Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי בשכונה יש לא מעט סוויפטים ואונואים כאלה שבקושי שווים 1500 שקל.

קשה לי להאמין שהבעלים שלהם היה מסרב ל3000 שקל ואם כן אז הוא אדיוט.

אני הכרתי לא מעט אנשים שמכרו רכבים מתוך ייאוש בכל מיני סכומים מצחיקים של בין 1500 שקל ועד לפירוק ב400 שקל כולל אחי וכמה חברים ואני מדבר על רכבים עם טסט בתוקף.

פשוט רכבים ישנים במצב מכני גרוע שלא שווה להשקיע בהם אפילו שקל נוסף בתיקונים.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באופן כללי אני משתדל לקנות רכבים במחיר של עד 2500 ש"ח

במצב נסיעה עם טסט לחצי שנה + -

לנסוע עד שנתקע

למכור, אפילו לפרוק/ברזל

ולקנות אחד אחר

הנה ה 505 הקודמת שלי שנקנתה במצב תקין ב 2500 ש"ח ונמכרה אחרי שנה ב 1950 ש"ח במצב כמו שהיא נראית בתמונה השניה...

P4230003.JPG

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם

מי שמחזיק רכב, ששווה 1500 ש"ח, לא בדיוק יש לו כסף להתקדם לרכב נורמאלי וסביר, שעולה לפחות 20000.

הוא ימכור את הרכב שלו למדינה, יקבל 3000 ש"ח, וישאר עם ז ביד.

כלומר יתחיל לחפש מציעה ב 5000 ש"ח, שתוך חצי-שנה-שנה תגיע למצב של הרכב, שנמכר למדינה.

עריכה - יובל, אתה בן אדם מיוחד, אתה לא נחשב:-)

פורסם

בוקי יש הרבה מצבים כמו שאני תיארתי שאנשים מתים להיפטר מהרכב ולקבל משהו ולא מצליחים ובסוף זורקים לפירוק בכמה מאות שקלים כי זאת האופציה היחידה.

יש המון מקרים כאלה שרואים כל הזמן-רכבים שעומדים חודשים עם שלט ואף אחד לא מוכן לשלם בשבילם כלום.

זה רכב בהרבה מקרים עם מנוע גמור או בעיה רצינית אחרת+ עוד הרבה בעיות קטנות שביחד התיקונים עולים פי כמה מהרכב.

אבל לפעמים גם רכב במצב סביר שפשוט אין לו קונים.

בכל עיר באיזור של כביש ראשי במקום שמחנים רכבים למכירה יש המון דוגמאות כאלו של רכבים שחודשים נרקבים עד שהשלט כבר מצהיב מהשמש ואז נזרקים בסוף לפירוק.

פורסם

מהכוניות האלו לרוב ללא טסט.

אנחנו מדברים על מכוניות, שעושות טסט פעם בחצי שנה, רכב שעבר טסט אמור להיות איכשהוא במצב תקין, וחצי שנה זה מעט זמן, בשביל להידרדר למצב גרוטאה.

ושוב פעם מדובר על מכוניות בנות יותר מ 20, ולכן רוב האונו, גאסטי, וכל המכוניות האחרות שנמצאות עוד בכמויות על הכביש, פשוט לא נכנסות להגדרה.

כמה אונו ממודלים לפני 89 ראית לאחרונה ? וכמה דיהטסו שרייד מהצורה המרובעת נשארו ?

מה שנשאר מהשנים האלו זה בעיקר סובארו לאונה, ואותן אף אחד לא ימכור ב 3000 ש"ח, כי בשוק החופשי הן שוות יותר.

פורסם

לא מדוייק זה לא רק סובארו ליאונה-גם סוזוקי סוויפט,מיצובישי לנסר,פורדים ,פולקסווגן אאודי,פיג'ו.

לדעתי ברגע שהאופציה תהיה קיימת הרבה אנשים בתקופה האחרונה של הטסט יעשו את זה .

פורסם
אפשר יהיה להתחיל לאסוף מכוניות לא מעניינות ב1000₪ ומטה מתי שהתוכנית תראה קרובה יותר ליישום, ואחרכך לעשות מזה הרבה כסף :roll:

מעניין אם יעשו הגבלה על כמות המכוניות שבנאדם יכול למחזר בשביל 3000₪.

אבל צריך שיהיה להם טסט בתוקף על מנת לקבל את התשלום !

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

לסיכום - הלוואי. אני מאוד ספקן כי הרבה רצו ולא יצא בסוף, אבל מצד שני - הממשלה עכשיו נראית יציבה מאוד ועושה רושם שהולכים לקדם דברים מעניינים.

