Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה אני כחצי שנה מתלבט ובודק לגבי רכבים ושובר את הראש במה לעשות.

נתחיל בתקציב.

עומד על כ180 אלף ויש אולי אפשרות למתוח עוד קצת תלוי אם אני ממש ממש אצטרך ועדיפות לרכב יד שניה מסוג לאון קופרה,אודי S3 אם נכנס בתקציב ואם לא אולי את ה2.0T, חשבתי מאוד על שירוקו 2.0 TSI ידנית אבל מכיוון שאני נגד קניה של רכב חדש בגלל הירידת ערך הדרסטית אני לא יודע אם ללכת לכיוון הזה למרות שהמחיר יחסית אטרקטיבי 212,000 ש"ח.

כמו שאתם רואים אני מכוון לוואגיות אבל לא הכי סגור על איזו.

חשבתי לא מזמן על A4 קבריולט,אודי TT אבל העדיפות שלי היא לרכב 2007 ומעלה ואני לא רואה שניתן להשיג רכבים כאלה בסכום הנתון.

אני אשמח לקבל קצת חוות דעת על הרכבים שהצגתי ומה יהיה הכי עדיף או שאולי יש לכם עוד אופציות מעניינות.

חשוב לי רכב שתהיה לו זמינות של חלפים ונוח יחסית לאחזקה.

אני מחפש רכבים יחסית "חזקים" למרות שאי אפשר לפי דעתי לקרוא לרכב עם 200+ כ"ס רכב ממש חזק אבל הבנתם את הכיוון שלי.

מי שיגיד לי STI אני לא מתקרב בכלל לכיוון הזה.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי התשובה בגוף השאלה - השירוקו הידנית נשמעת מושלמת לדרישות שלך. לא סביר שתמצא אחת משומשת, אבל בתקציב שלך שווה להשקיע טיפה עבור השקט הנפשי. אני מבין את הגישה שלך לגבי ירידת הערך, אבל העניין הוא שאתה מחפש מכונית ספורטיבית, ובניגוד למשפחתית רגילה שאפשר לקנות מפנסיונרית, לקנות ספורטיבית משומשת זה תמיד סיכון. לך תדע איזה טראומות היא עברה.

מה גם שעושה רושם, לפחות כרגע, שלשירוקו יהיה שוק טוב בשנים הקרובות.

פורסם

תוריד לך מהרשימה את ה2.0T ידנית (שירוקו) כי אין כזאת בישראל ואין אפשרות נכון לכרגע להביא.. (מגיעות .2T רק DSG ...)

תכניס למשוואה שירוקו 1.4 ידני ואל תזלזל כי היא הפתיע הרבה שחשבו אחרת...

מה עם GTI ידנית 08 ? יש אחת שכנראה תצא למכירה ממש בקרוב , לבנה 3 דלתות ידנית ללא תאונות אבל עם ק"מ ..68K..

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

שירוקו 2.0TSI - אופציה מגניבה בטירוף 8)

אוקטביה 2.0TSI (גרסת vRS) - שלך תמורת 180K (ידנית).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לאון קופרה חדשה. זה מה שאני הייתי עושה וכנראה גם אעשה בעתיד הקרוב בע"ה.

180-190K זה המחיר פחות או יותר.

רק תבדוק לגביי המתיחת פנים של הלאון, מדובר לא רק על מתיחה קוסמטית. יש מערכת חדשה שהם הוסיפו לאוטו שדומה לדפרנציאל מוגבל החלקה ככה הבנתי מהאתר של סיאט העולמי.

בכל מקרה, בטח יש להם במלאי מהצורה הנוכחית וזה יעזור לך כקלף מיקוח להנחה.

פורסם

ניתן להזמין שירוקו 2.0 TSI ידנית נתחיל מזה.

הבעיה היא שצריך לחכות לרכב כ3-4 חודשים מה שאין לי בעיה כי זה לא שאני לא אוהב את הרכב שלי אבל לאחר כמעט כשנתיים אני מאוד רוצה להשתדרג.

