Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
[

בוקי

אם יש תקלה אני רוצה שיודיעו לי בכתב הביתה כדי שאני אבוא לתקן את החלק הדפוק שאתה אדון יצרן הואלת לספק לי.

מה לא ברור בזה.

לא רוצה שבאקראי תתקן לי את זה. אלא יזום.

שנה טובה

זו בדיוק הטעות שלך ישה.

וכשמקבלים הוראה מהיצרן, לזמן מכוניות לתיקון על חשבון היצרן, מבצעים אותה.

שנה טובה

תגיד אתה קורא מה שכותבים או אתה כותב באוויר.

אני האשמתי את היבואנים??

איפוא בדיוק הטעות שלי??.הגדלתי לך את הכתוב לנוחיותך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יותר הגיוני וולונטרי מזה אין אז קמתי.

יש ברכב המון תקלות שמתגלות או לא ע"י הלקוחות וכשאני אמור המון אני מתכוון לאלפי סוגים שונים של כשלי יצור/הרכבה/תכנון למודל אחד. לתקלות אלו יש אחוז כשל מסויים וצפוי.

כאשר כשל מתגלה במסגרת אחריות הוא יתוקן וזה כמובן כשהלקוח או המוסך שם לב לכשל.

יש מקרים שכשל מסויים עלול לגרום להתקעות הרכב או/ו אחוז הכשל הוא גבוה, יצא ריקול שקט, היצרן לא מבקש לחכות שכשל יקרה אלא מעוניין להבטיח שהוא יתגלה ויטופל בטרם יקרה והוא יבצע זאת ע"י הודעה לכל המוסכים, שיבדקו סדרה של רכבים ספציפיים בכניסתם הראשונה למוסך.

יש כשלים שיצרן פשוט מאריך אחריות לגביהם ואז אין בדיקה יזומה וולנטרית לכשל אלא רק אם מתקיים הכשך הוא יטופל, גם אם רכב עבר את תחום האחריות ובחלק מהמקרים רק אם לרכב יש היסטורית טיפולים ברשת מוסכי היצרן.

מצידך אתה רוצה שעל כל פגם או כשל אפשרי ברכב יזמנו אותך להחלפתו - מעבר לזה שרשויות הדואר העולמיות יקרסו, זה לא ראלי כי אז היצרן היה פושט רגל או מעלה את המחיר הרכב לכאלו שכבר לא שווים כלל לכל נפש.

פורסם

דניאל

אני לא רוצה על כל תקלה, אלא על תקלה שהיצרן המכובד מחליט שהוא רוצה לתקנה.

ואז אם הוא לא מודיע, ואני לא נכנס למוסך יבואן , היצרן לא מתקן את מה שהוא עצמו החליט כי יש לתקן.

זו תלונתי.

מהנוהל הקיים היום אתה למד על דרך נוספת "לכבול" אותי למוסכי היבואן.

ואני לא רוצה להיות כבול מחד אך רוצה לקבל את מה שהיצרן החליט שמגיע לי מאידך.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

זה נכון וזה חלק ממכלול השיקולים שיש לקחת בחשבון שבוחרים מוסך לטפל בו . ראה קישור למאמר שכתבתי למעלה.

אגב, אם הודיעו לך על ריקול בטיחותי, לאין בדיוק תיסע כדי לבצע אותו, האם משאירים לך בכלל ברירה?

פורסם

כתבתי כבר בתגובה הקודמת : אם הרכב החליף ידיים, אין ליבואן דרך להודיע לך, גם אם ירצה לעשות זאת.

ובכלל - הקשר שלך עם היצרן הוא דרך מוסכי שרות מורשים על ידו.

כל דרך אחרת לא מספיק אמינה ואין אפשרת להגיע ל 100% מהלקוחות.

מי אמר, שאתה עדיין מתגורר באותה כתובת, בה התגוררת כשרכשת את הרכב ?

מי אמר שהרכב עדיין בבעלותך?

פורסם

גם זה פתיר ומגיעים ללקוחות דרך מאגרי נתונים של משרד התחבורה. בעתיד, קח הבנתי, בעל רכב לא יוכל לעבור מבחן רישוי אם ריקול בטיחותי לא בוצע ברכבו.

יש פשוט רמות שונות של היצרן לבצע תיקונים יזומים ברכב וריקול שקט זו אחת מהם, השיטה זולה ומאפשרת תיקון יעיל רק באמת למי שמטפל ברשת היצרן. ישה רוצה לקרוא לזה כבילה לרשת היצרן, כנראה שהוא צודק.

