Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סובארו לאונה 91' (חתימה)

קצת פרטים מכנים :

-הרכב מיום היוולדו עם נוזל קירור

-אף פעם לא חסר מים

-הוונטה השניה נדלקת כאשר החום עולה

-לא ידוע מתי פעם אחרונה הוחלף הנוזל קירור בחדש

המקרה:

נסעתי אתמול מירושלים לצומת צמח וחזרה לירושלים, בצורה ישירה המנוע אפי' לא ניכבה

כל הדרך הרכב נסע בצורה חלקה ובלי בעיות, בדרך חזרה בעליות בין ים המלח לירושלים בסוף העליות כשהגעתי למחסום ראיתי שהחום עולה יותר ויותר עד שהיה מעל ה 3/4 אז עצרתי בצד נתתי לו להתקרר והמשכתי,

חשוב לציין:

*לא היה חסר נוזל קירור ,

*הוונטה נדלקה,

*יום למחרת ירדתי מיורשלים למרכז ולא היתחמם כלל

*הרכב עולה מהמרכז לירושלים פעם בשבוע באורח קבע ללא בעיות

*אף פעם לא נקלתי בבעיה איתו

האם זה סיבה לדאגה או שיכול להיות כזה מצב אחרי נסיעה כזאת?

אם כן מה לבדוק, כיון שאני תמיד דואג שהכל יהיה תקין?

נ.ב. תודה למי שקרא הכל:wink:

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

העליות של ים המלח קשות, במיוחד בימי בקיץ החמים, כל עוד מד החום נשאר בתחום המותר לא צריכה להיות בעיה מיוחדת,

מצד שני תתכן בעיה שמתגלה רק בימים חמים ובמאמץ מוגבר של הרכב.

מכיוון שאני לא מכיר את אופי התחזוקה של הרכב, לא ניתן לדעת מה מצב הרדיאטור, משאבת המים,טרמוסטט ואיכות נוזל הקירור.

בעיה באחד מהנ"ל יכולים להביא לחימום הרכב.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אם החום עלה מעל ה-3/4 בוודאות יש בעיה. כמה קילומטראז' הרכב עשה? סיבות אפשריות:

1. התחלה של פריצת אטם ראש עשויה לבוא לידי ביטוי כאשר המנוע מתאמץ מאד.
  2. מתי החלפת משאבת מים לאחרונה? יכול להיות שהאימפלר נשחק והספיקה שלה המשאבה נמוכה.
  3. יכול להיות שהרדיאטור צריך שטיפה (חיצונית).
  4. יכול להיות שמערכת הקירור צריכה שטיפה או שהרדיאטור סתום חלקית.
  5. יכול להיות שהתרמוסטט לא נפתח לחלוטין.

בכל מקרה אני מציע שתמשיך לעקוב אחר העניין בדריכות. הבעיה לא תעלם.

פורסם

אני מציע לך לגשת למכון ראדיאטורים , ולבצע ניקוי ראדיאטור, יתכן והוא סתום, וברמה שעדיף להחליף לחדש, ולבדוק את ספיקת משאבת מים, ותקינות הטרמוסטט,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
אם החום עלה מעל ה-3/4 בוודאות יש בעיה. כמה קילומטראז' הרכב עשה? סיבות אפשריות:

1. התחלה של פריצת אטם ראש עשויה לבוא לידי ביטוי כאשר המנוע מתאמץ מאד.
  2. מתי החלפת משאבת מים לאחרונה? יכול להיות שהאימפלר נשחק והספיקה שלה המשאבה נמוכה.
  3. יכול להיות שהרדיאטור צריך שטיפה (חיצונית).
  4. יכול להיות שמערכת הקירור צריכה שטיפה או שהרדיאטור סתום חלקית.
  5. יכול להיות שהתרמוסטט לא נפתח לחלוטין.

בכל מקרה אני מציע שתמשיך לעקוב אחר העניין בדריכות. הבעיה לא תעלם.

שלום רב !

בנוסף לבדיקות שציין ידידי אביב, מומלץ להתמקד בניקיון הרדיאטור, חיצונית ופנימית, ובמשאבת המים.

מוות הוא חד פעמי, תקלה במערכת הקירור ל א !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני חושב שמדובר במצב חד פעמי של התחממות אחרי עליות קשות ביום שרבי.

תעקוב אחרי זה שתהיה לך אינדיקציה טובה יותר.

