Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי! אני מחפש לקנות רכב משומש, שישמש להגעה לעבודה (מרחק של אולי 2ק"מ מהדירה כרגע...), לסידורים/קניות במרכז כך שהייתי אומר 99% מהשימוש יהיה עירוני בטווח של נגיד 20-30 ק"מ, עם יציאה של פעם-פעמיים בשבוע בינעירוני לבקר המשפחה ואולי פעם ב לנסוע רחוק יותר לסופ"ש :)

קראתי הרבה ת'רדים פה בפורום, ושמתי עין על ארבעת הדגמים האלו שאני פחות או יותר מכיר:

• רנו טווינגו - מכיר עוד מהילדות :biglaugh: לפי מה שאני זוכר, יש לה גימיק נחמד שמאפשר לפתוח אותה למיטה :) נראה שיש קונסנזוס בפורום, שאם אני משיג אחת במצב טוב ומתוחזקת, רכב אמין עם תחזוקה זולה וצריכת דלק מצוינת, וחשוב לחפש שנת 97' ומעלה שיהיה הגה כח ומזגן.
  • פיאט פנדה - רק ראיתי אותה פעם או פעמיים, אבל ממה שהבנתי, הינה מאוד קלה, חסכונית ביותר (יש עדויות פה גם ל 17 ק"מ לליטר שזה די מרשים 8) אולם אומרים שהיא צפופה - יכול להיות בעייתי עם יש בת זוג או משהו?
  • אופל טיגרה - עוד אוטו שמאוד מוצא חן בעניי המראה שלו - זה כרב מהסוג שאפשר גל לצאת לדייט ולא להרגיש כאילו אני בגטס כמו למיליון אחרים :cry: לא ממש מצאתי משהו משותף או שחוזר על עצמו חוץ מהדגשה שזה רכב רגיל שרק יש לו מראה ספורטיבי, צריכת דלק ממוצעת ואמינות בסדר. נראה לי שהיא יקרה בערך פי שתיים מהאחרות ובייחוד בראבו. אני טועה? אנה תקנו אותי או הוסיפו מה שאפשר על זאת :)
  • פיאט בראבו - כמו הטיגרה, מראה יפה, מושך וכו', אבל נראה שממש אין הסכמה עליה.. הדעות מאוד מנוגדות, רגשיות וקיצוניות :) ממה שקראתי, הייתי מסיק מסקנה, שזאת לקנות רק שמורה, מתוחזקת ומטופלת היטב בלי תאונות שלא נקרעה ע"י צעיר, אחרת יש טיפולים ותיקונים אינסוף.

אז זהו זה מה שאני מכיר שמחיר לא בשמיים - תקציב הו מ- 10K ועד (נגיד) 40K - אבל כדאי מאוד שתהיה הצדקה למחיר הגבוה - אני אדם שמחפש בנרות יחס תמורה למחיר חחח.

אני חייב גם לציין, שאני לא לחוץ - בעקרון צריך לחורף שאוכל להגיע לעבודה בגשם בנוחות - בינתיים חוסך עלויות עם אופניים תוך כדי עשיית ספורט :)

אני מעדיף משהו שלא יעלי לי אלף שקל ויותר בחודש בהלוואות רכב+ביטוחים וכו, אבל מצד שני שיהיה כיף להיכנס לתוכה בהרגשה מיוחדת, ולא להרגיש שאני ישראל ישראלי מס 69876, שנכנס לעוד יום בגטס הסטנדרטית שלו, שיש למיליון ישראל ירשאלי אחרים :lol:

חלופות גם יישקלו, אבל אנא עם הסבר מה מיוחד בה, ולא משהו כמו "כך פונטו ספייס" שאני לא ממש גם יודע אפילו איך היא נראית מבחוץ.

אה, ורק ידניות... וגם אני מדבר על מנועים קטנים, נראה לי שאין צורך בגדול, לא?

אגב, האם זה ריאלי לבדוק אפשרות לייבא מאירופה טווינגו משומשת אבל מהדגמים החדישים שאין פה, ברמת מחירים דומה? או שלא שווה הטרחה וייצא יקר?

עוד שאלה: כמעט בכל מודעות יד 2, לא כתוב דברים כמו SX, SLX ועוד כל מיני תת-דגמים שקיימים במחירונים - אז איך אני יודע איזה דגם בדיוק זה? ומה אותם 2-3 אותיות אומרות על רמת איבזור?

בקיצור, כל טיפ WELCOME :) ואנא השתדלו לא לכתוב רק שורה אחת בלי הרבה הסברים... אני גם לא כ"כ מבין במכוניות... מחשבים זה יותר התחום שלי 8)

תודה!!