לכיוון האוקטביה אני לא אלך בכל זאת זה רכב שנראה משפחתי מדי ובכל זאת אני בן 21(אל תתייחסו לגיל אני יודע שאם הייתי רושם 30 הצורה שהייתם מסתכלים על השרשור הייתה שונה אבל תשימו את זה לרגע בצד ותתעסקו בזה שאני מחפש רכב צעיר שנותן גם ביצועים טובים).

בכל אופן מה אתם אומרים שירוקו 2.0 TSI או לאון CUPRA?

מה שכן ההתלבטות שלי היא כזאת ואם לא הייתי שומע את מה שאני ארשום עכשיו יכול להיות שכבר הייתי סוגר על השירוקו (אני מאוד בררן לגבי כל פרט).

הבנתי שהשירוקו היא לא בדיוק מאובזרת כמו לדוגמא הגולף GTI והלאון CUPRA.

מישהו יכול לתת לי קצת פרטים מדוייקים לגבי האבזור וכל מה שהרכב הזה מציע, מישהו שמכיר את הרכב טוב, שנסע עליו או בעלים של אחד כזה?

אני לא סומך על מה שאומרים בחברה כי מן הסתם המטרה שלהם זה למכור ולהראות לי רק את הצדדים הטובים ביותר ברכב.

בנוגע לGTI את האמת אני לא מתלהב מהרכב למרות שיש לחבר אחת שחורה ידנית ונוסעת יפה מאוד, בכלל לא אהבתי את הצורה החדשה של הגולף והלאון אבל בנוגע למה שאני מחפש זה מה שיש בשוק ולפי דעתי הקופרה מציעה הרבה יותר מגולף גם מבחינת העיצוב(לפי דעתי).

מה שכן גולף לבנה עם ג'אנטים 18 שחורים יכולה להיות מאוד חריפה הייתי אומר אבל אם כבר פולקסווגן השירוקו עושה לי את זה יותר.

ולסיכום ראיתי שמישהו פה רשם לי על המתחית פנים והאיבזור החדש בלאון, אני אשמח עם תוכלו לעשות לי השוואה לבין מה שנותנת הלאון לעומת השירוקו.

ועוד משהו קטנטן, אם יש להם עוד מהצורה הנוכחית שנתון 09', יכול להיות שזה יבוא לקראתי במחיר?

ואם כן כמה משמעותי זה יכול להיות?

תודה.

פורסם

עומר עובד בצ'מפיון והוא יודע מה הוא אומר , ואם הוא אומר שאין אז כנראה שבאמת אין אפשרות כזאת .

למה שלא תנסה לגשת לסוכנות ייבוא אישי ? יש לך אופציה קצת שונה אצל בוואריאן מוטורס שהיא מרצדס CLK קופה שנת 2008 ב-200 אלף שקל ביבוא אישי , לא יודע אם זה יתאים לך מבחינת האחזקה וכו' אבל שוה לך לבדוק את הכיון של יבוא אישי.

פורסם

רק המלצה קטנה, שלא תהיה מופתע אחרי זה: אם תקנה רכב חדש ב-180K ורכב בן שנתיים ב-180K, רוב הסיכויים שירידת הערך של שניהם תהיה דומה. כך שאל תוותר על חדש בגלל ירידת הערך, וזכור שיש גם עניין של אחריות שעשוי להיות שימושי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני צודק.

בתקציב הזה, ובסגמנט הזה, אלא אם הולכים על משהו אקזוטי יותר (כמו המרצ שהוצעה לך, למשל), אין טעם לרכוש משומש.

מה שכן, הייתי מוסיף לרשימה את ה- A3, עם מנועי 1.8T ו- 2.0T. כפי שכבר צויין במספר שרשורים - הם מראים גמישות ממחיר המחירון, ומציעים אחריות לשלוש שנים (ולא שנתיים כמו יתר רכבי VAG).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ניתן להזמין שירוקו 2.0 TSI ידנית נתחיל מזה.

מישהו יכול לתת לי קצת פרטים מדוייקים לגבי האבזור וכל מה שהרכב הזה מציע, מישהו שמכיר את הרכב טוב, שנסע עליו או בעלים של אחד כזה?

אני לא סומך על מה שאומרים בחברה כי מן הסתם המטרה שלהם זה למכור ולהראות לי רק את הצדדים הטובים ביותר ברכב.

