Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

דבר ראשון אציין שבעזרת הפורום הזה החלפתי אתמול את שמן המנוע ברכב, פילטר שמן ואת פילטר האויר. (כאמור סוזוקי סוויפט 92)

לאחר שירשורים שנפתחו פה קניתי לבסוף שמן מינרלי 20W50 של ליקווי מולי. פילטרים תחליפיים (שלפי מה שהבנתי יחסית טובים).

ברשותכם יש לי כל מיני שאלות (חלקן דורשות תשובה של בדיוק חצי שורה) שמעניינות אותי:

1. מה החשיבות של החלפת פילטר אויר? הפילטר שהוצאתי היה בצבע חום, אבל לא היה נראה כאילו הוא באמת "סתום" כבר.

2. בבוקר כשהמנוע קר, התחלת נסיעה ללא חימום מנוע יכולה להזיק למנוע? (בגלל שהשמן עדיין צמיגי וקר)

3. שמתי לב במילוי אוויר בגלגלים שהגלגל האחורי שמאלי שלי תמיד מאבד לחץ (והרבה). פעמיים בחודש הוא ירד מ PSI32 לסביבות ה 15. יש פתרון חוץ מהחלפת גלגל? מהי עלות החלפת גלגל ואיפה מבצעים?

4. הקלאץ' שלי מפריד גבוה מדי. איך אני יכול לכוון אותו לבד? והאם בשביל לברר האם הוא מחליק אפשר לבצע את אחת השיטות שראיתי פה בחיפוש בפורום - משהו כמו לשלב הילוך בחניה, עם בלם יד מורם, לעזוב קלאץ' לאט לאט ולראות אם הוא נכבה, משהו כזה לא זוכר בדיוק.

5. האם זה נכון שבגלל שהמנוע שלי הוא 1300 אז הכל בא בגירסאות "קטנות" יותר? למשל- הרדיאטור קטן ו 4 ליטר הספיקו למלא אותו עד הסוף כולל את מיכל העיבוי. שמן מנוע מילאתי סביבות ה 3.5 ליטר שמן וזה כבר מילא הכל כמעט, גם בריקון שמן לא התרוקנו באמת 4 ליטרים.

6. מהי החשיבות של החלפת הפלאגים והמצתים ברכב? האם זה ניתן לביצוע לפעולה לבד? איפה הפרטים האלה נמצאים בכלל ומה הם עושים?

7. אני חושב שאני שם לב לדוושת גז שהתקשתה ברכב. מה יכולה להיות המשמעות?

8. הילוכים מתחילים לעשות בעיות-ראשון לא נכנס כמו שצריך, גם רוורס. מה יכולה להיות המשמעות?

9. הבלמים נהיו רכים משבהתחלה. מקור הבעיה כנראה ברפידות גמורות? איך בודקים?

10. תודה!

פורסם

1. המנוע נושם טוב יותר וזה מתבטא בביצועים טובים יותר וצריכת דלק נמוכה יותר.

2. כן. את הרכב שלך מומלץ מאוד לחמם לפחות כמה דקות.

3. קודם כל הייתי שם ברכב זה 30 PSI, וב' כל, או שזה פנצ'ר ממש קטן או שהשסתום (ניפל) לקוי או שהצמיג לא יושב

טוב על הג'אנט. את כל הדברים האלה ניתן לבדוק ולפתור בעלויות זניחות של עשרות שקלים בודדים.

4. התשובה בסעיף 8.

5. כן. אבל זה לא כ"כ קטן. ברוב המנועים נכנס בין 3.5 ל-4 ליטר שמן. רדיאטור גם ממוצע.

6. פלאגים זה מצתים באנגלית. הם מוברגים בראש המנוע ואליהם מתחברים 4 כבלי הצתה שיוצאים מהמפלג ומעבירים

את הניצוץ שדרוש לשריפת התערובת בצילינדר. אולי כדאי שבפעם הראשונה תעשה את זה בליווי מישהו שכבר מכיר

את התהליך כי הנושא רגיש מאוד. יש להבריג את הפלאגים בזהירות כי אם הורסים הברגה, היא בראש המנוע.

