Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חבר נסע לחו"ל והשאיר לי רכב זה למשך שבוע (ליסינג). מצד אחד מאוד שמחתי כי הדלק חינם (ואני נוסע המון). מצד אחר נתקלתי באי נוחות משמעותית ומציקה. ואני לא מתכוון להעברה לא נעימה של ההילוכים, כאשר נושא זה נטחן רבות (אני משתמש בפתרון חלקי הפעלת מצב Es - מושך הילוכים ולכן יותר נעים).

הרכב הזה מאוד מרעיש. מאוווווד. המנוע. או שזה בשילוב עם הגיר. במהירות 100 קמ"ש מצב הסל"ד עומד מעל 3000. בנסיעה 120 קמ"ש (כביש 6, זורם) מצב הסל"ד קרוב ל-4000. מפחיד. מרעיש. לא נעים. בכלל לא עברתי 120, בגלל הרעש.

אני משוכנע שלא מדובר בתקלה כלשהי, אך לא הגיוני שמדובר במוצר מוגמר של יצרן טויוטה...

עכשיו, חבר שלי שוקל קנייה של רכב זהה. סיפרתי לו על תופעה והוא "התאכזב". האם קיימת דרך לכייל במחשב פרופיל נסיעה? למרות, ש כנראה מדובר בהתאמה לקויה (לדעתי!) של גיר למנוע. האם התאמה מוצלחת יותר הייתה גם משפרת צריכת הדלק (כשרכב זה גם ככה נחשב לחיסכוני)? הרי נסיעה בסל"ד גבוהה גורם לצריכה מוגברת?

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

פורסם

בעל הרכב לא מתלונן, אז מה זה מפריע לך? מנועים אלו מגיעים למומנט הגבוה שלהם בסל"ד מאוד גבוה אז טבעי שבשיוט יהיה המנוע בסל"ד גבוה, למרות שנראה שהסל"ד שיוט באמת קצת גבוה. יכול להיות שמדובר בבעיית תפעול שלך.

עוד אני לא מבין את ההתרגשות של מהמוצר המוגמר, הבלתי הגיוני הזה מבחינתך, של טויוטה וזאת לנוכח כל הארועים שעוברים על היצרן הזה לאחרונה.

פורסם

הרכב תקין לגמרי.

הגיר רובוטי זהו גיר רגיל עם מצמד וגלגלי שיניים וכו..

יחסי העברה שלו שונים מגיר האוטומת הרגיל המוכר לנו.

לכן הרכב מתנהג כמו בגיר רגיל שסלייד שלו דומה לרובוטי.

פורסם

תודה על השיעור...ידוע לי במה מדובר ובכול זאת, בתיבה ידנית/רובוטית, בעלת יותר הילוכים מתיבה אוטו' (בד"כ) היתה מצפה ליחס העברה טוב יותר בשיוט.

פורסם

שלום

ולחשוב שבעצם נכנסו להרפתקאה של הגיר הרובוטי רק כדי להוריד פרומיל בזיהום האויר (זאת הסיבה הרישמית).

בברכה יובל

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

פורסם
בעל הרכב לא מתלונן, אז מה זה מפריע לך?

ציינתי, שחבר שלי מתעניין ברכב זה לקניה. אז הנושא אקטואלי ומסקרן. כמו כן החבר התרגל לרעש (אך לפי דברי הרופאים - לרעש לא מתרגלים, פשוט השמיעה נחלשת... :lol: )

מנועים אלו מגיעים למומנט הגבוה שלהם בסל"ד מאוד גבוה אז טבעי שבשיוט יהיה המנוע בסל"ד גבוה, למרות שנראה שהסל"ד שיוט באמת קצת גבוה. יכול להיות שמדובר בבעיית תפעול שלך.

ברוסית יש פתגם: "לרקדן גרוע הרצפה היא הסיבה"... עם זאת לא חושב שאני נהג כה גרוע. לא עד כדי כך, שבנסיעה רגוע ב-100 קמ"ש לא מצליח לתפעל רכב. גם כן ב-120 קמ"ש.

בגלל שאתה נוסע במצב "ספורט" הרכב נשאר בהילוך 4 ולא מעביר ל 5 לכן השיוט בסל"ד גבוהה.

אפילו ויש קשר בין מצב Es למצב ספורט (משנה יחס תערובת של הדלק + שינוי פרופיל העברת הילוכים) זהו אינו לחצן "OVER משהו" התוקע העברת הילוכים. ותאמין לי שגם ניסיתי לבטל את Es, וזה לא השפיע על רעש בשום כיוון. ואני גם יודע לבדוק באיזה הילוך הרכב נמצא ברגע נתון וזה תמיד היה ב-5. כמו כן הייתי מוריד ל-4 ע"מ להשוות את הרעש.

בנוסף להכל - בתקופה שהרכב הזה נכנס לשוק ישראלי וגם חברות ליסינג התנפלו עליו בשל היותו חיסכוני הרבה אנשים לקחו אותו בתור ליסינג, נסעתי ברכבים שונים מדגם זה וכולם סבלו מעודף רעש (סל"ד גבוהה).

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

פורסם

לסל"ד המנוע אין קשר ישיר לצריכת הדלק שמדובר בנסיעה. בדוק את נתון המומנט וההספק של המנוע ברכב זה ותבין אולי למה סל"ד השיוט גבוה מידי, לטעמך.

פורסם

בשורה משמחת שכבר נמכרים בארץ קורולות מדגם זה עם גיר אוטומטי רציף (אומנם שנת ייצור משנה אחרונה בלבד).

פורסם

הסל"ד תקין, יש לי רובוטית כזאת 2008 וככה המנוע שלה מתפעל, לדעתי הוא מתחיל לרעוש רק ב160 כאשר הסלד על 5000....

והמומנט שלו הוא על 5200 סל"ד, המנוע הזה פשוט פועל בסלד גבוהה...

פורסם
בשורה משמחת שכבר נמכרים בארץ קורולות מדגם זה עם גיר אוטומטי רציף (אומנם שנת ייצור משנה אחרונה בלבד).

הגיר האוטומטי בקורולה אינו רציף. מדובר בתיבה פלנטרית סטנדרטית עם ארבעה יחסי העברה.

פורסם
הגיר האוטומטי בקורולה אינו רציף. מדובר בתיבה פלנטרית סטנדרטית עם ארבעה יחסי העברה.

יכול להיות. הכוונה הייתה לגיר הפועל כמו שישראלים אוהבים :lol:

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

היי,

אני מתלבט לגבי קניית הקורולה 2009 GLI גיר רובוטי,

אשמח להקפיץ אותו ולהבין האם יש שינוי תובנות בעקבות הזמן שעבר, לגבי אמינות לטווח ארוך וכול?

פורסם

שלום,

קיים שירשור שלך בנושא זהה בפורום ייעוץ ברכישה, איו צורך בשני שירשורים שמדברים על אותו דבר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...