תודה.

בוא נתחיל מזה שלא , אין אפשרות לידני וחבל שתופתע ותטרח סתם..

אם אתה לא סומך על הפרטים שנותנים לך בחברה אז חבל מאוד כי הם (לצורך הדוגמא -אני) אלו שמוכרים את הרכב ומכירים אותו לעומק בכל הפרטים!

ואם בכל זאת תרצה לשמוע בקצרה מה יש ברכב אשמח לפרט לך :

6 כריות אויר +ESP+EBD+EDL+TCS .

מזגן בקרת אקלים אלקטרוני מפוצל.

שליטה מההגה על מערכת השמע ומחשב הדרך (מורחב) .

קרוז קונטרול (בדגם ה2.0T).

ר"ד MP3 - מסך מגע הכולל צנג'ר MP3 +SD CARD +AUX

8 רמקולים

מחשב דרך.

מערכת auto hold למניעת הידרדרות (בדיגמי הDSG)

פנסי ערפל מקדימה

חישוקי SPA 225/45/17 חישוק רוחב 8J ב2.0T

אגזוז יציאה כפולה (בדגם ה2.0T) מגיע יותר "מנופח" עם ציפוי כרום.

סאן רוף פנורמי בגג (עולה ויורד בלבד! לא נפתח!)

שליטה מההגה על ההילוכים (פלאפים מאחורי ההגה).

כמובן מושבי ספורט וכו'... שים לב 4 מושבים בלבד!

נ.ב: הרכב יגיע עם ההגה החדש (שים לב לתמונות).

מקווה שתשנה את דעתך בנוגע למידע שנותנים לך בחברה..

אשמח לעזור לך בה"פ במידה ויהיו שאלות נוספות.

בהצלחה במה שזה לא יהיה. 8)

עומר.

sciinternewwheel.jpg

222222.JPG

פורסם

את האמת, הנתון של השירוקו הידנית היא מאותו חבר עם הגולף GTI שאמר לי שהיה לא מזמן בסוכנות ואמרו לו את זה ולאחר שיחה איתו ועם אח שלו שאמר לי שהוא היה איתו ביחד שקלתי ברצינות את האופציה הזאת אבל לאחר שנציג מכירות אומר לי שלא ניתן להזמין את הידנית אני כבר לא יודע על איזה מילה לסמוך, מה שבטוח אני אגש לסוכנות ובכל זאת אשאל אותם לא שאני מזלזל בך עומר.

אם זה המצב הקופרה בעצם עומדת אצלי בראש הרשימה אני מאוד חובב גיר ידני, היו לי 3 מכוניות עד היום וכולם היו ידניות.

S3 ניתן להביא במחיר שהצעתי שנתון נגיד 2007 אם הדגם בכלל היה קיים בשנה הזאת?

בנוגע לCLK אם אתה אומר שניתן להביא אותו במחיר כזה אז בטח את הדגם הכי זול שלהם אם אני לא טועה ה2.0 ליטר,הרכב יפה אבל אם ללכת על הדגם הכי זול זה סתם להביא אוטו פוזה ותאמין לי שאם הייתי מחפש פוזה השאלה שלי הייתה בתחילת השרשור על מה עדיף ללכת: אודי TT, מרצדס SLK ,ב.מ.וו סדרה 3 קבריולט,מיצובישי אקליפס ואפשר להמשיך בעוד המון אופציות.

אני מחפש רכב אמין עם זמינות חלפים נורמלי ושאני לא אצטרף להשאיר את הרכב על ליפט איזה שבועיים, רכב עם שוק(לא אני לא מאלה שרק קונים וישר חושבים על למכור זה הדבר האחרון שאני חושב עליו רק מבאס קצת הירידת ערך אבל אין מה לעשות איכות והנאה עולה כסף).

מישהו יודע אם יצאו דגמים של A3 2.0T ידניות, למרות שמה שמאכזב ברכב הזה שהוא שוקל המון, בהשוואה למה שנותנת הקופרה הבנתי שהA3 לא בדיוק באותה הרמה.

בכל מקרה אשמח אם מישהו יכוון אותי קצת.