פורסם

בתקציב שלך אפשר לקנות פונטו ספייס משנתון די טרי. רכב זה נחשב למומלץ בפורום. ממליץ לעשות חיפוש כדי לקבל אליו עוד פרטים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נתחיל מהסוף, לייבא טווינגו מהמודלים הרלוונטיים לתקציב אי אפשר ובכל מקרה זה לא שווה את זה.

בכללי הטווינגו מכונית מצוינת אבל כמעט כל האקזמפלרים עייפים למדי כך שלא הייתי מתמתקד בטווינגו. לצרכים שלך הייתי מתמקד בפנדה שנמצאת אומנם בחלק העליון של התקציב אבל תקבל רכב חסכוני ומודרני .

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אם יש לך 40K ש"ח כדי לרכוש רכב אין סיבה שתתפשר על רכב ב10K ש"ח. הוא בהכרח יהיה ישן יותר, פחות בטיחותי וכנראה גם יסבול מבלאי גדול יותר שיוביל אותך להוצאות אחזקה גדולות יותר.

הפנדה היא בהחלט אופציה עירונית מעניינת והיא יכולה להתאים לדרישות שלך. לוי יצחק שחט את מחירי המחירון שלהם ולכן התמורה למחיר גבוהה. עם גיר ידני היא מציאה תצרוכת דלק טובה וביצועים טובים בעיר וסבירים מחוץ לעיר ואמינות סבירה לחלוטין.

לגבי אבזור - יש שתי סיבות עיקריות לעובדה שרמת האבזור לא מופיעה בחלק מהמודעות. הראשונה היא חוסר מודעות של הבעלים לנושא רמת האבזור. השניה היא מודעות גבוהה מידי של הבעלים לרמת האבזור וניסיון שלהם למשוך קונים לרכב שמאובזר ברמה נמוכה.

ברוב המקרים מבט חטוף בתמונה מאפשר לקבוע באיזו רמת אבזור מדובר. אם יש ספק אז אפשר לשאול את המוכר בשיחה הטלפונית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מצטער על התגובה הקודמת... איכשהו התגובות לא רועננו ולא קיבלתי מייל.. אבדוק את זה.

בכל אופן תודה על התגובות! שמתי לב שהתעלמו מהטיגרה והבראבו פה...

ראיתי היום פונטו... נראית מעניין ואולי שווה בדיקה, אבל היא לא משתווה לקסם של האחרות שרשמתי פה לצערי...

האם באמת שווה להכפיל ולשלש התקציב בשביל רכב חדש יותר? הרי אם אני קונה אוטו ששוה 10K, בטח עם עוד 10 אני יכול לקנות כל החלפים ביחד כרזרבה :) לא?

אגב נתקלתי בפורום כבר כמה פעמים במונח האקזמפלר... מה זה? מה היה המונח באנגלית? אולי אז אבין....

אהה וגם: למה יצחק לוי שחט את מחירי הפנדה? בטח יש סיבה?

פורסם

טוב אז ככה.. אחרי חשיבה נוספת, אני נוטה לכיוון הפנדה כאוטו ראשון.. התמורה למחיר נראית לי הכי טובה.

למשל ביד2 אני רואה 2 דגמים - אחד DYNAMIC מ 05 עם כ 100K קמ בסביבות 30K, ואחר 07 שעדיין תחת אחריות יצרן עם קצת מתחת ל- 60K קמ - דגם 4*4 מאובזר CLIMBING - מחירון מראה בסביבות 60K וקצת... השאלה אם זה באמת שווה מחיר כפול?

וגם: האם אפשרי למצוא פנדה מסביבות 30K שהיא 4*4 מאובזרת?

אה ועוד שאלה בבקשה - נאמר לי שממש לא כדאי לקחת מכוניות שנסעו בהרים (ירושלים, חיפה), שכן המנועים שלהן הרבה יותר 'עייפים', ויש יותר תקלות ובעיות - זה נכון?

פורסם

ואיך תדע לברר היכן נסע הרכב?

אולי הכתובת הרישמית של הבעלים היא בת"א אבל הוא מתגורר בדרך קבע בחיפה?

אולי הוא נוהג לבקר את הדוד החיפאי שלו שלוש פעמים בשבוע?

נסיעות עירוניות גורמות לבלאי מואץ לכל מכלולי הרכב ואין זה משנה במיוחד אם מדובר במישור או באזור הררי. זה לא באמת משנה, הרי אחרי כל עלייה מגיעה ירידה ושם הבלאי נמוך משמעותית.

