Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריקון המיכל של נוזל השמשות, איך?

yaniv572
שימו לב! השרשור הזה בן 5643 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם.

יום חמישי בבוקר נסענו לאילת, ולא היו מים במיכל של הוישרים.

אבא שלי מילא, וכניראה בגלל השעה המוקדמת התבלבל עם הבקבוק סבון לרכב של דופונט שהיה לי עם הנוזל לניקוי שמשות ( שניהם בצבע כחול... ).

עכשיו השאלה מה עושים עם זה?

כי הסבון הזה ממש לא מתאים לשמשה.

באילת שמתי לב שמשהו רע עובר על הנוזל של השמשות, שלמרות שהוא היה מלא בכמה שפריצים פתאום לא יוצא כלום ( שלא נדבר על זה שזה הרגיש יותר כמו שמן... )...

היום אחרי שחזרתי מהשטיפה חיפשתי את הסבון, וראיתי שנעלם הבקבוק, עשיתי 1+1 והבנתי שהוא הכניס את הסבון לרכב למיכל של הנוזל שמשות.

עכשיו שאלה לי אליכם - יש איזה דרך לרוקן את המיכל מבלי להשפריץ את כל החומר על השמשה?

הרכב רק היום עבר שטיפה, ואני לא בטוח עד כמה זה טוב לדחוף את הסבון של הנוזל שמשות לצינור של הנוזל שמשות.

אם יש איזה רעיון יצירתי זה יהיה מעולה.

תודה לכולם!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ריקון בעזרת מנוע המתזים עד לריקונו , פירוק המיכל מהרכב עדיף לניקון האבנית.

אין לי ידע בכלל בכל הקשור לרכב, ככה שניראה לי שאת הפירוק יעשה מישהו שמוסמך לכך.

לקחת למוסך ולסיים עניין?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פירוק וניקוי המיכל זהו דבר לא יקר , לבצע את הניקוי במוסך תמיד עדיף.

תודה על התשובה.

נקח את הרכב למוסך בהקדם האפשרי ( אני אישית מאוד קפדן לגבי הניקוי של השמשה, חייבת להיות נקייה תמיד ).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם זה לא סמיך ברמה של ג'ל אלא משהו כמו סבון כלים או דליל יותר אפשר לרוקן בעזרת צינור:

לוקחים צינור (השקיה גמיש או צינור ניקוז של מזגן) מכניסים קצה אחד למיכל ואת הקצה השני לפה. שואבים עד שמגיע לצד של הפה (זהירות לא לבלוע...) ומורידים לגובה שמתחת לגובה המיכל (לא בעיה במקרה הזה מאחר והמיכל נמצא די גבוה בתא המנוע)

הנוזל יתרוקן כולו. חוקי הפיזיקה,(אל תשאל אותי איזה מהם)

אתה יכול לעשות עוד "סיבוב" עם מים נקיים לפני מילוי המיכל בנוזל שמשות,כדי לנקות את השאריות.

כמו כן בהום-סנטרים למינהם יש בגרושים (10-20 ש')משאבת נפט (לא יודע למה היא משמשת במקור)-מעין צינור גמיש עם פומפה קטנה בצבע אדום שעושה את אותה עבודה רק בלי הצורך לטעום את הסבון.

נתקו

1. MAZDA 3 ACTIVE 08 1.6

2.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

3. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם זה לא סמיך ברמה של ג'ל אלא משהו כמו סבון כלים או דליל יותר אפשר לרוקן בעזרת צינור:

לוקחים צינור (השקיה גמיש או צינור ניקוז של מזגן) מכניסים קצה אחד למיכל ואת הקצה השני לפה. שואבים עד שמגיע לצד של הפה (זהירות לא לבלוע...) ומורידים לגובה שמתחת לגובה המיכל (לא בעיה במקרה הזה מאחר והמיכל נמצא די גבוה בתא המנוע)

הנוזל יתרוקן כולו. חוקי הפיזיקה,(אל תשאל אותי איזה מהם)

בפיזיקה אני לא משהו.