פורסם

כשראיתי את השנתון והתקציב בכלל לא היתה לי התלבטות - שירוקו או 2.0 משומשת או 1.4TSI חדשה.

אופציה נוספת שאישית הייתי שוקל, הייתי קונה גולף GTI מודל 2007 או 2008 (עם הורדה במחיר) ואת ההפרש משקיע בשיפורים (בטוב טעם).

[בחיים לא הייתי קונה רכב שנה על הכביש עם 68K אלא אם כן היו מוכרים אותו בכמה עשרות לא מעטות של אחוזים מתחת למחירון]

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא מצליח להבין למה מתלהבים מהשירוקו 1.4 TSI כי בכל זאת עוד אף אחד לא בדיוק יודע איך המנוע יתמודד עם העומס ומה ההשלכות בעתיד, אני באופן אישי לא צופה חיים ארוכים למנוע הזה בשירוקו וזאת הסיבה שאני רוצה ללכת אך ורק על ה2.0 TSI.

בנוגע לגולף עם ה68 אלף ק"מ, באמת בשביל שמישהו יתקרב לרכב שעבר כל כך הרבה בשנה ולך תדע מה הוא עבר המוכר צריך להיות כל כך גמיש במחיר שעדיף לו לשמור את הרכב לעוד שנה שנתיים, אבל אי אפשר לדעת תמיד אפשר ליפול על ילד מתלהב.

בכל מקרה למה כולכם אומרים שעדיף את השירוקו 1.4 TSI על הלאון קופרה או על האודי A3 2.0T זה מה שאני מנסה להבין.

פורסם

לגבי ה- CLK 200 אכן הדגם הבסיסי ביבוא אישי מגרמניה אבל עם הרבה תוספות ,הנעה אחורית ומנוע 1.8 קומפרסור(מגדש על) 163 כ"ס , אומנם קצת חלש אבל אתה תמיד יכול להעלות את ההספק בעזרת צ'יפ , ולקבל רכב שהוא ברמה קצת יותר גבוה מאלה שהצגת בשרשור.

בכל מקרה אם אתה נעול על רכבי VAG למינהן , הייתי מציע לך להתחיל לקרוא השוואות ומבחני רכב על שלושתן , להכנס לסוכנויות לבצע נסיעת מבחן ואז להחליט.

בהצלחה.

פורסם

המנוע הזה כבר לא חדש.. רץ כבר כמה שנים טובות וזכה בפעם הרביעית ברציפות למנוע הטוב ביותר בקטגוריה שלו ומנוע השנה העולמי 2009.. (כנראה שלא סתם.)

http://www.articlesbase.com/automotive-articles/volkswagen-tsi-engine-wins-quotengine-of-the-yearquot-award-second-year-in-a-row-148234.html

http://www.motocar.co.il/article/10996.aspx

http://www.autocar.co.uk/CarReviews/FirstDrives/Volkswagen-Scirocco-1.4-TSI/233883/

סרטון נחמד שמסביר על אופן הפעולה של הTSI:

זה לא שה1.4TSI עדיף על ה2.0T - פשוט הוא הרבה יותר זול לקניה ומפיק ביצועים מאוד טובים וצריכת דלק נמוכה.

אם היתה לי אפשרות לבחור בין שירוקו 2.0T ל1.4 אין לי ספק שהייתי בוחר ב2.0T אבל עם זאת כקניה ה1.4TSI מתחיל ב178K ולא ב235K וזה יותר נגיש לקניה לאלו שאין את התקציב..

נ.ב: הGTI לא היתה יותר מאובזרת (לא היה לה מסף מגע +SD CARD ולא שליטה מההגה) אבל היה לה חיישן תאורה..

לגבי משומש או חדש - זה לשיקולך , יש עיניין של סחירות עתידית\אחריות\היסטוריה של הרכב כשהוא לא בבעלותך וכו'..

בכל מקרה קח בחשבון שאם אתה לחוץ על רכב אין כרגע שירוקו 1.4 זמין לרכישה מיידית (הכל מכור מראש עד סוף נובמבר,אלא אם יהיו ביטולים..).

שיהיה בהצלחה.

• תוכן חדש...