Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז נתחיל לדבר על הדברים לפי סדר חשיבות?

בוודאי. כשהבית שלך הוא פחון בדואי עטוף בסמרטוטים ופחים זה יהיה מאוד משעשע/נלעג לפתוח דיון בפורום בנייה על איכות הידית של הדלת שאתה הולך לקנות.

וזה לא שאני מזלזל בידית של דלת. ידית של דלת הוא נושא נכבד בהחלט בפורום בנייה, אבל דיון כזה לא יכול להיות מנותק מהמציאות שבתוכה הידית הזו תתגורר.

גם אתה התבלבלת מדוגמת האחמד? אני הרי לגלגתי על העניין החוקי והמוסדי בתגובתי בהקשר של השרשור הנוכחי. אותו עניין שגרם לכותבים כאן להחליט אם התיקון במעבדה הוא טוב או רע. בדיוק כמו בתגובה שלך, גם אני בעצמי לא הוכשרתי בענף הרכב ובפועל משמש כמנהל הטכני ומקבל ההחלטות במוסך. אבל, מצד שני אני נתקל כל יום במאבחנים שלא יודעים לבחור סקלה ברב-מודד.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש נקודה נוספת שלא עלתה כאן, מעבר למחירי המכלולים החדשים. כאשר המכוניות מתיישנות, לעיתים אין להשיג חלק חדש והברירה היחידה היא לשפץ, אם רוצים שהרכב ימשיך לנסוע.

אני קורא מגזין על מכוניות אספנות בגרמנית, וכבר מספר פעמים תואר ביקור במעבדות עצמאיות שמשפצים בצורה מקצועית ויסודית רכיבים אלקטרוניים כגון מחשבי ניהול מנוע ומחשבי ABS. העבודה נראית רצינית ויסודית ואף אחד לא חשב שש בעיה בטיחותית בעבודות כאלה. גם חברת Bosch לדוגמה, עוסקת בעצמה בשיפוץ של רכיבים לרכבים קלאסיים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

חברים יקרים,

אחרי כמה לילות ללא שינה וחיפוש מייגע אחרי ספרות/סכימות חשמליות ברמת רכיב של מחשב הרכב או יחידת הבקרה של מערכת ה-ABS, לצערי לא מצאתי אפילו שרטוט אחד למרות שמישהו טען שניתן למצוא רק צריך לדעת איפה.

בכול מקרה מצאתי מספר אתרים שבהם מוסבר כיצד לתקן תקלות פשוטות ונפוצות ביחידת הבקרה האלקטרונית של מערכת ABS.

1. תיקון מערכת ABS של גולף/פאסאט (הרבה תמונות)

http://www.passat-b5.ru/index2.php?option=com_content&task=view&id=296&Item..

2. תיקון מערכת ABS של פיאט כולל החלפת ממסרים

http://www.fiatforum.com/bravo-brava-marea-guides/94836-how-repair-abs-central-unit.html

3. חברה בחו"ל העוסקת בתיקון מחשבים שונים וגם מבצעת בדיקה לאחר תיקון.

http://fp.remmington.plus.com/test.html

4. עוד קישור לתיקון

http://napegadateam.forumeiros.com/tutoriais-faca-voce-mesmo-f7/tutorial-conserto-do-abs-ebc-430-linha-marea-como-fazer-a-abertura-resoldas-ou-troca-do-rele-do-abs-t7.htm

המידע שצירפתי אינו בגדר המלצה לתקן את המחשבים DIY.

בתמונות המצורפות ניתן לראות את המבנה הפנימי העדיין של יחידת ABS והתיקון המכוער.

8.jpg

11.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם
בוודאי. כשהבית שלך הוא פחון בדואי עטוף בסמרטוטים ופחים זה יהיה מאוד משעשע/נלעג לפתוח דיון בפורום בנייה על איכות הידית של הדלת שאתה הולך לקנות.

הדוגמה הקיצונית שלך לא מבהירה שום נקודה. לשיטתך אין מה לדון בכלל בסוגיות אלו- בוא נדבר קודם על הנהגים, על מערכת האכיפה, השיפוט ובכלל בראש ובראשונה על החינוך. הסוגיה עומדת והגיונית בפני עצמה. אין שום סיבה לא לדון בה ע"מ להדגיש את הבעיות, במיוחד לאור כתבה כזו שמציגה את נושא התיקונים כעסקה המשתלמת בעולם.

מרק כל הכבוד על שיתוף המידע המעניין.

פורסם

שבת שלום!1

מעט הסבר על התמונה ברשותכם-הנקודה המצולמת הינה נקודה שבאמת בחמישים אחוז מהמקרים שם הבעיה אך..אני מבקש לראות את האדם שתיקן על פי ההסבר במיוחד שנקודת החיבור של הנתק מבוצעת שם היכן שמסומן..על ידו..

לאחר מספר הפעלות של המערכת והרכבתה לרכב תגרם שוב התקלה [כתוצאה מהויברציות]-ותיהיה ההלחמה שלכם אשר תיהיה .את החיבור לא מבצעים שם אלה במעגל בנקודה אחרת .

התקלה שבגינה נפתח המחשב הינה כשל בתקשורת -והדלקת נוריות החיווי .בחלק מכלי הרכב יהיה כשל בלוח מחוונים ובחלק גיר בחרום..

בהלחמה בנקודה המסומנת ובטמפרטורה לא מתאימה -נגזרת ממקומה הנקודה על גבי המעגל המקורי ואין יכולת לשחזר!!

לכן יש להזהר במגע אם המעגל בנקודת החיבור בסוג הבדיל בטמפ העבודה ובעוד גורמים נוספים.

ניתן לראות שישנן שני גדלים של חיווט במעגל ועבודה לא זהירה תגרום לנזק בחוטים הדקים יותר.

להת איל

פורסם

המעגל האלקטרוני בחלקו מיוצר בטכנולגיה שנקראת HYBRID רכיבים ללא אריזה המולחמים ישירות למוליכים של המעגל המודפס בטכנולגיה שנקראת WIRE BONDING.

סוג הלחם (בדיל/עופרת/נחושת/כסף/זהב) נגזר מסוג המוליכים או הציפוי שלהם.

קיימים חוטים מנחושת,אלומיניום או זהב.

בכול מקרה פתיחת המעגל חושפת את הרכיבים ללא אריזה (פיסת הסיליקון) לכלוך ואבק לכן חייבים לבצע את העבודה בחדר נקי כמו בזמן הייצור.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...