Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אמא שלי פנתה אלי היום בבקשה למצוא לה רכב שיתאים לצרכים שלה, אני אשתדל לפרט את כל הצרכים, ואת התקציב, ואשמח אם תוכלו לכוון אותי.

קצת רקע:

אמא שלי נוסעת עם שלושה כלבים (מתוכם שניים מאוד גדולים: ריזנשנאוצר ואקיטה) ומשפחה לטיולים ביער ירושלים באופן קבוע.

נכון להיום - היא מתניידת על סיטרואן C3, שלא ממש מספיקה לה, ומחייבת וויתור על כל המושב האחורי לטובת הכלבים.

וגם יכולות העבירות של הרכב הזה בשטח דיי מוגבלות (מדובר בעיקר בשבילי העפר של סטף והסביבה למי שמכיר).

הסיטרואן מאוד חסכונית בדלק, אבל לא ממש מצטיינת באמינות לאורך זמן...

ועכשיו לדרישות:

1. קודם כל הרכב צריך להיות בתצורת סטיישן/5 דלתות על מנת לאכלס את הכלבים מאחורי המושבים האחוריים (באזור תא המטען).

2. תא המטען חייב להיות גדול מספיק בשביל שלושת הכלבים ואולי עוד קצת דברים.

3. חייב להיות אוטומט (או רובוטי כמו של אמא שלי היום).

4. חייב להיות חסכוני בדלק (הסיטרואן עושה 1/20 בבינעירוני ובערך 1/14 בעירוני).

5. צריך להיות חזק ודינאמי יחסית (הסיטרואן של אמא שלי עם 105 כ"ס 1.6 ליטר).

6. היא ממש לא רוצה רכב מסחרי (סטייל הפורדים/ברלינגו למיניהם).

7. צריך להיות עם יכולות שטח מסויימות - כלומר גחון גבוה יחסית ואולי מיגוני שטח חיצוניים (אם כי לא חובה).

8. אין צורך ב4X4 - כי הוא טוחן דלק, ולא ממש נחוץ לה.

9. אמינות... אמינות... ועוד פעם אמינות!! לאמא שלי אין זמן להתרוצץ במוסכים והיא לא מבינה בזה מספיק, ולכן גם עדיף חברה שהמוסכים המורשים שלה ידועים בשירות טוב (אם עדיין יש כאלה בכלל).

התקציב הוא עד כ130 אלף בערך (לרכב חדש), כמובן עם עדיפות לפחות.

בעקרון הרכב המושלם בשבילה מבחינת יכולת שטח/מקום/תצורה/כוח - היה יכול להיות הפורסטר של סובארו, אבל המחיר שלו נושק ל200 אלף, והוא גם זולל דלק בטירוף.

מהמקום הזה מתחילים.

עכשיו - היא ראתה היום את הייטי של סקודה, ומאוד אהבה אותו ויזואלית, אבל אמרה שאין לו מספיק מקום בבגז'.

הרומסטר - עם מנוע ישן (1.6) ובזבזני, ויותר מדי מזכיר מסחרית.

הפאביה - יפה מאוד מבחוץ, אבל קטנה מדי בשבילה מבחינת תא מטען.

היא ראתה היום את הפוקוס סטיישן, אבל אני יודע שהוא יחסית "אנמי" וחסר מחץ והתיבה האוטומטית שלו דיי מפגרת ומגיבה לאט.

סובארו אימפרזה סטיישן - "מכוערת" לטענתה. ואני לא אתווכח איתה P:

היא ראתה גם את המיצובישי גרנדיס - ואמרה שהיא די אהבה אותו.

בעקרון - גם אופציה של יד שניה קיימת, אבל כאן זה כבר קצת מסתבך, כי אז צריך להבין איך לבדוק טוב את הרכב... אני לא גר קרוב אליה (אני בחיפה היא בירושלים), ולא ממש יהיה לי זמן לטייל איתה בין מוכרים. לכן אני אצטרך גם המלצה למקום אמין שיבדוק את הרכב באזור ירושלים.

זהו...

יש המון פרמטרים, ותקציב יחסית גדול.

אשמח להמלצות - אבל אנא, תשתדלו להיות מפורטים וגם להסביר למה דווקא הרכב שאתם ממליצים אכן מומלץ?

תודה רבה מראש!

