Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי כרגע קומפוננט קדמיים JBL GTO 6.5, ההספק שלהם אאל"ט הוא 60W RMS והם מחוברים ישירות לרדיו-דיסק, פיוניר כלשהוא עם 50w4 RMS.

אני מעוניין להוסיף לעסק זוג רמקולים 9*6 אחוריים שיש לי, אלפיין סידרה S בהספק 50W RMS (במקור "מיועדים" להיות נצילים יחסית גם ללא הגברה).

מדובר כמובן ברמקולים (ישנים) שכבר יש לי, לא במחשבה על קניה או משהו בסגנון, אז בבקשה בלי המלצות לאופציות "טובות יותר"....

השאלה שלי, היא האם יש טעם להוסיף מגבר בסיסי (4 ערוצים * 60 וואט) לכל החבילה, או שזה חסר טעם?

האם בכלל יהיה הבדל לאחר חיבור של מגבר כזה, שבבסיסו הוא לא שונה במיוחד מההגברה המובנית ברדיודיסק (60 מול 50 וואט) ?

חשבתי לדוגמה על המגבר של JBL דגם CS60.4, שעשוי אני מניח להשתלב סבבה עם הקומפוננט הקדמיים מאותה חברה..

http://www.autos-sound.net/Product.asp?ProID=108

(אגב, הקניה ככל הנראה תהיה מהחנות הזאת, כי הם קרובים אליי ויש לי ניסיון טוב איתם. אז עדיף המלצות מהציוד שיש להם במלאי)

הבהרות:

אין לי כוונה לקנות סאב, תודה.

התקציב למגבר הוא מבחינתי כמה שיותר נמוך, אין "חובה" לקנות אותו ואם הוא לא יספק שום הבדל מהותי אז אני כנראה פשוט אוותר עליו...

השאלה היא - האם יש טעם להוסיף מגבר בסיסי כזה (עד 60 וואט לערוץ, 4 ערוצים), ואם כן - איזה?

תודה!

פורסם

בשביל הרמקולים שיש לך אין שום צורך לקנות מגבר יותר חזק מ50*4 RMS.

יש לך רמקולים טובים ונעימים לאוזן, לא הייתי מחליף אותם בכלל.

הייתי מוסיף עוד זוג 6*9 של אלפיין אם תוכל להשיג בשביל לשמור על אחידות הסאונד, אם לא, המלצה חמה על מוראל פולס 6*9 או סרווין ווגה HED 6*9 שהם ממש טובים.

לגבי המגברים - הייתי שוקל את האודיסון SRX במידה והוא מהסדרה החדשה אם כי - לא החביב עליי דווקא.

הייתי שוקל את הקיקר KX350.4 - מנסיון לאלפיין ולמוראל יש אופי דומה בצליל ברמקולים שלהם והגברה של קיקר היא שילוב מנצח איתם וזו גם ההמלצה הראשונה שלי.

לאחר מכן הJBL - יש לי במערכת הפרטית מונובלוק מסדרת הCS שלהם והוא עושה עבודת קודש על הסאב - מוצרים של JBL נותנים תמורה אדירה לכסף שאתה משקיע בהם, הבעיה היחידה איתם היא שהם בד"כ נוטים להיות בהירים על טוויטרים - אבל במקרה שלך, על הסט הספציפי הזה - זה לא דבר רע במיוחד ולכן אני גם ממליץ על המגבר הזה כבחירה טובה.

לאחר מכן המק-אודיו Z4100 - היתה תקופה שהסדרה הזו יצרה עדר קטן בפורום הזה והביקורות תמיד היו טובות ולכן, למרות שאינני בעל נסיון עם מגברים אלו, אמליץ עליהם מתוך ידיעה.

הייתי גם ממליץ לך על סאן דאון אודיו 50*4 כמגבר יוצא מן הכלל אבל זה לא מאותו היבואן ואני לא יודע אם תג המחיר יהיה באזור שאתה מחפש.

בכל מקרה - גם הבחירה הבסיסית שלך טובה.

לגבי רדיו דיסק - זה לא 50 וואט RMS אלא 18 עד 20

הגברה פנימית של רדיודיסק לעולם לא תשווה להגברה של מגבר מוספט חיצוני שמוציא בד"כ פי שלוש מזה לערוץ ובנוסף לכך מצויד בקרוסים אקטיביים שיעזרו לך לחתוך מהסטים תחומי תדרים שהם לא אמורים לנגן ובכך ישפרו את איכות השמע.

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על התגובה :)

בשביל הרמקולים שיש לך אין שום צורך לקנות מגבר יותר חזק מ50*4 RMS.

