Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב הוא יונדאי אקסנט 99, גיר אוטומאט.

לאחר החלפת זוג בולמים קדמיים, דיסקיות ורפידות בלימה לפני כ3 חודשים, החלו נקישות בבלימה ובכביש משובש.

כאשר לוחצים על דוושת הבלם בנסיעה, ברוב הפעמים יש נקישה אחת (לא חריקה), כנראה מכיוון שמאל.

בנסיעה על כביש משובש (לא פסי האטה וכו'...) ישנו רעש של רעידה "חזקה" מכיוון גלגל שמאל.

חזרתי למוסך לאחר תקופה, ובוצעו חיזוקים בברגים העליונים של הבולמים ועוד כמה ברגים. הגלגלים לא פורקו לבדיקה.

לגבי הנקישות נאמר לי שזה מהדיסקיות וזה תקין.

הרעשים המשיכו להישמע גם לאחר החיזוקים ולכן החלטתי לפרק בבית את שני הגלגלים הקדמיים.

בשני הצדדים ראיתי גומיות יבשות וסדוקות (תמונות).

בנוסף, רק בצד שמאל, הקליפר מעט חופשי וזז ימינה ושמאלה ממש מעט (כמילימטר אחד), וכאשר אני נותן מכות על הצד של הבולם - הקליפר רועד.

האם החופש הקטן בקליפר יכול לגרום לנקישות? רעידות?

או שזה מינורי ואולי אלו הגומיות היבשות?

אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה,

איציק.

P1060024 [1024x768].JPG

P1060004 [1024x768].JPG

P1060005 [1024x768].JPG

הבלוג שלי - רעיונות עשה זאת בעצמך שמשתף בנייה וחידוש של רהיטים, בניית צעצועים, וטיפים נוספים.

הפרוייקטים שלי בפורום : בניית משענת יד :idea:צביעת טאסות

פורסם

אכן חופש בקליפר או בבית רפידות יכול לגרום לנקישות בזמן בלימה או בכביש משובש.

גש למוסך חזרה שיפרק ויבחון בצורה יסודית את מכלול הבלמים הקדמיים.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
אכן חופש בקליפר או בבית רפידות יכול לגרום לנקישות בזמן בלימה או בכביש משובש.

גש למוסך חזרה שיפרק ויבחון בצורה יסודית את מכלול הבלמים הקדמיים.

היי,

חזרתי שוב למוסך.

אמרתי למוסכניק שלאחר בדיקה שעשיתי, לדעתי הבעיה באיזור הקליפר.

הוא לא ממש אהב את העניין שאני בא ואומר לו מה בדיוק התקלה... וגם שהרכב לא חדש וקורה שיש רעשים...

הקליפר והרפידות פורקו והוחזרו למקום, בתוספת של קצת גריז, למרות שלדעתו הכל היה נראה תקין ולטענתו צריך להיות חופש מסויים בקליפר.

עברו כ3 שבועות. מאז נעלמו הרעשים והנקישות בכביש משובש :-).

לגבי הנקישות בבלימה, הן התמעטו אך עדיין ישנן, רק לא בכל בלימה.. אלא כל מספר בלימות.

שהייתי במוסך המוסכניק הראה לי שאם נוסעים למשל אחורה ואז קדימה, אז בגלל השינוי בכיוון יש נקישה וזה תקין.

אצלי זה קורה גם בלי שינוי כיוון נסיעה.

בסה"כ הרכב בולם באופן תקין. הרעש מציק, אבל השאלה אם פשוט להתעלם מכך?

האם הגירוז של המקום תקין?

הבלוג שלי - רעיונות עשה זאת בעצמך שמשתף בנייה וחידוש של רהיטים, בניית צעצועים, וטיפים נוספים.

הפרוייקטים שלי בפורום : בניית משענת יד :idea:צביעת טאסות

פורסם

אז נראה שאכן הבעיה היא מהבלמים או ברכבת הבלמים.

באופן כללי יש לגרז כמה נקודות בקליפר אז תלוי איפה הוא גרז ואם איזה גריז כדי להבין האם פעל כשורה.

נקישה בזמן הפעלת בלמים לא אמורה להיות, גם בשינוי כוון נסיעה ורק מעידה שהבעיה היא בחוסר פחיות שיכוך רעשים, שחיקתם/התפסותם, או הרכבת רפידות בלימה לא מתאימות.

פורסם

תרים את הרכב על ג'ק ותבדוק חופשים במערכת ההגה והמתלים, ידנית ובעזרת לום.

אם יש לך חופש יש סיכוי רב שתאתר אותו, תתמקש במקומות עם גומיות סדוקות / קרועות / יבשות

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

• תוכן חדש...