Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב הוא לנטיס 00' 1600 BJ אוט'. חשבתי על לחבר בקר טמפרטורה חיצוני נוסף על חיישן טמפ' נוזל הקירור. הבקר הוא דיגיטלי וניתן לכוון התרעה קולית בטמפ' רצוייה (יש הפעלת ממסר בטמפ' הרצויה).

1.האם ניתן לחבר במקביל לחיישן המקורי בקר?

2. האם בקר מהסוג המצורף מתאים לביצוע המשימה (הדגם שעובד על 12V)? כלומר מבחינת ה"Thermocouple" (צמד טרמי), האם יש תאימות בין הסוג שהבקר משתמש לזה שבחיישן המקורי?

* אם אני לא טועה החיישן המקורי תוצרת DENSO (מק"ט מאזדה B593-18-840A)

אם יש למשהוא מוצר אחר מתאים אשמח לשמוע.

תודה,

דוד.

Eliwell_IC_Kits_LR.pdf

פורסם

מרק,

אתה צודק אני לא מעוניין להוסיף חיישן נוסף, בגלל זה שאלתי אם ניתן להתחבר לחיישן המקורי (הכוונה חיבור מקבילי לזוג הטרמינלים שלו לבקר-במקום החיישן שמגיע עם הבקר).

מה הכוונה NTC, נגד תלוי טמפ'? החיישן המקורי לא עובד על עקרון BIMETAL? יש תאימות במוצאים?

פורסם

בת'כלס, מעניין אותך טמפ' ראש מנוע ולא שום דבר אחר.

אצלי בג'יפים (לנדרוברים וכעת פאג'רו) תמיד מותקן בקר טמפ' נוסף שיושב על ראש המנוע.

את הרגש של הבקר מצמידים לראש, לשקעים שקיימים בו עם דבקים מיוחדים מוליכי חום.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
מרק,

אתה צודק אני לא מעוניין להוסיף חיישן נוסף, בגלל זה שאלתי אם ניתן להתחבר לחיישן המקורי (הכוונה חיבור מקבילי לזוג הטרמינלים שלו לבקר-במקום החיישן שמגיע עם הבקר).

מה הכוונה NTC, נגד תלוי טמפ'? החיישן המקורי לא עובד על עקרון BIMETAL? יש תאימות במוצאים?

ישירות, או במקביל לחיישן המקורי לא ניתן להתחבר ללא חוצץ,כמו כן תצטרך לבצע עבודת הכנה (ללמוד) מהו המתח המוצא של החיישן המקורי בתלות בטמפ' והאם זה חיישן NTC או PTC, כמובן לבדוק כיצד זה משתלב עם הבקר שאתב רוצה לרכוש.

בקיצור לא פשוט אבל זה חתיכת פרוייקט למי שלא ממש מתמצא בנושא.

בעניין החיישנים NTC/PTC תוכל לחפש בגוגל ותמצא שפע מידע.

איזה כייף לי :)

פורסם

כפי שכתב discoTD5, יש אפשרות להתקין חיישן חום נוסף שהנו חיישן יבש שמוצמד אל משטח ראש המנוע ומתחבר אל מד חום דיגיטלי ויש כאלו גם עם זמזם התראה להתחממות יתר ושניתן לכוונם להתראה בטמפ' מבוקשת.

איני חושב שיש צורך בעוד מד חום במכונית נוסעים רגילה.

בברכה - רפי לין

פורסם
בת'כלס, מעניין אותך טמפ' ראש מנוע ולא שום דבר אחר.

אצלי בג'יפים (לנדרוברים וכעת פאג'רו) תמיד מותקן בקר טמפ' נוסף שיושב על ראש המנוע.

את הרגש של הבקר מצמידים לראש, לשקעים שקיימים בו עם דבקים מיוחדים מוליכי חום.

לאיזה טמפ' מכוייל הבקר ? כיצד הוא מגיב לשינוי טמפ' בגלל זרימת אוויר בתא המנוע ?

איזה כייף לי :)

פורסם

לא ניתן להתחבר במקביל לחיישן, משום שהמחשב ניהול יקבל קריאה שגויה מהחיישן וזה ישבש את פעולת המנוע.

אלא אם כן תבנה מעגל מיוחד שיפריד בין המחשב למעגל של הזמזם, אבל זה לא מומלץ משום שלחיישן טמפ' נוזל קירור צריך דיוק רב, ולא הייתי סומך על מעגל לא מקורי שעלול לשבש את הקריאה ולגרום התחממות המנוע!

