Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אבי נוהג מזה זמן רב על סוזוקי בלאנו 96', שעונה על דרישותיו, עם זאת הגיע הזמן מבחינתו להתקדם קצת.

בגלל שרוב עבודתו של אבי מתבצעת מהבית, השימוש ברכב אינו רב ומתבטא מדי פעם בנסיעות עירוניות

ובנסיעות בין עירוניות/משולבות לצרכי עבודה (הפקות צילום) שבהם יש צורך בתא מטען לציוד כשברכב נוסעים בדר"כ עד 3 אנשים.

את כל הדברים האלו ידעה הבלאנו לספק.

ההיצע כיום רב והוא מתלבט בין הרבה רכבים כמו פוקוס רגילה/סטיישן, קאיה פורטה/סיד סטיישן, מיצובישי לנסר 1.5, סובארו B3, שברולט קרוז, יונדאי I30CW. אגב הסוזוקי SX4 ירדה משיקולי מראה...

מה שחשוב הוא שזה יהיה רכב בקבוצת רישוי 2, זולה לאחזקה וחסכונית, תא מטען מרווח ונוח להטענה, ומאז המסים החדשים - גם רמת זיהום אוויר נמוכה.

מדובר ככל הנראה על רכב חדש מהיבואן אבל עד שנתיים על הכביש עם קילומטרז' נמוך גם בא בחשבון. יש להניח שגם הרכב הבא ישמש אותו לתקופה לא מבוטלת, אני מאמין שלפחות 5-10 שנים.

מה עצתכם?

תודה.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קיה סיד סטיישן תיתן את התמורה הטובה ביותר - היא מרווחת, נוחה, מאובזרת ומגיעה עם 7 שנות אחריות.

היא זהה ל-i30cw, ולכן לדעתי האחריות מכריעה כאן - עוד ארבע שנים של שקט נפשי. גם הפוקוס נחמדה,

אבל חלשה משמעותית ועם אחריות קצרה יותר.

בכל מקרה, שלוש מכוניות הסטיישן יציעו שימושיות טובה בהרבה מיתר האלטרנטיבות תודות למבנה המרכב -

אחרי הבאלנו זה ייראה לאביך כמו לעבור מדירת חדר בדרום ת"א לווילה של שבעה חדרים בסביון :wink:

והיתרון הכי גדול? כל המרחב בתא המטען מגיע בלי עונש באורך הכללי בהשוואה לדגם סדאן מקביל.

פורסם
מה זה אומר לא מלאות, על מה האחריות אחרי שלוש שנים?

מאתר מוטוקאר:

"אורן הסביר את פרטי האחריות: במשך שלוש שנות האחריות הראשונות היא כוללת את כל רכיבי המכונית, ללא הגבלת קילומטרים. מהשנה הרביעית ועד לסוף השביעית האחריות מצומצמת יותר. בשלב ההוא היא כוללת את המנוע, תיבת ההילוכים והציריות – עד שמד המרחק במכונית מראה 150,000 קילומטרים.

האחריות כוללת את כל הרכיבים הפנימיים של המנוע ושל תיבת ההילוכים, וגם את הציריות. מטבעה של אחריות, אין היא כוללת נזקים של תאונות ופגיעות."

פורסם

תודה על התגובות.

עדכון מצב: אבי מסתבר היה בכמה סוכנויות כבר לראות את הרכבים (מבלי לקחת נסיעת מבחן עדין). והקאיה אכן נחמדה לו אבל הוא טוען שהכיסא שלה קשה כמו אבן - וזאת בניגוד לסוזוקי שיש לה מושב רך למדי. ומעבר לכך בראייתו פוקוס נראית לו "יותר אוטו"...

אשמח לשמוע עוד תגובות.

פורסם

אם בסוף מחליטים על פוקוס, ועוד סטיישן,

כדאי מאוד להוסיף לתקציב ולקחת מנוע 2000 סמ"ק, כדי גם להרגיש "יותר אוטו".

