Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוספתי לחתימתי קישור לעמוד באתר המשרד להגנת הסביבה. בתחתית העמוד מסמך PDF בן ארבעה עמודים, כאשר רק שניים מתוכם הם עצות מעשיות לחסכון בדלק (הפחיתו בנסיעות, שתפו נסיעות - עשו קאר פול, בדקו לחץ אויר, אל תלחצו וכו') העצות מוכרות אבל שווה לשנן ולרענן!

מדריך של המשרד להגנת הסביבה להפחתת צריכת הדלק - נחסוך בדלק, נשמור על הסביבה! שני עמודים, שווה לשנן ולרענן!

מוזמנים להוסיף לחתימה ולקשר על קיר הפייסבוק! (למרות שהמשרד להגנת הסביבה לא הוסיף כפתור שמקל את השיתוף בפייסבוק, כמקובל)

כמו כן, אחת ההמלצות היא לדומם מנוע באם מתכוונים להשאר בסרק מעל דקה:

א. אני בטוח שהיו דיונים בנושא - אשמח לקבל קישור, ומסקנות (מבחינת הבלאי הנגרם, לעומת התצרוכת).

ב. נניח שיש לי מערכת ששומרת לחץ הדרופניאומטי ברכב לטובת שיכוך, הגה ובלמים. הזמן המומלץ גדל? (מבחינת צריכת דלק ומבחינת הפחתת הבלאי בשימוש)

תודה לעונים!

פורסם

ההמלצות מאוד פופוליסטיות, ומיועדות לילדים בני 8 לכל היותר.

למשל מצעים לנסוע ברכבת. אתמול נסעתי ברכבת. לא רק שהרכבת איחרה, אלא גם הייתה תקלה בשירותים בתחנה ואי אפשר היה לבצע צרכים טבעיים. לא מספיק זה(=ואם זה לא מספיק), ראיתי מספר רכבות חולפות בתחנה והן ניראו מלוכלכות בצורה כ"כ איומה, כאילו אנחנו נימצאים בתקופת שארית הציויליזצייה אחרי מלחמת העולם הרביעית. הרכבות כמובן מלאות שכימעט אין למצוא מקום לשבת בשעות העומס.

בתחנה בת גלים למשל לא עובד כבר שנים השלט האלקטרוני שמראה את זמני ההגעה ברציף (=לרציף).

יש רכבות שיוצאות לפני הזמן ויש כאלה שמאחרות. כתוצאה מכך במקום מעבר חלק בין רכבות, בחום מטורף של 40 מעלות בחוץ צריך להמתין 40 דקות לרכבת הבאה.

בעיקרון, כימעט לכל סעיף אפשר להתיחס, רוב הדברים קשה עד בלתי אפשרי ליישם, מכיוון שהתנאים לא מאפשרים, למשל לא לנסוע בשעות העומס. מה לעשות שכל האנשים רוצים להגיע לאותו מקום באותו זמן?

להאיץ במתינות בפקק? לפני יכנסו אז עוד 8 רכבים בפקק ויאלץ (=ואני אאלץ) לעמוד עוד שני רמזורים - זה שוב (=קיבלנו עוד) תוספת זיהום אויר.

לנסוע ללא מזגן? :D בחייכם. לנסוע עם אופניים? איפה? על השוליים כדי שמישהו יוריד אותי? אתמול נסעתי בלילה וראיתי רוכב אופניים בשוליים בלילה (לא צריך לרשום פעמיים בלילה). לא רואים אותו למרות הנוריות המהבהבות.

** הנהלת הפורום ניסתה להפוך את ההודעה לקריאה כמיטב יכולה **

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קודם כל תודה להנהלת הפורום בעבור מאמציה :)

לענייננו - אני מסכים מאוד עם מרבית הטענות, אך אין אני מקבל את הגישה!

אמנם מדובר באותה ממשלה, אבל ההמלצות הן מטעם המשרד להגנת הסביבה (ולא משרד התחבורה)

סך הכל מצב הרכבות הוא מצויין אך התפעול שלהן לקוי, מזמן כבר יכלו לדאוג ליותר מקומות בשעות העומס וכו'. אבל נניח שתהיה לך אפשרות פעם לנסוע ברכבת, בכלל חשבת על זה?!?

ההמלצות ידועות, ודאי לגולשי הפורום?