יש להזהר גם לא לשבור פלאג ולפתוח ולסגור עם רגש.

7. יש לשמן את כבל הגז ולראות אם חל שיפור.

8. יכול להיות שהקלאץ' בסוף חייו או שהשטיח מפריע מתחת לדוושת הקלאץ' ולא נותן לה להלחץ עד הסוף.

9. השאלה עד כמה רכים. יכול להיות שאחת המשאבות התחילה לנזול. רפידות גמורות לא משפיעות על רכות הדוושה.

מפלס נוזל הבלמים במיכל יורד ותופס את מקום הרפידות השחוקות ובמצב זה, לא מומלץ רק להוסיף נוזל חדש אלא

להחליף רפידות (וצלחות אם צריך), להחליף את כל נוזל הבלמים שיש במיכל, למלא נוזל חדש ולנסוע לשלום.

10. בבקשה.

פורסם

לגבי התחלת נסיעה כשהמנוע קר- ניתן גם לנסוע רגוע בהתחלה במקום לשבת באוטו ולחמם את המנוע כמה דקות? (זה מתסכל).

שמן בצמיגות 10W40 במקום 20W50 לא יכול "לפתור" את הבעיה? (למרות שאני גם ככה לא מתכוון להחליף, רק אתמול החלפתי שמן).

לגבי הצמיגים- כדאי ללכת לפנצ'ריה שיבדקו את הצמיג? אם כן אבקש המלצה לפנצ'ריה באזור ת"א. או שאפשר סתם ללכת לאלה שיש בתחנות דלק ליד הבית? מהי עלות צמיג חדש?

מצתים המלצת לי לא להחליף לבד, כיוון קלאץ' אני יכול לבצע לבד? אם כן אז אבקש תדרוך קל.

פורסם

לגבי חימום מנוע - אין לי עוד מה להוסיף.

שמן 10-40 לא מתאים לרכב שלך.

גש לפנצ'ריה להערכת הנזק וקבלת הצעת מחיר.

אני מבין שברצונך להתעסק עם הרכב לבד ולחסוך כמה שקלים, אך ללא ידע מוקדם במכונאות וכלים מתאימים

אני לא הייתי מציע לך להתעסק עם הדברים הנ"ל.

כיוון הקלאץ' אמור להיות על הכבל שמתחבר לגיר, לא זוכר איך זה בדיוק ברכב הנ"ל. המתן לתגובות נוספות.

פורסם
לגבי התחלת נסיעה כשהמנוע קר- ניתן גם לנסוע רגוע בהתחלה במקום לשבת באוטו ולחמם את המנוע כמה דקות? (זה מתסכל).

אין צורך להמתין יותר ממספר שניות להתייצבות הסל"ד ודווקא התחלת נסיעה מזרזת את התחממות המנוע לטמפ' עבודה ולכן מומלץ להתחיל לנסוע לאחר התנעה, כמובן שלא להתחיל להעמיס על הרכב עד להתחממות המנוע.
פורסם

1- אוקיי אז אשמח אם עוד מישהו ידריך אותי לגבי כיוון (הנמכת) הקלאץ'. איפה זה נמצא, מה אני צריך לחפש ואיך מבצעים.