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אם בסוף מחליטים על פוקוס, ועוד סטיישן,

כדאי מאוד להוסיף לתקציב ולקחת מנוע 2000 סמ"ק, כדי גם להרגיש "יותר אוטו".

לגבי הפוקוס, אני מסכים, אבל לך תשכנע את אבא שלי.. אני מניח שיש גם הבדלים בקב' רישוי/ביטוח אם עולים לשני ליטר, לא?

אגב בבדיקה באתר של פורד יש משהו מוזר - באתר עצמו מופיע מנוע ה-2 ליטר בדרגת זיהום אוויר 9 ובקובץ מפרט טכני מופיע כדרגת זיהום אוויר 13, הכיצד?

פורסם

המושב בקיה אכן מאוד קשה וגם כיול המתלים של האוטו דיי נוקשה.

המלצה שלי, שיגש לנסות את היונדאי I30 קרוס וואגון, אחות תאומה של הקיה סיד אבל מציעה מושבים רכים יותר וגם נוחות נסיעה טובה יותר.

שבוע טוב.

פורסם
לגבי הפוקוס, אני מסכים, אבל לך תשכנע את אבא שלי

תזמינו נסיעת מבחן על פוקוס 1600 סמ"ק, אולי אחרי זה לא תצטרך לשכנע יותר מדי לגבי מנוע 2000 סמ"ק.

גרסת הסטיישן של פוקוס עם מנוע 2000 סמ"ק עדיפה על יונדאי\קיה.

אבל עם מנוע 1600 גם אני ממליץ על יונדאי CW.

נכון שלקיה סיד יש אחריות יותר ארוכה מאשר ל I30, אבל (עד כמה שאני זוכר) היא גם קצת יותר יקרה בגרסת הסטיישן (אולי בגלל האפשרות ל 7 מושבים, שאתם לא כל כך צריכים).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

עם גרסת הסטיישן של פוקוס אז חובה לקחת עם מנוע 2000 סמ"ק!! עם הוא לא רוצה את 2000 אז לטעמי עדיף לו לחזור לאופציית הסיד.

פורסם

הוא יתאם נסיעות מבחן ברגע שיתפנה קצת מהעבודה שיש לו. אני מקווה להצטרף אליו למרות שגם אני די עמוס בזמן הקרוב.

הערותיכם/הארותיכם מתקבלות בברכה ותודה!

לגבי ה-308, לא רק הנוחות היא פונקציה, הפרקטיקה של הרכב היא גם אם לא יותר חשובה, הווה אומר בגאז' גדול (מה שב308 לפחות ברגילה, אין יחסית לשאר הרכבים ובגרסת הSW שאולי יש מקום אבל מחיר הרכב גם קופץ). מעבר לזה יש גם טיפולים וכד' שאולי יותר יקרים באירופאיות מסורתיות (וכן, אני יודע שאני מוציא פה "שד עדתי" לאור - ואני מכיר את הויכוח על הנושא, אז בואו לא נפתח אותו גם כאן). בקיצור אני בספק שאבא שלי ילך לכיוון הזה למרות שהוא מודע ל"נוחות הצרפתית".

נישמח לשמוע עוד דעות לכאן או לכאן כמו גם הצעות חדשות :-D

פורסם

ה"נוחות הצרפתית" רלוונטית היום כמעט כמו "האמינות הצרפתית". ובמילים אחרות - i30 תהיה נוחה כמעט באותה מידה

וכך גם קיה סיד. ההבדלים לא עצומים ולא משהו שצריך להרתיע מרכישת מכונית X או Y. ענייני אבזור, מרווח וגודל תא

מטען עשויים להוות הבדל גדול יותר, וכדאי לשים להם לב - כאן טמון היתרון הגדול ביותר של מכוניות הסטיישן הקוריאניות.

• תוכן חדש...