Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוחרים לרוב לא מחזיקים ברכב כל כך הרבה זמן. סוחרים צריכים לגלגל כספים, לקנות ולמכור במהירות.

יכול להיות שמוכר גילה תקלה רצינית כלשהיא ברכב ומנסה למכור כדי להיפתר מהשרץ, לדעתי בדיקה יסודית של הרכב תעלה על רוב התקלות הרציניות די בקלות.

הנתונים שסיפקת לגבי הקילומטראז' דיי הגיוניים, וספר הטיפולים הזה המקושקש שהמוכר מציג לך לא שווה הרבה, מה שקובע זה פלט טיפולים מהמוסך.

כשמדובר במודלים כאלו סביר מאוד שהבעלים כבר לא מטפלים במוסכים מורשים. רוב האנשים עוברים למוסכים זולים יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מחפש פונטו כבר מספר חודשים

אציין ככה

הרכב שראית הוא יד רביעית ולא שלישית (03 בעלים קודמים)

הבעלים היה אישה (לפחות עד לפני יומיים) מת"א שלחוצה מאוד למכור את האוטו

התחילה ב26 אלף

הרכב זקוק לטסט ולא טופל בחברה מעולם. אי אפשר לדעת מתי עשו טיימינג.

בשנת 2001 כן היה גיר רובוטי, לפחות בדגם ה ELX שמכיל 80 סוסונים.

ראיתי את הרכב המדובר לפניך.

מצאתי אקזמפלרים טובים יותר וגם אותם לא קניתי.

אם תרצה לקנות, תהנה, בכל מקרה משום מה לרכב הספציפי אין ששים לקנות למרות שאחרות עם 130 אלף קמ ויד חמישית נמכרו תוך יום (תאמין לי, אני יודע!).

תבדוק את הרכב במכון...

פורסם
בשנת 2001 כן היה גיר רובוטי, לפחות בדגם ה ELX שמכיל 80 סוסונים.

לא היה גיר רובוטי, היה גיר רציף.

פורסם

צודק

התכוונתי לאחד. אמרתי אחר

רציף

מעבר לזה, המחירון הוא לא 24, אלא 19800 או משהו בסביבה (18000 +10 אחוז לאוטומט)

זה לפי לוי יצחק ולא לפי יד 2.

פורסם

ל- SRACK.

מאיפה בכלל אתה יודע שאני מדבר על הרכב שאתה חושב?!?!?

מאיפה הביטחון הזה?!?!

במו עיני ראיתי בעלים קודמים 02 הבנאדם הוא בכלל גבר שגר באיזור חיפה נהג יחיד ובודד

מה הקשר אישה מתל אביב עד לפני יומיים?

אני ראיתי את הרכב ביום שלישי שזה יותר מיומים ועדיין בבעלותו 7 חודשים.

הוא טוען שחוזר לארה"ב גם לא נראה שנוסע הרבה ברכב בכלל,

אני מנסה לבצע רכישה מוצלחת ואנשים מטעים פה בדיבור עיוור במאה אחוז...

טיימינג הוחלף ב70,000 ק"מ (ספר רכב) וטיפול עבר לפני חודשיים של החלפת ברקסים וצלחות,

כרגע הרכב עם 96,000 ק"מ, אקח לבדיקה ואבקש שיבדקו אותו יסודי, יש אפשרות בכלל שמכון בדיקה

יבדוק רכב יומר שהוא בסדר ומסתבר שהוא לא?

פורסם
אני פשוט נורא מתלבט, אני יודע שיש מוסך של פיאט בצומת וולקן (איזור חיפה), לא יוכלו לבצע בדיקה לרכב?

הרכב לא נראה שמור במיוחד יש מכות שפשופים והוחלפה דלת אחורית, אין תאונות לרכב.

זהו פונטו ספייס ELX 2001 גיר רציף 96,000 ק"מ, יד 3 פרטיות כולן.

זהו הרכב הראשון שלי ואני התלהבתי הוא נראה לי סבבה גם סחב את שלושתנו יופי בעליות עם מזגן,

לי נראה סבבה חוץ מקוסמטיקה והחלפת צמיגים, הבעיה שאחי מאוד חשדן וחושב שזה רכב שעבד ועבר הרבה

ונראה לו שזוייף הק"מ, הוא אומר שמצבו נראה לו לא משהו ושהיא לא סוחבת בכלל (פעם ראשונה שלו על גיר רציף)

הוא לא הצליח למשוך בה הילוך.

יש לו ספר טיפולים (שאחי חושד בזה גם כי זה נכתב בשני עטים שונים) עד לק"מ של 70,000 שטופל בתאריך

3/07 מאז עד עכשיו הגיע ל96,000 ק"מ בלי טיפולים בפיאט אלא פרטני, הוא החליף ברקסים וצלחות במוסך פרטי.

