Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כרגע אני מחזיק בדימקס 2004 2X4 מנוע 3.0 תמיד עמוס כלים כבדים עם ארגז סגור גבוה,

רכב טוב ועושה עבודה טובה.

לאחרונה חשבתי לשדרג לדימקס החדש, מנוע 3.0 4X4.

ראיתי שהדגם החדש מגיע עם מנוע 3.0 רק בדגם המפואר LS עם גיר רגיל או אטומטי ובדגם הלא מפואר S מגיע מנוע 3.0 רק בגיר אוטומתי, והשאר מנוע 2.5,

אני מעוניין רק במנוע 3.0 ומעוניין בדגם הפשוט ולא המפואר , אז חשבתי על 3.0 אוטומטי, מה דעתכם על הגיר שלו? איך הוא מתפקד? עם עומס גבוה הגיר הזה מתאים? נותן קיקים חזקים?

ובכלל מה דעתכם על 2.5 עם גיר רגיל?

ואם יש לכם הצעה לטנדר מסוג אחר אשמח לשמוע.

תודה.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

לנו בעסק יש דימקס 2007 אוטומטי,הרכב בגלל הגיר זולל דלק והביצועים שלו לא משהו,לעובד אחר שלנו יש דימקס 2.5 ידני והביצועים עדיפים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אצלי חשוב מאוד שיהיה כושר סחיבה טוב, כי אני תמיד מעמיס משקל כבד על הטנדר ואני רוצה שישאר לי כוח לעליות ולעקיפות בכביש,

לגבי ה2.5 עם גיר רגיל, האם באמת הוא נותן בראש לשאר הטנדרים בכביש? שווה רכישה?

פורסם

הניסן ווינר לא בכיוון שלי בכלל, הוא קצת ישן.

חשבתי על נווארה אבל הרבה אמרו לי שהוא אינו סובל עבודה קשה רציפה, וכושר העמסה שלו נמוך משאר הטנדרים.

לכן עכשיו אני סגור רק על דימקס אבל רציתי לדעת מה ההבדל בין מנועי ה 2.5 ל 3.0 מבחינת כוח וכושר סחיבה?

פורסם

אם מה שחשוב לך זה הסחיבה אז הווינר עדיף לך.

מה זאת אומרת ישן? לא מוציאים דגמים חדשים?

סתם שתידע עד לא מזמן הצבא היה קונה DMAX אבל משנה שעברה התחילו לעבור ל"ווינר" בגלל כושר העמסה שלו ובגלל שהוא יותר חזק. כששאלתי למה אמרו לי שאם ימגנו וישרינו את הDMAX אז הוא לא יזוז ואילו את ה-ווינר לוקחים כל פעם שיוצאים לשטחים.

ככה זה אצלנו בבסיס לפחות.

* אני לא נהג/ קשור למחלקת הרכב בצבא, שאלתי את השאלות האלה כשהביאו לנו ווינר במקום DMAX.

קובי

פורסם

מה עם טויוטה היילקס? סוס עבודה רציני, ועם מנוע 3 ליטר 174 כ"ס סחיבה זאת לא הבעיה שלו.

יש לי קרוב משפחה שמחזיק גם את החדש וגם את הדגם הקודם משנת 2003. הישן עבר כבר 260 אלף קילומטר בלי אף תקלה, רק צמיגים מצברים וטיפולים שוטפים.

החדש איבד המון מערכו בנתיים ולילה אחד כיסחו ממנו את המגן הדקורטיבי הקדמי, מדרגות הצד, מגיני הרוח, מגן היתושים, הפגוש האחורי, 4 מגיני בוץ והשיא, 4 גלגלים. זה קרה כשהוא היה בן חודשיים בלבד ויש לציין שכל אלה הם תוספות של דגם ה-S המפואר והמיותר לדעתי.

פורסם
קובי,

אבל היום אני רואה שכל הטנדרים החדשים בצבא הם דימקס!

ווינר ראיתי בתצא רק כמה בודדים.

איפה אתה ראית את הטנדרים של הצבא? אם ראית במרכז אז סבבה, אני מוצב באיזור עזה והחליפו לנו את הטנדרים לניסן ווינר בגלל שהם יותר חזקים. או כמו שהאחראי שמה על הרכב אמר "אם תמגן את הDMAX ותשיירן אותו הוא בקושי יזוז ואילו הווינר נוסע כמו גדול", בגלל זה כל הטנדרים של ה"ווינר" אצלנו ממוגני ירי ועם הרשת למניעה מפגיעת אבנים ואילו הDMAX משרתים את הנהגים הפשוטים.

