Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי פונטו HGT שנת 2001, 95 אלף בקילומטארז'.

לפני כחודש החלו אצלי בעיית תיקתוקים מכיוון המנוע באופן קבוע בנסיעה ולא רק בהנעה, נשמע כיאלו השסותמים דופקים.

וגם מאז שרכשתי את הרכב, הוא אוכל שמן בקביעות, עם זאת האוטו לא מעשן ואין שום בעיות סחיבה.

נודע לי גם שהיד השנייה (אני יד רביעית) של האוטו החליפה מנוע לרכב בחולון (לא ידוע לי באיזה מוסך).

היום בבוקר ניגשתי למוסך המרכזי של פיאט ברמת החייל בתל אביב, אמרו לי לחכות לבוחן, הוא הגיע וביקש ממני לשמוע את הרעש.

הוא אומר שיכול להיות שזה המון דברים, החל מגל זיזים ועד לשסתומים דופקים, ואז הוא התחיל להגיד מה אפשר לעשות, הדבר הראשון שהוא הציע לי זה פשוט להתעלם מהרעש ולמלות שמן בקביעות וליסוע ככה.

הדבר השני שהוא הציע לי (לזכותו יאמר שהוא ממש לא המליץ לי לעשות את זה בגלל שהוא אמר שזה הוצאה כספית גדולה), זה לפתוח את המנוע ואז להתחיל לראות מה המצב שלו, וזה יכול להגיע גם להחלפת בוכנות, ראש מנוע, החלפת גל זיזים - הוא אמר שזה חתיכת הוצאה, ויכול להגיע ל-8 עד 14 אלף שקלים!.

בסופו של דבר שאלתי אותו אם אני יוכל למכור ככה את האוטו, והוא אמר שלפי דעתו יהיה לי קשה מאוד.

אני מרגיש שדפקו אותי והגעתי אשכרה למבוי סתום, האוטו נקנה לפני 3 חודשים, נבדק ע"י 2 מוסכים, והבעיות האלו נראות רק לטווח הארוך.

למרות שאני מאוד אוהב את הרכב, קשה לי לראות אותי משלם עכשיו 14 אלף שקלים, עדיף כבר לשקול מעבר לרכב חדש.

אני אישית פרפקציוניסט וקשה לי להמשיך ולנסוע במצב הזה, במיוחד שרציתי להתחיל השקעה קטנה על הרכב.

מה אפשר לעשות לפי דעתכם? מה הייתם עושים במקומי?

בכמה עלול לרדת ערך הרכב נניח ואני ימכור אותו עכשיו?

אני ממש לא יודע מה לעשות ונשמע כיאלו אין אפשרות אחת נורמלית מאשר לרסק את הרכב.. HELP :brickwall:

ליום יום: Mercedes CLS-500 AMG - לסוף שבוע: Ferrari 599XX ולמכולת: BMW M3

:lol: אשליות

פורסם

מה עושה אותו תוסף מוליקוט?

ונניח והחלטתי למכור את הרכב, מה אני עושה? מה הם הצעדים שאני אמור לנקוט כדי להצליח למכור ועם זאת לא לדפוק את הקונה?

ו5 אלף ש"ח למנוע חדש? אותו בוחן אמר לי שמנוע חדש יעלה לי לא פחות מ15 אלף.

פורסם

מניסיון שלי עם המוסך המרכזי אז הם שקרנים +רמאים +מנצלים את תמימות האנשים בזה שהם לא מבינים ואז משחילים =בדוק בעוד מקום !!!

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

אני מדבר על המוסך המרכזי של פיאט, גם אתה?

איזה עוד מוסך אפשר לבדוק, למרות שלא נראה לי שיש לו אינטרס כזה גדול לשקר - במיוחד כשהוא אמר שהוא לא ממליץ על לפתוח מנוע.

פורסם

לגשת למוסך אחר שיבדוק (יש הרבה דרכים ליבדוק )ולנסות לקבל הצעת מחיר לתיקון,אולי זה שטויות(משהו פשוט וזול).