אגב,רדיאטור חדש זה 600 שקל, אפשר להתקין אותו לבד בלי בעיה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לפי הייעצות עם חבר מוסכניק ששאל אותי אם ביצעתי הרבה קיק דאונים והתשובה חייובית (ממש מיהרתי)

הוא גם המליץ לראות אם התופעה תחזור על עצמה עוד פעם ,

מחר יש לי נסיעה מהמרכז לירושלים, אם המד יטפס אז אני ילך לטיפול,

נ.ב. הוא אמר שיכול להיות שזה קרה כי הנוזל קירור ישן (לא ידוע מתי החליפו) ולכן הנקודת רתיחה שלו ממש מהירה ,

יש דברים בגו.?

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

ידידי קרה לי את אותו מקרה כמו שלך .לאחר נסיעה בפקקי ירושלים בשיא הקיץ פתאום שמתי לב שהאטו מתחמם לי יותר מידי

עצרתי בצד עד שהאוטו היתקרר וכמובן שבדקתי מים. מאווררים . כול מה שנדרש. ומה שהכי מוזר זה לא חזר על עצמו והאוטו לא התחמם לי יותר אף פעם מוזר ביותר לא?

פורסם

עדכון מצב,

לאחר נסיעה היום מהמרכז לירושלים, החום של הרכב הגיע עד 3/4 אבל לא עקף,

אך בניגוד לתמיד שהרכב בעליות של ירןשלים אינו עוקף את החצי,

האם יש סיבה לדאגה?

ציינתי שלא ידוע מתי הוחלף נוזל קירור ולא היתייחסו לכך האם נוזל קירור ישןיכול לגרום לבעיה הזאת?

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

כאשר מד החום לא נימצא על נורמל ובמיקרה הרכב שלך הוא אמור להיות גג על החצי זה איך שלא תיסתכל על זה מכל מצב משהו שם לא תקין ואף יכול להיות רק עניין של זמן והמחוג ייטפס לו יותר גבוה. בדוק את העניין לעומק, במיוחד אם זה אף פעם לא קרה לך.

:)
פורסם

שלום רב !

מסכים בהחלט עם הכותב מעלי, ומחזק את דבריו, רכבך סובל מתקלה לא חד פעמית, אלא קבועה, והזנחה עלולה לפגוע במנוע, בצורה בלתי הפיכה.

המלצתי בדוק סירקולציית משאבת מים, תפקוד פתיחה מקסמלית של התרמוסטט, ובסבירות גבוהה , רדיאטור סתום חלקית, שניתו לבדוק זאת בעזרת מישוש רשת הרדיאטור בזהירות, לכל אורכב ורוחבה של הרשת, אזור קר או פושר במנוע חם, יעיד על סתימת הרדיאטור.

החלפת מי קירור מומלצת בהמשך, לאחר ההבחנה המדוייקת ולא לפניו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

דברים שהייתי בודק מסקרנות אישית לפני נסיעה למוסך

בהתחממות יתר של מנוע הלחץ במערכת הקירור גדל ואמורים "לברוח" מעט מים בד"כ. אני מציע שאת בדיקת חוסר נוזל קירור תעשה כשהמנוע קר.

האם בעמידה במקום כשהמנוע פועל החום גם עובר את החצי? מה לגבי נסיעה במישור?

עדיף להתחיל בטיפול על סמך ניחושים מהזול ליקר (אם אתה מטפל לבד) - תרמוסטט ישן ובלוי עשוי לגרום לבעיה. עלות תרמוסטט חדש היא פחות מ50 ש"ח. לא נפתרה הבעיה? תבדוק רדיאטור ומשאבת מים

פורסם

הרכב אינו מאבד בכלל מים ובנסיעה עירונית הוא לא עוקף את השליש בחום

העלתם כאן כמה דברים שהם יכולים לגרום לתופעה,

מה סדר עדיפויות שכדאי לבדוק ברכב (משאבת מים,טרמוסטט...) לפי כל הנתונים שהבאתי לפניכם?

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

תמיד תתחיל מהקל לכבד- שטיפה חיצונית של הרדיאטור, שטיפה פנימית למערכת הקירור והמשך לעקוב בדריכות. בעיות כאלה לא נוטות להיעלם. אם יהיה צורך תמשיך לפעולות הכירורגיות.

• תוכן חדש...