אם הבנתי למה אתה מתכוון, אז מכניסים צינור, שואבים עם הפה עד שהחומר מתחיל לעלות, ואת הקצה השני של הצינור ( שהיה בפה ) מורידים שיהיה לכיוון הרצפה, ואז בקסם כלשהו המיכל יתרוקן?

כי אין שום דבר שישאב משם את החומר \:

אני אבדוק את העניין של המשאבת נפט..

תודה רבה על העזרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא קסם זה חוק כלים שלובים.

אפילו גידי גוב שר על זה.

נוזלים/מים שואפים לגובה זהה כמו פני הימים

בכדור הארץ כל עוד יש חיבור בינהם.

לכן ברגע שתחבר צינור ממיכל גבוה למיכל נמוך

וכמבון תיצור סניקה ראשונית הנוזלים ישאפו לצאת

החוצה מהמיכל הגבוה אל הנמוך ולהתאזן!

אהההההההה אהההההה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את המשאבת נפט לא מצאתי ( גם שאמרתי את השם הסתכלו עלי בצורה משונה \: ).

קניתי צינור לגינה ב 20 שקל ( מטר וחצי ), הבעיה היא שכשאני חושב על זה עכשיו, לא ניראה לי שהוא יכנס למיכל.

הבנתי שיש בפנים איזה מסננת בשביל שלא יכנס לכלוך למיכל, ונשמע הגיוני כי עם המכסה פלסטיק של המיכל יש צינור, ולפעמים צריך לשחק איתו טיפה כדי שיכנס לבפנים.

ניראה לי שמחר נשפריץ הרבה מים על השמשה, הבעיה שכניראה שאחרי זה אני אצתרך לשטוף שוב את הרכב \:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא קסם זה חוק כלים שלובים.

אפילו גידי גוב שר על זה.

נוזלים/מים שואפים לגובה זהה כמו פני הימים

בכדור הארץ כל עוד יש חיבור בינהם.

לכן ברגע שתחבר צינור ממיכל גבוה למיכל נמוך

וכמבון תיצור סניקה ראשונית הנוזלים ישאפו לצאת

החוצה מהמיכל הגבוה אל הנמוך ולהתאזן!

לא יודע, מה שאני בטוח זה שכשהינו צעירים,תפרנים ואהבלים ונתקעים בלי דלק בטיולים, היינו משתמשים בטריק הזה כדי לשאוב דלק מרכב אחר בשיירה.:oops:

לא ממש רעיון מוצלח אם תשאל אותי,במבט לאחור,במיוחד בטמפ' השוררות באוגוסט בכביש הערבה:|

נתקו

עריכה:

שרשור מכאן שעלה לי במקרה בחיפוש בגוגל אחרי תמונה של המשאבה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=52995

וזו המשאבה שהתכוונתי אליה :

http://www.hydroshop.co.il/product_max.asp?id=600

1. MAZDA 3 ACTIVE 08 1.6

2.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

3. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד רעיון שיכול אולי לעבוד לך.

אני לא יודע איפה מיקום המילוי של המים, אבל אם הוא לא בעייתי "להרטבה" באיזור המנוע ויש לך גישה לצינור מים, תכניס את צינור המים פנימה ככל שניתן ותן למים להתערבב עם הסבון למשך זמן תוך כדי שהם נשפכים החוצה מהמיכל עד שיצאו מים נקיים

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד רעיון שיכול אולי לעבוד לך.

אני לא יודע איפה מיקום המילוי של המים, אבל אם הוא לא בעייתי "להרטבה" באיזור המנוע ויש לך גישה לצינור מים, תכניס את צינור המים פנימה ככל שניתן ותן למים להתערבב עם הסבון למשך זמן תוך כדי שהם נשפכים החוצה מהמיכל עד שיצאו מים נקיים

השאלה אם זה לא יכול להזיק?

המיכל ממוקם כמעט בפינה של הרכב, אבל עדיין אני מפחד מאוד שזה יזיק לשאר החלקים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5643 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...