Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

יש לי רעידות קלות אבל מאוד מאוד מעצבנות, כשהרכב עומד במקום בניטרל.

ברור, שמנוע דיזל ישן רועד מטבעו, אבל אצלי הרעידות חזקות יותר, גם ידית הילוכים רועדת באמפליטודה של 1 ס"מ, וזה לא היה קודם.

כשמסתכלים על המנוע, רואים, שהוא מממש "רוקד" על התושבות. העלת סל"ד קלה מעלימה את הרעידות.

סל"ד סרק יציב, המנוע עובד נקי, סוחב טוב, אתמול החלפתי תושבת גיר (תושבת משקפיים), שהייתה קצת קרועה.

לא חל שום שיפור במצב, שאר התושבות נראות תקינות. האוטו עשה 322 אלף ק"ם, דיזל ידני, מודל 2000, יחסית שמור ובמצב טוב.

מה יכולה להיות הסיבה לרעידות ?

פורסם

אהלן BUKI

תעשה את הבדיקה הבאה (שני אנשים)

1. מכשה מנוע מורם רכב מונע.

2. אחד עומד מהצד משריף לכיוון המנוע.

3. אתה משלב פעם לראשון כאשר בלם יד מורם משחרר את הקלאץ שההילוך ישתלב, אם המנוע מתרומם קדימה יתר על המידה אז כניראה ששאר התושבות גם כן לא ממש תקינות. כנ"ל גם בהילוך רוורס.

4. במידה ותושבות אלה מקוריות ואף פעם לא הוחלפו אז הן עשו את שלהם.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

עשיתי כבר את הבדיקה הזו.

אני לא יודע, מה זה "מתרומם יותר על המידה"

גם כשהכל תקין, המנוע זז קצת מהמקום, כי הוא יושב על תושבות גמישות.

גם עכשיו הוא זז מהמקום, אני לא יכול להעריך אם התזוזה סבירה או לא.

ברור שהתושבות הוחלפו כבר מספר פעמים בעבר, וכמו שכתבתי, תושבת גיר הוחלפה אתמול.

תושבת עליונה ימנית גלויה לעיין, ורואים בבירור שהיא שלמה. במוסך טוענים, שאין בעיה בתושבות.

פורסם

יעילות צילינדרים לא אחידה עקב מרסס או דחיסה לא תקינה במנוע. גם תיזמון לקוי של משאבה או גל זיזים תורמים לכך.

אם יש EGR למנוע הזה בדוק תפקוד שלו בתחילה, יתכן כי גזי פליטה חודרים במידה ניכרת בזמן סרק למנוע ומשבשים את פעולתו (תופעה מוכרת במנועי דיזל), בסלד גבוה יותר גזי פליטה חמים פחות מפריעים למנוע לעבוד.

פורסם

האם כוונתך לתושבת מנוע ימנית עליונה עם כיוון הנסיעה או לתושבת ימנית כשעומדים מול הרכב ?

או, במילים פשוטות, צד נהג או צד נוסע ?

תודה.

פורסם

תודה לכם,

למרות שהיא נראית שלמה במבט מבחוץ, אנסה להחליף אותה.

בעבר, התושבת הזו הוחלפה כבר לפחות פעמיים, לא זכור לי, שהסימפטומיום היו כאלו. טוב, אולי בכל זאת זה יעזור.

רוצה מאוד להאמין, שזה לא בעיית קומפרסיה, אין שום שינוי בפעולת המנוע, לאחר שהרעידות החלו. EGR אין לי.

פורסם

יש לך EGR ותבדוק אם הוא מנותק כמו שצריך כי זה יכול לגרום לבעיה שלך. גם יכול להיות שהממיר קטליטי שלך מעט סתום.

פורסם

קראתי קצת בפורמים בח"ל, יש לא מעט תאורים של בעיה זהה לשלי, שנגרמת על ידי EGR.

האם במנוע שלי השסתום נשלט חשמלית או על ישי ווקום ?

אם זה חשמלי, מה יקרה אם מנתקים ממנוא את הקונקטור ?

אולי תוכל לפרט קצת יותר.

תודה.

פורסם

דן, תודה על ההודעה הפרטית.

יש לי משאבת הזרקה עם כבל גז.

ירדתי עכשיו לאוטו, לא הצלחתי לזהות את השסתום.

ממשאבת וואקום יוצאות 3 צינורות - אחת לבוסטר בלמים, אחת לקידום הזרקה, ועוד אחת נכנסת מתחת לבית פילטר אוויר - האם זו הצינורית של EGR ?

אשמח מאוד לקבל הסבר קמר, על דרך פירוק וניקוי שסתום EGR, או כיצד לבטל אותו.

תודה.

פורסם

למדתי את הנושא, ויש לי כמעט את כל המידע :

בקנגו עם מנוע F8Q, מהמודלים המוקדמים יש שסתום EGR פנאומטי, שעובד על וואקום.

יש גם שסתום פיקוד חשמלי, שתפקידו הוא להעביר או לא להעביר את הוואקום לשסתום הפנאומטי, לפי פקודה של מחשב ניהול.

EGR אמור להיות סגור, כשחום מנוע פחות מ 45 מעלות, או טמפ' חיצונית פחותה מ 16 מעלות, או אחרי 40 שניות של עבודה בסרק, ובכל מקרה סגור, כשהרכב לא בתנועה.

במהירות מעל 40 קמ"ש שסתום EGR נפתח מחדש.

כל העסק ממוקם בחלקו האחרוי של המנוע, בין המנוע לקיר האש, הפירוק נראה לי מסובך.

כנראה, שבאמת EGR לא נסגר עד הסוף עקב פיח, ודוחף קצת גזי פליטה גם במצב סרק.

נשארו לי שתי שאלות :

1. איך אני חוסם את ה EGR, אם מינימום פירוקים ?

2. האם הממיר ידפק יותר מהר, אם נוסעים עם EGR מבוטל ?

הבנתי, שבדגם הזה תפקוד הEGR לא מנותר על ידי מערכת ניהול, וביטולו לא תיגרום להידלקות נורית תקלה.

תודה, למי שקרא עד הסוף :-).

פורסם

נתק את צינורית הואקום שהולכת לשסתום שעל הסעפת, אם הבעיה נפסקת תשאיר את זה כך רק תסתום אם בורג או משהו את הצינורית ואקום.

אם הבעיה ממשיכה יש לפרק את צינור הגזים לשסתום ולשם פחית אטימה עבה ולסגור עניין.

בהצלחה.

פורסם

אתמול האוטו יצא משיפוץ משאבת הזרקה, ונראה שהבעיה נפתרה.

כלומר יש עדיין מעט ויברציות, אבל המצב עכשיו טוב פי כמה, ביחס למה שהיה לפני השיפוץ. ניתן גם לראות בעין, שהמנוע בסל"ד סרק רוקד הרבה פחות.

בנוסף לשיפוץ המשאבה הוחלף גם מקדם הזרקה וצינורות עודפים למזרקים.

תודה לכל העוזרים והמגיבים.

• תוכן חדש...