Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, נוסע בטראנו כבר חצי שנה, מנוע בנזין גיר רגיל, אין שום בעיות אמינות, במשך השהות שלו אצלי ההשקעה היחידה שלו הייתה אטם מכסה שסטומים.

אגב, הטראנו הרבה יותר זולה מכל פג'ארו אחרת, שלי שנת 96, מחירון 32 והשוק פחות 7 לרכב במצב טוב.

אם זה מעניין מישהו, האוטו למכירה במחיר מפתה.

אגב, זה שרשם על המזגן, זה תקף לכל הדגמים ? כי אצלי לא הרגשתי שום בעיה ואני די רגיש.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

ומבחינת עלויות אחזקה,מי יקר יותר הפג'רו ספורט או הטראנו (במידה ומצב שני הרכבים זהה יחסית)?

ד"א,בגירה בקשר למה שאמרת שאפשר להחליף לפג'ארו ספורט סרן לסרן של מאגנום ואז גם לקבל נעילה,אתה בטוח בזה?

עשיתי חיפוש בנושא בג'יפולוג ושם הדעות היו חלוקות ורוב התשובות היו שזה לא ניתן לביצוע.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

פנים הסרנים זהה, הקייסינג שונה ולכן אני בטוח שאי אפשר להחליף סרנים אבל אפשר לפרק את הנעילה ממגנום ולהרכיב בספורט.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הטראנו תהיה יותר זולה לתחזוקה משמעותית .

גם צריכת הדלק יותר טובה .

גלופור קצר אופציה טובה ראיתי ביד 2 .

מבחר לא קטן של רכבים שמורים .עם 120-140 אלף קילומטר .

ב30-35 אלף ש"ח .

צריך להתרגל לצורה שלו.

שהיה בהצלחה בקנייה מחכה לעדכונים.

פורסם

האחזקה של הטראנו הרבה יותר יקרה מהפג'ארו כי כמעט ואי אפשר למצוא חלקים חליפיים , הרוב אורגינלי מהחברה

פורסם

זה סתם אגדה, אני מחזיק טראנו כבר חצי שנה, לא הרגשתי משהו חריג, אבל יש לציין שגם לא הוצאתי על הרכב כסף מלבד תחזוקה שוטפת, פרט לאטם שסטומים ב50 שח.

האא כן ואני מתכנן להחליף את הרכב לפג'רו כנראה

פורסם

אור,

תבטח חובה ושים מנעול הגה וסנדל.

למיטב זכרוני אתה גם בעל כישורים לא רעים במכונאות וחשמל, תארגן לך כמה ניתוקים ואתה מסודר.

פורסם

היי, המכונאי ואו החשמלאי הכי טובים בעולם, לא יצליחו לחסום גניבת רכב מוזמן.

מעבר לזה, הבעיה שלי היא יותר תאונות מאשר גניבות, את זה אני עדיין לא מצליח לפתור.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ברשותכם,הייתי רוצה להעיר מס' הערות:

ניסאן טראנו: בדגמים הידניים,יש לבדוק את מצב הלאץ'.בדגמי הדיזל,למנוע יש נטייה להתחמם ויש לוודא שהותקן קיט קירור.הלוקרים (נעילת דיפ' ידנית) ידועים לשמצה מבחינת העמידות שלהם.מדובר ברכב מאוד לא נעים בכביש ובשטח (כיול מיתלים נוקשה מלפנים,רך מאחור).בנוסף,הוא צר יחסית.כמו כן,בשטח,לא מומלץ לנסוע עם גג-שמש פתוח,כי אבק נוטה להיכנס לתוך מערכת החשמל של הסאן-רוף וגם המסילות של הסאן-רוף נדפקות.חוץ מכל אלו,מדובר ב"סובארו" של הג'יפים.המנועים,אגב,בסה"כ חלשים,הן בבנזין (2400 סמ"ק,120 כ"ס,רק גיר ידני) והן בטורבו-דיזל (2700 סמ"ק,125 כ"ס,ידני/אוטומטי).הגרסה המומלצת (החל מ-2003) הינה גרסת הטורבו-דיזל 3000 סמ"ק (המנוע של הפטרול,הזרקה ישירה154 כ"ס,34 קג"מ,ידני/אוטומטי).

בקשר למנוע ה-2.5 ליטר של הפאג'רו/פאג'רו ספורט/מגנום: העקב-אכילס של המנוע הזה הוא מגדש הטורבו,שלא שורד יותר מדי וכבר קראתי לא פעם על בעיות התחממות של המנוע הזה.חוץ מזה,באופן כללי,אני לא יודע עד כמה ביטוח לכל אחד מרכבי מיצובישי (ובהקשר הזה,גם לניסאן) הוא אטרקטיבי - צריך לבדוק את העניין.כנ"ל מחירי חלפים וטיפולים (אגב,למוסכים של קרסו [יבואני רנו וניסאן] אין מוניטין טוב - המון תלונות יש עליהם.אם כבר,כדאי לך לבדוק את רשת מוסכי הילוך שישי).

אלטרנטיבות נוספות: גאלופר (חלש,לא מעוצב,זול מאוד,יכולת שטח סבירה,מנוע 2500 של מיצובישי,רכב די מיושן [כמו פאג'רו של עד שנת 2000,רק 2-3 דורות אחורה]; בדגם הארוך יש גם מזגן מפוצל! ועוד משהו - הגלאפור נוח יותר מהפאג'רו [לפי מבחן השוואתי ב"הגה בשטח",גיליון 24/25]),סוזוקי ויטארה (יקרה מאוד,אבל התמורה בהתאם,במיוחד עד שנת 97-98,אז כבר יש מנוע 1600 מתקדם עם 95 כ"ס.החל מ-1997 יש גם מרכב ארוך).קיה ספורטאז' 1998-2002 (אחרי מיחת פנים) גם ייכנס (מגיע גם בגרסת גג-פתוח מדליקה!) - מציע אמינות כמעט יפנית ויכולת שטח מפתיעה מאוד.צפה לצריכת דלק טיפה גבוהה (7-9 ק"מ לליטר).

הערה - תתרחק מאיסוזו טרופר,בנזין (215 כ"ס)/טורבו-דיזל (159 כ"ס),בדגם שאחרי מתיחת הפנים של 1999 והלאה,כאשר האמינות ספגה מכה קשה,בשני המנועים (במנוע הבנזין,מוביךי השסתומים נוטים להיתקע החל מ-200,000 ק"מ; בדיזל,מגדש הטורבו נוטה להישבר.יש צרות נוספות שקראתי עליהן,אך כעת איני זוכר אותן).

• תוכן חדש...