Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה הגזמה פרועה שנובעת מחוסר הבנה של השוק ושל הנושא.

לרוב מקובל (ויש הסדרים בכל הסוכנויות עם בנקים וחברות מימון כאלו ואחרות) לשלם חלק מהכסף במזומן וחלק מהכסף בריבית נוחה לאורך 5 שנים.

הריביות הם באיזור הפריים מינוס חצי (או ככה היו כשאני לקחתי) מה שעושה אותם בערך אחוז וחצי ריבית שנתית + כ1000 ש"ח פתיחת תיק ושקר לכשהוא.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

זה היה סלנג כמובן "כל החיים" אבל הוצאה חודשית של 1K לפחות אם לא יותר לא כולל תחזוק ובטוחים זה המון לאורך 5-7 שנים,

שלא להזכיר את המקדמה בסך עמה עשרות אלפי שקלים לפני...

פורסם

קניית רכב חדש באשראי, קיימת ומקובלת מאוד בעולם הרחב.

בגדול יש שני סוגים של עסקאות:

עסקה בה הלקוח מקבל רכב חדש ללא מזומנים ומשלם את מלוא מחיר הרכב בתשלומים (בד"כ בין 36 ל-60 תשלומים)

עסקיה בה הלקוח משלם מקדמה, תשלומים קטנים למשך תקופה, ותשלום משמעותי בסוף התקופה.

בתשלומים אלה מגולמת גם ריבית שהיא למעשה עלות המימון. לפעמים יבואנים מסבסדים את הריבית במקום להוריד במחיר המכונית לצרכן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כן זה המון כסף, אבל מצד שני למי באמת יש כסף או רצון להגיע יום אחד בבוקר ולהוציא סכום עתק שלרוב מדובר ביותר ממשכורת שנתית בממוצע במשק, כל זה במזומן!?!

אתה די שוכח שרכב זה סוג של נכס, וגם אם תחליט אחרי שנתיים שהספיק לך ואתה עובר למשהו זול יותר אתה יכול "לפדות" את הנכס - למכור אותו, ולכסות חלק גדול מההלוואה.

אם היינו חיים במדינה אירופאית\מערבית שבה עלויות הרכב היו יחסיות יותר למשכורת הממוצעת, הייתי נוטה להסכים איתך אע"פ שבכל העולם נהוג עניין המימון לרכב.

אבי.

פורסם

אני דווקא בדעה שעדיף לשלם הכל במזומן.

בשביל מה להכנס עכשיו להתחייבות כזו שכל חודש יורדים לך 1000 ש"ח אוטומטית, עוד 700-800 ש"ח על ביטוח ועוד בערך 1000 ש"ח על דלק.

לא עדיף לסיים לשלם על הכל, ואז פשוט לממן רק את ההוצאות החודשיות?

פורסם
אני דווקא בדעה שעדיף לשלם הכל במזומן.

בשביל מה להכנס עכשיו להתחייבות כזו שכל חודש יורדים לך 1000 ש"ח אוטומטית, עוד 700-800 ש"ח על ביטוח ועוד בערך 1000 ש"ח על דלק.

לא עדיף לסיים לשלם על הכל, ואז פשוט לממן רק את ההוצאות החודשיות?

ככלל, אם יש אפשרות והכסף זמין - עדיף לא לקחת מימון בגלל הריבית. גם כאשר יש מימון ללא ריבית, מדובר בריבית שהיבואן מסבסד והוא ישמח להמיר אותה בהנחה.

צריך לזכור שרכב הוא לא נכס! הוא אמנם רכוש אבל בשום פנים ואופן לא נכס, אלא אם כן מדובר באיזה רכב שיוצר במהדורה מיוחדת ונשמר במוזיאון. אני אישית חושב שלקחת הלוואה לרכב זה טעות כלכלית.

ועוד שאלה, 800 ש"ח בחודש על ביטוח? זה 9600 בשנה, מה אתה קונה?

פורסם

את רוב הכסף יש לי אבל לאחר בדיקה של כמה רכבים ולאור הורדת המיסים (רכב ירוק) יכול להיות שאני אלך על רכב שלא תכננתי עליו מלכתחילה (קצת יותר יקר).

ככה שאני מדבר על משהו בסביבות 100K up front והשאר בתשלומים כך שאני לא אשלם הרבה על ריביות למיניהם.

פורסם

קח הלוואה מהבנק, הריביות עכשיו יחסית נמוכות, ובסכומים האלה זה לא כזה דבר נורא.

אבי.

פורסם
ככלל, אם יש אפשרות והכסף זמין - עדיף לא לקחת מימון בגלל הריבית. גם כאשר יש מימון ללא ריבית, מדובר בריבית שהיבואן מסבסד והוא ישמח להמיר אותה בהנחה.

צריך לזכור שרכב הוא לא נכס! הוא אמנם רכוש אבל בשום פנים ואופן לא נכס, אלא אם כן מדובר באיזה רכב שיוצר במהדורה מיוחדת ונשמר במוזיאון. אני אישית חושב שלקחת הלוואה לרכב זה טעות כלכלית.

ועוד שאלה, 800 ש"ח בחודש על ביטוח? זה 9600 בשנה, מה אתה קונה?

אני חושב שאני אדם ממוצע מן השורה, וגם אני חוסך עוד מס' ימים בשביל שאקנה את הרכב שאני רוצה.

אני פשוט נגד למשוך את זה, אני חושב שאפשר להקלע למצבים בעייתיים אם גוררים את כל התשלומים ככה.

• תוכן חדש...