דגם ה4X4 של הפנדה נדיר מאוד ובודדות נמכרו בארץ. אם אתה לא זקוק ליכולת השטח הבסיסית שהיא מציאה אתה בהחלט יכול להסתפק בגרסא נטולת ההנעה הכפולה.

פורסם
ואיך תדע לברר היכן נסע הרכב?

אולי הכתובת הרישמית של הבעלים היא בת"א אבל הוא מתגורר בדרך קבע בחיפה?

אולי הוא נוהג לבקר את הדוד החיפאי שלו שלוש פעמים בשבוע?

נסיעות עירוניות גורמות לבלאי מואץ לכל מכלולי הרכב ואין זה משנה במיוחד אם מדובר במישור או באזור הררי. זה לא באמת משנה, הרי אחרי כל עלייה מגיעה ירידה ושם הבלאי נמוך משמעותית.

דגם ה4X4 של הפנדה נדיר מאוד ובודדות נמכרו בארץ. אם אתה לא זקוק ליכולת השטח הבסיסית שהיא מציאה אתה בהחלט יכול להסתפק בגרסא נטולת ההנעה הכפולה.

טוב זה נכון, אבל סטטיסטית, הסיכויים הם שרכב שרשום בת"א, לא התאמץ הרבה באזורים הרריים.

ולמה אזור לא משנה לבלאי? אם מנוע והמכלול מתאמץ יותר, יש יותר בלאי לא?

פורסם

אם רכב מתאמץ בעלייה, אז הוא נח בירידה. מכיוון שאחרי רוב העליות מגיעות ירידות - זה מתקזז.

אי אפשר לכמת את הכלל שניסחת לכדי משהו מהותי. יש רכבים טובים שנמכרים בחיפה ויש רכבים טובים שנמכרים בת"א.

אם אתה תל-אביבי אני מציע לך לוותר בשלב הראשון על רכבים מאזורים הרריים. לא בגלל הבלאי אלא בגלל שהם רחוקים פיזית ממך, והנסיעות יגזלו ממך הרבה זמן וכסף.

פורסם
אם רכב מתאמץ בעלייה, אז הוא נח בירידה. מכיוון שאחרי רוב העליות מגיעות ירידות - זה מתקזז.

אי אפשר לכמת את הכלל שניסחת לכדי משהו מהותי. יש רכבים טובים שנמכרים בחיפה ויש רכבים טובים שנמכרים בת"א.

אם אתה תל-אביבי אני מציע לך לוותר בשלב הראשון על רכבים מאזורים הרריים. לא בגלל הבלאי אלא בגלל שהם רחוקים פיזית ממך, והנסיעות יגזלו ממך הרבה זמן וכסף.

אתה צודק כנראה, אם כי רק מסיבת המיקום וטרחה הביורוקרטית...

אולם לגבי הרכב עצמו - אני מתחיל לחשוב שוב לכיוון הפיאט בראבו במקום פנדה - נכון היא ישנה יותר, אך עולה חצי מחיר, וחצי שני בטוח יכסה כל תיקונים אפשריים, שכן הדרך שאני אעשה תהיה כנראה מאוד קטנה, כך שזה יהיה הגיוני לשער שרכב שלא נודע הרבה, לא יצטרך תיקונים תכופים, נכון?

אני מתכוון, נגיד אני נוסע 50 קמ בשבוע (בהגזמה - 25 לעבודה לא יותר, עוד קצת לקניות וסידורים), הסיכויים הם שרב שמור ושתוקן ל- 100% במעמד הקנייה, לא יצטרך תיקונים יותר מפעם בכמה חודשים אם בכלל, נכון?

פורסם

בא לי עוד רעיון ששווה לבדוק אולי.. מה עם רובר 214 או משהו כזה? הוא אומנם לא נראה טוב כמו הבראבה או טיגרה, אבל זה אופציה? איך הרכב מכל הבחינות? (עלויות דלק, אחזקה, נוחות וכו').

פורסם

אני מתכוון, נגיד אני נוסע 50 קמ בשבוע (בהגזמה - 25 לעבודה לא יותר, עוד קצת לקניות וסידורים), הסיכויים הם שרב שמור ושתוקן ל- 100% במעמד הקנייה, לא יצטרך תיקונים יותר מפעם בכמה חודשים אם בכלל, נכון?

לא, אין דבר כזה רכב תקין ב100%. לא ברכב ישן, בכל אופן.

אי אפשר לצפות מראש מתי ובאיזו תדירות יתקלקל הרכב ואם יתקלקל כמה יעלה התיקון.

הבראבו היא גרסאת ה-3 דלתות של הבראבה/מריאה. היא חביבה על נהיגים צעירים שמחפשים רכב זול ש"נראה טוב" ולכן רובן גם במצב תחזוקתי לא מדהים. תוסיף לזה מנוע 1.6 שאינו פשוט לתיקון וגיר אוטומטי שאמינותו בסימן שאלה.

