברכב לא יודע שהרכב בנסיעה, כי הוא לא מקבל חיווי מחיישן המהירות.

כך שהכל תלוי בחיישן המהירות

אשמח לשמוע ממי שמבין

תודה

איציק

פורסם

גיר ידני? אוטומטי?

בעיקרון שיניים אכולות יכולות פתאום להפסיק, ולחזור. בכל מקרה בידני זה לא בעיה לפרק את הזר ולבדוק את המגע שלו עם גלגל השיניים של מד המהירות. לא צריך להוריד גיר מספיק לפרק ציריה ימנית.

יתכן שבפירוק גיר בעבר נתפס החיווט של מד המהירות בין המנוע לגיר ויש נזק פנימי לחוטים. לכן תבדוק וויזואלית את החיווט עד לאן שהוא נכנס לצמה.

פורסם
גיר ידני? אוטומטי?

בעיקרון שיניים אכולות יכולות פתאום להפסיק, ולחזור. בכל מקרה בידני זה לא בעיה לפרק את הזר ולבדוק את המגע שלו עם גלגל השיניים של מד המהירות. לא צריך להוריד גיר מספיק לפרק ציריה ימנית.

יתכן שבפירוק גיר בעבר נתפס החיווט של מד המהירות בין המנוע לגיר ויש נזק פנימי לחוטים. לכן תבדוק וויזואלית את החיווט עד לאן שהוא נכנס לצמה.

מדובר בגיר ידני.

תודה רבה על העזרה

בעבר לא פירקו את הגיר, פשוט הרימו את הרכב, ופירקו את החיישן - אמרו בסדר והרכיבו חזרה,

אני מניח שזה בדיקה מאוד לא מעמיקה

• תוכן חדש...