Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אמנם אני מחסידי המקוריות, אך ללא ספק התוצאה הסופית מרהיבה ומקורית מבלי לחטוא ב "קיטש" מיותר.

מסכים במאתיים אחוז.

כל תוספת/ שינוי/ שיפור/ שידרוג שנעשו, נעשו בטוב טעם

מחכה לראות את התוצר המוגמר

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

איזה יופי!

גם לא התרחק מהרום המקורית וגם שונה ודינמי.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
אהבתי :-D

נראה טוב

מסכים במאתיים אחוז.

כל תוספת/ שינוי/ שיפור/ שידרוג שנעשו, נעשו בטוב טעם

מחכה לראות את התוצר המוגמר

און יש לי רק מילה אחת לומר: וואוווווווו:shock: :shock:

איזה יופי!

גם לא התרחק מהרום המקורית וגם שונה ודינמי.

מקסים. אבל ממש. על גדר הבלתי יאומן.

חברים, המון תודות על התמיכה והחיזוק. אכן היו רגעים "מפחידים" ומבלבלים במהלך בחירת הצבעים ובכלל. מאוד "קל" לשמור על מקוריות, שאז אין את זכות הבחירה; מצד שני, בחירת צבע זה משהו מאוד מחייב ומוחלט (באופן יחסי...). שמח שמוצא-חן בעיניכם. במיוחד נחמד לראות את התהליך שעבר הבודי העייף הזה, מאז שקיבלתי אותו, לפני בדיוק שנתיים וחצי ועד למצבו היום.

כמה מילים נוספות על האבולוציה של הבחירה בשני צבעים. מעבר למובן מאליו - לא רציתי עוד סוסיתא/רום בצבע קרם המסורתי - עלה הרעיון לצבוע בשני צבעים בעקבות צפיה בלא מעט שרשורי שיפוץ ובמיוחד ממעקב צמוד אחר תוכנית השיפוצים "אוברולינג". תחילה חשבתי לעשות את נקודת המפגש בדיוק בקנט (תמונה מספר 3) ושהצבע הכהה יהיה התחתון. התמזל מזלי ובנסיעתי האחרונה לארה"ב ביקרתי בחוף המערבי והחלטתי לנסוע לבקר בסדנה של צ'יפ פוס האגדי. מסתבר שממש במתחם הזה ישנו עוד לא מעט בעלי מלאכה שמשפצים מכוניות קלאסיות, בהם מומחה לקורבט, אבל גם את סדנת הצביעה של לנזיני http://www.lanzinibodyworks.com/ - שצבע לא מעט מהמכוניות שמופיעות בתוכנית. התמזל מזלי ופגשתי את מיט עצמו, ביום טוב כנראה, שנאות לעשות לנו סיור מודרך בסדנתו וגם אפילו ליעץ בנוגע לנקודת ההשקה בין הצבעים של הטנדר הישראלי וגם בהתאמה של הצבע בהיר/כהה בהתאם לחלק של המכונית.

מיץ' ציין שבחירה בקנט (מספר 2 בתמונה האחרונה) כנקודת המפגש של הצבעים תטשטש ואף תבטל את הקנט ואת היתרון במשחק הצבעים שהוא מעניק ולכן עדיף לקבוע את הנקודה הזו גבוה או נמוך מהקנט. עוד הוא הוסיף שעדיף לבחור את הצבע הבהיר לחלק התחתון ואת הצבע הכהה לחלק העליון, זאת בגלל החזרי אור מהכביש והשתקפויות העדיפות בצבע הבהיר, שיבליטו באופן ברור את קווי העיצוב של המכונית. החלטתי לא להמר ולאמץ את ההמלצות של גורו הצביעה.

אמנם רום כרמל הייתה מכונית נחותה ודחויה בשעתו, אבל יאמר לזכותה שבמכונית הושקע זמן ומאמץ להקנות לה קווי עיצוב ברורים ובדיעבד, אימוץ הרעיונות של לנזיני הוכיח את עצמו. הצבע הכסוף-הבהיר מבליט את הקווים ואילו הצבע העליון - הכהה בולע אור, אבל מאחר שהוא חשוף יותר לשמש, זה פחות נורא והשילוב בין השניים - עובד.

