Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חתמתי, אלוהים רק יודע על מה, זה היה איפשהו ב 2004. מה שאני יודע שזה חוזה חד צדדי שבו כתוב שהצבא רשאי להשים אותך איפה שהוא רוצה גם בסיום שירות הסדיר והכניסה לקבע. אותי בסוף השירות רצו להעביר לקבע בחיל הקשר לגדוד (אותי ועוד רבים שהיו איתי בבסיס).

הצבא לא נתן לי שקל על הלימודים. לאחר ויכוחים הר' בוטל.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם יש לך סיכום ראיון מסא"ל, תנסה להשיג אותו (מהסא"ל, מהמזכירה שלו, מהמפקד שלך). גש איתו לקצינת ניהול (שלישת תכנון) שתזין אותו במערכת. והופ.

אם עושים בעיות, קבול. למסמך הזה הוציאו סימוכין, וברשימת תפוצה רשום "עותק לחייל", דרוש את העותק. אח"כ רק אל"מ יכול לעשות לך בעיות.

משכנתא זה קל

פורסם

ועדיין לא הבנתי מה הבעיה בלתת חזרה את מה שהשקיעו בך.

מה קרה? מקבלים תנאים כל כך גרועים? מענים שם אנשים?

קיבלת מימון מלא של לימודים והצבא רוצה אותך ע"מ שאולי הרמה המקצועית שלו תעלה בזכות אנשים כמוך. אז לקבל לא היתה לך בעיה..

פורסם

אני האמת גם "ר" נכסתי לקבע לפני 3 שבועות..

בתור מפקד קורס בבה"ד 20..

אם אתה רוצה לצאת מהקבע, תנסה קודם כל לבדוק את הפקודה שקשורה להפעלת ה"ר" (פחות מ 45 יום סיכום ראיון עם סא"ל הקבע לא תופס.. ) או משהו כזה..

פסילת מקצוע..

גימלים מרובים ביותר.

חבר שלי מגדוד של שריון הפעילו לו את ה"ר" בכוח והוא לא רוצה, היה בכלא כבר 14 יום ועשה נפקדות בקטנה, בינתיים לא יודע מה קורה איתו ולא נראה לי שיוותרו עליו בקלות..

ולקחו גם איזה מדריך מאצלנו לשיזפון בקרוב..

בקיצור לא בטוח שתצליח לצאת מזה..

פורסם
תנאי הבסיס שכתבת לא נכון. גם מי שלמד על חשבונו מחויב לעשות קבע.

גם לי היתה בעיה דומה עם הר'. כשהגיע מועד השחרור שלי מאוד רציתי להשתחרר, המפקדים שלי סירבו בתוקף. רוב המחזור שלי שוחרר לאזרחות, בשבילי הלכו לחפש תקן בכל היחידה ואפילו הצליחו למצוא. מפה לשם, אחרי שיחה קצרה עם פקידת שלישות חביבה מצאתי את הפירצה שעזרה לי לצאת. מסתבר שחתימה על קבע כלשהוא מבטלת ר'. חתמת קבע לחודש? כשיגמר החודש נגמר לך הר' ביחד איתו.

אני הצלחתי לחתום על שלושה חודשים במקום שנה. אחרי שלושה חודשים השלישה התקשרה למפקד שלי ואמרה לו לשלוח אותי אליה לעשות טופס טיולים. קודם הוא הפך לכחול, אחרי זה לאדום ונדמה לי שבסוף הפך ללבן, אבל לשלישות הלכתי באותו היום. בסופו של דבר חתמתי מרצוני החופשי על חצי שנה נוספת, אבל זה כבר עניין אחר.

אחרי שהקח"ש אוגדה הודיע לי שאני משתחרר יחידה התחננו אליי שאני אשאר בחודשי קבע אבל סירבתי בידיעה שה-ר' מבוטל ואני הולך הביתה!

השאלה שנשאלת היא - למה לא?

אחרי זה - השאלה השניה היא - האם הסיבה היא בגלל שהרמה המקצועית שלך היא מעל לממוצע ופשוט אולי רוצים אותך בצבא?