לא יודע למה אבל יש לי תחושה סבבה לרכב אולי בגלל שאני להוט כל כך על רכב ראשון.

עוד לא החלטתי לגבי הרכב האם לגשת לבדיקה או לא, פשוט כמעט ואין ELX נורמליים יותר היום,

רציתי את עצתכם לגבי הרכב האם לקחת לבדיקה או להמשיך הלאה, מחירון הרכב 24K הבנאדם רוצה 22K,

אחי רוצה להוריד לו ל18K...

על כמה אתם חושבים כדאי לשלם על רכב כזה והאם כדאי לאור כל מה שציינתי...

אם הוחלפה דלת אחורית, אז איך זה שאין תאונות לרכב?

אופן הפעולה של גיר רציף שונה מאופן הפעולה של גיר ידני או אוטמטי. מכיוון שכמו שכבר אמרו הסל"ד נשאר קבוע בזמן שהרכב מאיץ. אני גם לא אהבתי את פעולת התיבה ברכב שנהגתי עליו ולא הצלחתי להתחבר לגיר הרציף.

אני מחליט לקחת רכב לבדיקה ע"פ אמינות המוכר בגדול (ואם הרכב נראה סבבה ע"פ כל הבדיקות שלי). בזמנו כשראיתי פונטו אחת, שתי הדלתות צד היו צבועות (הגוון היה שונה) והפגוש הקדמי היה צבוע (חלקי הפלסטיק שאמורים להיות שחורים היו בצבע הרכב), כששאלתי את המוכרת (ילדה מטומטמת) לגבי הדברים האלה היא ציחקקה ואמרה שזה אוטומט:shock: (כן כן אני גם לא הבנתי את הקשר). אז הסתובבתי והלכתי.

אל תחפש רכב מושלם מבחינה קוסמטית כי אתה לא תמצא, תמיד יהיה משהו ואם אין אז זה תוקן (לא שזה משהו שלילי, להפך).

אם לבעל הרכב יש תשובות הגיוניות לשאלות שצצות לך אז תיקח אותו לבדיקה אחרת לא תקנה רכב בחיים

פורסם

בתור בעלים (כבר שנתיים) של פיאט פונטו ספייס 2001 ELX עם 145000 ק"מ אני אתן לך מס' טיפים.

1. תיקח את הרכב לנסיעה ובחניה תסובב את ההגה עד הסוף כך שההגה "יקבל מכה". אם ההגה נתפס (נדלקת נורית אדומה של הגה - אל תאגה כיבוי הרכב והדלקתו פותרים את הבעיה, לרוב) כך בחשבון שתיקון כזה עולה בין 2000 ל- 6000 ש"ח.

2. תבדוק שיש מפתח רזרבי - עלות הזמנת מפתח מאיטליה כ- 800 ש"ח בתנאי שיש כרטיס מקורי שעלותו 100 ש"ח (ושאף אחד לא יספר לך שניתן לשכפל את המפתח בארץ - אין מצב!!!)

3. לרכבים הללו יש נטיה שמחשה הבודי יתקלקל - ניתן להזמין רק מאיטליה - 3000 ש"ח.

4. תיבת ההילוכים מעולה - תיבת טיפטרוניק 6 הילוכים. אין מילה רעה להגיד!

5. הרכב סוחב מצויין - אני עולה איתו כל יום בעליות (גליל) ומשאיר רכבים עם מנוע 1600 מאחורי.

6. המזגן מקרר מצויין.

7. עלות החלפת רצועת טיימיניג יקרה יותר בגירסת ה- 16V (כמו שלי) מאשר בגירסת ה- 8V.

8. צריכת הדלק בנסיעות בין עירוניות 17-18 ק"מ לליטר. / עירוניות כ- 11 ק"מ לליטר (עמידה בהרבה פקקים).

9. סה"כ - אם הרכב מטופל, מדובר ברכב מעולה.

10. תמתין עד אוגוסט ואז אני מוכר (מקבל רכב מהעבודה) :-)

פורסם

ועוד בעיה שקצת יקשה עליך לבדוק בקיץ...

לרדיטור החימום יש נטיה לנזול (מתחת לשטיח שליד הנהג). תיקון עולה בסביבות 1500 ש"ח מכיוון שצריך לפרק את כל הדאש-בורד (נמצא מאחורי). לכן מה שרבים עשו - מעקף לרדיטור החימום (עלות 100 ש"ח) כך שבחורף תדליק את החימום ואז תגלה שעדיין קר לך וגם יקר לך (ואולי יהיה לך חם מהעצבים :-))

פורסם

תודה על העצות, עד אוגוסט רחוק לי מדי אני יכול למות עם האוטובוסים וכל שעות ההמתנה הארוכות,

תחבורה זוועתית.

כמה את מתוכן למכור אותה בכלל?

• תוכן חדש...