ובתמונות:

1. הטנדר, ביום בו אספתי אותו מדני (בדיוק שנתיים וחצי, אגב...).

2. הבודי לפני תחילת העבודות - לפני שנתיים וחודש.

3. המחשבה הראשונה הייתה לעשות את קו המפגש בין הצבעים בדיוק בקנט.

4. סדנת הצביעה של לנזיני בקליפורניה.

5. אז לפי המספורים בתמונה זו, שימו לב לפרטים הבאים:

1. השתקפויות האור על הצבע הבהיר מקנה גוונים שונים לאזורים שונים.

במיוחד באזור בית הפנס.

2. בזכות העובדה שאזור זה בהיר, שימו לב איך הקנט בולט לאורך כל

המכונית והזווית השונה בה מכה האור על המשטחים מבליטה נקודה זו.

3. אותו כנ"ל לגבי הכנפיים של הגלגל. בחירה בצבע כהה הייתה "מעלימה"

ומטשטשת את הקווים הללו.

4. הנה, לדוגמא, גם באזור הזה ישנו קנט על המשטח והצבע הכחול הכהה

בולע אותו כמעט לחלוטין.

5. פס הכסף - זו כבר הברקה של הרגע האחרון של שעיה הפחח.

09062010051.jpg

10112010048.jpg

08122010227.jpg

17062011889.jpg

‏‏עותק של דצמבר 061.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

הפגוש האחורי המקורי של הטנדר בנוי מברזל, כאשר שני חלקים הצידיים מחוברים ביניהם במעיין מדרך מרכזי, על מנת להקל את הטיפוס לטנדר כאשר הדלת האחורית סגורה.

כמה בעיות: הפגוש הזה, בשני הטנדרים שלי, חלוד, מקומט מרוב קרבות חניה, וגם עקום בגלל שהמדרך לא עשוי ממתכת עבה מספיק. שלא לדבר על העובדה שהוא פשוט מכוער...

אין בררה, צריך לעשות חדש. אבל בלי המדרך המכוער הזה, רק שני חלקי פגוש בצדדים. לעזרתי נחלץ "י", שלמרות ששמו האמיתי הוא יורי, הוא מעדיף להישאר בעילום שם... אז יורי מדד את הפגוש הישן, חישב, הזמין חומר מתאים ופשוט בנה מחדש את הפגוש, ברמה שהמקור רק היה יכול לחלום עליה.

הנה, תשפטו בעצמכם:

1. אלו הם הפגושים החדשים, מייד אין יורי.

2. נאמנים למקור...

3. העיבוד ואיכות החיבורים - מעולים.

4. את הריתוכים כלל לא רואים מבחוץ.

5. וכמובן שבלי צבע יסוד - על מנת שהחלקים לא יחלידו - אי-אפשר.

6. ואלו החלקים אחרי היסוד.

7. מוכנים להתאמה? כמעט...

8. מה שחסר הם העוגנים של הפגוש לשלדה. אלו המקוריים לא נפגעו במהלך השנים, עברו ניקוי חול וצביעה ביסוד ובבוא הזמן יורכבו והפגושים יותאמו מחדש. בניגוד למקור - ריתוכים בין הפגוש לעוגנים - אנו נשתמש בפלטה רוחבית בעלת חורים אובליים ושתי יחידות הפגוש יחוברו לעוגנים באמצעות ברגים (בדומה לחיבור הפגוש הקדמי לעוגנים שלו).

תמונה 215.jpg

תמונה 217.jpg

תמונה 213.jpg

תמונה 216.jpg

תמונה 218.jpg

תמונה 220.jpg

תמונה 221.jpg

תמונה 214.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

נותר רק להוסיף למקהלה ולומר WOW.

אני זוכר את הרכב הזה שוכב על הגג, ליד מוסך החשמל של גוזלן ואלי קרבורטור. כל פעם שהסובארו שלי הייתה מתקלקלת והייתי מגיע לחשמלאי הזה, הייתי מסתכל על הסוסיתא המסכנה הזו ומרחם עליה. כנראה שיש לה מזל, כי אני לא שמעתי אף פעם על טנדר סוסיתא ששופץ ברמה הזו, שעולה בכל פרמטר על הרכב כפי שיצא מהמפעל.