הייתי מוסיף עוד זוג 6*9 של אלפיין אם תוכל להשיג בשביל לשמור על אחידות הסאונד, אם לא, המלצה חמה על מוראל פולס 6*9 או סרווין ווגה HED 6*9 שהם ממש טובים.

לא הבנתי כלכך מה אני אמור לעשות עם עוד זוג 6*9....

יש לי קומפוננט מקדימה, ואני מוסיף את ה-6*9 של אלפין (שכאמור כבר יש לי) מאחורה. איפה נכנס זוג נוסף?

פורסם

פספסתי אותך בקשר לזה :-P

אם כך - קנה מגבר ותהנה.

המלצה חמה מאוד על הקיקר - מנסיון רב... (יש לי שלושה מגברים שלהם בחתימה)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קודם כל, תבדיל בין וואט לוואט RMS.

המגבר הפנימי בר"ד שלך מספק 17-22 RMS. לעומת מגבר של JBL שמוציא לפחות את מה שהוא מוצהר.

מגבר משנה לא רק בעוצמת השמע, אלא גם באיכות השמע.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אתה מתכוון לנתון וואט PMPO

לעומת נתון וואט RMS

Pioneer TS-X150

פורסם

היי,

כמובן שאני יודע מה ההבדל בין וואט PMPO/PEAK ושאר ההמצאות השיווקיות לעומת וואט RMS, פשוט משום מה היה לי בראש שהרדיודיסק שלי מוציא באמת 50 RMS, מסתבר שטעיתי. זכרתי משהו לגבי זה שהוא היה חזק במיוחד מתי שקניתי אותו, אבל בבדיקה נוספת עכשיו אני רואה שהיה מדובר על 25 RMS לעומת 18-20 במתחרים..

סבבה, אז המגבר כנראה בהחלט יעזור.

עכשיו רק צריך לגרד קצת כסף ולקנות אותו :)

כמה בערך זה סביר לקחת על התקנה כזאת (מגבר + רמקולים אחוריים) ?

פורסם

לרמקולים האחוריים זו לא בעיה למשוך חוטים מהמגבר - מותקן בתא מטען על פלטת עץ שמחוברת למושב האחורי (זו ההתקנה הסטנדרטית בד"כ)

מה שצריך לעשות זה למשוך חיווט כוח (כבל פלוס) מהמצבר (כולל בית פיוז) עד לתא המטען. למשוך כבל רימוט וRCA מהצמה של הHU ולמשוך כבלים מהמגבר לרמקולים הקדמיים.

אני מתאר לעצמי שמחיר שפוי ינוע בין 300 ל400 שקלים לכזאת התקנה.

Pioneer TS-X150

פורסם

קח בחשבון שרק קיט התקנה פשוט יעלה בסביבות ה- 150 שקלים.

אז לקחת עוד 150 על התקנה נטו של מגבר ושני אחוריים זה לא כזה הרבה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אפשר למצוא קיט התקנה ב80 עד 100 שקלים גם כן.

תנסה לבדוק התקנת מגבר בסיסית כזו דווקא ברשת כמו אוטו דיפו - יכול להיות שתקבל מחיר מאוד שפוי.

בשביל לעשות כזאת התקנה צריך לפרק לך בדרך את כל הטעלות של הרצפה ואולי גם את המושב האחורי - זו עבודה קשה.

Pioneer TS-X150

פורסם

עם אתה מהצפון(חיפה)אני אשמח להתקין לך בחינם,אל תצפה להתקנה כמו יוסי אלפיין אבל ההתקנה לא חאפרית כמו המתקינים שיש היום שלוקחים 100 ש''ח,אני התקנתי אצלי את המערכת 2 מגברים,HU וקומפוננטים בעוד שבוע בערך

HU: PIONEER DEH-3950MPRAER: lightning audio B4.69.3 AMP1: JENSEN 2CH 200WAAT AMP2:JBL GTS180 2CH SUB:sundstreem xs12 250RMS

פורסם

היי שוב...

מסתבר שה-CS60.4 לא ממש זמין במיוחד, והמקום היחיד שמצאתי אותו בו טוען שנשאר לו אחד אחרון במלאי, מתצוגה, ב-600 ש"ח.

ההתלבטות שלי היא האם לקחת אותו, או פשוט לקנות GT5-A604 חדש עם אחריות כמו שצריך, באיזור ה-1,000 ש"ח.

זה כמעט כפול :-/ אבל לפחות אני יודע שמדובר במוצר שעדיין בחיים (סידרת ה-CS למשל לא מופיעה כבר באתר של JBL), ואני גם יכול לקנות אותו ממקום קרוב.

מה דעתכם?

נ.ב.

moharush, ההצעה שלך לא כלכך ברורה לי.. למה שתתקין לי בחינם? :p

• תוכן חדש...