Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפרתי בעבר על בעיה בטיונר FM ברדיו דיסק שלי. אתמול רציתי ל"שחק" איתו קצת ולנסות אולי לפתור את הבעיה (חשבתי אולי עניין של מגע רופף). פתחתי אותו ונגעתי בטיונר כאשר היה בפעולה. לאחר שהתיאשתי סגרתי אותו. אבל הופתעתי שהוא הפסיק להוציא קול בכלל. גם מה CD. הוא עובד רגיל אבל אין בכלל קול. בדקתי את הנתיכים, כולם בסדר. הוצאתי את השקע שלו ואיפסתי אותו. לא עזר. חבר שלי אומר לי שכנראה נשרף או נפעג המגבר הפנימי שלו. היתכן? איפה הוא ממוקם? מה אני יכול לבדוק עוד.

המכשיר הוא CLARION PU-2472B. המקורי של הC5 2002

פורסם
אתמול רציתי ל"שחק" איתו קצת ולנסות אולי לפתור את הבעיה (חשבתי אולי עניין של מגע רופף). פתחתי אותו ונגעתי בטיונר כאשר היה בפעולה. לאחר שהתיאשתי סגרתי אותו. אבל הופתעתי שהוא הפסיק להוציא קול בכלל. גם מה CD.

המכשיר הוא CLARION PU-2472B. המקורי של הC5 2002

לא היה ממש חכם להתעסק עם מכשיר חשמלי בזמן שהוא תחת מתח. Anyway, יכול להיות סך הכל שהחיבור האחורי התנתק טיפה בזמן הרכבה. או אולי אחד הגידים יצא. תנסה להוציא מכשיר, לבדוק מגעים וגידים ואז להפעיל אותו שוב (כשהו בחוץ), אולי יסתדר.

עוד סיבה אפשרית (זה קרה לי ב-PIONEER) כאשר מקצרים בין "+" ל"-" של רמקולים המגבר מובנה של מכשיר מנתק יציאת סאונד לפרק זמן מסוים (או עד כיבוי והפעלה מחדש של מכשיר) כפעולת הגנה עצמית.

אם לא - צריך לפתוח ולשחזר במה נגעת כאשר פתחת מכשיר.

מקווה שיעזור, אחרת מכשיר חילופי אפילו אם לא יקר (מפירוק) יעלה לך כיול של קוד בין 150-350 ש"ח

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

פורסם

המכשיר עובד כרגיל, רק הקול לא יוצא. החיבורים תקינים לגמרי. פירקתי אותם ובדקתי ושוב חיברתי, אין קול.

כשפתחתי אותו, שיחקתי עם המכסה ניקל של הטיונר, הזזתי אותו והוא נגע כמה פעמים בגוף של המכשיר עצמו. הוא הוציא קצת רעש, ואח"כ הפסיק בכלל. ומאז אין קול.

פורסם

לא יצא לי לפתוח ספציפית את המכשיר הזה אבל הבדיקה הבאה יכולה לעזור. (אם אתה אלקטרונאי)

תנסה לזהות את מספר הציפ של המגבר, הוא בדרך כלל מוצמד לגוף מתכת כלשהו או למסגרת המתכת של הרדיו.

לאחר שזיהית את הציפ נסה לזהות את מספרו, (יתכן ותצטרך לפרק אותו מגוף המתכת ויתכן שלא בשביל לזהות את המספר).

לעיתם מדובר בשני ציפים נפרדים של מגבר לצד ימין ושמאל ולעיתים זה אותו ציפ לשני הצדדים.

לאחר מכן גש לגוגל, תרשום שם את המספר ותנסה למצוא אתרים עם שירטוט החיבורים של הציפ.

אם השגת את השירטוט קח איתך רב מודד ותבצע את הבדיקות בסדר הבא:

1. וודא שהנקודות בציפ שאמורות לקבל מתח הזנה אכן מקבלות כאשר המכשיר דלוק. אם לא, בדוק את הזנת המתח לרדיו, ואם הכל תקין יתכן שהבעיה במעגלי בקרת המתח ברדיו.

2. אם הציפ מקבל מתח בנקודות המתאימות נסה לגעת באצבעותיך דרך מוליך כלשהו ברגלי כניסות ה audio של הציפ. אם יש רחשים ברמקולים בזמן שאתה נוגע שם ההציפ של המגבר תקין והבעיה היא במעגלים הפנימיים ברדיו שלא מספקים audio למגבר, אם אין רחש קרוב לוודאי שהציפ של המגבר הלך ועליך להחליף אותו.

אם אתה מבין באלקטרוניקה ורוצה להתמודד עם זה תעדכן כיצד התקדמת ואנסה לעזור.

פורסם

אני חושב שמצאתי את המגבר, זה הפריט מס 16 בשרטוט העמוד 5.

אם אני נוגע באזור הרגליות שלו או בעצם ברגליות עצמן, אז יש רעשים מהרמקולים.

מה ה אומר מבחינת הבעיה?

אין לי מכשיר מדידה לבדוק, אבל אוכל להשיג כזה אחד אולי.

פורסם

לפי מה שאני מנחש הבעיה היא במעגלים הפנימיים של הרדיו, נכון? זה גם נכון לגבי האודיו של ה CD?

איפה נמצאים המעגלים הללו? האם הם ניתנים לתיקון או שהמקרה אבוד?

פורסם

הניתוח שלך נכון וקרוב לוודאי שהבעיה היא במעגלי ה audio הפנימיים.

אם אינך אלקטרונאי חוששני שלא תוכל להתמודד עם זה.

מה גם שמדובר ברדיו עם בקרה ממוחשבת ויתכן שמשהו שם נידפק.

בתןר צ'אנס אחרון תבדוק את החיישנים או המפסקים המעבירים את הרדיו למצב של דיסק כאשר אתה מכניס דיסק.

יתכן שהרדיו לא עובר למצב דיסק ונישאר לעבוד מול הטיונר המקולקל.

פורסם

קודם כל תודה עודד,

כאשר אני מכניס דיסק, לפי המסך של האוטו הוא מראה על עבודה של ה CD, וסופר דקות. ואם אני לוחץ על כפתור הרדיו, אז מעביר לרדיו גם כן. אני שם לב שישנו קול חלש כזה כמו וויןןןןןןןןןןןןןן, כאשר ה VOLUME גבוה מאוד.

פורסם

אתה רוצה המלצה על פירוקיה שבה תוכל למצוא מכשיר תקין במחיר טוב?

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

פורסם
אני מעוניין בפרוקיה תוכל להמליץ לי??

שלח לי מייל שלך בהודעה פרטית ואני אחזיר לך קובץ עם רשימה.

• תוכן חדש...