בברכה!

יונתן.

פורסם

עם כל הכבד לגרנדיס, הרכב בזבזני בדלק, מואד.

אני במקומכם הייתי בודק את יונדאי I30CW או קיה סיד סטיישן.

ונוטה יותר לקיה בגלל אורך האחריות.

בגאז' בשני הרכבים האלה יותר גדול משל פוקוס והם פחות כבדים בגרסת ה 1600 סמ"ק.

לא היתי בכלל בודק את הרכבים עם מנועי 2000 סמ"ק בנזין בגלל צריכת הדלק.

יש עוד אופציה - סקודה אוקטביה סטיישן .

מנועי דיזל TDI מאוד חזקים ומוצלחים, צריכת סולר טובה מאוד. אבל דיזלים חדשים מעל התקציב.

קנית אוקטביה סטיישן TDI בת שנה - שנתיים גם אפשרות טובה וחוסכת את ירידת הערך הגדולה ביותר (שנתית).

יש עכשיו לסקודה מנועי בנזין TSI חדשים, חיסכוניים וחזקים. כדאי להתעניין בקשר לדגם סטיישן (האם קיים בתור חדש) ועם מנועי TSI.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

האופציה הכי סבירה (למרות שגם טיפה פרווה) בקטגוריה הזו כרגע - זו הI30 בגירסאת הCW

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

האוקטביה 1.2 TSI חזקה, חסכונית ואני מאמין שמגיעה גם בגירסת הסטיישן הסופר פרקטית.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ממליץ על הסיטרוא ברלינגן החדשה, מסחרית שעברה מעיין הסבה למיניוואן מפנק.

חסכוני, פרקטי, מנוע טורבו דיזל חזק והמון מקום

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

רומסטר סקאוט.

תוספות הפלסטיקים והג'אנטים ממש מעמעמים את מראה המסחרית.

גם אצלי משמש לאותם צרכים (כלבים מאחורה). המושבים האחוריים ניתנים לכוונון/הסרה.

מתאים גם במחיר ואני מניח שאפשר לרכוש אותו עם מנוע הTSI החדש שיגרום לו לבצע טוב יותר מה1.6 הישן.

פורסם
ממליץ על הסיטרוא ברלינגן החדשה, מסחרית שעברה מעיין הסבה למיניוואן מפנק.

חסכוני, פרקטי, מנוע טורבו דיזל חזק והמון מקום

האמת, שרכב מסחרי הכי מתאים לדרישות (גם בגלל הנסיעה בדרכי העפר), אבל הוא נפסל משום מה.

בגלל הדרישה לגיר אוטומטי, המסחרית היחידה שמתאימה, זאת רנו קנגו אוטומטית בנזין.

לדעתי, כמו במיקרה של ברלינגו החדשה, בדגם החדש של קנגו כבר אין זכר ל"מסחריות" - זה מיניוואן לכל דבר:

http://www.renault.co.il/cars/kangoo/home.html

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אוקיי, אני חייב לציין שאמא שלי דיי נדלקה על הרעיון של 7 שנות אחריות לסיד. אבל היא ישר שאלה "איפה הקאץ'?".

והאמת גם אני קצת מתקשה להבין איך רכב כזה, עולה 120 אלף, מקבל אחריות ל7 שנים?

האם האחריות מוגבלת איכשהו בצורה אחרת? מה חסר שם?

לגבי צריכת הדלק - אני ראיתי שהנתונים מעולים למדי (5/100 בינעירוני, 7/100 עירוני, ו6/100 משולב).

ממה שקראתי עליה - אומרים שהתיבה האוטומטית שלה עצלה, למרות 126 כוחות הסוס שלה.

מישהו יכול להעיד על כך מנסיון אישי? איך היא מתנהגת בכביש?

אמא שלי אומנם לא נהגת רייסים, אבל אני מניח שהיא תרצה רכב דינאמי יחסית.

(בואו נגיד שההשוואה תהיה לC3 עם מנוע 1.6 ותיבה רובוטית - כמו שיש לה עכשיו - איך היא ביחס אליה?).

ועוד דבר:

אם אני מבין נכון הI30CW וCEED SW הן בעצם אותה גברת בשינוי אדרת??

האם בכל זאת יש הבדלים משמעותיים באבזור/איכות חומרים/התנהגות כביש/זמינות כוח בגלגלים?

