Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו חזרתי מנסיעה די ארוכה. הרכב נסע מעולה והניע מכה ראשונה. כשחזרתי לרכב פשוט לא היה מצבר, האורות עבדו בקושי. הנעתי עם כבלים והכל היה תקין (אני מניח שהאלטרנטור תקין). אני מניח גם שהמגעים תקינים כי האורות דולקים נורא חלש.

איך מצצבר מתקלקל בלי שום סימנים מקדימים?

תודה לעונים :)

פורסם

מצבר עלול ללקות בנתק פנימי ואז הוא "מת" פתאומית (שבץ לב).

יתכן שהמגע בין אחד מנעלי כבל המצבר וקוטב המצבר אינו טוב (מלוכלך פנימית או רפוי) ואז זאת הסיבה לתקלה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בדקת מים?

יכול להיות שיש טעינה חלשה או שפשוט המצבר ישן והוא נגמר.

צריך לבדוק טעינה בכל מקרה ורוב הסיכויים שאתה צריך להחליף מצבר.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אגב, אם כתוב עליו "ללא תחזוקה" אז למה יש פתחים למילוי מים?!

העינית למעלה חסרת צבע - איך זה יכול להגרם מנתק פנימי? (מה זה נתק פנימי?)

תודה לעונים!

פורסם

לפי מה אתה מניח שהאלטרנטור תקין?

לפני שאתה מעליב את המצבר, תבדוק בכלל אם הוא מקבל טעינה.

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם
אגב, אם כתוב עליו "ללא תחזוקה" אז למה יש פתחים למילוי מים?!

העינית למעלה חסרת צבע - איך זה יכול להגרם מנתק פנימי? (מה זה נתק פנימי?)

תודה לעונים!

שלום,

המצבר שברשותך מצוייד 'בעינית הקסם' קרי הידרומטר שמודד את המשקל הסגולי של האלקטרוליט בתא אחד.

במידה והצבע הינו שקוף/חסר צבע 'בעינית הקסם' הדבר מצביע על מצבר מרוקן או/גם רמת האלקטורליט ירדה מתחת לקו המינימום.

יש מצברים 'ללא טיפול' שבם קיים מיחזור של הגזים הנוצרים במצבר ולכן מצברים אלה לא יאבדו בדרך כלל אלקטרוליט.

יש מצברים 'ללא טיפול' שאיבוד האלקטורליט הינו נמוך מאוד והם עדיין נחשבים 'מצברים ללא טיפול' ואכן קיימים בהם פקקים להוספת מים מזוקקים שבדרך כלל מכוסים עם מדבקה. גם מצברים מסוג זה בדרך כלל לא מאבדים אלקטרוליט בתקופת השירות כול עוד מתח הטעינה תקין.

לפני שנמשיך הלאה אנא ציין מי הייצרן של המצבר וכמה שנים הוא מותקן ברכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

מצברים בהחלט יכולים לשבוק חיים ללא סימנים מקדימים, אך נראה כי מוקדם להכריז שהמצבר אצלך תקול.

כפי שהומלץ לך, בצע בדיקת חיבורי המצבר, כבל הטעינה והארקה ובדיקת טעינה.

פורסם

המצבר בן שנתיים. תוצרת שנפ.

לפני שאני מארגן בורקסים לאזכרה, האם יכול להיות מצב בן אפשר להחיות מצברים ללא טיפול ע"י הוספת אלקטרוליט? ישנם 6 פתחים למילוי נוזל. האם מים מזוקקים זה בסדר? ומים מהברז?

תודה!

פורסם

מים מזוקקים בלבד.

עולה 15 שקל ל3 ליטר בהום סנטר.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

שים לב ! אחרי הוספת מים מזוקקים עד לגובה הרצוי חייבים להטעין את המצבר בעזרת מטען לפני הרכבתו ברכב.

האם בדקת את האלטרנטור ? האם יש בידך מד-מתח ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...