Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לפני שאני אצטרך להוציא כסף מיותר אשמח להעזר בנסיונכם -

אלמרה 99- ק"מ נמוך - רכב שעבר במשפחה -

לפני 3.5 חודשים הוחלפו רפידות+צלחות קדמיות. לא היו שום חריקות לפני כן.

מזה תקופה שיש חריקה בזמן בלימה, בעיקר בתחילת תנועה (1-2 קמ ראשונים), ובעיקר כאשר לוחצים חלש יחסית על הברקס.

במוסך אחר - הוא טען ששמו רפידות לסיניות א טובות, "ששרפו" את הצלחות. הוא טען שבטוח שהבלמים הקדמים לא עצרו, כי אחרת היתה שחיקה של הצלחות והראה לי שאפשר לראות את הסימנים חריטה המקוריים של ייצור הצלחות. החלפתי רפידות והוא שכנע אותי להחליף גם צלחות (למרות שהן בכלל לא היו שחוקות, להיפך, פשוט שחורות).

למחרת - שוב יש חריקות. הן לא כמו שהיו, אבל זה לא נראה לי מצב נורמלי.

יכול להיות שיש בכלל בעיה אחרת? סתם זרקתי כסף על רפידות חדשות והרפידות הקודמות היו בסדר? ואולי לא היו מחזיקות כמו רפידות אירופאיות, אבל האוטו לא נסע המון. והכי מרגיז אותי שהחלפתי צלחות ב200 ומשהו שח + מע"מ.

השאלה - מה יכולה להיות בעיה אפשרית? אולי אין בעיה ואפשר לנסוע ככה?

לדרוש זיכוי על הצלחות? על הרפידות? לדרוש שהוא יחליף בחזרה לרפידות ולצלחות הישנות (יש לי אותן)??

תודה !

פורסם
אולי זה ברקסים אחוריים?

חריקה או תקתוקים?

חריקה. עכשיו היא עדיין יחסית קלה וזה רק בנגיעה קלה יחסית בברקס, למשל בתחילת בלימה בעיר או כשרוצים לגלוש קדימה קצת בפקק לפני הרמזור.

המוסך שנכנסתי אליו בב"ש אבחן שזה הבלמים הקדמיים.

פשוט לא מקובל עלי המצב הזה לצאת ממוסך ושלאחר יום זה יתחיל שוב, וככה זה התחיל גם לפני חודש וחצי (בבלמים שהיו אז בני חודש וחצי), התחיל כחריקות קלות והפך לחריקות כבדות.

אני עדיין בטוח שהאוטו בלם יותר טוב, עם יותר רגש ובאופן יותר פרוגרסיבי לפני כל ההחלפות ברקסים האלה.

באחוריים אף אחד לא נגע.

פורסם

ברר איזה רפידות התקינו לך (יצרן), יש רפידות זולות ולא איכותיות שגורמות לרעשים האלו.

לגבי הצלחות שהחלפת, כבר החלפת אין מה לעשות.

על גב הרפידות צריך להיות פחיות דקות שתפקידן להשתיק רעשי חריקה, יכול להיות שהן לא הותקנו, למרות שיש רכבים שהפחיות לא קיימות, בדוק זאת עם המוסך.

• תוכן חדש...