פורסם
כתבתי כבר בתגובה הקודמת : אם הרכב החליף ידיים, אין ליבואן דרך להודיע לך, גם אם ירצה לעשות זאת. כמו בריקול בטיחותי

ובכלל - הקשר שלך עם היצרן הוא דרך מוסכי שרות מורשים על ידו. ממש לא

כל דרך אחרת לא מספיק אמינה ואין אפשרת להגיע ל 100% מהלקוחות. שיגיע ל 90%

מי אמר, שאתה עדיין מתגורר באותה כתובת, בה התגוררת כשרכשת את הרכב ? אם אני עובד עם המוסך יש לו כתובת מעודכנת

מי אמר שהרכב עדיין בבעלותך?

מי אמר שבכלל קניתי את הרכב:shock:

בוקי

היבואן שיעשה מאמץ לא יצליח במאה אחוז ניחא. אבל שלא יעשה כלום, ושאתה בתור צרכן עוד תמצא לזה הצדקה.

משהו בהגיון שלך לא צרכני בכלל.

הקשר שלי עם היצרן הוא דרך היבואן ולא דרך המוסך. אני לא רוצה להיות וסל של המוסך (תקופת העבדות חלפה מזמן ).

כמו שהיבואן פועל בריקול אמיתי בטיחותי , כך הוא היה צריך לפעול בריקול שקט. עושים לו הנחה , נותנים לו אצבע ואתה רוצה לתת לו את כל היד.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

זו דרכו של עולם בכל העולם. היצרן באותה מידה היה יכול לבחור לא לעשות כלל ריקול שקט ולתקן רק אם יש תקלה במסגרת אחריות ,אליה הוא מחוייב. יש כאן פעולה מעבר למחויבות של יצרן ובמקום להעריך זאת אתה חושב שמגיע לך יותר. רק בישראל.

ועוד משהו, ריקול בטיחותי זה ממש לא ענין נוח ללקוח, הוא צריך לפנות זמן כדי להכניס את הרכב למוסך שלא במסגרת הטיפול היזום. הריקול השקט הוא דרך אלגנטית של היצרן לתקן תקלות מבלי לטרטר לקוח למוסך במיוחד.

פורסם
רק אם יש תקלה במסגרת אחריות ,אליה הוא מחוייב. יש כאן פעולה מעבר למחויבות של יצרן ובמקום להעריך זאת אתה חושב שמגיע לך יותר. רק בישראל.

.

היצרן עושה את הפעולה "בהתנדבות" בכל העולם ולא רק בישראל. אני לא חושב כלום רק בישראל זו פשוט השמצה.

אמרנו כבר מספר פעמים .הוא לא עושה את זה בגלל העיניים היפות שלי. שיקולים שונים מנחים את היצרן החל מנימוקים שיווקיים וכלה בלחץ פיזי מתון של השלטונות המפקחים עליו.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

השיקולים הם שווקים כלכליים זה ברור, אך אין כאן שום עניין עם שלטונות החוק או רשויות, שלא מחייבות כלל לדווח על ריקולים שקטיים (פשוט כי הם לא בטיחותיים במהותם) וזה נשאר עניין פנימי לגמרי של היצרן ורשת מוסכיו.

פורסם

כבלים , כבילה , ומשרד תחבורה אימפוטנת , זו דעתי .

כבר הבעתי את דעתי בעבר על אי נתינת מידע מהיבואן על אפשרויות הטיפול ברכב ורשימת נוזלי ממסרה תחת מיספור קטלוגי , כדי למנוע אפשרות שימוש בנוזלים תואמים והטיפול במוסכים מורשים רגילים .

כן הדבר קריטי - באלפי מיצובישי סופר לנסר נהרסו ממסרות , עקב אי הידיעה כי בממסרות הללו , יש להשתמש בנוזל ממסרה סיננטי

אשר קיים בארץ , ובמחיר סביר מאוד - ואי נתינת המידע הנ"ל בצורה גלויה - גורם לנזקים ולהחלפת ממסרות

כל רכבי מיצובישי סופר לנסר - אשר טופלו תמיד בנוזל ממסרה סינטטי , לא התחממו ולא ניזוקו גם אחרי 250,000 ק"מ .

גם ללא צורך בהתקנת רדיאטור נפרד לממסרה .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=167107

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2537381#post2537381

לא רוצה טובות - רוצה אמת ברורה , יש חשד הודיעו לי , קניתי רכב ואני צריך את הרכב תקין בכל מערכותיו .

לא רוצה להיות כבול למוסכים אשר יודעים כי אני כבול אלייהם ולכן עובדים בפס יצור ולא שומעים את דרישות הלקוח .

לא רוצה מוסכים אשר שייכים ליבואן - ואני מספר להם היכן להתמקד , כי אחרת יפרקו חצי מהרכב , ולא בטוח כי ירכיבו נכון חזרה .

לא רוצה מוסכים אשר שייכים ליבואן - ולא מבצעים את הוראות החלפת רצועת התיזמון לפי הוראות היבואן , תוך קריעת תושבות המנוע הנגדיות שלא שוחררו , כי לדעתם זה לא קריטי ומיותר , והם מוסך היבואן , אז מי אתה .