למה לא? אחרי 3 שנים שנתתי את כל הנשמה שלי לגדוד ולחימוש, ומה שקיבלתי ברוב המקרים (מצד המערכת והקצינים, לא הנגדים) היה ז** גדול, כל יום התפלאתי מחדש כמה המערכת רקובה מבפנים יותר ויותר.

את רוב המחזור שלי מהלימודים שחררו כבר לפני שבוע רובם היו ג'ובניקים, אני כבר עברתי שלב 10' (הבנתי שזה נדיר בסדיר) ויש עליי רק המלצות חיובייות לכן לא מוכנים לוותר עליי.

1. לא שואלים למה לא בנוגע לשנת ר'. בד"כ מדובר במתכנתים שמרוויחים בכל מקום בחוץ משכורות יפות (מעל 15). אז למה כן להישאר בצבא כשאתם מקבלים אותו או יותר נסיון בחוץ והרבה יותר כסף?

2. אם יש לך סיכום ראיון עם סא"ל (לא רס"ן) שאומר שהוא אמר לך שהר' שלך מבוטל, אתה יכול לקבול ויבטלו לך אותו. כמובן שאתה נכנס לסכסוכון עם הסא"ל (במידה וההמלצות שלו נניח חשובות לך).

3. אני בדיוק באותה בעיה כרגע. לא יודע אם מבטלים לי את הר' או לא, אני אמור להשתחרר \ להיכנס לקבע עוד 18 יום, יש לי גם סיכום ראיון עם סא"ל שאומר שמבטלים לי את הר' אבל מצד שני השלישות עושה עם זה בעיות... הבעיה היא שאני מתראיין להמון חברות בו זמנית ואני לא יודע מה להגיד להם בתשובה הסופית, בכל אופן נחיה ונראה.

יש לי ראיון עם סא"ל, את מי אני אמור לקבול, לא אכפת לי להסתכסך.

אני חתמתי, אלוהים רק יודע על מה, זה היה איפשהו ב 2004. מה שאני יודע שזה חוזה חד צדדי שבו כתוב שהצבא רשאי להשים אותך איפה שהוא רוצה גם בסיום שירות הסדיר והכניסה לקבע. אותי בסוף השירות רצו להעביר לקבע בחיל הקשר לגדוד (אותי ועוד רבים שהיו איתי בבסיס).

הצבא לא נתן לי שקל על הלימודים. לאחר ויכוחים הר' בוטל.

אני חתמתי כשהייתי בן 17, סיפרו לנו כל כך הרבה סיפורים ואגדות שהיה קשה לא לחתום. בסדיר הייתי מכונאי רכב בגדוד מבצעי, הייתי המון בשטח ובפעילויות בשטחים, עכשיו הצבא רוצה לשים אותי בסדנא ברמת פעילות ג', עם כל הכבוד אני לא מתכוון לקום כל בוקר לתקן משאיות ולצאת בצהריים, לא למדתי שנה וחצי כדי לתקן משאיות!

אם יש לך סיכום ראיון מסא"ל, תנסה להשיג אותו (מהסא"ל, מהמזכירה שלו, מהמפקד שלך). גש איתו לקצינת ניהול (שלישת תכנון) שתזין אותו במערכת. והופ.

אם עושים בעיות, קבול. למסמך הזה הוציאו סימוכין, וברשימת תפוצה רשום "עותק לחייל", דרוש את העותק. אח"כ רק אל"מ יכול לעשות לך בעיות.

אפשר יותר פרטים?

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם

יש משהו שהיית מעדיף לעשות ב"ר" במקום לתקן משאיות ?

מה ההכשרה שלך נותנת לך?

והאם אתה חושב שאתה יכול לכל תקלה שיכולה להיות במשאיות ?

אם לא, אז מה רע בעוד קצת ניסיון ?

או שמידיעה, זה בד"כ לעשות טיפולים ודברים שגרתיים.

פורסם

הייתי מעדיף לתקן משאיות בגדוד ולא ב-"מחנה עבודה" שנקרא סדנה!