בקיצור, לא רכב שאני יכול להמליץ עליו בלב שלם.

פורסם
בא לי עוד רעיון ששווה לבדוק אולי.. מה עם רובר 214 או משהו כזה? הוא אומנם לא נראה טוב כמו הבראבה או טיגרה, אבל זה אופציה? איך הרכב מכל הבחינות? (עלויות דלק, אחזקה, נוחות וכו').

הוא נראה קצת יותר טוב מהן :), בטח עם קצת מודים ותסכל על התמונה שלי או התמונות שיש בתרדים של הרוברים.

עלויות - כמו של כל רכב יד שניה, דלק - הייתי הולך על ה216 ידנית האמת קצת יותר חזקה ולא אוכלת יותר מדי דלק 1-13 אם נוהגים בסבבה, נוחות יותר טובה משל כל הרכבים שהוזכרו בשרשור הזה.

מה שכן צריך למצוא אחת שעברה כבר אטם ראש מחוזק, או שממש שמורה היטב ויש לבדוק את הדיפוני דלתות שנוטים להתבלות בחום ארצנו הקטנטונת.

חוץ מזה בצע חיפוש, תמצא ים ים ים חומר על הרובר.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

תודה על העצה FLESH, אבל נוטה לא ללכת לכיוון של רובר ואופל כרגע.. ממה שקראתי נראה לי תחזוקה (אפילו בידיים טובות עם מינימום תקלות), יקרה יחסית.

אחרי שיחה עם חבר, בא הרעיון של רנו קליאו B - מחירים לא גבוהים, אם כי הרכב לא נראה משהו.... לא הצלחתי להבין מה זה B-II אבל.. גם שמתי לב שכמעט כל רנו ביד שנייה (או יותר), נסעה בממוצע הרבה הרבה מעבר למכוניות שבדקתי מקודם!! ואפילו משנתונים ישנים יותר... כך יוצא שרנו 2002 עברה יותר מפיאט בראבו 98... למה?

בכל אופן - איך הקליאו בצריכת דלק? יש הבדלים משמעותיים בין הקטנות לבין 1.4 מנוע?

עוד אופציה שנראית לי ממש מושכת, זה רנו מגאן קופה 1.6 ידני DY - איך האוטו מבחינת אמינות? (בהנחה שתוחזק כהלכה)?

ואיך צריכת הדלק בעירוני ובינעירוני?

לדוגמא חשבתי לראות את שתי אלו:

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDet...&CarID=1199695

וגם

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDet...&CarID=1201550

נראות מאוד יפה בצהוב! אם כי השנייה יותר קרובה אליי, אולם בתמונות גלגלים לא נראה מגנזיום כמו בזו בבאר שבע.. יש הבדל משמעותי? כמה עולה לשים מגנזיום? והאם יש יתרון חוץ מה-"לוק"?

נראה לי שמה שאני מחפש, זה אוטו שיהיה נוח, חסכוני בדלק, אמינות טובה בתנאים של תחזוקה טובה ומונעת, אבל שגם יהיה לו את המראה הספורטיבי, כמו שיש ל קופה, בראבו, טיגרה 8)

בקיצור הכל ברכב אחד :lol: אבל ברצינות, נראה לי אפשרי, אם מחפשים מספיק עמוק :)

תודה!

פורסם

אוקי, אז מכיוון שלא קיבלתי שום תגובה לגבי מכוניות קופה הנ"ל, ויש לי כמה חברים שכולם משכנעים שרכב כזה אינו מתאים לי - שהוצאות אחזקה גבוהות יותר, ביטוחים וגם רכב גניב יותר - אני שוב חושב בכיון שנתונים חדשים יחסית אבל רכב חסכוני כמו הפיאט פנדה - אפשר למצוא שנת 2006 בפחות מ 40K.

קראתי קצת על זה שרכבים יד שניה בדיזל הם אף יותר חסכוניים - האם זה אופציה טובה לי? אני זוכר בעבר הרחוק ביטוחי דיזל היו יקרים יותר ודיזל היה כדאי רק למי שעושה מרחקים גדולים.. וגם דיזל יותר רגיש ונוטה להתקלקל?

ומה לגבי רכב יד שנייה מוסב לגז? או אחד זול יותר שזולל יותר דלק, אבל אני יסב אותו לגז? ואז תריכת הדלק המקורית פחות חשובה? קראתי איפשהו שהטסט לרכב גז זה משהו כמו 3K? לא נשמע סביר בכלל..

• תוכן חדש...