Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שואל כי הייתי בקורס רענון נהיגה לפני כמה חודשים, והמורה החליט מתישהו באמצע , שהמולטנובה גם יודעת לחשב

לפי הזמן בין שתי מכוניות, את שמירת המרחק בין אחת לשניה.

אז ישר אמרתי לו שזאת הנפצה וקונספירציה מוחלטת, והוא רק מנסה להפחיד פה את הנהגים...

הוא העיף אותי מהכיתה (לא משנה שאחרי זה חזרתי למבחן עצמו...)

מי צודק?

Stay Dirty

פורסם

היתה בעבר מצלמה שצילמה אי שמירת מרחק, שהיתה בכביש ת"א ירושליים בישורת הראשונה לאחר היציאה מת"א, לפני הירידה לכביש 4.

היא איננה ולא ידוע לי על מצלמת אי שמירת מרחק שעובדת בארץ.

חבל. זו עבירה הרסנית בהרבה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אם עשית את הקורס ביפו מאחורי פלאפל ג'ינה, והעביר לכם אותו איזה סבא אחד שהיה קצין במתנ"א.

אז גם לנו הוא סיפר את השטות הזאת ושהמצלמה קיימת ליד תחנת הדלק הסיירים לכיוון אשדוד.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם
אז ישר אמרתי לו שזאת הנפצה וקונספירציה מוחלטת, והוא רק מנסה להפחיד פה את הנהגים...

הוא העיף אותי מהכיתה (לא משנה שאחרי זה חזרתי למבחן עצמו...)

מי צודק?

שאלת תם- אם אתה לא בטוח בתשובה למה אמרת לו שזו הנפצה?

פורסם

נאמר לי בעבר שהמצלמה על גהה בין פ"ת למורשה מצלמת גם אי שמירת מרחק.

אין לי מושג אם זה נכון או לא.

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

פורסם

אביב - כי במחשבה ראשונה זה היה נראה לי ממש מטומטם.. אני לא מכיר אף אחד שקיבל דוח הביתה ,

ממצלמה שצילמה אותו על אי שמירת מרחק...

אבל אז חשבתי לעצמי, הבנאדם מורה פה בכל זאת, אולי הוא לא מחרטט..

Stay Dirty

פורסם

מעניין, אבל אני לא מבין איך זה יכול להיות אמין.

זה יכול לצלם אותך בשניה שמישהו נדחף לפניך לנתיב, או כשהרכב שלפניך בולם בחוזקה ולא הספקת להחזיר את המרחק ממנו.

אולי בגלל זה המערכת הזאת כבר לא בשימוש.

פורסם

אני לא בטוח שהיא לא בשימוש. לפני מס' חודשים יצא לי לראותה בצידי דרך. (יכול להיות שרק בדקו אותה ויכול להיות שהוצבה ללכוד).

למיטב זכרוני, המרו"מ היה מכוון לזמן של שניה אחת. מה שאומר שאם מישהו נתפס, הוא היה בטווח של פחות משניה מהרכב שלפניו. איך שלא תהפוך את זה, זמן של פחות משניה שנותר לנהג מאחור הוא מתכון סביר לפגישה לא רצויה.

חג שמח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מה שהתכוונתי, זה איך אפשר להוכיח שנצמדת לאורך זמן ולא נתפסת ע"י המכשיר בדיוק כשהנהג לפניך בלם, ונמנעת מהתנגשות בכך ששמרת מרחק אבל עכשיו אתה צמוד אליו וצריך להגדיל את המרחק בחזרה?

או שהנהג שלפניך שלכאורה לא שמרת מרחק ממנו לא עבר נתיב כשהוא ממש קרוב אליך. וזה דבר שקורה יותר מדי.

פורסם

אין לי הסבר מדעי אלא הגיוני.

מלמדים אותנו לשמור 2 שניות זמן/מרחק. כנראה שאם נשאר לך פחות משניה ולא משנה מה הסיבה לכך, אתה נמצא במסלול התנגשות.

נניח שהרכב הקדמי בלם פתאומית - אם יש לך 2 שניות, אתה עדיין אמור להספיק לבלום לפני שתיכנס לטווח השניה ואם בכל-זאת נכנסת לטווח השניה אז כנראה שמלכתחילה לא שמרת את זמן/מרחק המומלץ (או בלמת חלש מידי).

אל תשכח שזמן התגובה של נהג ממוצע עומד על 3/4 שניה, כלומר איך שלא תתרגם את זה, מהרגע שהבחנת שהרכב לפניך בולם ועד שתתחיל בלימה בפועל, תחלוף 3/4 שניה והזמן הנותר לך להתנגשות הוא לא יותר (אולי פחות) משניה ורבע . כמובן שאחרי 3/4 שניה אתה בשלב בלימה וסביר שלא תיכנס לטווח השניה, לעומת זאת אם תשמור זמן/מרחק של שניה וחצי, סביר שתתפס.

כלומר, התירוץ של בלם פתאומית, אינו תירוץ כיוון שמלכתחילה אמורים למנוע התנגשות גם בבלימה פתאומית ובהתאם לכך להערך לזמן/מרחק מתאים.

מועדים לשמחה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...