2- יש לי איזה עניין מוזר בהנעות. באופן *תמידי* כשאני בא להניע את הרכב כשהוא קר הוא יניע לי על המכה הראשונה. לאחר כדקת עבודה (ללא נסיעה-עמידה במקום) הוא ייכבה. לאחר מכן ייקח כ 5-10 דק' להניע אותו מחדש. (הוא פשוט מניע ומיד מגמגם וכבה. ולחיצה על הגז לא תעזור-כאילו אתה לא לוחץ). לאחר שהוא כן מצליח להניע מחדש בלי להכבות-הוא לא יעשה עוד בעיות. פעם אחת, לאחר הכיבוי הראשוני של המנוע, התחלתי לפמפם עם הגז, ואז זה קיצר את זמן ההמתנה כמדומני, לכך שהרכב יניע שוב. עניין שני הוא שטמפ' המנוע עולה במעט (מהרבה מאוד מתחת למינוס להרבה מתחת למינוס) בין כל נסיונות ההתנעה האלה. האם זו בעיה מוכרת ברכבים ידניים קרבורטור? האם כדאי אחרי ההנעה הראשונה פשוט לצאת לדרך מיד?

3- ע"מ להציף את הקרבורטור בדלק ושהמנוע לא יניע עד שיעברו 15 דק' שבהן הוא יתרוקן, כמה לחיצות דוושה מלאות צריך להביא? (אני מעוניין להימנע מכך)

פורסם

בעיית ההנעה שאתה מתאר בבוקר מכוונת אותי הישר למשאבת דלק שהיא גם משמשת שסתום אל חזור לדלק ומה שקורא זה שהדלק במשך הלילה חוזר חזרה למיכל ובבוקר אתה נתקל בקשיים עד שאתה מחזיר את הדלק חזרה למעלה תצטרך לבדוק את העניין ע ידי פירוק צינור גישה למשאבת וחיבור משאבת ואקום עדיף שתיגש לאיש מקצוע

פורסם

גם לי היתה הרגשה שזה קשור לדלק.

שכחתי לציין שברכב הותקנה מלפני כשנה וחצי משאבת דלק חשמלית חיצונית. (מורכבת ליד המנוע).

ברגע שאני מכניס את המפתח ומעביר לסטארט המשאבה מתחילה לפעול. ובאמת בין הכיבוי להנעה השניה אני משאיר את המפתח בסטארט.

זה שהיא מתחילה לפעול זה אומר שהיא מזינה את המנוע בדלק?

ואם אמרת שהיא אל חזור- לפי דבריך הדלק אמור להישאר במנוע (או בקרבורטור- לא יודע לאן הוא מגיע בדיוק מהמיכל) ולא לחזור חזרה.

לגבי כיוון מצמד- אשמח להתייחסות.

פורסם

אוקיי אז אני מחליט ללכת על עניין החלפת הפלאגים לבד. אני רוצה להתנסות. החלפתי מים ברדיאטור, שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר. אין סיבה שאת הפלאגים אני אשאיר למוסך לעשות.

אני הבנתי שמה שצריך לעשות זה פעולה פשוטה של "החלפה" ולא הרבה מעבר לזה. לנתק את כבלי ההצתה מראש המנוע. להוציא את ארבעת הפלאגים. לנקות מעט את האזור של הפלאגים. להבריג עם כח היד את הפלאגים החדשים. להוסיף סיבוב 45 מעלות עם ראצ'ט. לחבר את הכבלים מחדש.

שכחתי משהו?

מהם הכלים הדרושים?

1. פלאגים- איזה מתאימים לרכב שלי? (סוזוקי סוויפט 92 סדאן מנוע 1300) כמה עולה והאם ניתן להשיג אצל פרוחזאד? (יש פה גם עניין של מקורי/תחליפי?)

2. ראצ'ט + בוקסה. איזה בוקסה צריך?

3. סמרטוט לניקוי אזור הפלאגים הישנים.

עוד משהו?

+ שאלה: מה אמור להיות ההבדל בין רכב שהפלאגים שלו גמורים לצורך העניין או עם בלאי לא קטן, לבין מצב שהוחלפו לחדשים? הבנתי שרכבים קרבורטור רגישים יותר לעניין הפלאגים- מהי הסיבה?

ואני אשמח, מאוד, אם מישהו כבר יוכל להסביר לי איך בדיוק אני מכוון את המצמד שלי כיוון שהוא גבוה מדי. איך בדיוק עושים את זה?

