Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

למי שזוכר או לא הרכב שלי קצת מושבת כרגע ואני מחכה למשכורת שתכנס. הבעיות הנן כנראה אלטרנטור לא תקין שעקב כך אני לא מצליח להניע אלא עם כבלים/דחיפה.

הסיבה שאני בלי קשר לא נוסע ברכב גם בדחיפה או כבלים היא שגם התחילו לי רעשים מכיוון המנוע ואני חושש שנגרם נזק למנוע ויש לבדוק את העניין אז אמרתי הכי טוב שאחכה למשכורת ואלך לבדוק הכל.

השאלה שלי האם לרכב בשנה כזאת, סוויפט 92 ידני, יכול להגרם נזק בגלל אי שימוש בו במשך חודש? צינורות יכולים להתייבש בגלל חודש? אפילו פחות מחודש.

המצבר מתרוקן? אם אכן יש בעיה באלטרנטור ואצליח להניע בכבלים - אני יכול להיתקע בדרך למוסך על הכביש? אני גם לא רוצה שבגלל זה יווצר מצב שבמוסך לא יאתרו טוב את התקלה באלטרנטור ויגידו שהמצבר גמור כי הרכב לא היה בשימוש. (לא ניתקתי כבל אחד. אני יכול לנתק מחר בבוקר - נשאר לי עוד כשבוע בלי להניע אותו).

פורסם

לגבי המצבר:

אם הרכב עומד כבר שלושה שבועות, סביר להניח שהוא דיי מרוקן אם לא מרוקן לגמרי.

איזה סוג מצבר זה? מה התאריך שמוטבע עליו?

האם יש לך מטען מצברים בבית?

מדוע לא ניתקת אותו באותו יום שהעמדת את הרכב?

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

התאריך שמוטבע עליו והסוג שלו לא ידועים לי אני אלך יותר מאוחר לבדוק אבל גם ככה אני חושב שמצבו לא טוב כרגע כי בגלל הבעיה שיש לי כנראה באלטרנטור הוא עוד התחיל להיות במצב לא מי יודע מה גם לפני הרגע שהחלטתי "להשבית אותו".

למה לא ניתקתי כבל אחד כשהחלטתי לעזוב את הרכב עד לתיקון? עשיתי טעות.

אין לי מטען מצברים בבית. מה כדאי לי לעשות אם אכן אגיע למצב שלא אצליח להניע אותו גם בדחיפה ע"מ להביאו למוסך? (אפשרות יותר גרועה זה להצליח להניע בדחיפה ולהיתקע בגלל מצבר מרוקן באמצע הכביש)

פורסם

צינורות לא מתייבשים בגלל שהרכב עמד חודש. מהבחינה הזאת אתה יכול להיות רגוע.

מה לעשות כדי להגיע למוסך בעוד חודש? דיה לצרה בשעה.

אתה יכול להפעיל את ביטוח הגרירה שלך, זה שמגיע ברוב המקרים עם ביטוח הצד ג'.

אתה יכול לבקש מחבר שיגיע עם כבלים ויטעין לך מעט את המצבר. אם תעשה את הנסיעה בשעות היום וללא אורות וללא הפעלה מיותרת של אבזור חשמלי תצליח להגיע די רחוק גם עם טעינה קצרה יחסית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שיטת סבא : לאחר פרק זמן ארוך שהמנוע לא פעל יש לפרק מצתים ולטפטף 4 טיפות שמן לכל צילנדר , להרכיב את המצתים ולאחר מכן לסובב מנוע בעזרת המתנע למשך 4 שניות ללא חיבור חוטי ההצתה כך השמן יגיע לטבעות וגם לחץ השמן יבנה וישמן את גל הארכובה ומיסביו . נורת לחץ השמן נכבת...... עכשו ניתן להתניע מנוע.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
צינורות לא מתייבשים בגלל שהרכב עמד חודש. מהבחינה הזאת אתה יכול להיות רגוע.

מה לעשות כדי להגיע למוסך בעוד חודש? דיה לצרה בשעה.

אתה יכול להפעיל את ביטוח הגרירה שלך, זה שמגיע ברוב המקרים עם ביטוח הצד ג'.

אתה יכול לבקש מחבר שיגיע עם כבלים ויטעין לך מעט את המצבר. אם תעשה את הנסיעה בשעות היום וללא אורות וללא הפעלה מיותרת של אבזור חשמלי תצליח להגיע די רחוק גם עם טעינה קצרה יחסית.

לגבי ביטוח גרירה- כבר לא נעים לי מהם. יש לי את הרכב 4-5 חודשים וזה ייצא כאילו אני כל חודש קורא להם.

לגבי הטענת מצבר דרך רכב אחר - כמה זמן טעינה מדובר? 5 - 10 דק' כששני המנועים מופעלים? (כאמור כנראה האלטרנטור אצלי לא תקין) אני אנסה להשיג כבלים כנראה ולחכות לאיש טוב בדרך.

תודה רבה לייעוץ.

פורסם

שלום רב עומר !

לא מומלץ לנסוע אפילו מטר ללא טעינה, תוך 5 דקות הרכב יתחיל לזייף, לקרטע, ובמידה והנסיעה היא יותר מ10 דקות נסיעה, גם להתחמם, והמאוור החשמלי, כמעט ולא יסתובב, ובכך יגרום לרכב להתחמם, ומשאבת הדלק החשמלית תשבוק, ועלולה לא לספק לחץ דלק, במידה והיא חשמלית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...