פורסם

רוב ה BXסים ופיאסטות הישנות נמכרות בסכום של עד 3000 ש"ח עם טסט בתוקף

אז כדאי להתחיל לשמר את הBX סים כי עוד מעט כבר לא ישארו כאלו וחבל כי גם ככה לא נשארו הרבה.

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

ראית מישהו בארץ שמשמר BX? אחד אפילו?

אני לא מאמין שיש הרבה משוגעים כאלה בארץ ואני אומר את זה בתור בעל BX בעבר הרחוק(שנות ה90).

האוטו הזה פשוט מתפרק ואני לא ממש הייתי רוצה לראות רכב כזה "משומר" אלא מעדיף לזכור אותו בימים היפים שלו.

אבא שלי קנה BX16TRS חדשה מלובינסקי ב1988 וב1994 היא עברה אליי.

לפחות לפי ההבנה המועטה שלי הGS/GSA והCX היו הרבה יותר אמינות ואיכותיות וסיטרואן פשוט שמו לעצמם רגל עם הBX כשיצרו אותה באיכות נוראית.

זה מאוד חבל כי לנסוע בBX תקינה זו פשוט חוייה-אני נהגתי בBX TRS כבר בשנת 1989 ולא היה אחד שלא התלהב מהרכב הזה בשנים ההן.

פורסם
אצלי בשכונה יש לא מעט סוויפטים ואונואים כאלה שבקושי שווים 1500 שקל.

קשה לי להאמין שהבעלים שלהם היה מסרב ל3000 שקל ואם כן אז הוא אדיוט.

אני הכרתי לא מעט אנשים שמכרו רכבים מתוך ייאוש בכל מיני סכומים מצחיקים של בין 1500 שקל ועד לפירוק ב400 שקל כולל אחי וכמה חברים ואני מדבר על רכבים עם טסט בתוקף.

פשוט רכבים ישנים במצב מכני גרוע שלא שווה להשקיע בהם אפילו שקל נוסף בתיקונים.

לא מדויק.

יש הרבה מאוד כלי רכב בני עשרים ומעלה במצב מעולה שמשרתים את בעליהם על בסיס יומי,יתרונותיהם רבים:

אמינות

לא בודקים 4 גזים(וזה עולה לא מעט)

אין צורך לחישובי עלות מימון לחדש

חלק מהן מהנה ברמות לנהיגה

חלקם מאוד חסכוניות

הביטוח זול,אין פחד מגניבות,והראש נקי שלא משכיבים ברחוב 100000 שקל

הטיפולים פשוטים ועלויות מצחיקות

חלקים בשפע בארץ ובעולם

באשר לארדן,הוא פשוט לועג לנו בהצעתו,הוא רוצה לקבל רכב עם טסט,היום טסט זה 1000 +מינימום 500 להכנתו,דהיינו נקבל ביד 1500 והכי גרוע הוא שנשאר ללא רכב כאשר מר ארדן וידידו שטייניץ ינסו לחלוב מאיתנו כסף יקר וקשה להשגה עבור רכב חדש וכל זה מבלי להסתבך עם עלויות מימון.

בקיצור לחכמים שביננו...יש לכם רכב תקין ואמין בן 20 שנה המשיכו להחזיק בו.עלות התמיכה בו נמוכה פי כמה מונים מעלות המימון של רכב חדש ומתקדם כאשר חדשות לבקרים יספרו לכם שהלך לו הסנסור הזה וההוא והמחשב ובבדיקת 4 גזים יספרו לכם שאכלתם פסוליה...

מר ארדן חובבי רכב מיושן אינם נענים ליוזמתך הלעגנית והמאוד מרגיזה,חפש לך חתך אחר באוכלוסיה לשאוב ממנו כסף.

פורסם
אתה והרבה אנשים פה רואים את היתרונות של אוטו ישן, אבל זה עובדה שמכוניות ישנות שנוסעות נמכרות ב2000 וגם פחות מזה.

אתה לא פוגע לנקודה ,הנקודה היא שיש הזדמנות פנטסטית לנסוע ב2000 שקל או בכל סכום שתבחר אפילו 500 ,ברכבים שרבים מאוד משתמשים בהם שימוש יום יומי ביעילות רבה,אז מה זה משנה מה הוא שווה ?

מה שקובע הוא עניין הפרקטיות,יש לך רכב ב2000 ואתה מוציא ממנו אלפים רווח,כל זה מבלי להכנס לעלויות מימון.