תודה!

פורסם

אהלן, אני שמח, שהצלחת להחליף שמן ופילטרים :mm_yeah:

בשביל לפתוח פלגים צריך בוקסה מיחודת, עמוקה ומותאמת למבנה של הפלג.

בוקסה רגילה, גם אם היא במידה המתאימה, לא תוכל להתלבש על הפלג.

אני לא זוכר כרגע את המידה במילימטרים, בסה"כ יש שתי מידות נפוצות.

כמעט כל מפתח פלגים מגיע עם 2 בוקסות במידות הנ"ל, אחת מהן תתאים לך.

הפלגים המקוריים היו של NGK, גם פלגים של BOSCH, דגם WR7DC, מתאימים.

כמובן שיש פלגים אצל פרוחזאד, מחיר באיזור 15-25 ש"ח לפלג אחד.

אל תנקה את איזור ההברגה של הפלג, כשהפלג מפורק, כי אתה עלול להפיל פירורי לכלוך פנימה לתוך הצילינדר.

נדמה לי, שכונס האוויר שם טיפה מפריע לפירוק אחד הפלגים, יתכן וצריך לפרק אותו גם כן.

לגבי הסגירה - בגדול, מה שרשמת נכון, אבל לא תוכל להבריג את הפלג עד הסוף עם כוח היד בלבד, כי הוא לא יסתובב לך מספיק חלק, ואת הסיבובים האחרונים תצטרך לעשות עם מפתח/ידית ראצ'ט. ברגע שהרגשת, שהפלג הגיע עד הסוף, תן הידוק עם רגש, ולא חזק מידי.

תפרק בכל פעם רק כבל הצתה אחד, אחרת יכול להיות בלבול בחיבור שלהם בחזרה. הם אמורים להיות כולם באורך שונה, אבל כדאי לא לפרק את כולם בייחד בכל זאת.

במהלך החיים הפלג מתלכלך, מתכסה בפיח, בשמן, נאלץ לעמוד בטמפרטורות גבוהות מאוד, והניצוץ שהוא מייצר, נחלש בהתאם.

באופן כללי, מנוע מוזן קרבורטור מייצר יותר פיח, כי התערובת שלו פחות מדוייקת מתערובת של מנוע מוזרק מבוקר מחשב, והפלגים במנועי קרבורטור מתפייחים מהר יותר.

פורסם

אוקיי אז לא לנקות שום דבר..

הפלגים שציינת הם מקוריים הבנתי. אצל פרוחזאד יש אותם או שהוא מוכר תחליפיים?

ובכלל, הבנתי שהרכבת פלאגים שלא תואמים לרכב יכולה ליצור בעייתיות מסויימת, אז אני מעוניין למנוע בעיה כזאת ולקנות מראש משהו מתאים. אפילו תחליפי ולא מקורי, רק שיהיה מתאים לרכב. אז איזה "סוגים" עלי לחפש?

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עומר,

יש חדש בנוגע לסוויפט שלך? האם בצעת החלפת פלאגים?

לגביהם אני ממליץ על הNGK והDENSO המומלצים ע"י היצרן ולאו דווקא של BOSCH, מנסיון שיש לי עם יפנית אחרת.

NGK - BPR6ES/DENSO - W20EPR-U

מוסיף על תגובתו של רוברט בנוגע לשמן מנוע.

באקלים חם שמן המנוע המומלץ הוא אכן 20/50, ולאקלים מתון/משתנה מתאים 10/40.

אם רכבך שורף שמן אז בהחלט מומלץ על הצמיגות הגבוהה יותר.

תכולת מנוע בסוויפט 3.6 ליטר, כולל 200 סמ"ק בפילטר.

האם סידרת את הבעיה עם הקלאץ? האם אתה יודע כיצד מכוונים אותו? אם כן אשמח אם תשתף אותי.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תוכן חדש...