Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שמן מעל הקו רק אחרי נסיעה כי שאני מנקה את המדיד והכול יש קצת מתחת למקסימום, אבל אחרי נסיעה בלי לנקות את המדיד יש מעל המקסימום

והמנורה לא נדלקה לי כנראה שהלחץ מעל 0.5

פתחתי את המכסה שממנו ממלאים שמן(בזמן שהאוטו היה מונע) והוא זורק טיפות קטנות של שמן, אולי זה קשור ללחץ שמן?

פורסם

דבר ראשון תפסיק ליסוע ברכב ולהתניע אותו עד שתבדוק שמן.

שמן בודקים שהמנוע קר ומכובה והרכב על משטח מפולס

תחנה את הרכב על משטח ישר(לא בשיפוע) לפחות שעה בלי להניע אותו, תוציא את המדיד, תנגב תכניס אותו ושוב תוציא ובדוק כמה שמן יש.

השמן צריך להיות בין קו מינימום לבין המקסימום.

שלא יעבור את המקסימום ושלא ירד מהמינימום.

אם חסר שמן תמלא לאט לאט כל פעם קצת, תמתין כדקה ואז שוב ושוב תבדוק כדי שלא תמלא יותר מידי.

כל עוד אתה לא בדקת שמן אל תניע את המנוע שלא תגרום לנזק כי ניראה לי שכל הבעיה פה היא שאתה נוסע ללא שמן כי אתה בודק שהמנוע מונע ושמן לא בודקים שהמנוע מונע!!!.

אם חסר שמן ואין לך שמן אז אל תיסע ברכב, קפוץ לחנות/חבר תשיג שמן 10W40 חצי סנטטי ותמלא, אם חסר שמן שוב אל תיסע ברכב!

פורסם

בדקתי עכשיו (בערך שעה ו20 דקות שהאוטו לא היה מונע והוא במשטח ישר) ויש כמות שמן מספיקה ממש קצת מתחת למקסימום

אבל מה שכן ניראלי שלא בסדר זה שהשמן בגווני שחור

פורסם

מז"א בגווני שחור? אתה רואה על השמן כמה גוונים?

יש איבוד נוזל קירור? השמן ניראה נקי בצבע אחיד או שהוא מעורבב עם גוון אפור?(המעיד על חדירת מים).

שמן חדש ניראה בצבע חום בהיר, שמן שנסע כאלף ק"מ ומעלה מתחיל להשחיר.

תניע את המנוע ותן לו להגיע לטמפ' עבודה, לאחר מכן כבה את המנוע ופתח את פקק מילוי השמן ובדוק אם יש על הפקק או בפתח מילוי חומר לבן כמו טחינה, תוציא את המדיד ותבדוק אותו הדבר.

אם יש חומר לבן כמו טחינה אז יש לך חדירת נוזל קירור שמן.

*הסיבה להתייחסותי לחדירת נוזל קירור מפני שרשמת "גווני שחור"

פורסם

אז זה כבר בדקתי ואין איבוד של נוזל קירור או חדירה של נוזל קירור למנוע,

אין טחינה לא על הפקק ולא על המדיד

פשוט לא יודע הצבע של השמן השחיר קצת הוא פעם היה יותר בהיר

פורסם

אם כך אין לך ממה לדאוג מצבע השמן, צבע שחור הוא תקין, שמן חדש משחיר אחרי נסיעה של כאלף ק"מ.

תפקיד השמן הוא לנקות את המנוע מפיח ולכן השמן סופח אליו את הפיח.

יש לך רק תקתוקי שסתומים, פנה למוסך לבדיקה וחזור לעדכן.

פורסם

הגעתי למוסך ואיך שהגעתי הטיקטוקים נעלמו:x

אז הם לא ידעו מה הבעיה

בכול מקרה אמרו שלאוטו שלי יש בריחת ואקום באיזה מקום =\

• תוכן חדש...