כנראה שלרובם! אבל מי מאיתנו באמת בודק לחצים בצמיג כל שבועיים או כל תדלוק (כשהצמיגים קרים)?

חוץ מזה לנהגים ונהגות שלא גולשים בפורום אני בטוח שיש מה לחדש (כאן נכנסת המלצת הפייסבוק!)

רוב ההמלצות קשות עד בלתי אפשריות לביצוע?

אני יודע שזה מאוד קשה לא להאיץ ברמזור, במיוחד עם גולף V5, אבל אם ממש מתאמצים אז אני בטוח שאפשר (אני סתם סרקסטי, אל תקח את זה אישית!)

יש כמובן דברים שאינם בשליטתך, כמו שעות העומס. אבל לי אם יש סידור בתל אביב של פחות משעתיים והדבר תלוי בי אז אקבע בין 11:00 ל 13:00 שאוכל לצאת לאחר שעות העומס ולשוב לפני עומסי הערב.

מזגן? לא תמיד מוכרחים! (בכל אופן לא בכל שעות היממה, וודאי לא כל השנה)

בינתיים המשך להשתדל לחפש את רוכבי האופניים בשול, ומשמאל לו. חלקם כלל ללא אורות מהבהבים! חלקם, שומו שמיים, פועלים זרים, שאחיהם מייצרים את המהבהבים, אך לעצמם ידם אינה משגת.

האמן לי, אף אחד אינו מעוניין באמת לדרוס אדם! (באשר הוא, גם אם הוא זר)

חוץ מזה, מי יודע מה קורה למנוע שמדוממים אותו ללא הרף?

פורסם

קודם כל, אני רוצה להודות להנהלת הפורום על תיקון של מה שכתבתי וגם בהזדמנות הזאת להתנצל על שגיאות כתיב.

נניח שתהיה לך אפשרות פעם לנסוע ברכבת, בכלל חשבת על זה?!?

אני מאוד ישמח לראות רכבת מגיעה לאיזור עפולה וכרמיאל. מדברים על זה כבר שנים ובינתיים שום דבר לא משתנה. פעם הייתה רכבת לעפולה ואפילו לירדן - הזניחו את התשתית. לא חבל? אני מאוד ישמח לנסוע בתחבורה ציבורית יעילה, נקייה, עומדת בלוח זמנים שמגיעה לתחנות בתדירות גבוהה, במקרה שהבדל זמנים לאומת רכב פרטי לא יהיה גדול. למשל לנסוע מעפולה לת"א וחזרה ל-3 אנשים יותר משתלם מבחינה כלכלית וזמן ברכב פרטי.

רוב ההמלצות קשות עד בלתי אפשריות לביצוע?

אני יודע שזה מאוד קשה לא להאיץ ברמזור, במיוחד עם גולף V5, אבל אם ממש מתאמצים אז אני בטוח שאפשר (אני סתם סרקסטי, אל תקח את זה אישית!)

אני מאיץ יחסית באופן מתון, הגיר מחליף להילוך שני לרוב ב-2000סל"ד. פשוט נתתי את עיניין הרמזורים כדוגמא לאינפנטיליות של המלצות האלה. ללכת ברגל? לנסוע על אופניים? תחבורה ציבורית? כל זה לא קיים בארץ, יש אנשי קאמיקדזה שנוסעים בכבישים על אופניים. מאוד מצער כל פעם מחדש לשמוע על עוד רוכב אופניים שנהרג. משפחות נהרסות סתם, בגלל שאנשים מקבלים רצוי כמצוי. אין תשתית בארץ לאופניים והכי גרועים הרוכבים שנוסעים בלילה ולא רואים אותם.

הערות שלי באדום.

בשורה תחתונה, כאשר יהיו רכבות מהירות שמגיעות לכל מקום, עומדות בלוח זמנים, במחיר סביר, בתדירות גבוהה לא יהיה צריך רכב. ברכבת להגיע מעיר לעיר ובאוטובוס בתוך העיר. זה מעולה. פחות זיהום אויר, פחות פקקים. ד"א, הרכבת ממש מזהמת אויר, קטרים מרובעים ישנים האלה מוצאים עשן שחור בכמויות מטורפות.

כמה שאני זוכר את עצמי, בתחנת בת גלים בחיפה לא סדרו את השלט האלקטרוני שברציפים. זה כבר מעל 5 שנים. איזה שירות נותנת רכבת לאזרחים?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...