ארדן מנסה לעשות מצעד שהוא לרעתינו רוח כפול,גם לגרום לך להוציא עוד כסף,גם לפתות אותף בפחות מנזיד עדשים,גם לבקש ממך טסט וגם לגרום לך לעשות ביטוח מקיף,להתחנן בפני מנהל הבנק,להסתכן בלהשכיב 100000 בכביש כשכל אחד יכול לפגוע בו ללא שליטתך.

ארדן כבר השאיר בצעד פופוליסטי את רוכבי האופנועים כשהלקרדה תקועה להם באף,מצד אחד חלקם התפתו לתמוך בו בבחירות,בצד שני נשארו עם הוצאות ענק על החובה לדו גלגלי,חלקם כבר התעוררו והבינו שלמעשה כלום לא השתנה .

במקרה הנוכחי הוא צוחק עליכם פעמיים,אחד עם הטסט והשני על שהוא מוביל אתכם לצרות עם בנקים,הוא ושטייניץ מרוצים רק בתנאי שתתפתו,מי שיחשוב על זה לעומק יבין שזה תרגיל ארדני טיפוסי לעשיית רווח מדומה בשמירה על הסביבה,בולשיט תאמינו לי.

בוא נאמר שאכלנו וכבר שבעים מתרגילי פופוליזם כמו של ארדן.

פורסם
באופן כללי אני משתדל לקנות רכבים במחיר של עד 2500 ש"ח

במצב נסיעה עם טסט לחצי שנה + -

לנסוע עד שנתקע

למכור, אפילו לפרוק/ברזל

ולקנות אחד אחר

הנה ה 505 הקודמת שלי שנקנתה במצב תקין ב 2500 ש"ח ונמכרה אחרי שנה ב 1950 ש"ח במצב כמו שהיא נראית בתמונה השניה...

הגישה הזאת אולי נכונה מבחינה כלכלית אבל אדיוטית מבחינה בטיחותית. גם אם נתעלם לרגע מהעובדה שמכונית בת 25 בטוחה פחות ממכונית מודרנית, יש בעייה עם לרכוש רכב ולנהוג בו "עד שיתקע".

במצב כזה בעל הרכב לא משקיע בתחזוקתו ונוהג ברכב שלעיתים על חשבון החסכון יכול להיות מסוכן. הרי למה להחליף בלמים אם מתכוונים למכור את הרכב עוד 3 חודשים? למה לקחת למכון פרונט ליישור סטיות בהגה? - שהבעלים הבאים יעשה זאת! למה להחליף צמיגים? - אפשר להסתפק בגומי הישן! ועוד ועוד ועוד....

בקיצור - גישה זו למי שלא מעריך יותר מידי את חייו וחיי משפחתו.

פורסם
הגישה הזאת אולי נכונה מבחינה כלכלית אבל אדיוטית מבחינה בטיחותית. גם אם נתעלם לרגע מהעובדה שמכונית בת 25 בטוחה פחות ממכונית מודרנית, יש בעייה עם לרכוש רכב ולנהוג בו "עד שיתקע".

במצב כזה בעל הרכב לא משקיע בתחזוקתו ונוהג ברכב שלעיתים על חשבון החסכון יכול להיות מסוכן. הרי למה להחליף בלמים אם מתכוונים למכור את הרכב עוד 3 חודשים? למה לקחת למכון פרונט ליישור סטיות בהגה? - שהבעלים הבאים יעשה זאת! למה להחליף צמיגים? - אפשר להסתפק בגומי הישן! ועוד ועוד ועוד....

בקיצור - גישה זו למי שלא מעריך יותר מידי את חייו וחיי משפחתו.

לא הזכרתי גם במילה אחת הזנחות כפי שציינת,זה אחד !

שניים,מעורבות ישנות בתאונות קטלניות שואפת לאפס !

אני לא תומך בהזנחה של הרכב.לעומת זאת אני ממליץ שלא להתפתות לארדן וחבריו,שאני אכין לו טסט ב1000 שקל+עלות ההכנה?שאני ארוץ לחפש ביטוח מקיף לצעצוע החדש ? שאני אלווה כדי להראות טוב יותר ?

לא לארדן ! שיחפש את לקויי הסביבה המהותיים ולא את בעלי הרכב בן עשרים השנים,יותר מזה..גם 15000 לא מתאים לי אם ייתן בעתיד,מטרתו אחת היא ! לגרום לאנשים להוציא סכומי עתק לקופת האוצר ובעקיפין לשרוף מטבע זר שהוא חשוב ביותר למדינה עם יצוא על הקרשים.

• תוכן חדש...