בסדיר רוב הזמן הייתי נמצא בכתק"ל, שזה אומר שיצאתי להמון חילוצים רובם בשטח A, אם כל הכבוד אני ל רואה את עצמי עובד בסדנה ומגרז גלגלים של ריאו.

פורסם

אם יש לך ראיון מודפס עם סא"ל ובו נאמר שאתה משתחרר משנת ר' אתה קובל את השלישות (קצינת שלישות שלך) במידה והיא לא מביאה לך פתרון. יטפלו בזה צ'יק צ'ק.

פורסם

אני חתמתי כשהייתי בן 17, סיפרו לנו כל כך הרבה סיפורים ואגדות שהיה קשה לא לחתום. בסדיר הייתי מכונאי רכב בגדוד מבצעי, הייתי המון בשטח ובפעילויות בשטחים, עכשיו הצבא רוצה לשים אותי בסדנא ברמת פעילות ג', עם כל הכבוד אני לא מתכוון לקום כל בוקר לתקן משאיות ולצאת בצהריים, לא למדתי שנה וחצי כדי לתקן משאיות!

אפשר יותר פרטים?

כשאתה בן 17-18 מספרים לך כל כך הרבה סיפורים, שתקבל יחס מועדף, שאתה תהיה ראש צוות, גם לי סיפרו את הסיפורים האלה. בסופו של דבר אתה מגיע (במקרה שלי לחיל האויר) ואתה מקבל יחס כמו שעוד ילד בן 18 מקבל שהוא מתגייס. לא מתייחסים אלייך בכלל ואני ראיתי אנשים שלמדו למשל הנדסאי מחשבים עם ציונים גבוהים ולא שמו אותם בקורסים קשורים בכלל היה אחד ששמו אותו בלפרק פאנלים של מטוסים! ושהוא בא להתלונן אמרו לו חמוד זה מה יש אתה חתמת אף אחד לא הבטיח לך שתתעסק במקצוע ואני ראיתי בטכני בחיפה כמה קומבינות היו שמה. ילדים בני 18 שבחיים לא ראו מחשב והיה להם קומבינות הגיעו לקורסים היוקרתיים ומעטים שלהם שיחק המזל (כן, המזל שלי היה שיש לי פרופיל ממש נמוך ולא יכולתי לפרק פאנלים ממטוסים)

אמנם למדתי הנדסאי חשמל ואלקטרוניקה ואיכשהו הגעתי לקורס איש סיסטם. אבל לא לכל אחד יש מזל כמוני או יותר נכון לרוב האנשים אין. אתם יכולים ללכת לחצרים/תל נוף/וואט-אבר ולבדוק בעצמכם אם הנדסאים מקבלים יחס מעודף. בטטה. זה מה שהם מקבלים. בסדיר שלי ההנדסאי לא נתן לי כלום עשיתי את אותן שמירות ואותן תורנויות כמו שכולם עשו ולא קיבלתי שום יחס מועדף מהמפקד שלי עקב היותי הנדסאי.

הצבא לא נהיה איכותי יותר בגלל הנדסאים זה ממש שטויות יש הרבה שעושים הנדסאי רק כדי לא ללכת לקרבי.

מה גם שהוא לא מנצל נכון את ההנדסאים מבחינת ידע (כמו הדוגמא שנתתי על אותו בחור הנדסאי תוכנה עם ציונים גבוהים ששלחו אותו לפרק פאנלים ממטוסים)

מי שמגיע למקצועות היוקרה אלו בעיקר אנשים מקומבנים. ככה זה עובד ואין מה לעשות.

פורסם

א) הרי"ש הוא על הדח"ש ולא על הלימודים, מי שחולק עליי מוזמן לקרוא את החוזה שלו.

ב) כשמבטיחים הרים וגבעות לילדים בני 17 (במקרה שלי התחיל בגיל 15) קשה לומר לא, כמו למשל הבטחה ש90% מכל מחזור מגיעים ליחידות פיתוח, בתאכלס? היחידות פיתוח בוחרות 4 "מובחרים" בעלי פרופיל גבוה, ללא בעיות ת"ש שגרים קרוב ליחידה ושכל השאר יחפשו חברים.