והאם גם ליונדאי יש אחריות ל7 שנים? ואם לא - לכמה? (לא מצאתי את המידע באתר של יונדאי).

בברכה!

יונתן.

פורסם

היבואן כדי לחזור לשוק הישראלי נותן את האחריות המקובלת שנותנים באירופה! הסיד הרגילה(לא הסטיישן) מיוצרת באירופה והיא אחת הנמכרות מסוגה שם! קיה בבעלות יונדאי וליונדאי (מבחינתה) אין צורך להעניק 7 שנות אחריות כי היא כבר מבוססת ובכל מקרה ייקנו(כמו אצל רוב היבואנים) אני אישית חושב שבתור חבילה הקיה נותנת תמורה מצויינת לכסף.

:fadein:
פורסם

יש הבדלים, ליונדאי בסיס גלגלים גדול יותר שתורם למרווח במושב האחורי אבל מצמצם מעט את תא המטען ואילו הקיה הפוכה, מציעה תא מטען גדול יותר על חשבון מושב אחורי צפוף יותר.

ליונדאי יש גג שמש חשמלי שלקיה אין.

הביצועים אצלי ביונדאי I30 5 דלתות (לא סטיישן) טובים והרכב מרגיש דיי נמרץ, צריכת הדלק טובה ונעה באיזור ה-12.5 קילומטרים לליטר בנסיעות משולבות עם מזגן פועל בעוצמה בינונית, כ-3 נוסעים ברכב ורגל לא קלה על הגז.

אופציה נוספת שמאוד תתאים לדעתי היא הרומסטר שכבר הציעו כאן שתוצע בקרוב בגירסה מעודכנת עם מנוע ה-1.2 TSI המבטיח, גירסת הסקאוט אכן נראית הרבה יותר טוב ואפילו גורמת לרכב להיראות מדליק.

אני מאוד התלהבתי מהיטי באולם התצוגה (למרות שליבי נוטה אל האוקטביה הזולה יותר). תא המטען אכן לא עושה רושם מאוד מרווח ואם יש צורך גם בתא המטען וגם במושב האחורי הוא לא יתאים להובלת בעלי חיים, אם אין נוסעים במושב האחורי כשאר הכלבים נוסעים אפשר פשוט לקפל אותו, ואז המרחב יהיה מעולה.

כיוון נוסף הוא קיה סול החדש שיוצע עם מנוע דיזל והוא סוג של מיקרוואן בסגנון הסקודה יטי, אולי בעל מרווח גחון מעט מצומצם יותר, המחיר לפי הפרסומים אמור להיות אטרקטיבי יותר ומנוע הדיזל צפוי להציע ביצועים עדיפים.

בהצלחה.

פורסם
כיוון נוסף הוא קיה סול החדש שיוצע עם מנוע דיזל והוא סוג של מיקרוואן בסגנון הסקודה יטי, אולי בעל מרווח גחון מעט מצומצם יותר, המחיר לפי הפרסומים אמור להיות אטרקטיבי יותר ומנוע הדיזל צפוי להציע ביצועים עדיפים.

ראית את הרכב הזה?

אני כן, ויכול להגיד לך, ששלושה כלבים לבגאז' של הרכב הזה ייכנסו רק אם תשכיב אותם אחד עם השני.

פורסם

האחריות ל-7 שנים היא בד"כ לא אחריות מפגוש לפגוש - אלא על מכלולים נבחרים (כאלו שלא מתקלקלים).

אני לא יודע איך זה בקיה, אבל אם זה כמו במכונת כביסה שלי (שסה"כ נראה לי שהיא וקיה מגיעים מאותו מפעל) אז זה חתיכת נייר שלא שווה אפילו לנגב איתה ת'תחת כי היא מקרטון קשיח ולא נעים.

• 9 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אני ממשיך את השרשור, כי אני נמצא בדילמה דומה.

רכבים בתצורה שנהוג לקרוא לה טנדרון (ברלינגו, קנגו, רומסטר, יצא לי לראות רנו רקספרס שעדיין נוסע...)

אם הכלבה תהיה בתא המטען, בקיץ, איך תהיה הטמפרטורה שם? האם המזגן ממזג שם או שזה צער בעלי חיים ?

• תוכן חדש...