פורסם
בחיי אתה עושה עבודה סופר יסודית.

איך כשהוא היה חדש לא חשבו על שילוב כאלו צבעים

מחמיאים?

תודה, ידידי. התשובה לשאלתך פשוטה: הטנדר הזה היה רכב העבודה הזול והפשוט בישראל. כל השקעה באבזור/צביעה/ריפודים וכדומה הייתה מיותרת לייעדו של הטנדר ומייקרת ללא הצדקה את המחיר.

העדנה של המכוניות הללו מגיעה בזקנתן...

נותר רק להוסיף למקהלה ולומר WOW.

אני זוכר את הרכב הזה שוכב על הגג, ליד מוסך החשמל של גוזלן ואלי קרבורטור. כל פעם שהסובארו שלי הייתה מתקלקלת והייתי מגיע לחשמלאי הזה, הייתי מסתכל על הסוסיתא המסכנה הזו ומרחם עליה. כנראה שיש לה מזל, כי אני לא שמעתי אף פעם על טנדר סוסיתא ששופץ ברמה הזו, שעולה בכל פרמטר על הרכב כפי שיצא מהמפעל.

בהמשך לתשובתי ליניב - מאוד קל לשדרג רכב שמלכתחילה נבנה ברמת גימור ואיבזור נמוכה מאוד. זו הייתה מטרתי וזה כל הכיף.

וואו! עבודה יפה.

האם אתה צובע אותם?

לדעתי ציפוי כרום לפגושים האלה יכול להיות מדהים על הטנדר היפייפה הזה

ישר כח!

תודה בוודאי שהפגושים ייצבעו. אבל לא בכרום, אלא בצבע שחור. בחלק אחורי יש את הבודי שנשאר באפור וכן הכיסוי האלומיניום של הדלת, אז ציפוי כרום יהיה אולי קצת יותר מדי. צריך משהו ״לשבור״ את האפור מאחור.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

איזה כיף שיש חברים טובים שדואגים לך, נכון? תראו איזו הפתעה מרענן חיכתה לי בארגז הטנדר שלי, כשהגעתי למוסך דרך השטח:

1. ממש חבילת מתנות לחנוכה: צמד הפגושים החדשים; שקית עם תופסנים לכיסוי הדופנות לארגז (מצטער, רענן. לא מתאים... אבל תודה על המחשבה; ארבעה ווי קשירה (פרטים בהמשך...); צמד המרזבים שבאים מעל הדלתות, שעברו ניקוי חול וצביעה בצבע יסוד; ספר הרכב המקורי וכן היינס על הילמן אוונג'ר (שחשוב לנו בפרקי המנוע ותיבת ההילוכים).

2. אלו הם תושבות הפגושים המקוריות. כן-כן. הכי פשוטות שיש.

3. וזהו צמד הפגושים החדשים - כפילים למקוריים.

4. פשוט לא להאמין איזו איכות עבודה עשה כאן יורי. בקושי אפשר להבחין בריתוכים וגם זה - רק במבט בוחן בחלק הפנימי והנסתר של הפגוש.

5. לא התאפקתי וניסיתי לראות איך זה יהיה על האוטו...

6. נראה טוב!

7. ויש גם מסקנה: הפגושים ימוקמו קרוב יותר לבודי מאשר במקור. זה פשוט נראה טוב יותר ככה.

תמונה 222.jpg

תמונה 224.jpg

תמונה 225.jpg

תמונה 226.jpg

תמונה 242.jpg

תמונה 243.jpg

תמונה 244.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און בחייאת דינק , לא כזה קרוב את הפגושים לגוף הרכב , לא חראם על העבודה ? איזו חניה לא טובה ברוורס או איזה "נשמה" של כולה נגעתי לך בפגוש תהרוס יצירת אומנות !

שמור מרחק !!!!!!!

בבקשה תחשוב על זה .....

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם

^^^

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

לדעתי צריך לשבת ולחשוב על איך להושיב את הפגוש הזה על תושבות גמישות וכמה שיותר רחוק מהגוף.

אלא אם כן אתה ממש לא מתכוון להחנות את הרכב ברחוב (אבל ממש - אף פעם).

51 קג"מ :shock::lol:

• תוכן חדש...