רכוש חיישן טמפ' נוסף, יש כאלה שמתחברים על הצינור רדיאטור, פשוט חותחים את הצינור רדיאטור באמצע ומתחבר בין 2 הקצוות בית מיוחד עם הברגה וחיישן חדש.

פורסם

הבקר אינו מושפע מזרימת הרוח בתא המנוע יותר מאשר הבלוק עצמו.

הוא מורכב על הראש, בחלקו האחורי. הרגש שלו - דמיין גליל מתכתי קטן, נכנס באחד החורים שיש על הראש, ווצמד עם דבק מיוחד מוליך חום.

אני לא מבין את השאלה ל "לאיזה טמפ' הוא מכוייל?" - הוא מראה את טמפ' הראש בכל רגע נתון. מעל ל 105 מעלות הוא נותן אתרעה קולית - זמזום שאי אפשר להתעלם ממנו.

כשאני מוכר רכב, אני לא מוריד את האביזרים האלה, וכך קיבלתי יום אחד טלפון ממי שרכש ממני רכב, שסיפר לי שאישתו נסעה באוטו ופתאום הדבר הזה התחיל לזעוק חמאס. היא נבהלה, עצרה בצד והתקשרה אליו, ורק אז שמה לב שהמנוע רותח. בזכות האתרעה, נחסך ממנו לעשות אוברול. בסה"כ היה פיצוץ בצינור מים.

ברכב הקודם שלי, נסעתי לטייל עם חבר, ואני שם לב שהרכב עובד על כ 5-7 מעלות יותר חם מהרגיל. בנסיעה הוא מתקרר, בעמידה מתחמם מעבר לרגיל. עצירה בצד איתרה נזילת מים פעילה, שיצרה איבוד של כליטר וחצי. האוטו קיבל חבישה במקום הנוזל, הותווספו לו מים, והטיול נמשך.

אי אפשר להפריז בחשיבות האינדיקציה, בעיקר ברכב שטח שיוצא לשלושה ימים למדבר במקומות שאין גרר בעולם שיצליח להגיע, שלא לדבר על קליטה סלולרית שאינה.

במאזדה לאנטיס, לא הייתי מרכיב את האביזר. אין שום צורך אם הרכב מטופל היטב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

גם אני לא הייתי מתקין את האביזר, לרכב הזה אין "מחלה" של בעיות התחממות ומערכת הקירור אמינה מאוד.

אם השעון חום מנוע תקין, תוך כדי נסיעה לתת לשעון את תשומת הלב שמגיע לו והכל יהיה בסדר.

פורסם

עוד דבר ששחכתי לציין!

במאזדה לאנטיס ישנם 2 חיישנים של טמפ' נוזל הקירור.

אחד הוא חיישן מדוייק יותר בעל קונקטור עם 2 חוטים שמדווח למחשב את טמפ' הנוזל קירור, והמחשב שולט ישירות על המאווררים של הרדיאטור!.

החיישן הנוסף משדר נתונים ישירות ללוח שעונים על מצב חום המנוע והחיישן הזה הוא בעל חוט אחד וההתנגדויות שלו שונות משל החיישן ETC של מחשב הניהול.

ברכב הזה המחשב ניהול שולח פיקוד מינוס ישירות למאווררים של הרדיאטור(כמובן ע"י ממסר).

פורסם

אתה בטוח שיש שני חיישנים, יש אחד שמחובר לראש מנוע, מאחורי בית הטרמוסטט, איפה השני?

לגבי הצורך בבקרה נוספת, תראו הרכב אמין ומטופל היטב, אבל קורים מקרים. לדוגמא דוד עליון של הרדיאטור שנפרץ. במקרה אני זה שנהג ברכב ושמתי לב לעלייה בחום. הרדיאטור והטרמוסטט הוחלפו ובזה נגמר העניין. אבל אם לא אני הייתי זה שנוהג, או שלא הייתי מבחין בזמן... היום חבר "קיפח" ראש מנוע בפונטו כשלא הייה קשוב למד החום (עניין של כמה דקות של חוסר צומת לב לרכב בפקק)

בכל מקרה זה רק רעיון שנראה לי נחמד, אבל אם הדבר מסובך מדי אז כנראה שארד מזה.

discoTD5,

אצל מי ניתן להתקין מערכת כמו אצלך ?

פורסם

אם תסתכל מתחת לטרמוסטט ממש מתחת לבנד שמחזיק את הצינור לפלאנג' תראה חיישן נוסף קטן הוא בולט מהראש כ 1ס"ם ומחובר לו חוט בודד מוגן חום.

בעצם קשה לראות אותו בגלל הגישה אלו אבל אם תכניס לשם את היד תרגיש את החוט שמתחבר אליו.

• תוכן חדש...