Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

רציתי לדעת מה הייתם עושים במצב שהרכב שלכם חדל מלבלום ?

אני מכיר כמה שיטות , תוסיפו גם אתם :

1- אם מדובר ברכב ידני , להוריד הילכוים , אם מדובר ברכב אטומטי מה עושים ?

2- להרים בלם יד בצורה הדרגתית , ולא למשוך אותו חזק עד הסוף , ((מה לעשות עם רכבים בעלי דוושה שנועלת בבת אחת את הגלגלים מאחורה ))?

3- להוריד מהירות בעזרת חיכוך עם מדרכות או מעקות בטיחות .

4-לברוח לשדה פתוח או לנתיב בריחה אם הדבר אפשרי .

ברצוני להוסיף ממה יכולה להווצר תקלה זו :

יש כמה סיבות :

1-נזילות למינהן במערכת הבלמים ,אם זה ממשאבות או מצינורות.

2-פטמת ניקוז שנעקרת .

3-כשל בבוסטר או במשאבה המרכזית .

4-קליפר משוחרר.

אם יש עוד תוספיו.

HONDA CIVIC LS

פורסם
שלום לכולם ,

רציתי לדעת מה הייתם עושים במצב שהרכב שלכם חדל מלבלום ?

אני מכיר כמה שיטות , תוסיפו גם אתם :

1- אם מדובר ברכב ידני , להוריד הילוכים , אם מדובר ברכב אוטומטי מה עושים ?ברכב אוטומטי, להוריד את הרגל מדוושת התאוצה, לסטות ימינה, לעבר השוליים, מדרכה, צידי הכביש בזהירות, ושימוש בבבלם יד.

2- להרים בלם יד בצורה הדרגתית , ולא למשוך אותו חזק עד הסוף , ((מה לעשות עם רכבים בעלי דוושה שנועלת בבת אחת את הגלגלים מאחורה ))?

3- להוריד מהירות בעזרת חיכוך עם מדרכות או מעקות בטיחות .

4-לברוח לשדה פתוח או לנתיב בריחה אם הדבר אפשרי .ואם אין שדה פתוח באמצע איילון?!

ברצוני להוסיף ממה יכולה להווצר תקלה זו :

יש כמה סיבות :

1-נזילות למינהם במערכת הבלמים ,אם זה ממשאבות או מצינורות.

2-פטמת ניקוז שנעקרת .נדיר מאד !

3-כשל בבוסטר או במשאבה המרכזית .כשל בבוסטר, יאפשר בלימה, אם כי עם מרחק עצירה גדול יותר ועם דוושת בלם קשה יותר.

4-קליפר משוחרר.יאפשר בלימה עם שלושה גלגלים בלבד !

אם יש עוד תוסיפו.quote]

המקרה היחיד, אך הנדיר, יקרה בעת חבלה מכוונת. בעת ניסיון חבלני וזדוני, לקפח בכוונה את חיי הנהג, על ידי חיתוך ארבעת צינורות הבלם הקדמיים והאחוריים, וחיתוך כבל הפלדה של בלם היד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
לפתוח דלת נהג ולהוציא את הרגל ובזיהרות לבלום עם הכביש, עד שהסוליה בנעל תיגמר :-)

הייתי יוצא מהרכב ורץ באותה מהירות של הרכב , ולאט לאט מאיט את המהירות שלי עד שאני עוצר :twisted:

HONDA CIVIC LS

פורסם

לא עוצרים פשוט . ממשיכים לנסוע :-) כי ממילא אין איך לעצור.

אח"כ אם נשארים בחיים , גם משלמים דו"ח וגם מתקנים את הבלמים.:lol:

HONDA CIVIC LS

פורסם

הייתי קופץ מהרכב, רץ לחפש אבנים משתלבות ומניח בגלגלים :twisted:

לפותח האשכול כ"כ הרבה מה לעשות, או לבלום עם ההילוכים בגיר ידני, או להרים בלם יד בהדרגה עד לעצירה.

או לפמפם בוושדת הבלם כדי לבנות לחץ מחדש.

פורסם

קופצים מהרכב תוך כדי שמקפידים לעשות גלגלון של רמבו! ואז אתה חוזר בהליכה איטית חזרה (SLOWMOTION) כשברקע יש הרבה אש, ולך זה (כאילו) לא מזיז.

:-P

ובנימה רצינית, אין מנוס מלהשתמש בבלם היד בהדרגתיות .ואם נכנסים באור אדום, להשתמש בצופר בפראות. כך יותר סיכויים שהסובבים ישימו לב.

לזה שכתב אורות מצוקה, בישראל השימוש שלהם זה "הלכתי שניה להוציא כסף".

אפשרות שלישית: להפעיל וישרים.

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

אם אתה צדיק ואתה מתכוון לגשש, אז - ויש ויש ויש!

תפתח חלונות, רק תשקע יותר מהר!

ובקשר לשרשור, הייתי לא מזמן בסיטואציה כזו (יש שרשור בPSI) - בלימה עם הדוושה כמה שאפשר ושימוש הדרגתי בבלם יד, תוך כדי הורדת הילוכים.

באוטומט הייתי עושה את כל אלו, ומוריד להילוך הידני הראשון, בכריזמה זה נקרא L - LOW.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם
קופצים מהרכב תוך כדי שמקפידים לעשות גלגלון של רמבו! ואז אתה חוזר בהליכה איטית חזרה (SLOWMOTION) כשברקע יש הרבה אש, ולך זה (כאילו) לא מזיז.

:-P

ובנימה רצינית, אין מנוס מלהשתמש בבלם היד בהדרגתיות .ואם נכנסים באור אדום, להשתמש בצופר בפראות. כך יותר סיכויים שהסובבים ישימו לב.

לזה שכתב אורות מצוקה, בישראל השימוש שלהם זה "הלכתי שניה להוציא כסף".

שכחת את האופציה של מקגאיוור - לתלוש את המסילה של המושב ליד הנהג, לקשור לחבל מהבגאז', לעגן את החבל למסילה שנשארה, לזרוק את העוגן מהחלון ולקלוע בול לגדר של מע"צ!

והכי חשוב, תוך כדי לדבר לעצמך ולהסביר לצופים בבית מה אתה עושה. :)

שודד בנקים בפוטנציה8)

• תוכן חדש...