ג) אם הייתי יודע שמנצלים את הידע שרכשתי, את היכולת שלי, את הרצינות וההשקעה שלי לא הייתי חושב פעמיים ועוד 30 שנים הייתי רנ"ג, כמה חבל שגם אם לא הייתי הנדסאי יכלתי לבצע את התפקיד שלי כמעט באותה הרמה, כל ההבדל הוא שאני יכול להוכיח לנגדים אני מבין יותר מהם את אופן הפעולה של מה שהם עושים יותר מ15 שנים.

ד) אם אתה מוכן לשלם, ביום הכניסה לקבע אתה מבקש וועדה להפרת חוזה, שאותה רשאי לבקש כל איש קבע אשר מבקש לבטל את החוזה שלו. הקנס המקסימאלי שהוועדה יכולה לקבוע הוא כ12K ש"ח.

שיהיה לכולנו בהצלחה.

פורסם

המקרה הזה, של מושבניק משקיען שעבד קשה בחיל החימוש ביחידה רמה א' ובתמורה הצבא השתין עליו מהמקפצה מוכר לי מקרוב, רק שמשום מה חשבתי שב 20 השנה שעברו מאז שהייתי בסדיר משהו השתנה בצבא. במחשבה שנייה, אני לא יודע למה, בעצם, חשבתי ככה....

העצה היחידה שיש לי לתת לך היא לא ללכת ליחידה רמה ד' בשום אופן. זה יהרוג אותך מוראלית ולא יקדם אותך מקצועית או חברתית לשום מקום. אם תתעקש תוכל לבטל את הר', (ככל הנראה ברע ולא בטוב וזה לא מומלץ כי 25 שנות מילואים בכיף עוד לפניך), אבל יותר נכון, לדעתי יהיה להיאבק על תקן ביחידה רמה א',לעשות את השנה הזו, להרויח משכורת סבירה, לחסוך את רובה בבנק ולצאת יותר טוב לאזרחות. שום דבר לא יהיה שונה משמעותית עבורך בחוץ בעוד שנה או שנתיים.

כתבת שהיחידה ממנה באת תשמח שתישאר אצלה את הקבע - זה הזמן לדבר עם הקח"ש שלך ועם הקחש"א הנוכחי, כמובן, רק אם החלטת עם עצמך שהקבע הזה עשוי להיות לטובתך ולא רק לרעתך.

בהצלחה בכל מקרה,

שי.

פורסם

גם לי יש בעיה עם ה"ר" ,

למדתי שנתיים יג-יד בתחום המחשוב, תכנות מחשבים.

לא סיימתי את פרוייקט הגמר, ויצאתי בלי תעודה.

לבסוף אני משרת בחימוש במקצוע כלל לא קשור למה שלמדתי, האם יש עילה לביטול ה"ר"?

תודה לעוזרים.

פורסם

אין שום עילה לביטול, כי כמו שכתבתי הקבע הוא על הדח"ש-דחיית שירות.מה עשית בזמן הזה זאת כבר בעיה שלך בלבד.

פורסם
אפשר יותר פרטים?

אם יש לך ראיון מודפס עם סא"ל ובו נאמר שאתה משתחרר משנת ר' אתה קובל את השלישות (קצינת שלישות שלך) במידה והיא לא מביאה לך פתרון. יטפלו בזה צ'יק צ'ק.

תשיג את הראיון, ותלך איתו לשלישות שלך. אם מנפנפים אותך, תלך לקצינת ניהול, היא/הוא רס"ן ומפקד המשרד.

לא חייבים לקבול מישהו, אפשר לקבול גם לא מישהו מסוים.

בעקרון, אני לא מאמין שרס"ן יתנער מהמכתב של הסא"ל ויזין במערכת השלישות את מה שצריך.

פנה אליי בפרטי אם משהו לא מובן.

משכנתא זה קל

פורסם

מישהו יודע מה המשכורת ברמת פעילות ב' ו-ג', כולל תוספת של שלב 10 והנדסאי?

שמעתי שהנדסאי ברמת פעילות ב' ו-ג' מוכר רק לאחר שנה של שירות והמשכורת הכוללת היא 3800 ש"ח, זה נכון?

• תוכן חדש...