השחצנות והידע לכאורה שיש להם , פשוט מצחיקים עד בושה , לכן אני לא מתפלא על התגובות בדיון .

אז כן - חלקנו לקוחות כבולים למוסכי היצרן - ודיון בנושא הוא חשוב

וכמובן גם לחץ מצד המוסכים המורשים הרגילים, על משרד התחבורה .

לפתוח את מידע כלל קריאות התיקון השקטות והרועשות לכולם .

אני רוצה מוסכים , אשר יודעים כי אני ומשרד התחבורה ובעלי המוסכים יודעים כי יש קריאת שירות , ואני נכנס אלייהם כי הם טובים , ומטפלים נכון ברכב .

קשה עברית שפה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
בוא נבין מה שאתה אומר

במקום שהיבואן יודיע לי בדואר ."יא חוואג'ה , יש ברכבך תקלה כלשהי וצריך להחליף לך את האלמנט" אתה ממתין עד שאני בטובי ייכנס אליך לטיפול שוטף כדי להחליף לי את האלמנט.

ההחלפה בחינם היא בגלל העיניים היפות שלי או בגלל שהחלק המקורי הוא זבל ויש להחליפו. ריקול אבל לא קריטי בטיחותי, לכן זה נעשה יזום, שקט ,שלא ידעו על הפשלות .

תגיד לי זה נשמע לך רציני??

לי לא!!

וסתם בשביל הגילוי הנאות . האם אתה עובד במוסך מורשה יבואן?? אם כן וזה לא סוד היכן?

בוקר טוב

אני רק יכול לספר לך שמניסיוני האישי ב"לובינסקי" לא קיים כזה דבר "ריקול שקט" ללא התראה ללקוח. גם אם מדובר במשהו שהוא אפסי\זניח מבחינה בטיחותית והלקוח כלל לא שם לב אליו או הסיכוי שיקרה משהו הוא אחד ל..., היבואן שולח מכתב ללקוח להגיע למוסך ולבצע את ה: בדיקה \ כיוון \ עדכון. היו לנו גם ריקולים אידיוטיים ברמות (למשל: עדכון תוכנה לרדיו \ בדיקה של איזה קליפס אומלל מתחת לאוטו \ בדיקה שהצינור הזה והזה עוברים בזוית הזאת והזאת ולא כך וכך...).

על כל יתר הדברים האחרים (תקלות שכיחות), יש מערכת פתרונות טכניים שמטרתה לקצר את זמן האבחון ומציאת התקלה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
היבואן שולח מכתב ללקוח להגיע למוסך ולבצע את ה: בדיקה \ כיוון \ עדכון.

איציק

מלאכתם של צדיקים נעשית בידי אחרים

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
מלאכתם של צדיקים נעשית בידי אחרים

זה שאתה ו/או מכריך ו/או עמיתך למקצוע מסרבים להאמין ששינויים מן הסוג הזה אולי אינם אפשריים בארץ הקודש, או שמה יקח הרבה זמן ליישמם, או שמה הישראלי הממוצע "יחפף" בביצוע הריקול; דע לך כי היבואנים (או לפחות חלקם), בחסות היצרנים, בודקים את המוסכים גם בדברים אלו.

חלק מהיצרנים כבר מזמן הבינו שבקרת האיכות של המכוניות לא נגמרת בפס היצור - ולכן הקשחת הכללים שלהם (בכל עבודה שהיא) אינה נועדה רק בשביל לגרום ליבואן נזק כלכלי אלא בשביל שבאמת יעמדו ויעבדו לפי הכללים וההוראות שקבע היצרן. בשנתיים האחרונות, מי שעובד בתחום - במיוחד אצל חלק מהיבואנים שהיצרן שלהם הידק את חגורת בקרת האיכות שלו, מרגיש טוב טוב את ההבדלים בין העבודה החפיפניקית של פעם לבין העבודה לפי ההוראות המדוייקות כיום. במקרה (אפילו באחריות) שתיקון לא מבוצע כראוי ע"י המוסך, היצרן "יורה" למוסך ישירות בכיס ! וכידוע, הכיס הוא הכי כואב לכל המוסכים בשורה התחתונה.

וברוח המשפטים שאתה זורק לאויר, תן לי להוסיף אחד למדורה: "סייג לחוכמה שתיקה".

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק נראה לי שלא הבנת

אני בעד מה שכתבת בהודעה הראשונה , ושכך צריך להיעשות מול התנגדות של כותבים אחרים שחושבים בדיוק הפוך, כמו דורקי...לכן לא התלוננתי אל א שיבחתי את היבואן שפועל כפי שאני חושב שצריך לפעול

ועכשיו אני אשתוק:-o

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...