Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני רוצה לקנות סקודה רומסטר מיד ראשונה.

עד עכשיו חיפשתי בעיקר מכוניות בנות שלוש שנים (שנתון 2008 ) שמחירן הממוצע הוא 80,000 ש"ח.

לאחרונה ראיתי מודעה לרומסטר 2010 יד ראשונה, 5200 ק"מ ב- 100,000 ש"ח.

בהנחה שהרכב בסדר ואין לו סיפור מיוחד - האם כדאי לקנות רכב כזה?

תמיד חשבתי שירידת הערך הגדולה ביותר של רכב היא בשנותיו הראשונות. אבל מבדיקה במחירונים מצאתי שיש ירידת ערך גדולה בין השנה השלישית לרביעית. נראה כי מבחינת ירידת ערך עדיף לקנות רכב בן 0 שנים.

דוגמא:

לפי מחירון יד 2, ההבדל בין רומסטר 2007 לרומסטר 2008 יכול להגיע ל- 16,000 ש"ח שהם כ- 20% משווי הרכב.

הייתכן?! (למטה כתבתי הסבר לאיך הגעתי למספר הזה)

האם זה הגיוני?

בנוסף הייתי רוצה לדעת באיזה עוד הוצאות ושיקולים אני צריך להתחשב לפני שאני קונה רכב 2010 מיד ראשונה. לדוגמא - האם ביטוח של רכב כזה יותר יקר מביטוח של רכב בן 3.

האם יש כלל אצבע לגבי רכישה של רכבים חדשים שעברו יד אחת?

[איך הערכתי את ירידת הערך]

אני נוסע 20,000 ק"מ בשנה ומחפש רכב בלי יותר מדי ק"מ.

אז השוויתי מחירונים של:

רומסטר אוגוסט 2007 (שנתון 2008 ), 60,000 ק"מ, יד ראשונה מפרטי: 78,500 ש"ח.

רומסטר שנתון 2007, 80,000 ק"מ, יד שניה מפרטי: 62,500 ש"ח.

הבדל של 16,000 ש"ח.

ניסיתי לדמות מצב שקניתי רכב בן שלוש, נסעתי עליו 20,000 ק"מ ומכרתי אותו. החישוב הזה הגיוני?

תודה,

דורון

• תוכן חדש...