Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים אני צריך את עזרתכם כי אני בכלל בכלל לא מבין

יש לי הצעה לקניה רכב מחבר

פיאט אונו S70 שנת 94

עברה 207,000

המזגן לא עובד (רק חום כמובן)

הוחלף מנוע (הוא לא זוכר מתי אך לא בזמן האחרון)

גיר ידני כמובן. ב4000 ש"ח

אבא שלי התייעץ עם חבר (מכונאי רכב) שאמר לו לא להתקרב לפיאט אונו בכלל ושנסתובב כל היום במוסכים...

הוא הציע כמה הצעות משלו:

דייהו רייסר

סובארו - ג'אסטי / DL

סוזוקי - סוויפט

אני אישית לא מבין בכלל במכוניות, זהו רכב ראשון שאני קונה והמטרה העיקרית שישרת אותי לעבודה כל יום, כרגע היא דיי קרובה לבית, זה יכול להשתנות ושיהיה יחסית חסכוני בדלק, אני יודע שיש פה אלפי שאלות על רכבים ישנים ובכל זאת אני אשמח לקבל ייעוצכם

תודה מראש, אמיר.

פורסם

סובארו ג'אסטי וסוזוקי סוויפט הן מכוניות אמינות במידה ותיפול על רכבים טובים.

עדיין, מה שאתה חייב לזכור זה שרכב זה לא רק למלא דלק ולנסוע. העלויות של התיקונים והבלת"מים במיוחד ברכבים כ"כ ישנים יכולות להגיע לפי כמה וכמה מעלות הרכב ועל כן יש לשקול את הכרחיות קניית הרכב כרגע ולא לחכות קצת על מנת לקנות אחד משנתון או דגם טוב יותר.

במידה ומחליטים שחייבים לקנות מכונית בסכום הנ"ל צריך לבדוק את המכוניות לעומק ולא רק על סמך ק"מ ומספר שנים על הכביש אלא גם מספר ידיים, התרשמות מהמוכר ומהמצב החיצוני והמכני של הרכב. מומלץ להיעזר במכונאי או אחד שמבין בדגמים המסוימים ומכיר את הבעיות הנפוצות בהם.

פורסם

במקרה כזה, של רכב ב 4K צריך להיות מודע לטיפולים וליישור קו שיעברו בזמן הקצר את מחיר הרכב עצמו.

רכבים במחיר כזה לרוב לא מגיעים במצב הכי טוב שיש, כמו האונו מהחבר שלך,

ק''מ סביר, מזגן לא עובד (אני לא יודע כמה יעלה תיקון כזה ואני לא חושב שזה זול, תקנו אותי אם אני טועה),

ואנחנו לא יודעים על דברים נוספים שיכולים להיות ברכב הזקוקים לטיפול ותיקון.

הרכב שאני הכי ממליץ זה הג'סטי. אם תוכל להתגמש בעוד כמה אלפים מומלץ לרכוש ג'סטי.

המכונית הכי אמינה שאפשר למצוא במחיר כזה.

שלומי.

פורסם

במקרה כזה, של רכב ב 4K צריך להיות מודע לטיפולים וליישור קו שיעברו בזמן הקצר את מחיר הרכב עצמו.

ק''מ סביר, מזגן לא עובד (אני לא יודע כמה יעלה תיקון כזה ואני לא חושב שזה זול, תקנו אותי אם אני טועה),

למה להתגמש בעוד כמה אלפים? לפי התרשמות שלי המחיר המבוקש כמעט תמיד הוא 4000 גג ולפעמים 5000

פורסם

אני מבין שאין סיכוי לקנות רכב במחיר כזה מבלי לראות מוסכים

עכשיו השאלה היא אם אני אתאפק חודש-חודשיים ויחסוך עוד קצת כסף (מה שלא חושב שיקרה) ויביא רכב ב10K, אני לא אראה מוסכים...

פורסם

כי בסכום שיש לך כרגע לרכב אתה תוציא על הרכב שתקנה יותר מעלות של רכב אחר.

עדיף לך לחכות ולחסוך לרכב קצת יותר מתקדם שלא יהיו לך יותר מידי תקלות בו.

קובי

פורסם
למה להתגמש בעוד כמה אלפים? לפי התרשמות שלי המחיר המבוקש כמעט תמיד הוא 4000 גג ולפעמים 5000

אני מבין שאין סיכוי לקנות רכב במחיר כזה מבלי לראות מוסכים

עכשיו השאלה היא אם אני אתאפק חודש-חודשיים ויחסוך עוד קצת כסף (מה שלא חושב שיקרה) ויביא רכב ב10K, אני לא אראה מוסכים

אתה מצאת פיאט אונו בלי מזגן ב 4000 שקלים.

שאר רכבי הפיאט אונו שעולים ''גג 5000'' לא יותר טובים.

אנשים שיש להם פיאט אונו שמורה מכל קו ברכב גם מכנית וגם חיצונית לא ימכרו ב 5000 תאמין לי.

התשובה לשאלה שלך היא ברורה. ברור שעדיף לך לחסוך עוד ועוד ולהגיע לסכום של 10,000 שקלים

ולקנות מכונית טובה יותר, ואם תוכל לחסוך מעל עשרת אלפים זה בכלל טוב.

במחיר של כ 15 אלף שקלים תוכל לרכוש סיריון משנת 99 שהיא אופציה טובה בהרבה,

וגם אם לא סיריון, במחיר של כ 15 אלף שקלים האופציות גדולות הרבה יותר:

דייהטסו שרייד דור אחרון, סטארלט, 121. אילו רכבים טובים יותר מהאונו ובהרבה יותר נוחות, איכותיות ובטוחות.

אני לא מתכוון להיכנס לך לכיס אבל שתדע שכמה שיותר תתגמש כך תמצא מכוניות טובות יותר.

והנה הוכחה לטעות שלך.

פיאט אונו שמורה באמת אפשר למצוא במחיר הרבה יותר גבוה.

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1274833&Code=e5ab38b493522c7ccaea339d0ce733f2

שלומי.

פורסם

לדעתי אתה צריך לחכות קצת ולחסוך, קודם כל כי אם טיפול על אחת לא שמורה ומתפרקת (רוב הסיכויים) , אז בטווח הלא כל כך ארוך אתה תשקיע את כל העלות של הרכב בתיקונים למינהם ועוד..

ב. יש הבדל משמעותי בין רכב ב3.5 אלף שקל ל12.5 אלף שקל.

ג. זה ממש פדיחה לנסועה על אחת כזאת, עדיף כבר לחכות לאוטובוס. :-P לפחות אני מרגיש ככה (כל אחד זה שונה).

ואני תאחלס זה הכי אמיתי מה שאני אומר לך, כי גם אני הייתי פעם בראש הזה של יאללה אונו ב3 אלף שקל והשאר ה' גדול. אבל חזרתי בי והתחלתי לחשוב קצת יותר בהיגיון.

היום אני גם בתהליך של חיפוש, אבל התקציב גדל יחסית משמעותית ובעזרת השם יהיה לי רכב בזמן הקרוב מאוד.

פורסם

לצערי הרב הסקתי את המסקנה מכל התשובות שלכם

אני יקח קצת זמן לחשוב על הכל ואתייעץ עם האנשים הנכונים

יקחו לי ארבעה חודשים עד חצי שנה להגיע לסכום של 15K שזה לפני ביטוח ובינתיים אני יאלץ לנסוע באמצעות טרמפים...

אבל כנראה שרכבים במחירים נמוכים יותר ישאבו לי את הכסף.

תודה רבה לכולכם על העצות והעזרה.

• תוכן חדש...