קובי

פורסם

ה d-max כיום הוא הטנדר העיקרי שנוהגים עליו בצבא בתור רכב לבן,

הוא משמש את הפלוגות לנסיעות מנהלתיות, ובסופי שבוע המ"פ בדרך כלל לוקח אותו הביתה.

ה d-dmx נמצא בצבא החל משנת 2006 כאשר הדגמים של 2006 הם עם מנוע 3.0 ליטר בעל 131 כוח סוס.

ומשנת 2007 החלו להחליף אותם בדגמים של 3.0 ליטר עם 163 כוחות סוס, כאשר שני הרכבים הם 4x2.

יצא לי לנהוג במהלך שירותי בשניהם, אני רוצה להתייחס בעיקר לדגם של שנת 2006 ,אני רוצה לציין שהכושר העמסה שלהם הוא מצוין הייתי ממלא את הרכב בהמון ציוד כבד והרכב עדיין היה סוחב יפה מאד,תבין שמדובר ברכב צבאי שחיילים קרעו לו כבר את הצורה ובאמת הרכב היה מפגין אמינות מופלאה ואף פעם לא הרגשתי בחוסר כוח, זה נכון שהרכב לא כלכך מהיר אבל עדיין מדובר בסוס עבודה ותוכל לשייט איתו בקלות במהירויות של 140 ואף יותר.

בדגם של שנת 2007 יצא לי לנהוג פחות אבל מדובר ברכב חזק ממנו באופן משמעותי, הרכב היה מאיץ בצורה מאד יפה ואף היה מגיע למהירות גבוהה בלי יותר מידי קשיים.

קח בחשבון ש ה d-max אינו חסכוני כלכך, אבל בסה"כ מדובר ברכב חזק ומצוין.

מקווה שעזרתי רועי.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

לאבא שלי יש DMAX 2008 LS 3.0.4X2.

אוטומט

האוטו סוחב מצוין, הקבינה שלו סגורה ואפשר להעמיס לא מעט כלים בפנים, בנוסף לכך האוטו גורר לא מעט ועדיין סוחב מעולה.

אמינות יוצאת מן הכלל האוטו עם 80 K כבר שזה לא מעט, במיוחד לא לאוטו עבודה .

חוץ מטיפולים לא ביקר במוסך.

צריכת דלק 1-8 1-10.

יש קרוז קונטרול ( מה שדי הפתיע אותי לקבל בטנדר)

כשהאוטו מועמד הגיר מתפקד בסדר, כשעולים איתו עליות והוא מועמס הגיר משתגע טיפה מוריד משלישי לשני ומחזיר ושוב ושוב, אני פשוט נועל אותו ב 3, זה מסדר הכל חוץ מזה הגיר מעולה.

האוטו מגיב לא רע מרגישים את ה 165 סוסים ( בתקווה שצדקתי בהספק)

פורסם

מכמה נסיעות שלי על היילקס 3.0 של חבר, הרכב מרגיש פשוט מהר ולא נראה שתוספת משקל תפריע לו. מה גם, שהדימקס הוא די ישן חוץ ממתיחת הפנים שהוא עבר. ולגבי מה שאמרו לך על הנבארה, שכח מזה הטנדר הוא בין החזקים שיש ומרגיש הכי חזק ומוצק. הוא גם יותר גדול מכל טנדר אחר שמוכרים היום(בקטגורית הטנדרים לא לכיוון הסילברדו ואלה) ויש הבדל גם בגודל הארגז.

פורסם

מדבר מניסיון של 60 אלף ק"מ על דימקס צבאית (4X4 אם זה משנה )

3 ליטר 163 כ"ס

מתוך ה60 אלף כ50 ננהגו על ידי

הרכב מועמס תמיד, הרבה פעמים גם במקסימום, ארגז גבוה

אין שום בעיית סחיבה , הרכב נוסע מדהים, נוחות נסיעה לא רעה בכלל

לפני כן הייתי נוסע על היילקס ולאחר נסיעה של 100 ק"מ הייתי יורד מהאוטו עם גב תפוס וכאבים ואני לא צוחק

בדימקס אין לי את הבעיה הנ"ל

בקשר לווינרים בצבא, יש רק ממוגנים

כל הצבא עובר לדימקס,מחליפים את ההילקסים הישנים

מ2006 זה ככה , ויש מאות כלים

לגבי צריכת דלק ממוצע 1 ל7 7.5..אבל לא כל כך אכפת לי

• תוכן חדש...