פורסם

אם מדובר ברעש כמו של רכב דיזל, ככל הניראה הווריאטור שלך מרעיש, לא יודע איזה "מומחה" בדק לך רכב במוסך המרכזי אבל זו בעיה ידוע ב-HGT ואפילו באלפא 147. הווריאטור שאחראי לתזמון הסתומים נישאר ללא שמן בזמן הנעות קרות בגלל תיעול שמן לא מוצלח אליו ומתחיל להרעיש לאט לאט, בהתחלה זה רק בהנעות קרות, אחרי זמן מה הרעש מופיע כל הזמן

עלות החלפת הווריאטור היא כ-3500 ש"ח. אתה יכול להתייעץ גם בפורום מועדון פיאט.

אצלי ב-HGT היה את הרעש כל הזמן, שמכרתי את האוטו אמרו לבחור שרצה לקנות אותו שגל הזיזים דופק, שאמרתי לבוחן שזה הווריאטור הוא לא ידע מה זה בכלל. הקונה עשה קצת שיעורי בית וקרא בפורום פיאט לכן לא פחד מהרעש וידע מהיכן הוא מגיע.

פורסם

פיליפ, הרעש הוא לא רק ב-147, לא בכל המנועים שמותקן בהם הווריאטור (כן, גם ב-146).

מחירו בארץ אכן יקר מאוד, אולם אם מוצאים כזה בחו"ל, המחיר יכול להגיע לכחמישית (!!!) מהסכום שציינת.

דדי, אני חושב שההתקפה שלך על המוסך של סמל"ת אינה במקומה. גם אם המכונאי טעה באבחנתו, הרי אי אפשר לומר שהוא לא שם לנגד עיניו את טובת הלקוח, אחרת היה ממליץ לו על הטיפול היקר.

אומנם לא יצא לי אישית לטפל שם, אבל לאחרונה אני בהחלט שומע עליהם יותר ויותר ביקורות טובות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אם מדובר ברעש כמו של רכב דיזל, ככל הניראה הווריאטור שלך מרעיש, לא יודע איזה "מומחה" בדק לך רכב במוסך המרכזי אבל זו בעיה ידוע ב-HGT ואפילו באלפא 147. הווריאטור שאחראי לתזמון הסתומים נישאר ללא שמן בזמן הנעות קרות בגלל תיעול שמן לא מוצלח אליו ומתחיל להרעיש לאט לאט, בהתחלה זה רק בהנעות קרות, אחרי זמן מה הרעש מופיע כל הזמן

עלות החלפת הווריאטור היא כ-3500 ש"ח. אתה יכול להתייעץ גם בפורום מועדון פיאט.

אצלי ב-HGT היה את הרעש כל הזמן, שמכרתי את האוטו אמרו לבחור שרצה לקנות אותו שגל הזיזים דופק, שאמרתי לבוחן שזה הווריאטור הוא לא ידע מה זה בכלל. הקונה עשה קצת שיעורי בית וקרא בפורום פיאט לכן לא פחד מהרעש וידע מהיכן הוא מגיע.

פיליפ ניסיתי להגיד לו שאולי זה וריאטור אך הוא התעקש שלא מדובר ברעש של וריאטור פגום אלה רעש שונה של שסתומים דופקים.

אני ינסה לגשת למוסך התלתן לחוות דעת נוספת.

פורסם

גם אני בזמנו קניתי HGT עם מנוע דופק וחשבתי שאני גאון וזה רק וריאטור ובסוף הייתי צריך לעשות אוברול.

בכל מקרה אני ממליץ לך מאוד להגיע לאבי ממוסך התלתן כמו שרפי הפנה אותך ולבקש ממנו חו"ד. אבי נושם את המנועים האלה ומכיר אותם כמו את כף היד שלו.

בכל מקרה אם אתה מגיע למצב שאתה צריך אוברול תעשה את זה רק במוסך שמכיר את המנוע כי המנוע הזה מאודדדדדדד מסובך ואני אכלתי איתו הרבה חרא.

אל תעשה את זה במוסך המרכזי לדעתי אבל זאת כבר החלטה שלך.

בהצלחה ואם יש עוד שאלות אז בכיף

פורסם

אסף תודה רבה לך על העזרה, אני אכן ייגש למוסך התלתן (בהמלצתו גם של רפי לין).

בכל מקרה העניין נראה לי קצת מוזר מאחר ולאוטו הוחלף מנוע לא מזמן - בכל מקרה אני יגש מחר למוסך התלתן ויבדוק את העניין.

כמה עלה לך האוברול?

• תוכן חדש...